Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkesy
őstag
hogy mi van?
Szal, ha a windows-os utorrentet nézzem, ami most tökéletesen müködik, akkor ahhoz, hogy müködni tudjon, a prot forward-nál megadom a nevét, a portok(at) (mettől meddig), és annak a gépnek a belső hálózati ip címét amin fut...
pl.: 192.168.1.45 : 58971 + név a könnyebb azonosítás érdekében, és már megy is a torrentem...
szal, nekem az a port(ok) kéne, amin dolgozik a DNS-313-ra feltelepített linuxos progi, mert az végzi a letöltés, és nme a sancho... az ip cim meg adott, mert a DNS-313 ip cime...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
gex75
tag
valami gáz van a szolgáltatómnál mert néha eltünik a szerver.
letükröztem ide -> www.layer3.huMostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
jegib
csendes tag
Hmm. Csatlakozás nekem is frankó, működik minden remekül, látok rajta minden adatot, viszont ha finderrel másolok fel rá (finder = az osx beépített file kezelője, kb mint vindóznál az intéző), akkor nem működik. Viszont ha ugyanezt a másolást egy segédprogival csinálom ami az muCommander (ala Total Commander), akkor hibátlan. Ez csak azér bosszantó, mer Mac-en könnyebb az élet commander nélkül, mint azzal (ugyanez a vindózról nem mondható el ) Nah mindegy valszeg vmi bug lehet, remélem a következő firmware orvosolja, esetleg a következő leopard frissítés... Köszi
-
tkesy
őstag
megnéztem, beállítottam, köszönöm
ma (pontosabban tegnap ) már sikerült addig eljutnom, hogy jött le torrent, és neki is állt seedelni, egy ideig egész jól ment (30k) aztán szépen elhallt, és nme is vette fel a "fonalat" 2-3 esetleg 4k val töltött fel, pedig direk olyan torrentet töltöttem le amihez sok leech volt...(kb 100-110 fő) ennek ellenére, hozzám csak 3 ember kapcsolódott...
merre kellene még szétnéznem, beállitás területén
a webes felületen lévő options-ban hiába állítgattam dolgokat, nme sok minden változott, max csak romlott a helyzet...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
törölt tag
Sziasztok !
Tegnap kaptam meg én is a 313-asomat. Tiszta fejjel nekiugrottam a beállításoknak.
Az Mldonkeyt sikeresen felraktam , megy a sancho is viszont ugyanazok a sebesség-
problémáim vannak mint nektek. Felfele semmit nem tölt csak pár század K/s -el .
Ez mindegy , türelmesen megvárom a fejleményeket.Viszont ebben a témában nem vagyok otthon: Ha a Webes felületén a 313-asnak létrehozok egy Ftp-servert megcsinálom a user-eket és a jogokat, utánna azt kintről hogy tudom elérni ?
Milyen címen meg ilyenek ? Gondolom láma kérdés , de sajna nem tudom.A Segítséget Köszönöm !
-
Hemüveg
csendes tag
Sziasztok!
Mit rontok el, hogy feszt zölden világít a hdd led, a 313-ban?
Köszi
-
tkesy
őstag
Telepítéskor:
eszköz kikapcs, gyári cd be, install elindit, majd amikor irja, hogy kapcsold be a készüléket, csak akkor kapcsold csak be...
ha már használtad (telepítetted) korábban és utánna világit zölden, azt nme tudom...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Hemüveg
csendes tag
Hoop. Próbáltam Seagate 750GB és WD 320GB vinyóval is.
-
tkesy
őstag
én is "használt" winyót raktam be a 313-be, de én előtte a rajtalévő patriciót is töröltem...
viszont ha csak ez lenne a baja, akkor a "szűz" hdd-vel egyből kellene mennie...az usb-t én nme próbáltam, nálam a routerre van kötve az eszköz.....
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
emerzee
aktív tag
Tkesy: Te voltál a gyorsabb!
Tényleg ez a baj ilyenkor. Én is használt vinyót tettem bele. USB-n látszik, mint külső vinyó, használható, de mint dns 313, nem. Eljárás: le kell törölni a partíciókat. Én a Paragon partition magiccal szedtem le. Ugyanez az eljárás, ha valamiért megszakítod a telepítését a cuccnak.emerzee.blog.hu (Android, Galaxy 3, OT-995, Asus MeMo Pad HD7 információs blogom)
-
törölt tag
Nekem is csak "szűz" Winyóra (nem partícionáltra) ment fel és a CD-s telepítővel kellett kezdenem. Utánna minden OK !
Az FTP-s elérésről valami bővebb információ ?? Hogyan lehet kintről elérni ?
Üdv! -
Hemüveg
csendes tag
Kösz a segítséget. Partició magic-kel töröltem a particiót és így már ok.
Jöhet a konfig.
Köszi Mindenkinek. -
törölt tag
Tehát a DNS-313-on létrehozott FTP-servert kintről úgy tudom elérni , hogy
ftp://313-as ip-címe:port/ -és ennyi ?? Mert ezt az egyet nem tudom.
Valaki segítsen ?!!
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
MoKiLoK
csendes tag
válasz #55573504 #123 üzenetére
Nem, az internet szolgáltatód által adott IP címeden tudod majd te meg mások elérni a DNS-313-at.
Ehhez először hozz létre usereket (a DNS-313 kezelőfelület/advanced fül/user/groups)
Aztán az FTP server menu alatt oszd ki, hogy melyik user milyen jogosultsággal rendelkezzen és melyik könyvtárhoz férjen hozzá, majd a lap alján indítsd el az FTP servert - start FTP server.
Amennyiben router mögött van a 313-as, akkor virtual serverként is be kell állítani, ott adod meg a 313-as IP címét - legalábbis én ezt csináltam.Ezeket én is tegnap este állítottam be és ma egy másik helyről, a hugoméktól simán fel tudtam csatlakozni és láttam mindent, ami a 313-as winyóján van.
Nekem szerencsére kábeles netem van így - bár dinamikus IP címem van, viszont a szolgáltató mindig ugyanazt az IP-t ossza ki - tulajdonképpen bárhonnan tudok csatlakozni.
Sajnos az ADSL-nél minden 24 óra után más az IP cím, így ott még különböző mahinációk is vannak, de erről én már nem sokat tudok.Remélem segítettem, bocs, ha szájbarágósra sikerült, nem tudom, hogy meddig jutottál.
Szívesen segítek még. -
tkesy
őstag
válasz #55573504 #125 üzenetére
itt van hasznos infó az ftp szerveredhez az internetről való eléréshez... (4-es, 5-ös pont)
-
jegib
csendes tag
válasz #55573504 #125 üzenetére
Egyszerűen beregisztrálsz a dyndns.org oldalon, kapsz egy elérést és ftp://valami.dyndns.org lesz a te ftp helyed, amire az általad kreált user/pass kombóval be tudsz lépni. illetve a www.valami.dyndns.org oldalon pedig az ezköz konfig felületét éred majd el, a www.valami.dyndns.org:4080 -on pedig az mldonkeyt. ( valami= az általad választot dyndns login)
-
Encian
tag
DNS-313 letöltés lassúságára tudnátok segíteni?
mldonkey+sancho megy, de nagyon lassú. mit és hol állítsak, hogy gyorsabb legyen?Köszönöm !
-
-
[CM]Crusher
senior tag
-
Encian
tag
válasz [CM]Crusher #129 üzenetére
Köszönöm! megtaláltam !
-
MoKiLoK
csendes tag
Nálam is hasonlóan van beállítva, fel is töltöttem a héten vagy 15GB-ot... viszont a letöltéseim elég gagyik lettek.
Gex fórumán már írtam, hogy amiket 100%-ban letöltöttként jelzett az mldonkey, azok valójában csak 30-40%-os készenléttel rendelkeztek. Ez ott jött elő, amikor egy DVD filmet próbáltam kicsomagolni és folyamatosan dobálta a crc hibákat.
Behúztam utorrentbe a gépemen és a hash ellenőrzés után derült ki, hogy csak a harmada van letöltve a filmnek.
Ez eddig mindhárom DVD letöltésemnél előjött.Egy kérdés a beállításaidhoz: a nolimit_ips-nél milyen IP címet adtál meg?
Nálam eddig a default 127.0.0.1 van. -
tkesy
őstag
én csak a napokban szereztem be az eszközt, így még nme volt tapasztalatom ilyen téren... de most megy a főproba, van bennt sok csomagolt állomány, kiváncsi vagyok az eredméynre... (olvastam egyébként a problémádat a fórumon)
viszont a teljes sávszélt nme tudom kihozni belőle..
(utorrent-el win alól pedig kilehet hozni a 930k stabilan)az a router belső ip-je, probaként átírtam, hátha használ, aztán úgy maradt
-
Encian
tag
valami továbbra sem jó nálam. kb. 5 percig jó a letöltés, azután visszaesik nullára.
ujraindítom a sancho-t akkor megint jó egy ideig. mi lehet a baj? -
tkesy
őstag
no igen, nálam is megkattan valami most estére....
tünetek:
- le és feltöltés szinte nulla (pár kb/s)
- hdd teker mint állat,
- az eszköz alig érhető el a webes felületén,
- a sancho pedig nme kapcsolodik, rossz jelszó és/vagy felhasználó nevet ir ki hibaokként
gondoltam ujraindittom:
- leállítottam szabályosan a "mag"-ot,
- webes felületről kiadtam az ujrainditás parancsot, letelt a 2 perc, és az eszköz kifagyott...
se kép, se hang, a gombra se reagált, így kénytelen voltam a kihúzni a tápot...
aztán mikor bekapcsoltam, feállt mnden gond nélkül, és most stabilan 600k fölött tölt...
szvsz valami kevés, vagy a hw a gyenge, vagy az általunk rápakolt cucc gyenge, de valami nem stimm...arról nme is beszélve, ha ezen megy a torrent akkor a router cpu leterheltsége 60% fölöttt van, ha meg a utorrent megy, akkor a 10% sem éri el...
-
[CM]Crusher
senior tag
Nekem most seedel egyenlőre rendesen 40-50k között (max az olyan 50 lenne) Letőltésnél meg azt csinálja, hogy tőlti egy darabig, majd megáll egy bizonyos helyen és pár megákat fel le ugrál. Statisztika azt jelzi downloaded 1,2gb azt közben 370mb-nál ugrálgat.
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
válasz [CM]Crusher #139 üzenetére
no én jelenleg leszedtem ezt a kis pakkot a 313-ról, mert kiirta, hogy végzett, oszt semmit sem lehetett kicsomagolni...az összes fálj "hibás" volt... viszont ami nincs becsomagolva az meg jó lett...
így viszont míg ki nem jön a gyári torrent, vagy nem sikerül stabilabb/jobb klienst alkotni, addig marad az utorrent...>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
emerzee
aktív tag
válasz [CM]Crusher #141 üzenetére
Jaj! Ne keskenyítsetek el! Épp azért vettem a kütyüt, hogy ne kelljen a gépnek állandóan mennie a torrentek miatt. Most meg azt mondjátok, hogy nem megy rendesen a dolog? Így, kidobtam egy értelmetlen dologra egy halom pénzt. Hétfőn hazamegyek, és megpróbálom én is összelőni a cuccost. (nem hiszem, hogy több eredménnyel... ) Ne adjátok fel légyszi! Harcoljatok! Küzdjetek! Bennetek, Gurukban van minden reményem! A Hazának, izé, a házamnak, és főleg a villanyszámlámnak, szüksége van rátok! Előre, töretlenül a göröngyös úton!
EGY KÉSZÜLÉK NEM TOLHAT KI VELÜNK!!!!
emerzee.blog.hu (Android, Galaxy 3, OT-995, Asus MeMo Pad HD7 információs blogom)
-
MoKiLoK
csendes tag
Nyugi, nem a készülékben van a hiba, csak az mldonkey ezen verziója DNS-323-ra lett ferdítve, amiben más proci és több memória van - valszeg ezért hibázik a szoftver.
Én kipróbáltam a gyári letöltésvezérlőket és azok hibátlanul működnek, ezért remélem hamarosan jönnek a beépített bitorrentes firmware-k (a D-Link már kikommunikálta).Szerintem max. egy hónapon belül biztos lesz DNS-313-ra mldonkey ferdítés is, még csak most kezd elterjedni ez a cucc.
-
emerzee
aktív tag
MoKiLoK: Firmware-ba beteszik a torrent támogatást? Hujjé! Erről nem tudtam... Tényleg így legyen! Köci az infót! (Egyébként, ezt hol lehet olvasni? ;) )
[CM]Crusher: Köci! ;)
Encian: Én is Gex mesterre várok!Kérdés:
A kütyüknek ugyibár, ugyan az a felépítese (proci, mem, és egyéb hardver elemek), ebből adódóan az jutott eszembe, hogy ha valaki összelő egy működő rendszert, akkor azt ki lehet másolni, és más ha felmásolja a 313-asára, akkor az ugyanúgy fog működni. Jó az elmélet? ...és megvalósítható? (Nem ismerem a linuxokat, nemtom, hogy működnek, de szerintem, ha két vas ugyanaz, akkor ha átmásolom a másikra, akkor ugyanúgy kellene mennie.)emerzee.blog.hu (Android, Galaxy 3, OT-995, Asus MeMo Pad HD7 információs blogom)
-
törölt tag
Üdv !
Olyan gondom van sajnos: Regisztráltam magam a Dyndns.org -on. Beírtam az adatokat a DNS-313 -ba a Maintenance/Dynamic DNS menüpontba. Ki is írta hogy Connected --> tehát műxik. Megcsináltam a felhasználókat a jogokat meg mindent. A Routeren csináltam Virtual Servert a 313-asnak, ami így néz ki: a 192.168.1.4 a 313-asé :
http://kepfeltoltes.hu/080113/286083446n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A gond, hogy ha beírom a regisztrált címem (http://www.nevem.ath.cx), akkor csak a Routernek (ASUS WL-520g) a Configja jön be. Beírom a user/jelszót és tudok álligatni mindent. A 313-ast még mindig nem érem el sajnos!
Ha tudtok még erre tanácsot adni azt megköszönném. Már eddig is sokat segítettetek.
Köszönöm ![ Szerkesztve ]
-
gex75
tag
Gyors leszek mert nincs sok idöm :
- nálam egy beta firmware fut a dns-313-on - lehet hogy ez annyit javit rajta hogy normálisan
megy az mldonkey.
Mint kiderült a gyári 1.00 fw verzióról nem lehet frissiteni 1.01b5-re , ezért halt meg Moki eszköze, a firmware mellett a bootloader-t is frissiteni kell (ez kicsit macerásabb) - erre kapok
a jövö héten egy firmware-t amiben a kettő együtt lesz. Akkor kipróbálom egy gyári 1.00 verziójú eszközzel - ha megy rendesen felrakom nektek.Törrent : Megjelent egy sajtóhir miszerint a DNS-323 már megkapta a bittorrent inc. tanusitványát - és is ezért sirok-rivok a fejlesztőknek hogy nyomják bele végre a torrentet -
anno volt egy beta firmware amiben volt, de nem ment rendesen - erre kivették, a megjelenő 1.05-ös végleges firmwareben már benne lesz, ezt igérik."A gond, hogy ha beírom a regisztrált címem (http://www.nevem.ath.cx), akkor csak a Routernek (ASUS WL-520g) a Configja jön be." - FTP-re csináltál port forwardot - akkor hivatkozz FTP-re is ! tehát ftp://www.nevem.ath.cx legyen
szép napot
Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
maxtro
csendes tag
Hali!
DNS-323-on belőttem az FTP servert, felhasználónév, jelszó stb. regisztráltam a dlinkddns.com és a dyndns.org-on is. Routeren a port forward megcsinálva, távolról FTP kliensel el is érem mindkét címről. A gondom az, hogy ha windows explorer-el akarok csatlakozni az FTP serverhez akkor hibaüzenetet kapok. PL. ha ezt gépelem be: ftp://valami.dlinkddns.com akkor
"FTP-mappahiba
A Win. nem tud hozzáférni ehhez a mappához. Ellenőtizze, hogy a fájlnév helyes-e és hogy van-e engedélye a mappa eléréséhez.
Részletek: A kiszolgálónév vagy cím nem azonosítható."Ha emlékeim nem csalnak ekkor egy ürlapnak kellene beurani és kérni a felhasználó nevet és a jelszót, vagy anonymous.
Mi lehet a gond?
Válaszokat előre is köszönöm.maxtro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- PlayStation 5 Pro teszt
- Microsoft Excel topic
- Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest