- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
gerg_én #15418 üzenetére
Valamit nagyon benéztél a honosítással kapcsolatban, olyan a mesében sincs, hogy veszel valami extrát, és azt ingyen beleteszik garanciában. Használt magyar billentyűzetet pedig, főleg olcsón, legfeljebb ezeréves laptopokhoz kapsz, bontásból.
Újat is csak Írországból tudnak rendelni a disztributorok, ez az egyik lehetőség, tizenezer forintért, a másik, igényes matrica ezerháromért. -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
Barcaxavi #15383 üzenetére
Milyen integrált webcam van benne, Creative Labs, vagy Ricoh? Az előbbit a windows7 64 bit felteszi, az utóbbi a dell drivers and download oldalon az E6410 fájlok között van. Gondolom, a Creative Labs van, ha nem ismeri fel, akkor azt lehetne megnézni, hogy a kábele érintkezik-e, mert egyébként nem nagyon tud elromlani, ha fizikai sérülés nem éri. Az eszközkezelőben látszik és nem sárga az ikonja?
-
-
premete
veterán
válasz
qantum #15375 üzenetére
Így van, látszik a képen, hogy csak a helye van meg, ez a része orvosolható az ebayről, de a mostani árfolyamon közelebb van a 15 ezerhez, mint a a 12 ezerhez.
Ha a két antenna hiányzik, az nagyobb gáz, mert lehet, hogy fedelet is cserélni kell, de a szétszedése sem egyszerű a fedélnek. -
premete
veterán
Fényképezd le, mert szerintem csak a helye van meg. Így néznek ki ezek:
-
premete
veterán
válasz
Misi1979 #15314 üzenetére
Lehet, hogy lesz egy eladó, SP9400-as procival, alapkiépítésben, de több, mint 2 év magyarországi NBD-garanciával, makulátlan állapotban, 6 cellás akkuval, 6 óra üzemidővel. Persze, köszönhetően a forint elértéktelenítéséhez történt hathatós segítségnek, az 500 GBP, ami pár hónapja 150.000. tegnapelőtt 165.000, ma 175.000 Ft. Gondolom, ez az új készülékek és kiegészítők arában is érvényesítésre fog kerülni, tehát a kalkulált árak 300 forintos fontban voltak, ez most 351 lett. és ki tudja, hol a vége. Ha érdekel, keress privátban.
-
premete
veterán
válasz
Vhunter #15327 üzenetére
Ritkán van rá szükség, egy ismerősöm ajánlotta a Humansoftot, NBD-garis laptopjában az alaplapot kicserélték 2 óra alatt. Utána én is vettem tőlük magyar, háttérvilágításos billentyűzetet, korrekten megrendelték, átvettem, betettem és megy szuperül.
Ha valami gondom lenne a cuccal, biztos őket hívnám, de ezzel a 4 darab e4300-assal még semmi gond nem volt. -
premete
veterán
válasz
Misi1979 #15307 üzenetére
Nem nagyon akarom eladni, de az ebay.co.uk-n találsz hasonlót, felszereltségtől függően 400-700 GBP között az olcsóbbakban még bluetooth sincs Most a font árfolyama is 10%-kal magasabb, mint egy-két hónapja volt, tehát az 500 font az 165 ezer, szállítás kb.15, ha nincs benne bluetooth, az máshol megvehető 4000 körül, de a belerakás egy tizes (vagy ha ügyes vagy, 2 óra alatt beletehető, de qrvára el van dugva benne, szét kell szedni rendesen.)
Általában a hdd is kicsi, arra is egy tizest rá kell szánni, +2 GB ram is még 8000 alaphangon, az 5530 bele még 15, ha kell 2 év itthoni NBD gari kiterjesztés, az még 30, magyar, háttérvilágításos bill is 14 ezer, és ezek nagyrésze a 700 fontosból is hiányzik, de számoljunk az 500 fontossal, SP9300-assal láttam 399-450 között, de azok régebbi kiadásúak és alaplap gondok voltak velük.
laptop SP 9400/9600 cpuval, bluetooth-tal, és 160-as hdd-vel: 165000
szállítás 15000
2 GB ram 8000
5530 wireless 15000
bcklit kb: 14000
2 én NBD 30000
dokkoló 12000
dvb-t usb-s 5000
Tehát ez így lenne kompletten: 264000.- Ft. a legolcsóbb SP9300-as az kb. 230-ból kijönne, bluetoth nélkül, a 700 fontos, webkamerával 320 ezer. Ha elegendő a kinti garancia (ki kell küldened, ha elromlik, 90 nap-1 év közöttit szoktak adni), akkor az nbd 30 ezre levonható.
Pár hete láttam egy adamot 900 fontért, akkor ezt eladtam volna, de elvitték előlem. -
-
premete
veterán
válasz
qantum #15269 üzenetére
Az eszközkezelőben megkeresed a dell 5530 sorokat, mindenhol, egyenként illesztőprogram frissítésre mész, a felugró ablakban megadod a letöltött driverek könyvtárát, értelemszerűen 64 bites rendszernél a 65bit, 32 bites rendszernél a 32bit könyvtárakat, ezt mindegyik dell 5530 sárga ikonos sornál megismétled és ok-t nyomsz
-
premete
veterán
válasz
FehérHolló #15241 üzenetére
SD-s és expresscardos porvédőt tudnék adni, abból van pluszban, de EC-m nincs sajnos.
-
premete
veterán
Én használtam xp-vel a vostromat; persze, azért vásárlás előtt el szoktam olvasni a termék leírását, tesztjeit, hogy tudjam, hogy például van-e benne bt-kártya, illetve milyen van, hány hangszóró van benne, hány wattosak, stb.
Előfordult, hogy egy adott bt-kártyához nem mindegyik op. rendszer alatt volt driver, akkor megkerestem a drivert egy másik dellnél és feltettem azt. -
premete
veterán
válasz
Vhunter #15206 üzenetére
Ilyen korú akkunál ez lehet a természetes elöregedés, nincs köze ahhoz, hogy a gépben volt mindig, csak akkor kezdődik el a töltés, ha az akku 93% alá merül. Én egyetlen laptopomból sem vettem ki az akkut soha, 19 év alatt, leszámítva a szereléseket és sim-cserét; volt olyan akku, amelyik 2 éves korában még 100%-os volt, de olyan is előfordult, hogy 2 hetesen már csak 92%-ot tudott, attól függ, milyet fog ki az ember; a mostani az aláírásból, 2 hónapos és 100%-os, 3 cellás, 28 wattórás és 3 órát tud wifivel.
Az egyéves garancia az akkura már lejárt, hacsak nincs rá +1 akku kiterjesztés. Amennyiben nem létkérdés az akku üzemidő, ne foglalkozz vele, ha igen, kb. 10 ezerért tudsz bele venni egy új akkut. Szokták még a formázást emlegetni, de az a tapasztalatom, hogy annyit ér, mint halottnak a csók.
[akku ára itt] -
premete
veterán
válasz
Vhunter #15196 üzenetére
Hogy ne csak off legyen, hogy ki, miért nem szereti az everestet, és dezinformációk az akkuk kezeléséről:
1, Mennyi idős az akku? Egy évet/300 kisütést minimum ki szoktak bírni a dell akkuk (az újabb, samsungok között sajnos vannak gyengébbek)
2, Ha garanciális, akkor 12 hónapon belül ki lehet cseréltetni
3, Ha tudod, hogy mekkora az akku wattórában, mennyi a notebook fogyasztása, hány órát bírt eredetileg (kettőt a háromból), akkor ki tudod számítani magad.
4, PassMark BatteryMon is csinál akkuról grafikont. -
premete
veterán
válasz
FehérHolló #15192 üzenetére
Sajnos, én is csak ennyit tudok, onnan szoktam árajánlatot kérni.....
-
premete
veterán
válasz
FehérHolló #15189 üzenetére
Árfolyamfüggő, kell kérni árajánlatot:
Dell alkatrészekért és kiegészítő eszközökért hívja közvetlenül szervizünk alkatrész kereskedelmét!Tel. 06 1 270 7640
(Hé-Pé: 8.30-17.15)
Email: alkatresz@humansoft.hu
-
premete
veterán
válasz
FehérHolló #15181 üzenetére
Pár régebbi, slic 2.0-as biost moddoltam SLIC 2.1-re, még azok is simán rámentek és működött, rögtön elfogadta a dell oem w7-eket, nem kérdezősködött.
-
premete
veterán
válasz
bendegúz2020 #15179 üzenetére
Töltő cserélés ügyében hívd fel a Dell zöld számát, a bios frissítést én eddig minden Dellemen megcsináltam, soha, semmi gond nem volt vele.
-
premete
veterán
válasz
eastsider #15123 üzenetére
Azt azért nézd meg, hogy hova szól a garancia, van amelyik például csak a CHS-hez vihető, bár a Dellekkel ők sem szórakoznak, csak lehúzzák az aljáról a service kódot, de például hp-nél minden eredeti papírt kérnek. Ha bárhova vihető, ezt akár a Dell zöld számán is megmondják, sokan dicsérik a Humansoftot is.
-
premete
veterán
válasz
FehérHolló #15098 üzenetére
Rögtön gondoltam
-
-
premete
veterán
válasz
Psychonaut #15058 üzenetére
Ha szépen megkéred őket, megmondják az eredeti tulaj nevét is.
-
premete
veterán
válasz
Psychonaut #15055 üzenetére
Viheted már most is a szervizbe, megcsinálják. Ha felhívod a Dell zöld számát, adnak egy linket, ahol a honosítást el tudod intézni, pár nap alatt megvan.
Ismerősöm ugyanígy, us Dellt bevitte a Humansofthoz és 2 óra múlva új alaplappal hozta el, és nem volt a gari honosítva. -
premete
veterán
Amennyiben létezik a típushoz, akkor tudsz rendelni bele háttérvilágításos billentyűzetet. Legegyszerűbb, ha kérsz rá egy árajánlatot [e-mailben].
-
premete
veterán
válasz
ZooLee19.. #14965 üzenetére
Szerintem igen, de ha sokat akarja cipelni, akkor a 13 colos Vostrot választanám, például [ezt]
Ebayről lehetne kék e4300-ast még esetleg ebben az árfekvésben, azok tényleg üzleti gépek már. -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
ZooLee19.. #14956 üzenetére
Irodai munkára az Intel GMA4500 bőven elég, nem véletlenül ezt teszi a Dell az üzleti sorozatba is. Volt Inspiron 1520-am és Vostro 1710, azokban sem volt akku, illetve repedés gond sem, igaz, mindkettő inteles vga-megoldásokat használt..
Alaplap éppen az első szériás xps-ekben ment tönkre, de csak a diszkrét vgával szereltekben, mert a nagy hőingadozást, a 90 fokról 40 fokra történő lehűtést a vga porcelánja nem bírta, elrepedt, és cserélhették az alaplapot. Ezt egy bios frissítéssel megoldották, azután a gpu hőfoka nem ment 75 fok alá.
Volt Inteles és nvidiás xps-em is, bár ez utóbbi sem látott szervizt, de ugyanakkora akkuval az Inteles 50%-kal hosszabb üzemidővel rendelkezett és nem ment 50 fok fölé a hőmérséklete azóta sem, 2 éve már a szomszéd nyúzza, néha játszanak is vele, hiába mondtam, hogy nem arra való..
Szóval, megfontolandó, hogy egy halk, hűvös, megbízható, hosszú (akku) élettartamú laptop legyen, vagy egy olyan, amelyikben szinte állandóan megy a ventillátor, olyan meleg, hogy nem lehet ölben tartani, gyorsan lemerül az akkuja és a diszkrét vga-tól tönkremehet az alaplapja.
Diszkrét vga-t az általános irodai használat nem indokol, játékokra pedig a legújabb, fél-egy milliós laptop sem 100%-os, és minden újabb játék megjelenésekor lehetne venni egy újat. Ilyen kicsi méretben, amekkorák a mai laptopok, a hűtés tökéletes megoldása nagyteljesítményű vga esetén nem kivitelezhető, hűtőpaddal cipelni sem könnyű, akkor inkább asztali gép, ha játszani kell: jóval olcsóbb és olcsóbban bővíthető is, mert laptopnál az utólagos alaplap, processzor, vga csere horror ár, már ha egyáltalán lehetséges. -
premete
veterán
Én szinte mindent ott veszek, volt már olyan, hogy nem működött egy modem, és visszaküldtem, majd visszakaptam az árát. Laptopot is vettem párat, azok mind rendben megjöttek és a leírásnak 100%-ban megfeleltek. Egyszer vettem egy Milestone-t, nem jött meg, de a PayPal visszaadta a 450 Eurót. Amire válaszoltál, akku itthon a háromszorosába kerülne, azért ez nekem nem mindegy, és a kínaiak a legmegbízhatóbbak az eddigi tapasztalataim alapján.
-
premete
veterán
válasz
.Benett #14933 üzenetére
Nem tudom, hogy gyári-e, de jó az ár és akkunál nem nagyon van különbség és itt is 1 év a garancia: kb. 8500.- Ft]
-
premete
veterán
Nézd meg a GPU hőmérsékletet is, mert a CPU 41 foka nem indokolja, hogy menjen a ventillátor. Sajnos, az xps-eknél is volt ilyen gond, amit végül egy bios frissítés oldott meg, amelynek frissítése után magasabb hőmérsékleten ment a cucc, mert az állandó 75 fokos GPU 40 fokra lehűtésétől a GPU porselánja rendre eltört.
Az enyéimben nem volt diszkrét vga, azoknál 50 fokon be, 45 fokon kikapcsolt a ventillátor, de az xpsnél a hdd hangja elnyomta a venti hangját, a mostaninál lehet hallani, ha teljes csend van, ugye ssd-s, pedig 5250-en pörög, de csak ritkán indul el, inkább csak turbo módnál.
Nekem ezért nem kell diszkrét vga-s cucc, igaz, a két játék, amiket használok, az online póker és sakk nem is indokolja.
Megértem, milyen érzés, volt olyan laptopom, ahol állandóan ment a venti, idegesítően hangosan, hiába cseréltettem benne mindent, semmi sem segített (Toshiba R500) ráadásul netezésnél 75 fokon, dvd-írásnál 90 fokon üzemelt. -
premete
veterán
Ne mentegetőzz, a kérdés egyértelmű volt, aki nem értette, annak vagy dislexiája van, vagy el sem olvasta a kérdést:
melyik az a proci, amit még elbír egy Inspiron 6400-as noti?
Állítólag a T5300-as processzort már sikeresen beletették az Inspiron 6400-ba, ennél nagyobbak esetén a hűtés kérdéses. -
premete
veterán
válasz
Berzso #14812 üzenetére
Nincs dvi kimenete, kell hozzá e-dokkoló, akkor külső monitoron 1920x1200-as felbontáson eldolgozhatsz, de csodát notebooktól vgában ne várj: ha kicsi, könnyű gépet szeretnél, normális akkuidővel, erős vgával, akkor várni kell még pár évet, jelenleg ilyen még nem létezik, legfeljebb a scifi kalandfilmekben.
-
premete
veterán
válasz
nkmedve #14784 üzenetére
Szerintem a BIOS-ban lévő service tag a tuti, egy címkét bárki csinálhat service taggel, sima fehér alapon a hétkarakteres betű és szám kombináció.
Véletlenül nincs az alján egy fekete-fehér matrica, MADE in POLAND felirattal? Mert "L" betűvel kezdődik a Lodz is, ahogy a Limerick is, de vannak azért különbségek.
Az enyém Kínában készült, de ahogy mondani szoktuk, ami nem Kínában készül, az hamisítvány. -
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14782 üzenetére
Vettem egy HP Elitebook 6930p-t, a Dell Latitude E4200 pedig áll a szekrényben. Közben, amíg vártam, hogy válaszolnak az alkatrészigényemre itthon, sikerült külföldön, külföldi címre megrendelni, 5 dollár volt a cucc, plusz még a postaköltség rájön, de így is megúszom 2K-ból és nem kell 2 hónapot várnom rá.
Jól jár vele majd az új tulaj, nem kell neki foglalkoznia vele. A dell.com-on sem volt egyszerű találni valakit, aki megértette, miről van szó, először azt mondták, benne van a bt. holder, pattintsam rá a bt kártyát. De végül egy arab nevű supportos elhitte, és kikereste, hogy mi kell. Ha ilyen gond lenne a szervizben, ez kell bele:
.
Assembly,Cable,Interface RF-SWT-BD,E4200
This product will ship with the following component parts:
Component Part Number Description
864KE INFO,PLACEHOLDER,PIECE-PART -
premete
veterán
válasz
nkmedve #14778 üzenetére
Igazad van, nem kellene lecserélnem, de nagyon berágtam a Dellre és /vagy a disztributoraira. 230-270 között kérek érte. 270-ben tokkal-vonóval, hsdpa, gps, bt, tok, minden benne van. Fullosan a dell.com-on 2400 USD, a Humansoftnál 700 ezer felett van az ára.
Mivel bt egerem, headsetem, hangfalam, pdám van, nekem a bt fontosabb, mint bármi más. Ja, és konok barom vagyok, ha egyszer csalódok, akkor nincs bocsánat. -
premete
veterán
válasz
.Anakin. #14776 üzenetére
Sajnos, se az ebayen, se külföldi szervizeknél nem jártam sikerrel, csak az a megoldás maradt, hogy kint élő haverral megrendeltettem, bár úgyis eladom a Dellt, visszatérek a HP-hez, HP üzleti és Compaq laptopom igaz, szervizt nem látott, de amikor felhívtam őket egy Linux driver miatt, felhajtották Németországban, és küldték, ahogy ingyen, 2 nap alatt az op. rendszer és driver dvd-ket is. Ja, sok volt belőle és az első Compaq laptopom lassan 20 éves lenne.
Az szerintem már spórolás non plus ultrája, hogy egy 2400 dolláros laptopból kihagyják az 5 dolláros bt-csatit, ami kínai, és besz. áron szerintem 1 USD alatt van. Ráadásul, mélyen hallgatnak róla, hogy kell hozzá más is, úgy hirdetik, hogy e4200-asba való a bt., kinti fórumokon is anyáznak miatta, nem egyedi eset. -
premete
veterán
válasz
.Anakin. #14774 üzenetére
Mivel Magyarországon nincs Dell, csak a disztributorokhoz tudsz fordulni; van eset, amikor válaszolnak, van amikor be is hozatják a kért cuccokat, 10-100 nap múlva, rátéve az árrésüket, ami akár 200% is lehet. Ha NBD a garancia, akkor szerencséd van, mert az NBD raktárokban van minden; ha nem NBD, akkor szívás, mert várni kell x napot/hetet/hónapot.
Én egy kib***ott csatlakozóra várok másfél hónapja, de a 4 disztributor, akiket ismerek, vagy nem tud, vagy nem akar segíteni, hogy ebben a disztributorok, vagy a Dell Ireland a hibás, nem tudom, de xar dolog. Röviden, van az aláírásomban szereplő Dell laptopom, és a Dell szerint belevaló Dell Truemobile Bluetooth 365 -csak a csatlakozó hiányzik, ami az alaplapot a bt-vel összekötné. A Dell US nem ad el ide, ahogy a Dell. UK sem és a Dell Deutschland sem. Rendeltem az egyik disztributortól Dellbe magyar billentyűzetet, amit 3 hétre vállaltak, de amikor 2 hónap alatt sem ért ide, visszamondtam, ezért akarom eladni a cuccot. -
premete
veterán
A sempron proci és az 512 MB ram rém karcsú, mellé az akkuidő sem valami laptophoz illő; azt viszont nem írtad, hogy 55K a keret. Annyiért asztaliban lehetne egy normálisat venni, vagy egy netbookot; már csak az a kérdés, hogy akarja-e egyáltalán cipelni, ha nem, asztali, ha igen, tudok 60-ért Acer One-t, Atom N270 cpu, 160 GB HDD, 2 GB rammal, beépített modemmel, még 2 év garanciával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest