Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz gyunagyos #13131 üzenetére
Egy általad vásárolt tévével sokkal több a beállítási lehetőséged, mint egy tartalomszolgáltatótól kapott butított dobozzal.
A tévén ki és be is kapcsolhatod az automata csatornafrissítést.
A lehangolt csatornákat úgy rakhatod sorrendbe, ahogy akarod, abba nem fog beleszólni egy következő bekapcsolás.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
-
gulyasa
őstag
Üzenem a Szolnok és környékén új készülékre váróknak, hogy két Kaon 1000HD típusú beltéri nem átvételével hozzájárultam az ügyük felgyorsításához...
Mivel más alternatíva nincs műholdas HD beltérik terén továbbra sem, inkább megvárom, amíg anyám és nagyanyám két hagyományos tévéje végleg behal és majd a családdal összedobunk nekik egy normális S2 tuneres lapostévét (tervezgetjük már egy ideje) és átváltunk SmartCAM-ra...
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz gamegod #12775 üzenetére
Annyiban én szerencsésnek mondhatom magam, egy hónap után tegnap felhívtak, mehetek a cserekészülékekért holnap (anyáméknak intézem a régi Hyundai-ok lecserélését).
Apropó, már feltettem itt egy kérdést, amire még senki sem válaszolt a Kaon 1600HD használók közül.
A rajta lévő USB portot lehet-e arra használni, hogy lementeni a csatornalistát pendrive-ra, számítógépen egy arra alkalmas szoftverrel sorrendet átszerkeszteni, aztán azt visszatölteni a készülékre?
Az némileg homályosan rémlik, írták páran, hogy az alap listát nem lehet megváltoztatni, csak a kedvenc listával lehet machinálni valamit - de lehet, nem jól emlékszem...
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
Most már nem szoktak dual beltérit adni.
A single fejet cserélik dual-ra, és természetesen az antennától behúznak egy második kábelt a másik beltérihez.
De persze a szakival megbeszélheted, hogy cserélje ki a régi elöregedett kábelt (egy idő után úgyis szükségessé válik). Persze az anyag- és óradíjat ki fogják számlázni.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz Fuvaros #12509 üzenetére
Nem kell, hogy a nap érje, elég ha kültéren van valahol áthúzva (pl. terasz/előtér tető alatt), ajánlott X évenként cserélni.
Plusz ha régen lett telepítve, akkor a fejegységet is nem árt ellenőrizni. Anyáméknál már kellet azt is cserélni, mert megrepedt, valószínűleg be is ázott és bár működött, de nem elég jól...
Single fej volt, a két Hyundai beltériből az egyik (master) osztotta a jelet a másiknak (slave). Most nemrég a szerelő twin fejre cserélte és behúzott egy második kábelt és így már nem a master beltéri osztja a jelet.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz Norbee87 #12502 üzenetére
Még a jelenleg kapható legnagyobb kapacitású pendrive is jóval alatta van az ajánlott tárhely méretnek. HDD-ben gondolkodj és bár nekem LG tévém van, de gondolom a Samuknál is hasonló a helyzet:
1. Vagy külső tápos HDD ajánlott (még ha csak ez az egy eszköz van csatlakoztatva az USB-re, akkor is)
2. Ha esetleg USB HUB van, abból is külső tápos ajánlott.
3. Amit felveszel, más eszközön nem tudod megnézni, csak azon a készüléken, amellyel a felvételt készítetted.(4. Szintén nem tudom Samu-nál hogy működik - csak sejtem, hogy hasonló a helyzet -, az LG-k esetében az van, hogy ha egy HDD-t műsorfelvételi céllal csatlakoztatsz a TV-hez, akkor az megformázza a HDD-t, két részre osztja - felvétel és timeshift -, és a bosszantó, hogy nemcsak a felvételeket nem tudod más készüléken megnézni, hanem magát a HDD-t sem tudod már utána használni pl. számítógéphez, mert nem fogja látni - kivéve, ha újra particionálod/formázod.)
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Ezt meg tudom erősíteni.
Én két hete intéztem anyáméknak beltéri cserét (pontosabban csak felvetettem az igényt), és először nekem is mondták, hogy jelenleg kifogytak a beltérikből (Kaon HD) és csak január második felére lesz készlet.
Múlt héten már azt mondták, hogy valószínűleg csak februárra érkeznek meg a készülékek.
(Egyébként pont a szolnoki ügyfélszolgálaton voltam legutóbb. A régi Hyundai-okból az egyik távirányítóját kellett kicseréltetnem működőképesre és azt csak személyesen lehet.)Múltkor tettem fel itt egy kérdést.
Bár nem sok esélyét látom, de azért megkérdezem újra Kaon HD használóktól, hogy ki lehet-e belőle menteni a csatornalistát USB-re, számítógépen szerkeszteni és kedvenc listaként feltölteni a beltérire?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
A Kaon-ok esetében van-e olyan lehetőség, hogy az USB-n keresztül lementeni a csatornalistát és valamilyen programmal egyszerűen átszerkesztve visszatölteni azt?
(Tudom, hogy léteznek ilyen tudású beltérik - az én kábeles beltérimnél is van ilyen lehetőség.)
A Kaon online elérhető használati utasításában erről nincs szó, de hátha csak abból ez kimaradt...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
Aktív témák
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI vezetékes telefon
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Skullcandy Crusher ANC 2 // ÚJ // Számla + Garancia
- SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless /// Újszerű // Számla + Garancia
- Beats Studio3 wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- HyperX Cloud Stinger 2 core gamer fejhallgató // Új // Számla + Garancia
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest