Keresés

Aktív témák

• zsolt501

nagyúr

válasz Gejza1981 #37127 üzenetére

Bizony könyvelhető volt társas házas környezetben a probléma, főleg olyan helyen ahol fiatalok vannak vagy nagyobb családok, nyugdíjas környezetben már nem annyira jellemző ez a probléma.
    Szegeden tudok olyan panel házat (10 emeletes 60 lakásos) ahol nagy családosok vannak, kivétel nélkül ott a számítógép minden lakásban (több is) és bizony ott már fekszik a hálózat.
    Ezen a helyen az előfizetések megoszlását nem tudom pontosan, nincs az összes lakóra rálátásom, csak 4 előfizetőről tudok abban a lépcsőházban, és mind a 4 előfizető 1000-es netet fizet, hűséggel, vissza felé most ráadásul nem tudnak lépni, de mondták, hogy amint lehet szerződést módosítanak, mert csak a garantált minimum van meg ami így nem éri meg nekik, igaz nem óriási az összeg, de minek fizessen olyanért amit nem kap meg teljesen csak részben (sajnos igaza van, olyanra kell előfizetni amit ki tud használni és még biztos meg is kap).
    Több olyanról is tudok, ahol úgy fizettek elő 200-as és 500-as netre, hogy a számítógép csak 100-as LAN csatolóval rendelkezik, illetve a laptop csak N-es 150-es wifi-vel rendelkezik.

Szóval érdemes mérlegelni több szempontból is mielőtt szerződést köt az ember, és nem csak a reklámok alapján dönteni.

• ToXeN

tag

Nem is értem, abszolúte semmi értelme nyűglődni azon, hogy bent legyek a TOP50000-ben (ne adj Isten TOP3000). Nulla azaz 0 értelme az egésznek, csak a kollektíva szív ahogy te is mondtad.
    Aki ezt olvassa és 50000 alatt van: Miért?? És tudom, hogy itt vagytok mert a digisek torrenteznek :) Inkább küldök SMS-t ha szökőévente meg kell hívni valakit.

• adika4444

addikt

Ez a nagyobb csomag dolog is szubjektív mert van ahol tényleg rosszalkodik de van ahol meg koppra megvan éjjel-nappal 24/7-ben.
    Mondjuk ebben egyetértek, hogy sztem egy 300 Mbps-os csomag plafonként esetleg még 400 elég lett volna...
    Bár ahogy terjed egyre inkább ez a játék, letöltögetés ahol már van mondjuk 4-5 gép szülők, gyerkőcök, esetleg rokonok ott be tud dugulni rendesen, UPC topikban olvastam hogy asszem 4 embernek nem volt elegendő a 240 Mbps...
    Szóval meggondolatlan lépés volt az ilyen nagy csomag, de a nagy csomag helytálló...
    Mondjuk én a legkisebb csomagot is 40/40-ben maximalizáltam volna, hogy bírják a régebbi routerek. MErt most ott a legegyszerűbb net olcsón, de routert kell venni mert különben lefagy, lelassul...

Aktív témák