- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
maszk
tag
hello
hogy járok jobban?
neo4 platinum + 2x256 566 vitesta dualban vagy
neo4 platinum + 512 566 vitesta -
róland
veterán
Byspedd=By SPD (Serial Presence Detect) Arról a kicsi kiegészítő csipről van szó, ami megtalálható a memória modulokon. Ha SPD-re állítod, akkor ennek a csipnek az információi alapján állítja be az időzítéseket az adott FSB-hez. Magyarul nem hajtja túl, hanem a gyár által belőtt biztos időzítésekkel fog menni.
-
rrttzz
csendes tag
Köszi!
A lényeg az, hogy így rendben van a dolog, mert a paraméterek ezt adják ki.
Attól féltem, hogy a RAMokkal van gond.
A javasolt bállításokat eszközölni fogom.: -
S*Tom*
aktív tag
Nah szal az FSB jó így mivel az 1800+ os athlon FSB-je 266MHz, (133MHz(DDR)=266Mhz) így valószínű, hogy dualban megy a ramod, csak a proci miatt 266-on. Ha 333-on vagy 400-on akarod hajtani a ramokat(dualban) Barton proci kell a lapba, vagy kapcsold a bioszban a ramokat Byspeed-re akkor 400Mhz en teker a ram a proci marad 266-os fsb-n de oda a DualDDR. Ha az Everest alaplap tulajdonságait megnézed ott minden infot megtalálsz az FSB és a memória tulajdonságairol.
-
rrttzz
csendes tag
Légyszi segítsen nekem valaki!
Most rakta az alaplapomba (ASUS A7N8X) két egyforma (Samsung) 512/400-as RAMokat. Műkszik dualban, de az órajel 133 lett (a bootolási adatok szerint).
Normális dolog-e, illetve ha nem mit lehet tenni. A procim AMD Athlon XP 1800+
Előre is kösz. -
S*Tom*
aktív tag
Nézd meg Everestben az SPD infónál, hogy biztos egyformák e a ramok ha igen akkor lehet bios beállításnál valami nem oks vagy esetleg Bios update segítene, hátha utána megeszi a ramokat. Esetleg ha tudod másik dual channel-es gépben teszteld a ramokat!
Nekem 2db NF2 volt mind 2ő ment dualban simán -
törölt tag
Gyanús, hogy az NF2-es lappal rendelkezőknek van ennyi problémája. Egyébként az Athlonok nem is igazán igénylik a Dual Channelt. A Via ezért is jött ki vele ilyen későn.
Az A64 persze más tészta. -
RoYale
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy MSI K7N2 Delta-L alapdeszkám, vettem bele 2 db infineon 512 400 as ddr ramot semmien modon nem akarnak eggyut mukodni sem duálban sem single chaneben nem ismeri meg egymást a 2 ram kulon kulon jok. mi lehet a probléma? -
Mauzes
addikt
És mégis,mit jelent az,hogy dualban megy két memória?
Mert nekem van egy 256/266 és egy 256/400-as kártyám.Akkor ez most így nem megy dualban elvileg és ez így szar vagy mi? -
BullSoft
tag
Őőő, 3 mem hogy a fenebe megy dualban?
Vagy ilyen telleg van? -
Rover623
félisten
Na látod, ez már (más) kérdés...
De a elébb azt kérdezted: lehetséges-e hogy a különböző memóriák ellenére azt ĺRJA KI, hogy Dual Channel...?
Persze hogy lehet...
Most viszont már az iránt érdeklődsz: MŰKÖDIK-e...?
A kettő nem ugyanaz...
Mérjél memóriaolvasási sebességet 1 modullal, aztán 2 modullal Dual-ban, lehetőleg a kézikönyv által javasolt felállásban...a sebességnek mérhetően növekednie kell.
Ezután tedd be a harmadik memót. Ha a 3 memcsi teljes mérete látszik, ha maradt a magasabb sebesség, akkor megy a Dual.
Elképzelhető, hogy a nagyobb sebesség marad, de a modulok nem látszanak teljes méretükkel.
P.S.:
A biztonság kedvéért memtest86-ot is nyomnék a helyedben... -
S*Tom*
aktív tag
Ha lehet két ugyanolyan méretű, sebességű és markályú ramot vegyél a késleltetése sem mind1. Ha van régi és nem akarsz bukni a cserén teszteltesd össze a boltban az új rammal, jobb helyeken megcsinálják ingyen is
-
zottty
aktív tag
inkább ugyanazt a márkát vegyél..
-
RVN
tag
Létezhet az, hogy van a gépemben 1×512 400-as kingston, 1×512 400-as samsung, és 1×256 400-as samsung, bootolásnál pedig kiírja, hogy Dual Channel mode enabled?
-
zairo
csendes tag
Hali!
Nekem is hasonló a kérdésem, mint a felettem szólónak.
Adott 2x256-os modul, melyek mennek dualban. Van még egy 512-esem, amit ha berakok, nem írja ki a bios a dual channel üzenetet.
Azt nem tudom, így megy-e, kéne-e mennie a 2x256-nak egymással duálban és az 512-es marad simán, vagy egyik sem megy dualban.
És csatlakoznék az elôttem szólóhoz: ha beszerzek mégegy 512-es modult, akkor esélyes a dual?
köszi. -
MCGaiwer
addikt
lenne egy kérdésem. nekem most van 2x 256 400 samsung memoriám.
most veszek 2x 512 400 samsungot. a kérdés az lenne, h sztetek
megy-e dualban a két ugyanolyan méretű egymással? -
ksasa
tag
-
ksasa
tag
Sziasztok! Épp ma szereztem be egy típusra/típusszámra ugyanolyan Elixir 256Mb-os 400Mhz-es DDR-t, mint ami már volt a gépemben. Alaplapom típusa: MSI K7N2-Delta L, proci: XP2400+ TbredB. A gondom a következő: Nem hajlandóak dualba menni, csak single-be, vagyis a két lila foglalatban (DIMM1-2) tökéletesen mennek, de ha az egyiket átteszem a DIMM3-ba (különálló zöld foglalat) az istennek sem akar bebootolni a gép. Próbáltam már DIMM1-3 és DIMM2-3 kombinációt is, cserélgettem jobbra-balra a ramokat, de semmi. Pls Help!
Thx előre is!
-
fügike
senior tag
Nekem meg a most - két hét eltéréssel - vett Samsung 512/400-asok nem mennek az NF7-S2-ben.
Belefagy a win.
-
kem
addikt
Nekem ez a 2 ram is simán ment dualban _stabilan_ 300MHz-en:
OCZ 512/433
Hynix chipes 128/266 -
bci
tag
Ez ok, de a dualnak csak akkor kellene működnie, ha a modulok mérete megegyezik, tehát mindegyik pl 512-es meg ugyanannyi ic van a modulokon meg minkettő egyoldalas vagy kétoldalas, és még az sem árt ha a márkája és term. az ic-k típusa megegyezik.
Namost ebből a sok feltételből 1 sem teljesül, migis működik a dual hibátlanul! -
LeG3Nd
tag
ööö, ezt mostan nem értem. A dual channel lényege hogy a 2 mem modul sávszélességét egyszerre használja ki. A 400 mhz-es modulok sávszélessége ha nem tévedek akkor nagyjából egy szinten van, a méretük ezt nem befolyásolja. Szvsz semmi rendkívüli nincs abban hogy ugyanolyan értéket kapott mint 2*256-al, sőt, ez így normális. Magánvélemény, ''kéretik nem megkövezni''.
-
LeG3Nd
tag
Üdv! Mélyreható szakmai magyarázattal én sem tudok szolgálni, csak annyit tudok mondani hogy szerencséje volt!
Nagy lutri ez a duál dolog, nem hiába árul több gyártó is előre párba válogatott ramokat, de még néha ezeknél is megeshet hogy nem akarnak megférni egymással, sok múlik a chipseten is.
-
bci
tag
Szasztok!
Szeretném ha valaki megmagyarázná a következőket:
Van havernak 1 NF7-S 2.0 alaplapja amiben anno 2 db 256/400-as samsung modul ment dualban.Gondolt egyet és lecserélte 1 512/400-as duplaoldalas Infineonra, gondolván arra, ha összejön a zs másik 512-es re akkor mennyen dualban.
Most hétvégén tettünk az 512/400 as Infineon mellé 1 egyoldalas 256/433 KingMax TBGA-s modult és poéból megnéztuk van e dualchannel!
ÉS VAN!
Megy a dual everest szerint is, sandra serint is, cpu z szerint is, bios szerint is, és még a memóriaírási és olvasási sebességek is ugyan azok mint anno a 2 256/400 as samsungokkal.
Én sem hiszem el még most sem de így van és jó lenne tudni hogy lehet ez? -
McCoy
tag
Hello, szerintem egyáltalán nem kell két egyforma ram, nekem abit nf7 rev2.0 alaplapom van, most 1 2 oldalas samsung 256mb-os, és 1 1oldalas infenion 256mb-os ram megy benne dualban, de volt benne úgy is ram dualban, hogy az infenion 256mb-os volt benne, és 2 db 128mb-as, és így is kezelte dual channel-ben!!!!!
-
e.vid
senior tag
Neked szerencséd volt. Én ha dualban akarok ramot használni, akkor azért csak párba válogatva veszem meg. Sokszor, azonos méretű és típusú ramok sem akarnak összeférni egymással, nem hogy dualban menjenek. Ezért is árulnak már eleve párba válogatva ramokat,dual kitként a nagyobb gyártók.
amire válaszoltál az 2003.10.24-én íródott -
mordeaux
tag
hát azért nem kell teljesen hanem csak azonos méretűnek, legalábbis nekem a méreten kívül nem volt vele gondom, egyébként az én lapom ha egy 256 ot és 512 t nyomtam be egymás mellé akkor is ment dualban csak összesen 512 t látott (ASUS a7v880, és jobb lap mint az NF2esek mert nekem soha semmi driver gondom nem volt vele
)
-
Secur1ty
csendes tag
Hali mindenkinek az lenne a kérdésem hogy az én két memóriám menne-e dualban ha vennék egy abit nf7-es lapot.
A két memória:
-Az egyik:
Memória modul tulajdonságai
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 256 MB (1 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC3200 (200 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Memória időzítések
@ 200 MHz 3.0-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 166 MHz 2.5-4-4-7 (CL-RCD-RP-RAS)
Memória modul jellemzői
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Nincs támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva
-A Másik:
Memória modul tulajdonságai
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 256 MB (2 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC2100 (133 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Normál (15.625 us), Self-Refresh
Memória időzítések
@ 133 MHz 2.5-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 100 MHz 2.0-2-2-5 (CL-RCD-RP-RAS)
Memória modul jellemzői
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Nincs támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva -
vtechun
veterán
bocs, hogy ide írok, de az miért van hogy memtest86-al intel paltformon sokkal gyorsabban végbemegy a teszt mint amd platformon, intelen 17 giga/sec sebességet írt memsebességnek, míg athlonon 600 mega/secet...
-
atwe
tag
Szerintetek melyiket vegyem dualba akarok venni 2 valamelyikből
RAM DDR 256MB 400Mhz Kingmax Superram
Termékspecifikáció
Gyártó honlapja
Bruttó ár: 5 360 Ft
Nettó ár: 4 288 Ft
21.67 Euro
Státusz: Rendelhető
RAM DDR 256MB 400MHz Kingston
Termékspecifikáció
Gyártó honlapja
Bruttó ár: 6 735 Ft
Nettó ár: 5 388 Ft
27.23 Euro
Státusz: Rendelhető
Leírás: 256MB 400MHz DDR PC3200 DIMM 3-3-3
[Szerkesztve] -
User1
tag
Ma vettem egy 256-os ddr ramot az 512-es mellé és nagy meglepődve látom hogy dual-ban megy a cpu-z szerint!!!! ráadásul nem is egy márka! Ez lehetséges, vagy csak átb@sz a progi?
Ja soltek nforce2ultra lapban megy. -
-
sylon
csendes tag
Hali!
Van 2x400ddr pqi (dualban) nf7s2 és bart2500+ de egy jó 600 ponttal kevesebbet hoz a sandrában mint egy hasonló teszt az összehasonlítás alapján..7,3,3,2 a beállításom.. Mit kéne még állítanom? próbáltam procinál 200fsb 10-es szorzóval de el sem indul a gép
maradt 166x11.
-
zoknis(R)
csendes tag
Hali,
tehát ha most van két darab 256os modulom, ami megy dualban és veszek mellé még egy 512est, akkor ugrott a dual. (mivelhogy 3db memória foglalatom van (abit nf7)) ez esetben adjam el a 2db 256ost és vegyek 2 darab 512est, vagy csak vegyek egy 512est és haggyam a dualt a csudába? (nem játszok a géppel, ''irodázok'') -
g0tcha
tag
asus a7n8x lapom van benne 2*256 ddr400 dualba hajtva. most tervezem h rakok bele 1 harmadik modult ami 512 es elvileg a lap tamogatja ezt a megoldast is dualba, mivel bankonkent kezeli a ramokat es 3 slot van de 2 csati. igy 1ik csatorna 2 slottal rendelkezik (két kék nálam) és a harmadik slot jut a masik csatira. eddig ugy ment dualba h ket kulon csatin volt a 2 db 256 os modul de ha most 1ik csatira aminek 2 slotja van berakom a 2 256 os modult es a maradek 1 slottal rendelkezo csatira berakok 1 512 es modult akkor elvileg ezt is dualba hajtja. az alaplapi leiras szerint legalabbis. tud errol vki bovebbet ? esetleg tapasztalatok ?! köszi
-
User1
tag
Ekkorát még nem pipáltam, egy 333-as és egy 400-as memó (512-es) duálban megy!!!
természetesen a márka sem egyezik!! máshol meg dicsexenek hogy ''válogatott'' ramjaik vannak...... -
Kobe
veterán
az cummer de rendesen
na mindegy akko belepakolunk egy 512 est még
-
Kobe
veterán
láma kérdés következik : elképzelhető hogy az a64 nem tudja kezelni a dualt ? a64 3000+ os proci...mert egyik ismerős folyton hangoztatja hogy nem tudja de most már engem is sikerült egy kicsit kétségbe ejtenie
-
smc_
tag
thx
-
smc_
tag
Sziasztok! Lehet, hogy volt már ilyen kérdés (de órán vagyok és nincs időm végigolvasni...
) ezesetben bocs.
Van egy 256Mb-os 333-as DDR-em. Ha beteszek mellé még 1 256-ost (333-ast)DE nem ugyanabból a márkából akkor az menni fog DUAL-ban vagy nem? (ABIT NF7)
előre is THX -
Magnat
veterán
Hello,
cpu-z alatt mit jelent az, h dual channel, de performance mode: disabled? 3.0 (800mhz) procim van és először 2 333-as ram volt benne, akkor vki azzal kábított, h csak 400-as ramokkal fog menni ez a proci dualban. Mondom neki, fura, mert a cpu-z azt mondja rá, h dual, csak a performance mode disabled (igaz, csak 320-on mentek a ramok). Aztán váltottam 400-asra, de ott is disabled maradt. -
K.O.
tag
Somebody?
-
K.O.
tag
Akkor mit jelnt pontosan a dual chanel?
-
K.O.
tag
Tehát olyan minth cak 1*256 lenne benne, ezért nem is érdemes tenni bele, mégegyet?
-
K.O.
tag
valaki?
-
K.O.
tag
Ha jól értelmezem, akkor a dual chanelbe ha mondjuk két nem megfelelő 256-os ramot teszek, akkor nem lesz több memóriám mint 256?
-
Benzinkutas
csendes tag
Szerintetek milyen alaplap a K7N2-L? Kinek van, es milyen róla a véleménye. Mert ilyet akarok venni. Koszi
-
Atlantis
veterán
Hi!
Mennyire fontos a dual DDR? Milyen programik használják ki? Nem tudok dönteni a VIA KT600 és a Nforce2 között. -
Skylark
tag
Így igaz, ahogy erDOKe mondta: Samsung 400-as memóriák jó esetben viszik a 2,5-3-3-7-et 400-on, CL2-t nem. Többet én sem tudtam kihozni belőlük...
Más: Havernak Kingston Kvr333x64c25/512 PC2700 cl2.5 moduljai vannak, de új proci lesz, P4 2,80/512/800. Esélye sincs a modulokat 200-on hajtani? Valakinek személyes tapasztalat ilyen típusu memóriák húzásáról? -
-
kozslazs
csendes tag
Kezdek megőrülni... Bróbálom húzni a vasat, de sajna nem találtam biosban szorzó állítást, 11*200-al meg beton. Feszkók is növelve. Gigabyte-7n400 Pro2-es deszka, mint írtam. Tudja vki hogy kell ezen szorzót állítani??? EasyTune is csak az órajelet hagyja buzerálni, ott van felette a szorzó balra-jobbra nyillal de nem reagál.
Más, lehet, hogy a magasabb órajel miatt gyorsan akarja hajtani az AGP-t? Annak milyen MHz kell? (Sapphire Radeon 9600Pro 8x AGP). És a memcsi mire legyen állítva (pl. 6-2-2-2)??? -
Skylark
tag
válasz
Mista Boller #9 üzenetére
Tedd fel a CPU-Z progit, a memory fülön szépen kiírja, hogy single vagy dual channels, a PAT-et és a timing adatokat is.
Ne felejtsd el, hogy 1 és 3, vagy 2 és 4 bankokat használd.
Nálam szintén 2 x 512 Mb van, AIDA mégis jelzi. -
tsello
aktív tag
Tudtommal kiírja bootnál is.
-
Mista Boller
tag
Annak ellenere, hogy nem azonos a ket modul meg mehetnek akar dualban. Ugy tudom, hogy nem kotelezo a RAM-ok azonossaga, csak melegen javallott... Ha boot-kor kiirta a dual channel-t, akkor valoszinu megy is. Az en lapom ezt nem jelzi, pedig en is kivancsi lennek, hogy mukodik-e a ketcsatornas vezerlo. (Azonos modulok) A Sandra es az Aida csak 512M memoriat hasznal a teszteknel. Nalam ket ekkora modul van, ugyhogy nyilvan csak az egyiket teszteli... Vkinek van otlete mivel lehetne meg merni?
-
Jancsi
aktív tag
Hi!
Mivel a ramod ddr400as igy lényegében mind1 hogy dual-ban megy-e vagy sem. Mivel 2500as barton FSB-je csak 333 és a ''lassu'' FSB visszafogja a ramot mivel a ramot legtöbbet a proci használja. De nézz szét a bios-ban mert nem is biztos hogy 400on mennek a ramjaidengem is megtréfált az alapom (NF7) csak 266on hajtotta a ramokat dualban, de kis állitgatás után szépen ment még 466on is
Mivel dualban használod a ramokat a procid FSB-jét nyugodtan átteheted 400-ra és hajthatnád 10szeres szorzoval. -
kozslazs
csendes tag
Hali!
Mivel tudom megnézni, hogy megy-e a memcsi dualban? Ez a kérdés azért merült fel bennem, mert eddig volt 1db 256M ddr 400as samsung memcsim, most betettem mellé egy 512M-ás 400as samsungot, és se a vidkari nem gyorsult, se a sisoft sandra memtesztje nem mutat jelentős javulást. Bootoláskor azt mondja, hogy dual channel enabled.
Gigabyte GA-7N400-PRO2-es deszka, Amd 2500+ Barton, Sapphire Radeon 9600Pro.
Köszke.
Aktív témák
Hirdetés
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Alza garancia
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- ASUS TUF Gaming B560M-E Alaplap
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged