Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• Latzee

csendes tag

válasz McLaca #13951 üzenetére

Próbáltam...
    "Mikor a DIGI-s UTP-t egy LAN portba dugtam, akkor villogott a megfelelő helyen a router, hogy van rajta aktivitás"

• Latzee

csendes tag

válasz sfdrakex #13949 üzenetére

Nem csak hogy reset volt, hanem a firmware-t is egy csomószor újra raktam...

• Latzee

csendes tag

Sziasztok!

Van egy régi routerem (WL500GP V1), ami nagyon a szívemhez nőtt, mert nagyon sok mindent meg lehet vele csinálni, amit egy hagyományos routerrel nem lehet.
    Sokáig nem használtam, viszont most hogy be lett kötve a DIGI, így előszedtem...
    Korábban oleg féle firmware-t használtam, de már egy jó ideje openwrt-t használok (most a Backfire 10.03.1-et).

Teljesen fel voltam villanyozva, hogy milyen jó lesz, 20/10 -es sávszélességgel, hiszen utoljára 5/1 -el használtam.
    Korábban UPC-m volt, ott DHCP-vel ment. A modemből bedugtam a WAN aljzatba az UTP-t, és már akkor eszeveszettül villogott a wan felirat a router elején, pedig semmit se állítottam be.
    Most a DIGI-nél PPPoE-vel menne ... bedugom a WAN aljzatba az UTP kábelt, és semmi villogás nincs a wan feliratnál az előlapon. Már ez gyanús volt, de nem foglalkoztam vele, gondoltam még be se állítottam, biztos azért van. Miután beírtam a felhasználó nevet/jelszót, akkor sem történt semmi. Ki is írja, hogy nincs kapcsolat. Mikor a DIGI-s UTP-t egy LAN portba dugtam, akkor villogott a megfelelő helyen a router, hogy van rajta aktivitás... Csak velem szórakozik a router, vagy más is tapasztalt már ilyet?

Szereztem egy másik routert, beállítottam a PPPoE protokollt, minden elsőre ment, ahogy kell...
    Fogtam egy kábelt, és a próba router lan portjába dugtam, és a másik végét a "kedvenc" routerem WAN portjába dugtam. A "kedvenc" routeremben DHCP-re állítottam a csatlakozási protokollt, és lám egyből villogni kezdett a WAN felirat az elején, és a menüben látszik is, hogy ténylegesen van net elérés is. Tudok csomaglistát frissíteni, programokat telepíteni. Tehát így működik.

Mit tegyek, hogy az openWRT-s PPPoE-n keresztül tudjon csatlakozni?
    Nem szeretném így használni a routeremet, vicces lenne ez a 2 routeres megoldás...

Ha valaki tud valamit ezzel kapcsolatban mondani, akkor ne tartsa magában, mert egyszerűen nem tudom megérteni, hogy egy szabványos protokoll hogy nem tud működni...

Aktív témák