Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hbooo
csendes tag
Van egy eladó DNS-313 -as. Ha valakit erdekel, irjon.
-
bolint
csendes tag
válasz Balage76 #1099 üzenetére
Üdv!
Sajna pont azzal volt a problémám, hogy több megosztást akartam egy user alá rendelni.
pl.: photos megosztást, lássa mindenki itthon, de van amit csak én saját másik pw-wel, így nehéz lett volna mindig az az usert win alá is megadni ami a megosztás usere is, de ez szerencsére megoldódott.
Sőtt találtam egy nagyon jó megoldást, arra, ha máshol más hálóból más megosztásokat hazsnálók, én esetemben otthon, meló és meló vpn, más más default printer, és megosztásnevek jelszavak stb.
http://www.mobilenetswitch.com/Screenshots/ nekem nagyon hasznossá vált a kis progi, két kattintás és fel van véve az összes megosztás.Üdv!
-
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
A következő rejtélyes problémám akadt a DNS-313-al: 2.15-ös firmware van a gépen, amivel elvileg nincs fáljírási hiba, és a lentitől eltekintve nem is tapasztaltam ilyet.
A NAS-on lévő MP3 zenéket tageltem, aminek következtében a fájlok rendre hibásan íródtak vissza. A zenében kihagyások és tipikus, hibára utaló csipogások lettek.
Kipróbáltam két különböző tagelő progit (először erre gyanakodtam) de mindkét esetben azonos eredményre jutottam: Ha a fájl meglévő ID3v1-es tagját frissítem és nem változik a MP3 fájl mérete, akkor nem történik hiba, ha frissítem a tag-et ID3v2-re, tehát valamennyit növekszik a fájlméret, akkor viszont hibás lesz a zene.
Kikapcsoltam a torrenteket is, leállítottam minden felesleges processt, de nem történt
javulás. Természetesen helyi HDD-n tökéletesen megy minden, nem okoz hibát a
tagek updatelése. Más fájltípusokkal nem tudtam reprodukálni a dolgot, például kicsit megnövekvő fájlméretű jpeg, tiff vagy doc állomány felülírásánál soha nincs gond.
Segítsetek légyszi! -
snefi2
csendes tag
Hello
lenne egy kis problemam.
A chili egy ideig jol mukodott aztan most ha akarok ujabb torrentet feltolteni akkor ezt kapom:
You tried to access the address http://192.168.0.196:8080/webian/chili/dyn_process.php, which is currently unavailable. Please make sure that the Web address (URL) is correctly spelled and punctuated, then try reloading the page.volt restart de az se segitet.
valakinek van otlete?
ezt http://tomi.belcom.hu/dns313/kopasz.rar megprobaltam egyszer de valamiert utana a telnet nemvolt jo es az meg kell az ftp-ezes miatt....
van valakinek otelte?Udv:Snefi
-
szokolof
csendes tag
Szenvedek a Transmission torrentel.... Állandóan "No such file or directory" hibaüzenetet kapok. Olyan mintha elindulna a letöltés - látszanak a peer-ek is - majd néhány másodperc múlva leáll. A webes felületen a BEÁLLÍTÁSOK "ide mentse" ezt tartalmazza: //home/nobody/Downloads. Ezt beállítottam a torrent kliensben is a BEÁLLÍTÁSOK->TÁVOLI BEÁLLÍTÁSOK->LETÖLTÉS IDE, és a BEÁLLÍTÁSOK->HELYI BEÁLLÍTÁSOK->EGYÉB->LETÖLTÉSEK HÁLÓZATI HELYE-nek is. A LETÖLTÉSEK HÁLÓZATI HELYE előtti négyzet kipipálva. Próbáltam úgy is hogy mindhárom helyen a "home" előtt csak egy / jel volt, illetve egy sem. Semmi változás. A NAS úgy van konfigurálva, hogy a 2 db winchesterből az általam használt neve; Volume_1-1 (Path: Volume_1), a Volume_2-t használják a többiek. Csináltam system restartot is az egyes beállítások után, illetve a Transmission Remote klienst is újraindítottam. A helyzet nem változott.
Korábban feltettem a tomi_simle.zip -et, amely tartalmazza az mldonkey klienst. Nem tudom, hogy ez bezavarhat-e, de sajnos nem tudom hogyan kell eltávolítani
Minden próbálkozásom innen a fórumról szerzett ismereteken alapul, sajnos a Linuxot nem ismerem.
Tud valaki segíteni?
Így néz ki a fájlrendszer Totál Commanderben:[ Szerkesztve ]
-
Menotti
aktív tag
-
Rag
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap óta én is egy 323-as tuladonosa vagyok.
Az első lépések sikeresen megtörténtek, winyó (750-es) berakva, formázva és látom is mint új meghajtó...Szóval kérdések:
Hogyan lehet a winyót particionálni? 2 részre kellene bontani.
Az UPnP AV szervert bekapcsoltam, a hálózaton a Popcorn médialejátszó meg is találta, de hogyan kell beállítani/feltőlteni a filmeket/zenéket, hogy lássa is a lejátszó?Köszönettel:
Rag -
radi8tor
MODERÁTOR
Sziasztok!
Tervezem egy 313 vagy 323-as vásárlását. Melyik változat megbízhatóbb, melyikkel van kevesebb szívás, ha főleg torrentezésre használnám a gépet? Szívem szerint a 313-at venném az ára miatt, de hallottam róla jókat és rosszakat is.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Aztán lehet inkább összedobok egy Intel Atom processzoros ITX lapot 44e-ből és azzal nem lesz ennyi szívás.
⭐ Stella
-
retek555
csendes tag
Sziasztok én nemrég hallottam erről az egészről ,azért is érdekel, mert olvastam nagyon energia takarékos stb..
- Azt szeretném kérdezni hol lehet ezt a szerkezetet kapni ?
- Meg hogy melyik a jobb szerkezet DNS-323 vagy a DNS 313?
Várom a javaslatokat
Előre is köszi
sziasztok.[ Szerkesztve ]
-
Szkeptikus
tag
válasz radi8tor #1110 üzenetére
Vettem fél éve egy DNS-323-at, raktam bele két 1 TB-os WD Green HDDt, megformáztam Raid+Jbodban, majd rádobtam egy funplugot, egy transmission 1.51-et meg egy zene szervert. Az egész kb 3 órás meló volt. Azóta fenn van a szekrény tetején a gardrobe-ban és fél év alatt kétszer kellett újraindítani (de nem a NAS-t, mert azt egyszer sem, hanem) a Transmissiont
A NAS halk és tökéletes, a zenéket innen hallgatom a videókat innen játsza le a hálózati videó lejátszóm, a Transmission tökéletes, áttöri a UPC torrent szűrőjét és teljes sávszélen töltök fel torrent oldalakra.
Hol az a szívás?
[ Szerkesztve ]
-
Szkeptikus
tag
Amikor először belerakod az egy vagy két HDD-t, akkor kell formázni és file rendszert választani (Ext2 és Ext3). A formázásnál választott opciók alapján automatikusan létrejönnek a particiók.
Ha 1 HDD-t használsz szerintem nem lehet két külön particiót létrehozni. Aki máshogy tudja írja meg!
Ha 2 HDD akkor az első setup során négy lehetőség közül választhatsz: Általános, jbod, raid 1, raid 0.
Ha a raidre nem allokálsz az elején külön tárhelyet, akkor JBOD használat esetén a két HDD teljes kapacitását összeadva egy particiót csinál. Ha a JBODot sem választod, (Általános beállítás) akkor a belerakott két HDD egy - egy partició lesz.
Ha az elején beállítasz RAID 1e-t, akkor is a fentiek lépnek életbe, csak a RAID 1nél beállított tárhely kétszeresét lefoglalva csinál egy külön particiót a többi pedig lehet általános --> még két partició vagy JBOD --> még egy partició.
Ha már túl vagy a formázáson kezd újra! Admin belépés után Tools menü Raid menüpont "change drive settings" parancs, majd a fentiek alapján ahogy szeretnéd.
Ja és ez ÚJRAFORMÁZÁSt jelent.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Szkeptikus #1114 üzenetére
Erről meg azt hallottam, hogy a 313-asnak a ventillátora nem kapcsol ki, 323-asé pedig szép csendes.
⭐ Stella
-
Fehér Mancs
tag
válasz Szkeptikus #1112 üzenetére
Zeneszerverként hogy lehet használni ezt? Egyéb médiaszerverként is használható? Ehhez kell valami plusz hardver/lejátszó?
-
Szkeptikus
tag
válasz Fehér Mancs #1116 üzenetére
Slimserver (leánykori nevén Squeezecenter) a szerver progi neve és egy Logitech Squeezebox van rákötve a NASra wireless módban, arra streameli a NAS a zenét.
De már standard kiépítésben is van rajta egy szabványos UPNP AV szerver...
"You can also use this device to stream photos, music, and videos to UPnP AV compatible network media players." Forrás Dlink.com
-
Oldmobil
aktív tag
válasz Fehér Mancs #1116 üzenetére
A 313-ról tudok nyilatkozni, van benne beépített médiaszerver, amely bármilyen szabványos uPNP-AV médiakliensnek tud streamelni audio, video és kép tartalmakat, de erősen javallott helyette pl. a TwonkyMedia nevű progi, ez sokkal jobban konfigurálható, van belőle ARM procira írt linux port is, igaz fizetős, de megéri az árát. Bemásolsz a NAS-ra egy folderbe mindenféle médiát, megmondod a szerverproginak a folder nevét, az beindexeli a tartalmat és kiajánlja a klienseknek. Érdemes rendeben tartani a mp3-ak tagjeit, mert azok alapján készít előadó, album, stb szerinti listákat, de persze az eredeti folderstruktúra szerint is lehet böngészni.
Nekem Philips zenelejátszóm van, SLA 5500, ez elég fapados, de azért megy jól, de kereshetsz internetrádió fedőnevű készülékeket is, ezek 99%-a tudja az uPNP-AV szerverről való lejátszást. Vannak aztán a videós hálózati lejátszók, sztem néz szét a www.lejatszo.hu-n.
Üdv, -
karczt
csendes tag
Sziasztok,
a héten sikerült beszereznem egy dns-323-et. két 1TB-os samsung F1 raid HDD-t tettem bele. szépen is müködik. viszont a torrent felületével nem vagyok kibékülve. elég fapados szvsz. Asztali gépen Utorrent-t használtam, de ha jól tudom őt nem tudom a NAS-ra telepíteni.
nem tudom, hogy lehet valami hasonló felületű torrent klienset telepíteni mint az utorrent?
mert jó volna, pl ha egyszerre tudnám leállítani/elindítani a torrenteket. -
karczt
csendes tag
válasz Szkeptikus #1120 üzenetére
köszi aztán találtam hozzászólásokat a témában.
körbe kellett volna néznem mielőtt hozzászólók a topichoz sorryHazaérek megpróbálom a transmission-t telepíteni.
Más torrent kliens telepítése előtt le kell/lehet tiltani a BT klienset?
-
polo88
csendes tag
ma már lehet netbbokot kapni kb 80000-ért, ami rendelkezik 10/100/1000-as hálózati csatolóval, illetve 50-ért 10/100-ast lehet kapni. Ezek ugye kb 3 usb bővítési hellyel, OS-sel és még csomó jó dologgal (monitorral) rendelkeznek. Mennyire és miért érdemes inkább ilyen hálózati tárolót választani? Gondolkodom a vásárlásán, de igazán egy 100/1000-as netbook szintén jó megoldásnak tűnik.
-
Fehér Mancs
tag
Új DNS-323használó vagyok, sikerült beüzemelni a paprikát is , de sajnos írásvédetté teszi a letöltött/letöltendő fájlkoat, függetlenül attól, hogy már levettem a torrent listából/újraindítottam a gépet, stb.
Valakinek van ötlete, mit lehet ezzel kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
karczt
csendes tag
Szasztok,
kis segítségre lenne szükségem.
Nem tudod telnet-el csatlakozni a DNS-323-hoz.
tegnap még müködött, próbáltam felinstallálni a transmission-t, de ma egész egyszerűen nem hajlandó működni a telnet.Connecting To 192.168.1.117...Could not open connection to the host, on port 23: Connect Failed.
Valakinek van valami ötlete miért nem akar működni?
előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
karczt
csendes tag
időközben probléma megoldva
viszont lenne egy újabb,. transmission telepítés a köv leírás szerint
http://www.shadowandy.net/2008/05/transmission-for-dns-313-dns-323.htm
de ahogy telepíteni szeretném a curl-7181.tgz-t rögtön permission denied üzenetet kapok.
-
Szkeptikus
tag
Nem is értem a felvetésed...
45 körül 100/1000-res NASt kaphatsz (mondjuk DNS - 323). ez egy cél gép, az veszi akinek NASra van szüksége, meg raidre, meg egyszerű üzemeltetésre 7/24/365 napos gond nélküli futásra.
Ezek közül egyiket sem tudja az általad említett 80 000 forintos laptop.
Aki egy jól hekkelhető, megbízható, fullos NASt akar az ezt fogja venni, aki pedig laptopot az azt fog venni...
-
-
polo88
csendes tag
válasz Szkeptikus #1127 üzenetére
csak azt akarom mondani, hogy egy netbook is képes ellátni ezeket a feladatokat, sőt, sokkal jobban konfigolható. Miért ne lehetne ezt 7/24/365 üzemeltetni? sőt, built-in UPS-sel van ellátva
-
Szkeptikus
tag
Csinálj már egy raid 1-es tömböt egy netbookal, üzemeltess fél évig kikapcsolás nélkül egy netbookot. egyik sem fog összejönni. másrészt Te magad írtad, hogy ez min 80eFt...
De ha Te félmegoldást akarsz drágán akkor irány egy netbook mint hálózati meghajtó. A te dolgod...
A konfigolhatóság pedig: Pontosan mire nem konfigolható a NAS???
Azt értsd meg, hogy a NAS arra való, hogy fusson a háttérben és adatokat tároljon megbízhatóan akár évekig. Ezentúl van benne ftp szerver, rakható rá mysql szerver, rakható rá webszerver, rakható rá transmission kliens meg teljes értékű média szerver alkalmazás. Más nem kell. Ezeket tökéletesen lehet konfigolni a NASon is.
Erre a NAS a tökéletes megoldás. De nyugodtan menj a netbook felé, aztán majd rájössz Te is. Én próbáltam, tudom...
[ Szerkesztve ]
-
Szkeptikus
tag
És akkor a netbookok 2,5 HDD-je miatti extrém adattárolási költségéről nem is beszéltem. Az meg már csak extra poén, hogy ha a NASként használt netbookod hddje meghal, akkor az addig drágán tárolt adataid eléggé fognak hiányozni, ha meg rácsatlakoztatsz egy külső HDD-t, akkor vagy újabb 2,5 ös HDD-t kell venned kur@a drágán vagy egy usb hdd-t viszonylag drágán, amivel már a netbookod fogyasztása is elszáll a plusz külső táp miatt.
Szóval a netbook remek netbookként használva a NAS meg NASként. Mindkettő célgép. Ne keverd!
-
Fehér Mancs
tag
válasz Fehér Mancs #1124 üzenetére
Valaki tudna segíteni? A lényeg, hogy egy lockolt fájlt kellene feloldani a NAS-on + kitalálni, hogy a paprika miért nem csinálja ezt meg ...
-
Tlaca
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Vettem egy DNS 313-at és lenne egy kis problémám. Nem tudom feléleszteni az eszközt.
Egy 1 TB-os Hitachi HDD-t raktam bele először, de nem sikerült láthatóvá tenni. Aztán volt egy garanciális csere is, bár nem biztos, hogy rossz volt az eszköz. Az újat szintén nem sikerült telepíteni ezért egy másik (250 Gb-os) HDD-vel próbálkoztam. Amikor telepítem (a gyári fw-t próbáltam) addíg jutok, hogy a vinyóra akarja telepíteni a dolgokat, de aztán kiírja, hogy nem találja azt. Egy Linksys WRT54G routerre kapcsolódik a DNS 313. Mi lehet a problema? -
Fehér Mancs
tag
válasz Fehér Mancs #1134 üzenetére
Megtaláltam a megoldást.... Telnet + CHMOD.
-
Meky
csendes tag
Helló mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Most vettem egy DNS-323-at és szeretnék Paprikát feltenni rá. Honnan tudom leszedni a fájlokat?
-
thommey
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy az itteni segítséggel felraktam a gyári firmware torrentet, de néha azt csinálja, hogy hiába adom hozzá a torrent filet nem csinál semmit, nem is rakja be a listába. Mitől lehet ez?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv:Thommey[ Szerkesztve ]
-
Meky
csendes tag
válasz Fehér Mancs #1139 üzenetére
Igen, még anno én is onnan töltöttem, de most nem nyitja meg az oldalt(nekem, azt írja hogy a link nem működik)
-
Szkeptikus
tag
Hagyd a paprikát.
Rakd fel a transmissiont. Installálás ugyanaz. Letöltés ---> NAS főkönyvtárba kicsomagolás majd újraindítás és kész is.
-
Meky
csendes tag
válasz Szkeptikus #1142 üzenetére
Kösz Kipróbálom
-
szokolof
csendes tag
Van valakinek tapasztalata a DNS-323-ast hogyan lehet elérni az internet felől?
Ha igen, leírnám hogy én meddig jutottam el és utána kellene egy kis segítség. -
footy
addikt
Sziasztok!
NAS-t keresek, ami alkalmas torrentezésre. Eddig a D-Link DNS-313-at néztem ki. Hány torrentet tud futtatni egy időben ?(15-20 menne) Mik az általános tapasztalatok vele?
Esetleg ILYET használt már valaki? -
Meky
csendes tag
Helló, letöltöttem ezt a Transmissiont és mit ne mondjak, nem vagyok velel túlságosan elégedett. Első körben nem sikerült beállítanom hogy hová töltsön, mert minidg azt írta(és írja per pillanat) hogy nem létezik a fájl. Aztán van amikor gondol egyet és létezik a fájl és tölt szépen. Viszont ami nagyon nagy gondom velel hogy harmadszorra kezdi ugyan azt a torrentet előröl csak azért mert le kellet állítanom a NAS-t.
Abszolút nem értek a linuxos rendszerekhez(és ezért most nem is szeretnék), de a paprikánál más dolgom nem volt csak hozzáadni a torrentet és utána tette amit kell.
Szóval ha valaki tudná hogy hol tudom fellelni, vagy megvan valakinek megtenné hogy elemilezi nekem.
Ezer hála és üdvözlet: Meky
-
csuka86
csendes tag
Sziasztok!
Vennék mostanában egy DNS-323-at otthonra, mert sok jót olvasok róla, és a munkahelymen is ilyet használunk (sikerrel).
Az volna a kérdésem, hogy nekem otthon fix IP-m van, egy elég jó föl-letöltési kapcsolattal, akkor kell e esetleg külön host-ot foglalnom, vagy csak portmegnyitás segítségével, hogy tudnám elérni a router mögé "bekötött 323-at"? Vagy csak elég beírnom majd az IP+port-ot?Szóval FIX IP-s internetkapcsolat routerral megosztva, a router-ra kötve a DNS-323. Hogy tudom FTP-ként használni. Utána majd a köv kérdés, hogy torrentezni... mert most egy régi gép seedel a nap 24órájában.
-
Szkeptikus
tag
válasz csuka86 #1149 üzenetére
Routeren ha megnyitod az ftp szerver portját, akkor el fogod érni a net felöl is.
FTp eléréshez nyilván el kell indítani és be kell állítani a beépített FTP klienst (--> webes admin felület)
A torrenthez pedig elég visszaolvasnod pár hozzászólást. Csak bátran...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest