Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adam_

senior tag

Sk8erPeter, a dolgozatomban kérték, hogy ne csak közvetlen a megszerkesztett fieldeket mutassam be Drupalban, hanem azt is, hogy ennek milyen az adatbázis szintű támogatottsága, "hogyan tárolja a Drupal az ezekbe a létrehozott mezőkbe bevitt adatokat".

Az általad ajánlott programmal megjelenítettem ezeket a mezőket, miután kiexportáltam, majd az alábbi ábrát kaptam:

[link]

Egy-két "címszóban" eltudnád magyarázni, hogy az általam kiexportált táblákban található mezők (pl entity, deleted, delta ... és társai, amik itt elsődleges kulcsok is) milyen célt szolgálnak az adatokkal feldolgozásával, avagy megjelenítésével kapcsolatban? Sajnos csak komplett adatbázis sémákat találtam a neten is, de olyan doksit, ami a Drupal adatbázis szintű támogatását magyarázná, sajna nem. Egyáltalán dolgozatba illő prezentálást választottam, mit gondolsz, vagy ezeket felesleges volt így kiexportálni és vizuálisan megjeleníteni? :U

Az a baj, hogy egy egyszerű, érthető adatbázis szerkezetet véleményemen szerint nem tudnék bemutatni, mivel a Drupal annyi "saját maga által létrehozott, szerkesztet" táblával rendelkezik, amely csak egy érdemi lecsupaszítás és exportálás után lenne célszerű, de erre sajnos jelenleg sem tudásom, sem dolgozati terjedelmem nincs, amiben ezt bemutatnám (max pár oldal erejéig van rá lehetőségem) ezért csak kicsiben gondolkozom. De abban viszont jó lenne valami érdemi, ütős adatbázis támogatás prezentálás az általam szerkesztett mezők MySQL támogatásáról.

Új hozzászólás Aktív témák