Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pgabriel
csendes tag
Itt egy masik PHP filemanager http://phpfm.sourceforge.net/
-
emerzee
aktív tag
válasz Dartimperial #422 üzenetére
Tök jó... Ha mégsem válik be a kütyü február végén az új torrenttel, akkor meg már nemtom eladni, mert jön az új, és leviszi az árát.(313) (ha ma adnám el, már most is buknék) Soha többet kiforratlan cuccot!
emerzee.blog.hu (Android, Galaxy 3, OT-995, Asus MeMo Pad HD7 információs blogom)
-
Hemüveg
csendes tag
Gex: Privi ment.
Köszi -
[CM]Crusher
senior tag
Nem hiszem, hogy sokat buksz, max 1-2 ezret. ALapbol eleve nem is drága a 313. 20 körül kapni. Ráadásul ha torrent miatt bánkódsz akkor meg addig míg nem jön a gyári torrentes firmware addig használj mldonkey-t. Megfelelő beállításokkal tökéletesen seedel az is. Én speciel úgy használom most, hogy a rendes winfosos gépen letöltök, aztán rámásol 313-ra, és onnan meg seedeltetek.
-
[CM]Crusher
senior tag
A gyári firmware ami torrentes lesz, azt lehet tudni, hogy fog tudni le/fel tölteni, vagy csak leszedni fog tudni? Mert sok más nasnál ami torrent kliensel van gyárilag ott csak letölteni lehet, visszaosztani nem.
Nekem a paprika is tökéletes lenne. 313-as verzió nagyságrendileg mikor várható?
-
gex75
tag
válasz [CM]Crusher #456 üzenetére
A 323-nál volt egy beta firmware amiben benne volt a torrent - csak a tesztek alapján nem igazán ment - szóval ebben a firmware-ben a Downloads résznél bekerült egy új fül "torrent".
Ott lehetet felölteni a torrentet és az eszköz leszedte - hasonló módon müködött mint a
paprika - csak a gyári webfelületen futott.Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
krasi
csendes tag
Szia Gex75!
Krasi vagyok (ez csak neked mond valamit ) , király a DNS-323 - paprika! isteni - tesztelés alatt, de eddig minden OK
Egy dolog zavar - ftp-zés vagy PHPfilemanager használata közben (távoli elérésnél) - nagyon sovány a feltöltés/letöltés - max 10k. - ennek mi lehet az oka? (letöltés nem megy közben) - a net ? esetleg valami beállítás ? - de szinte alig lehet róla tisztességesen másolni....
Köszi
Kras
Ui: Paprika - PHPFM ötlet - esetleg lehetne teljes könyvtárra is a letöltés/másolás ikont alkalmazni? nem csak fileokra
-
gex75
tag
Mond, sajnos....
Biztos nem megy más forgalom a routeren keresztül mikor ftp-n le/feltöltesz ?
Milyen routered van ? A routereden meg tudod nézni a nyitott internet session-öket ?
Nem korlátoztad be az ftp szervert a DNS-323-on ?
Nem korlátoztad be magad a routered QoS részénél ?Ezt a könytár le/feltöltési kérdést megnézem.
üdv máriának
Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
pgabriel
csendes tag
Paprika beta2 hibauzenet:
Warning: unlink(/mnt/HD_a2/downloads//valami.torrent) [function.unlink]: No such file or directory in /mnt/HD_a2/www/pages/inc_functions.php on line 34Ezt egy sikertelen letoltes utanni torlesre kaptam.
Marmint a Paprika letoltesi listajabol szerettem volna kitorolni a torrentet.
Php-ben nem vagyok otthon. -
pgabriel
csendes tag
Masik apro eszrevetel:
Betettem 21 torrentet a listaba es a Paprika oldal also piros savja nem az oldal aljan latszott hanem a lap kozepen.
Eleg csunya latvany -
Rival
aktív tag
DNS-323 Firmware 1.04b84, RAID1 2x500GB WD
Egy pár észrevétel:
- a dmesg a következőt mondja:
md:mdadm(pid1493) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1514) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1540) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1561) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1589) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1610) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
Ahogy olvastam, semmi különös, és RAID nélküli használatkor nem jelentkezik másnál. De azért böki a szemem. Valami ötlet?- lecseréltem a 100Mb-s switchet egy Linksys gigabitesre, és meglepődve tapasztaltam, hogy semmit sem változott a DNS-323 sebessége. Ugyanúgy 8-10MB/s sebesség az írás/olvasás egyaránt. Pedig a dmesg:
egiga0: link up<5>, full duplex<5>, speed 1 Gbps<5>
Inkább az utóbbi zavar engem nagyon. Természetesen csekkoltam a desktop hálózati beállításait is, és ott is minden ok, 1Gb full-duplex a kapcsolat, de mintha minden maradt volna 100-on...
[ Szerkesztve ]
-
kopasz79
tag
Rival küldtem neked egy privit
ha tudnál segíteni azt elöre is köszönöm -
tws1
csendes tag
paprika fejlesztesi javaslat:
A torrenteknel van kijelzes arrol, mennyi jott le es mennyi ment fel a torrent legutolso inditasa ota.
E mellett egy osszesitett kijelzes is jo lenne, ami a torrent teljes addigi eletutjat szamolna.
(Nalam gyakran elofordul, hogy leallitom es kesobb ujrainditom a torrenteket, ezert lenne hasznos az osszegzett adat (torrentenkent)).Par torrent oldalnal figyelni kell nem csak az osszesitett aranyra (amit latok az oldalakon) hanem a torrentenkenti minimalis visszaosztasi aranyra is.
-
lekor
csendes tag
gex, ments meg!
mondj valamit az ékezetekre!!!köszi!
-
ivicz
csendes tag
Szevasztok,
313-asom van tegnap óta. Feltettem a simple313-at és a Sancho-t. Az mldonkey-be kézzel (cím:port) be tudok lépni, alapesetben is, amikor nem volt jelszó, meg most is, hogy van, de Sancho-val se így, se úgy nem tudok belépni. Username or password was incorrect. Akkor is, ha beixelem, hogy Ask for password on connect, meg akkor is, ha nem. Mitől lehet ez? A fórum nagyrészét már átolvastam, de ezt nem találtam.
-
Rival
aktív tag
Gigabit szopat... csak most vettem észre, hogy a desktop évek óta egy crosslink kábellel van bekötve, és azért nem jött ki, mert minden switch felismerte, minden működött... eddig. Krimpeltem rá egy másik csatlakozót, de továbbra sem gyorsult semmit a dolog. Na hát mondom ez már több a soknál, ismét megnéztem a DNS-323 dmesg logját:
egiga0: link up<5>, full duplex<5>, speed 100 Mbps<5>
Bazz... tegnap még 1 Gbps-t írt. Nézem az admin felületet, a hálózati beállításnál 100Mbit van kipöttyözve. Átrak 1000-re, biztos, ami biztos újraindít, és hát ha csoda nem is történt, de 11MB/s írási, 13-15MB/s olvasási sebesség született. Enyhén hurka ez a javulás. Esetleg valaki, aki gigabiten használja? Valami sebesség adatok? Próbáltam valami minőségibb CAT.5e kábellel is a vacak helyett, amit most használok, de ugyanaz. Sokkal többet vártam ennél...Ja, és még ráadásul folyamatosan ez is jelen van a logban:
ext3: No journal on filesystem on sda2
EXT2-fs warning: mounting unchecked fs, running e2fsck is recommended
ext3: No journal on filesystem on sdb2
EXT2-fs warning: mounting unchecked fs, running e2fsck is recommendedÉn lefuttattak egy e2fsck /dev/md0-t, el is tökölődött vele fél órát, és pár apró hibán kívül nem talált semmit. Elképzelhető, hogy a DNS-323 "szép" leállítása szintén az admin felületről végzendő el, és nem az előlapon?
[ Szerkesztve ]
-
Encian
tag
Cat5 - 100Mbit
Cat5e (vagy Cat5+) 1000Mbit (1Gbit)A 100 Mbit/s-es ethernet sávszélesség igénye ~33Mhz
Az 1 Gbit/s-os ethernet sávszélesség igénye ~85 Mhz
Látszólag tehát a Cat5-ön is lehetne 1000BaseT hálózatot építeni, azonban a Cat5 kábelek bizonyos (más) paraméterei ezt általában megakadályozzák, tehát aki ilyen hálózatban gondolkodik az feltétlenül Cat5e-s (vagy cat5+-os) kábelt használjon!lehet ezért nem jó a sebesség.
-
tws1
csendes tag
http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_nas/Itemid,190/chart,13/
Itt vannak adatok NAS-ok atviteli sebessegeirol.
Kivalasztod ami erdekel........................................
http://www.smallnetbuilder.com/content/view/29671/75/
Reszletesebb teszt dns323-rol
[ Szerkesztve ]
-
Rival
aktív tag
Nem vagyok gex, de én is küzdök a problémával. Esetleges probléma forrása : a /etc/smb.conf tartalma a következő (egyebeken túl):
unix charset = ISO8859-1
Én átírtam ...-2-re, de következő indítás után ismét ...-1 lett. Namármost a /etc/samba/codepages alatt nincs ISO8859-2 csak -1, viszont ez a terület csak olvasható. Valahogy nem lehet a fun_plug-gal újabb sambát reszelni a kütyüre? Mert nincs kedvem debian-nal és chroot-tal játszadozni... -
szutyis
tag
Sebesség gigabites hálón vista szerint 8-10mbit/s ,Tc szerint 10-13 mbit/s (750 WD RE2)
2 Kérdés
1.HDD bemappolás, van amikor jelszót kér és nem fogadja el a NAS jelszavát, van amikor nem kér jelszót ,akkor OK. Kinek a jelszava kell , a Nas-é, vagy a vista kér? (ezen nics jelszó)
2. Nem tudtam megváltoztani a jogosultságokat így nem tudok törölni
3. Másolás közbeni uzenet "lemez betelt" (még van vagy 500Gb) másolás léáll és kitörölni sem tudtam. (formázás) -
lekor
csendes tag
szia Rival, mindenki!
megcsináltam az általad mondottakat, a smb.conf-ban az ISO8859-1 átírása
ISO8859-2-re tényleg segített, viszont ahogy Te is írtad, az újraindítás után
visszaíródik 1-esre... :-(
(és én sem látom a codepages alatt az ISO8859-2-t) :-(valahogy nem lehet rábírni, hogy újraindításkor ne írja vissza 1-re?
vagy az ISO8859-2-t hiányolná???sajnos nagyon nem értek hozzá, de talán ennyivel már tényleg okosabbak vagyunk...
MÁS!
Rival, szereztem egy WRT54GL-t, felnyomtam rá egy openwrt.
Tudnál segíteni a vpn (akár pptp, akár openvpn) konfigolásában?
Akár privátban is oké, hogy ne offoljunk....köszi!
-
Code12
csendes tag
Hello !!
Használja valaki a DNS323 v. 313-at Mediaszerver üzemmódban? Eddig nem mertem belevágni egy ilyen vásárlásába, mert tele vagyok ékezetes file nevekkel és nem tudom hogy kezeli-e rendesen. Van ugyanis egy DSM520-asom, ami a PC-s Mediaszerver programról jól üzemel, de az USB bemeneten az ékezetes file neveket nemhogy rosszul, de abszolut nem jeleníti meg. Most PC nélkül szeretném használni, de nagyon nem szeretném a többezer családi fotónkat, videónkat emiatt ékezetmentesíteni.
Köszi
-
DopeBob
addikt
Sziasztok!
Irtam a 313 bemutatorol szolo cikk alá de oda ugy tunik nem jár senki, szerncsét probálok itt
lenne 2 problémám 313mmal.
Az elso az upnp av szerver... kis fájlok mennek csak 700 megával kb 10mpig megy aztán szétesik a kép teljesen, mpeg el sem indul :/
Illetve az mpdonkey valamiért elfelejt elindulni. már probáltam resetet, facory defaultot minden, valamiért nem megy Pár napig jo volt, nem értem mi baja. A logja teljesen ures.
MZ/X
-
Hemüveg
csendes tag
gex75:
Nem lehetne megoldani, hogy a letöltő könyvtárba mentünk, egy torrent fájlt, akkor automaikusan induljo el a letöltés?
Köszi
-
Rival
aktív tag
Igen bosszantó ez az ő,ű dolog. Most vettem észre, hogy szinkronizáláskor az összes ő és ű karaktert tartalmazó fájlt újra szinkronizálja, és a NAS-on található példányt (amiben ő,ű helyett "_" van) törli. Még jó, hogy nem oda-vissza szinkronizáció történik, csak oda, mert akkor a gépemen lenne minden ő,ű-s fájlból két példány, csak a másik aláhúzással...
Másnál nincs ilyen probléma, csak lekor meg én vagyunk ilyen szerencsétlenek, hogy nincs közép-európai karakterkészletünk?
[ Szerkesztve ]
-
lekor
csendes tag
...vagy csak mi vagyunk ilyen hülyék, hogy ő,ű betűket használunk... :-)
engem is nagyon bosszant már, sőt kezd kellemetlen lenni, hogy napról
napra csak ismételgetni tudom magam, hogy segítsen valaki, de elég sürgős
lenne, ugyanis így - amire leginkább szeretném használni - alkalmatlan a
cucc.
(meglévő hálózati meghajtót váltanék ki vele, és elég sok hosszú ékezetes
fájl van rajta)
úgyhogy bocs mindenkitől, ha túl sokszor jönnék ezzel elő, de legalább
kicsit megnyugtat, hogy nem csak engem idegesít ennyire a dolog.
kösz Rival! :-)reménykedjünk...
-
gex75
tag
Srácok, akkor most hol nem müködik az Ő Ű ?
Azt tudom hogy a paprika nem jeleniti meg, ezen dolgozom.Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
z67
őstag
Simán hálózati tárolónak használnám, minden egyéb szoftver, okosítás nélkül. Bármilyen mappát, fájt rámásolok átnevezi eképpen: ő=_ illetve ű=_. Igaz ez mappán, almappán belül is.
iTunesnál ezekután elég zagyvák a számok paraméterei, hogy csak a legkisebb problémát említsem, de a dokumentumok olvashatatlan neveinek sem örülök annyira
Ja, a Te oldalad firm-jét és a hivatalos FTP-set is próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
Rival
aktív tag
Nagy valószínűséggel samba probléma, nem tud kelet-európai készletet (admin felületen sem átállítható).
Továbbá nyitott kérdés számomra a dmesgben:
md:mdadm(pid1493) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1514) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1540) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1561) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1589) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1610) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.valamint a
ext3: No journal on filesystem on sda2
EXT2-fs warning: mounting unchecked fs, running e2fsck is recommended
ext3: No journal on filesystem on sdb2
EXT2-fs warning: mounting unchecked fs, running e2fsck is recommendedFolyamatosan jelen vannak, az utóbbi akkor is, ha lefuttatok egy e2fsck-t...
[ Szerkesztve ]
-
gex75
tag
Oké, de ez most 313-as vagy 323-as amin nem mennek a karakterek ?
-
gex75
tag
nálam /etc/samba/smb.conf file ilyen :
[ global ]
interfaces = egiga0
unix charset = UTF8
workgroup = DOHANYZO
netbios name = TEST323
server string = Tomie ne piszkald
hosts allow =
hosts deny =
security = SHARE
encrypt passwords = yes
max log size = 0
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=65536 SO_SNDBUF=65536
max xmit = 65535
create mask = 0777
directory mask = 0777
force create mode = 0777
force directory mode = 0777
load printers = Yes
printcap name = /usr/local/LPRng/etc/printcap
min print space = 2000
max print jobs = 1000
printing = lprng
print command = /usr/local/LPRng/bin/lpr -P%p -r %s
lpq command = /usr/local/LPRng/bin/lpq -P%p
lprm command = /usr/local/LPRng/bin/lprm -P%p %j
lppause command = /usr/local/LPRng/sbin/lpc hold %p %j
lpresume command = /usr/local/LPRng/sbin/lpc release %p %j
queuepause command = /usr/local/LPRng/sbin/lpc -P%p stop
queueresume command = /usr/local/LPRng/sbin/lpc -P%p start
use sendfile =yesMostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....
-
lekor
csendes tag
nálam (nálunk) a
unix charset = UTF8 sor helyett ez van:unix charset = ISO8859-1
erre mondta Rival, hogy ha átírjuk ISO8859-2-re akkor oké a dolog, csak
újraindítás után visszaáll ISO8859-1-re.Nem lehet, hogy amiatt nem egyezik mert RAID1-ben (mirror) vannak
a vinyók? (ha jól emlékszem RIval-nál is így van)vagy, hogyan lehetne ezt átírni úgy, hogy reboot-kor ne módosuljon?
-
gex75
tag
Próbáltátok már az Easy_search programban átállítani a "Language" gombnál a
kar.készletet ?....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest