Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csuka86
csendes tag
válasz Szkeptikus #1150 üzenetére
köszönöm a választ!
összekötöm a DNS-323-at a gépemmel egy UTP kábellel, majd átrakom magamat autumatikus ip kiosztásról a a DNS-323 alján látható ip tartományba. A DNS-323 a 192.168.0.32 alapból, tehát én mondjuk leszek a .31es végződésű, és a böngészőmbe 192.168.0.32-t írom, és ott tudom bekonfigolni, majd ha újraindult a konfigolás után, akkor megnyitom a 21-es portot neki a routeren, és utánna már elvileg elérhető lesz. (persze utánna visszarakoma gépemet DHCP-re. Majd ha a munkahlyemen a total commanderben beírom a kiszolgálóhoz az otthoni ip-met (és persze a DNS-323-on adok hozzá egy FTP usert RW jogokkal a volume-hoz), akkor mr működnie kéne? -
Szkeptikus
tag
válasz csuka86 #1151 üzenetére
Nem értem miért bonyolítod. Kösd rá a routeredre a NAS-t egy fix belső ip-n ami a routered ip range-én belül van (dhcp off a NASnak), a hozzáadott easy search programmal mountold fizikai meghajtóként, lépj be a webes felületre indítsd el az ftp-t a megfelelő userrel, majd a tűzfalon nyisd meg az ftp portot. (ha rám hallgatsz nem a default ftp portot nyitod meg az ftp szerver számára)
Ennyi. Nem kell az asztali géped ipjét bántani!
-
csuka86
csendes tag
válasz Szkeptikus #1152 üzenetére
így lesz, köszönöm.
Abban tudnátok segíteni, hogy ami a munkahelyemen van 323, azon lett egy mappa, amit nem tudok törölni, pedig a root-hoz van teljes hozzáférési jogom. Átnevezni lehet, (amúgy tök üres), de törölni nem.
Illetve lett valami mappahurok dolog a winyón, mert egy 160 winyó volt benne és összesen 20 Gb foglalt hely folt. Majd egyik napról a másikra betelt.
Tehát a root-ban összesen 2 könyvtárunk van. Mondjuk A és B. B-n belül lett bég egy A és B mappa, azon belül a B-mappában megin A és B, és így tovább. Ezzel csak az a baj, hogy a B mappa tartalma több Gb volt, és ez az al B mappákba is átmásolódott.
(kb 30 felhasználó van a NAS-on).
Most bővítettük a szervert 500Gb-ra raid1-ben, és inkább újból létrehoztuk a felhasználókat. De nem értjük, hogy mi lehetett a probléma, illetve, hogy miért nem tudtunk törölni egy mappát.
-
Rag
csendes tag
Sajnos leállt a Tranmission-om...
Szóval nem tudok már vele mit kezdeni, próbáltam a telneten a stopot,startot és a restartot is. Újraindítottam a NAS, de semmi.Pár hete tettem fel a funplug + transmissiont innen:
http://rs487.rapidshare.com/files/201919643/ffp05_hun_transmission150.zipKönnyen felment, telneten megnézten a config.json-t, jó volt, és működött is tegnapig. egyébként nagyon meg voltam vele elégedve..Hogy lehet a teljesen letörölni? Olyan mód érdekelne, ami mindent leszed, hogy újra rakjam.
Üdv
Rag -
eddipapa
csendes tag
Sziasztok ! Van egy olyan rettenetes problémám egyszerűen nem tudom a dns-323-at elérni sem a cd-n hozzá kapott keresővel ,sem a netről ,sehonnan .Próbáltam a routerből kinézett Ip cimmel ,az állitólagos gyári Ip -vel de semmi .A benne levő vincsiket sem látja a gépem .Mi ilyenkor a teendő ? Ha kiszedem a vincsit és megformázom mondjuk a PatricionMagic 8-al milyen formátumot hozzak létre hogy felismerje a varázsdoboz ? Vagy másfél évig ment hibátlanul ,nem tudom most mi a baja ,de mindamellett hogy kicsit rendetlenkedett még minden adatot lementettem róla.Ha valaki tud valami megoldást ,nagyon megköszönném !
[ Szerkesztve ]
-
tomikid
csendes tag
Sziasztok.rettentő nagy kérésem lenne.Nekem a régi ....tomi.belcom....féle,ugynevezett webipackra lenne szükségem DNS 313-as számára.Nagyon nagyon fontos lenne.Akinek meg van nagyon kérem jelezze. Előrre is köszi.Ja és egy apró szösszenet vigyázzatok az uj 3.05 -ös webiannal lehet hogy gyorsabb meg nem eszi meg a procit,viszont nem valami üzembiztos, nekem nem jött be.Ezért lenne szükségem a webipackra.amit sajna letöröltem......
-
Rag
csendes tag
-
Szkeptikus
tag
funpkg -r Transmission-1.22-ffp0.5.tgz (This will remove the old version, but keep all config files intact)
# funpkg -i curl-7.18.1.tgz (only if you don't have it installed already)
# funpkg -i Transmission-1.73-7.tgz
# wget http://www.inreto.de/dns323/fun-plug/0.5/packages/uclibc-0.9.29-7.tgz
# funpkg -i uclibc-0.9.29-7.tgz -
karczt
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném lecserélni a Transmisison 1.72-es verzit az uj 1.74-re.
Csak nem tudom, hogy ha leszedem a régit és felteszem az újat, akkor újra egyesével visszakell pakolnom a seedelt torrenteket?
vagy megtartja a korábbi verzió beállításait torrentestől?Választ előre is köszönöm
-
Bucy
aktív tag
Lett egy kis gondom a készülékkel, biztos volt már hasonló, de a keresővel nem találtam, az olvasást megkezdtem.
Szóval debiant akartam feltenni AD miatt és első lépésként telepítettem volna netboot.img-t. Elvileg rendben lezajlott, de reboot után csak villog a d-link gomb ledje és nem reagál semmire, a hálózat kezelés fizikailag megy a ledje alapján, de ip cím nem található, nem érem el sehogy a készüléket. Elpusztult szegény, vagy életre lehelhető valahogy?
Mi okzhatta a gondot? Szünetmentesen van. -
Bucy
aktív tag
Az IP címe elkalandozott, de meg lett. Megy a telepítő SSH-val, de a "make the system bootable" lépésnél mindig megáll hibával.
Nem találtam konkrét infót mitől lehet, nem akarok téglát csinálni belőle, de itt megakadtam.
Valakinek van ötlete? -
Bucy
aktív tag
válasz Szkeptikus #1163 üzenetére
Kösz, erről a lehetőségről is tudtam, önként választottam a debianos megoldást, több fantáziát láttam benne. Még mindkét megoldás nyitott, csak több infót kell gyüjtenem a debian telepítésről.
-
-
Bucy
aktív tag
válasz Szkeptikus #1165 üzenetére
Előbb volt a NAS és csak utána jött az igény, kösz a jókívánságot.
-
Rag
csendes tag
válasz Szkeptikus #1158 üzenetére
Ismét leállt a kliens.
kérdés, hogy hogyan tudom pontosan megállapítani, hogy milyen verziót telepítettem?
Az első sorban lévőre azt írja ki, hogy nem telepített. 1.50-ra tippeltem, de az sem jó. Gondolom pontosan kell megadni -
Rag
csendes tag
Azt is kérdezni akartam, hogy honnan tudom, hogy miért nem megy rendesen?
/
mnt/HD_a2 # sh /ffp/start/transmission.sh status
transmission-daemon is running
adja vissza, mégse tudom a felületet megnyitni... -
Rival
aktív tag
Aki használ cron-t, az az 1.08 béta firmware-t ne tegye fel. Pár dolgot javítanak az újban (pl. FTP és samba karakterkészlet keveredések), de a cron-t jól kilőtték, és úgy látom más fórumokból, hogy többeknek nem megy rendesen. Abból vettem észre, hogy nem futott le a heti mentésem.
Visszaváltottam 1.07-re. De míg upgrade esetén megjegyezte a beállításokat, most nem tette, még a root accountot is elállította, így ha egyszerűsíteni akarjátok a downgrade utáni beállítást, a flash előtt még adj ki egy parancsot:
fun_plug v0.5:
chmod a+x /ffp/start/telnetd.sh
fun_plug v0.3:
chmod a+x /fun_plug.d/start/telnetd.sh
Így lesz telnet elérhetőség, míg e nélkül nem lesz jogod használni a chmod-ot ezen a fájlon. Én ssh-t használok, de a root accountot jelszó nélkül nem tudtam elérni flash után, így nen volt jogom semmihez. A telnet viszont egyből root-ként jelentkezik be...
Ha már késő bánat, és se telnet, se root jogosultság:
Töltsd le a minimál fun_plug.tgz fájlt, amiben csak egy telnetd.sh van futtatható attribútummal. Másold a .tgz fájlt a /mnt/HD_a2 gyökérbe, és indítsd újra a masinát. Egyből lesz telnet root loginnal, így vissza lehet állítani mindent, ahogy volt. A fenti link 0.5-ös fun_plug esetén működik...
-
chaba98
csendes tag
Sziasztok!
Boldogtalan tulajdonosa vagyok egy DNS-323-nak.
Csodálatos kis masina, de már lassan már belehülyülök. Nem tudom rendesen beállítani a torrentet. Próbáltam a gyárit, a paprikát és a transmissiont egyaránt.
A gyárival az isohuntos torrentek gond nélkül működnek. A hazai trackerekről semmit sem tudok letölteni. A gépemen az utorrent gond nélkül meg, de hát ezért vettem a NAS-t.
TP-link routerem van forvardoltam a portokak. Eredmény semmi. Digikábel a szolgáltatóm, lehet hogy szivat?
Kérem, hogy aki találkozott ilyennel segítsen!Előre is köszönöm!
-
chaba98
csendes tag
Sajnos a Transmission-nel sem tudok magyar trackerről letöltelni.
-
Rag
csendes tag
Akkor én is a rossz végén állok :-(
Újra raktam/frissítettem a transmission-t (1.7x) és nem megy aktív módban. Pedig van port forward és le is ellenőriztem. Jó lassú is lettem, bár eddig sem voltam gyors.
Eddig ment, de egyszer már sokat szenvedtem a beállítással és azóta sem tudom ,hogyan sikerült, de aktív voltam, amíg le nem áll.Azért tudatosan kellene beállítani.
A routert reseteltem és csak a port forvard van beállítva és fix IP-én van a NAS.
Ja és nekem is TP-Link ruoterem van.
[ Szerkesztve ]
-
Rag
csendes tag
Valaki??
Ötletek?
Kezd egy kicsit fusztrálni a dolog... -
HennaKaresz
csendes tag
Üdv!
Most szeretnék venni dns-323-at és lenn pár gyors kérdésem:
A pixmania.com-ról akarom rendelni és van most egy csomag amiben 2db 1 TB vinyót is adnak hozzá egész emberi csomagárban:
http://www.pixmania.hu/hu/hu/3447780/art/d-link/dns-323-3-5-kulso-haz-eth.htmlA probléma csak az, hogy nemtudták megmondani az ügyfélszolgálaton, hogy milyet... Valaki rendelt esetleg ilyen csomagot vagy tudja milyen vinyó van a csomagban?
Esetleg ha nem lehet tudni, akkor kinéztem 2 típust és várnék tippeket, hogy melyiket lenne érdemes hozzá rendelni:
wd caviar
samsung sp -
Orc
senior tag
válasz HennaKaresz #1178 üzenetére
Szia!
Én a helyedben külön venném a vinyókat, nem jó a zsákba macska.
Nekem 2db 1Tb-os WD Green van a NAS-ban és meg vagyok elégedve, semmi gondom
nem volt. Viszont előszőr egy 7200Rpm-es terrás Samsung volt benne és egy hét után meghalt.
Ajánlom figyelmedbe: [link]Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
-
chaba98
csendes tag
Úgy tűnik, hogy végre megoldódott minden problémám a DNS-323-mal. Miután már lassal egy hónapja küzdöttem, hogy végre menjen a torrentezés. Odáig jututtam, hogy csak az isohunt-ról töltött le. Szinte már rángógörcsöt kaptam a port forwardtól, annyit próbálgattam.
Na és a megoldás: vettem egy D-link DIR-615-ös routert a TP-LINK helyett. Visszaállítottam a NAS eredeti IP-címét, és csodák csodájára minden műxik. -
Rag
csendes tag
örülök, hogy neked sikerült. Én is próbáltam másik routert, de így is csak az asztali gépről ment aktívba..
kérdés, hogy mi van, ha elfelejtettem a nas admin jelszavát?
Lehet ezt reszetelni? és akkor újra kell a Torrentet telepíteni?
Esetleg le akarja formázni a winyót?Próbáltam elmélyedni a dlink-ben, szóval Transmission miért akar egy másik porton és IP címen kommunikálni? Indításkori log-ból:
Port Forwarding (NAT-PMP): initnatpmp succeeded (0)
[18:55:22.704] Port Forwarding (NAT-PMP): sendpublicaddressrequest succeeded (2)
[18:55:31.714] Port Forwarding (UPnP): Found Internet Gateway Device "http://192.168.1.200:6357/"
[18:55:31.715] Port Forwarding (UPnP): Local Address is "192.168.1.99"
[18:55:31.722] Port Forwarding (UPnP): Port forwarding through "http://192.168.1.200:6357/", service "". (local address: 192.168.1.99:51412)
[18:55:31.723] Port Forwarding (UPnP): Port forwarding failed with error 401 (errno 0 - Success)
[18:55:31.723] Port Forwarding (UPnP): If your router supports UPnP, please make sure UPnP is enabled!
[18:55:31.724] Port Forwarding: State changed from "Not forwarded" to "Starting"
[18:55:31.940] Port Forwarding (NAT-PMP): readnatpmpresponseorretry failed. nat pmp returned -7 (the gateway does not support nat-pmp); errno is 111 (Connection refused)
[18:55:31.941] Port Forwarding: State changed from "Starting" to "???" -
TGyula
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne ki mit tud javasolni,hogy tudjak ftp szerverről letölteni??
Tudom van beépített ftp szerver a dns-323-ban, de nekem
ftp hozzáférésem van és onnan szeretnék letölteni. -
bolint
csendes tag
Kíváncsiságból teszteltem egyet, megosztom veletek a sok haszon ötletért amit itt leltem;
d-link dns 323 írás olvasás tesztek
2 db hitachi deskstar 500 G hdd
fsn.hu-ról származó teszt filével samban tc-n keresztül.
A sebesség értékek a switchből kerültek kinyerésre smnp-vel, tehát eth port forgalomak.
A hálózaton más jelentős forgalom nem volt, pár k ping, így ez elhanyagolható.
csak egy irányú forgalmakkal teszteltem.raid 1 (mirror)
V.1. config
3com 3300xm 10/100M switch
pc abit is7 P4 2,4 Ghz 478 stocket
2x1 G Kingston ddr 400 dual channel
Hitaci deskstar 1 T sata, alaplapi 10/100M Realtek RTL8139
win xpírás pc-ről nas-ra
1 szálon 80 Mbps
2 szálon 80 Mbps
3 szálon 80 Mbps
4 szálon 80 Mbps
Meglepően stabilan egyforma, okár nem tudok magyarázatot...Írás pc-re nas-ról
1 szálon 75-80 Mbps
2 szálon 90-95 Mbps
3 szálon 85-90 Mbps
4 szálon 85-90 MbpsV.2. config
3com 3300xm 10/100M switch
Asus F5RL notebook
Pentium Dual-Core T2390 2048 MB ram 250 GB sata, Atheros L2 Fast ethernet 10/100
win xpÍrás laptopra nas-ról
1 szálon 65-70 Mbps
2 szálon 95-99,5 Mbps
3 szálon 70-75 Mbps
4 szálon 65-70 MbpsÍrás nas-ra laptopról
1 szálon 60-65 Mbps
2 szálon 75-80 Mbps
3 szálon 35-40 Mbps
4 szálon 25-30 MbpsV.3. config
az előbbi két gép egyszerre, tehát 2 szál két gépről 4 szál esetén 2 szál gépenként, stb.írás mindkét gépre nas-ról
1 szál gépenként 95-98 Mbps
3 szál; pc-re 2, lapotpra 1 95-99,8 Mbps
2 szál gépenként 97-100 Mbps ;)Írás nas-ra mindkét gépről
1 szálról gépenként 75-80 Mbps
3 szálról pc-ről 2 laptopról 1; 85-90 Mbps
2 szálról gépenként 85-90 MbpsV.4.config,
mivel egyértelműen látszik, hogy a 100 M hálózat a határ bizonyos esetekben,
ezért Gigás tesztet is beiktattam. A Gigás sw szerepében egy mikrotik rb450G
minirouter került, a nas a a router közé így gigás összeköttetés jött létre,
a laptop és pc továbbra is 100M-ás porokon csatlakozik, így 200 M-el is képes
lehetek akár forgalmazni, ha kell egy harmadik laptopot is beiktatok. A router cpu
loadját is kiírom, ez is hasznos lehet.
Jubbo frame-val nem próbálkoztam, nem tudom a lényegi felépítését, azért sem
merültem bele.Csak azokat ez esetket tesztelem ahol látszólag eth korlát baj volt.
írás nas-ra két gépről
1-1 szálon 85-90 Mbps 15-20% load cpu a routeren
1-2 szálon 100-105 Mbps 20-25%
2-2 szálon 105-110 Mbps 25-30%olvasás nas-ról gépekre
1-1 szálon 120-125 Mbps 25-30%
1-2 szálon 130-135 Mpps 30-35%
2-2 szálon 145-150 Mbps 35-40%És akkor nézzük mit bír, még egy laptoppal egy másik 100-as porton kezdtem másolni
Fujitsu siemens Amilo M7440 1,8 Centiro, 80 G sata, 2*512 ddr 533.1-1-1 szálon 140-145 Mbps 25-30%
1-1-2 szálon 145-150 Mbps 35-40%
1-2-2 szálon 150-155 Mbps 35-40% úgy látszik ez a vége.kíváncsiságból még próbáltam írni 3 szálon 3 gépről, sokkal jobb nem lett mint 2 gép estéén
1-1-1 írás 90-95 Mbps
1-1-2 írás 100-105 Mbps
1-2-2 írás 103-108 MbpsMinden további beállítást ennyire részletesen nem teszteltem, amit tudok mondani az az, hogy
sebesség szempontból a Standard (Individual Disks) és a JBOD (Linear - Combines Both Disks)
beállítás teljesen egyforma írási és olvasási teljesítményű a raid1-el.
Ebből kifolyólag a jobb teljesítményt ígérő raid 0-al fogok még tesztelni.a config maradt a gigás routeren keresztül.
írás nas-ra pc-ről
1 szálon 65-70 Mbps
2 szálon 75-80 Mbps
3 szálon 80-85 Mbps
4 szálon 45-50 Mbpsolvasás nas-ról pc-re
1 szálon 70-75 Mbps
2 szálon 90-95 Mbps
3 szálon 95-98 Mbps
4 szálon 90-95 Mbpsolvasás nas-ról pc-re, laptpora
1-1 szálon 125-130 Mbps
1-1-1 szálon 3 géppel 145-150 Mbps
1-2-2 szálon 3 géppel 150-155 Mbpsírás nas-ra 2 gépről
1-1 szál 90-95 Mbps
1-2 szál 100-105 Mbps
2-2 szál 105-110 Mbps
3.-ik gépről 1 szál a többi 2 maradt 110-115 MbpsÖsszefoglalva nagyobb különbség nincs a különböző formázási módok között és a maxim sebesség is 150 Mbps olvasási maximuma és 115 Mbps írási sebességet sikerült kihozni.
Ez ugyan nem rossz, bár a satás és gigás portok kapacitásához képest kevés szerintem.
Ami még a tesztet pozitív irányba húzhatta, hogy a lemezek teljesen frissen voltak minden esetben formázva így minden mindig az elejére került.
Szerintem nem volt pénzkidobás ennyi pénz egy ilyen eszközért, ennyi fogyasztásért pedig végképpen nem.
Remélem kielégítően részletes voltam, engem meggyőzött az eszköz! Marad raid1-ben fő a biztonság számomra.Üdv!
-
dupi
csendes tag
A másik topic helyett most már itt kérdeznék még tőled:
Azt meg tudom csinálni, hogy a fotóalbumomat felteszem
és akkor bárki megnézheti?
A Jalbummal készitettem az albumomat, nagyon jó lenne,
ha a 313-ról lehetne nézegetni. Ez megoldható?
Nagyon láma vagyok a témában...
üdv: dupi -
senior tag
Sziasztok!
NAS beszerzését tervezem otthoni adattárolásra RAD1-ben és, hogy FTP-n elérjem távolról is a filejaimat.
Szerintetek ez a DNS-323 megfelelő erre a célra? Igaz lassan már 3 éves modell, de nem igazán találtam mást ilyen árkategóriában.
Köszönöm a tanácsaitokat!Üdv.
Gábor -
Alex91
félisten
Azt neked kell eldonteni ! Szamolj utana! Mi mennyibe kerul. Meg, hogy mire kell!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Rag
csendes tag
Ez a kérdés, nyiva maradt nekem..esetleg valaki?
hogy mi van, ha elfelejtettem a nas admin jelszavát?
Lehet ezt reszetelni? és akkor újra kell a Torrentet telepíteni?
Esetleg le akarja formázni a winyót? -
Alex91
félisten
Ha van HDD-d, akkor a World kilove. Sajnos nagyon mas nincs a piacon. Ami meg elmegy az a Netgear ReadyNAS Duo, olyan 56k korul volt beszerezheto. Meg meg a Raidsonicnak van kedvezo aru RAID-es NAS-sa, ami itthon is megvasarolhato. A dragabbak (Synology, QNAP) jobb befektetes, de ez az arukon is meglatszik. Ha nincs gigabites halo, akkor ennek a sebessege is megteszi, meg ha alapvetoen kulso FTP eleres a cel.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
dupi
csendes tag
Na akkor ujból:
A 313-al meg tudom csinálni, hogy a fotoalbumomat felteszem rá és
elérhető legyen a netről? Az album windowsos progi, - jalbum8.5 - ez
feltehető?
Tudtok segiteni? köszi.... -
jandraman
csendes tag
sziasztok
nekem a kérdésem a feltőltésre irányul.
hogyan tudok feltőlteni transmissional nason???
vagy nem is lehet,csak letőlteni -
jandraman
csendes tag
szia
igen elérhető az egész nas netről ddns-en keresztül
zene,film,kép.
és persze a filekezelők is le,fel tőltéssel arrol a gépről amivel csatlakozol
én a pda-val is elérem.
csinálsz 1 domaint a www.dlinkddns.com oldalon bekapcsolod a ddns-t a 313-on
a webadmin,dlink,setup,eszkőzők,dinamikus dns.
kreálodik 1 web cim ami a te neved.dlinkddns.com lesz
nekem megy a internet explorer és az operárol az elérés pedig a filekezelőhőz
neved.dlinkddns.com:8080/file
remélem érthetően irtam -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest