Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferikeeee
csendes tag
válasz
wassermann
üzenetére
köszi

-
wassermann
addikt
válasz
RandomGosu
üzenetére
Mini 10 HD-ben nem fogsz tudni RAM-ot cserélni, mert fixen beforrasztott... : ((
-
Ferikeeee
csendes tag
Sziasztok. A 1011 ben is van e GPS vevö?

-
RandomGosu
senior tag
nem a te géped gyenge eleve a gma500-as nem egy csúcs teljesítmény, 1gb-ram van az enyémbe is, és ez sem egy nagyon csúcs dolog manapság. ramot szeretnék cserélni benne csak nem tudom még hogy holvan a ram és még az is kérdéses ilyenkor hogy ha szétszedem akkor lő-e a gari.
-
i92
tag
válasz
wassermann
üzenetére
Hát nekem ezzel is szaggat a youtubos vidi.....
-
i92
tag
Hali!
Grat a géphez!Én ahhoz képest,hogy 6.napja sz@pok vele imádom.a srácaim is.autóban hátúl elvannak a filmekkel mint a befött ha megyünk valahova(pl most hétvégén).
Viszont a 6 cellás akku miatt nem találok megfelelő tatyót.Az elöbbre levő oldalakon belinkeltet nézegetem még.
ü.
Gyuri -
berigazek
őstag
Üdv mindenkinek!
Ma vettem én is egy Mini 10-et és felcsigáztatok ezzel a HD film lejátszással

Most még töltöm az akksit,de holnap kipróbálom a 82 cm-es Full Hd Sencor TV-n,hogy ott mit mutat,amúgy önmagán a gépen sem játszottam még le HD filmet,először is úgy próbálom ki,hogy nem telepitek semmi különleges progit fel,esetleg a CCCP codeck kiegészító csomagot a WM Playerhez.Utána megnézem,hogy mi lesz... -
i92
tag
Köszönöm!!!!!!!!!!
Mi az hogy gyenge a gépem?neked 2 giga ram van benne?
procihuzó progiban tudna valaki segíteni priviben?(ne szennyezzem a topicot)
-
wassermann
addikt
válasz
RandomGosu
üzenetére
Ez kell hozzá: [link]
-
RandomGosu
senior tag
gari nem fog elveszni mert azt az oprendszert raksz rá amilyet szeretnél, és igen a recovery cd-ve bármikor vissza tudod tenni a(z) xp-t csak előtte lekell formázni a vinyót. gps-progi dell.com-on a supportnál beírod a servicetag-ot és ott kilehet választani az ilyen drivereket win7-re(GPS progi is ottvan a 3g modem manager névven). youtube-os videót nekem a 720 simán lejátsza, viszont a fullhd-t nem. Lehet nem bírja a gép vagy nem tudom.
-
i92
tag
Erről a procihúzó progiról nem tud valaki egy screenshotot küldeni,hogy kéne kinéznie a beállításoknak?
Thx -
i92
tag
Sziasztok!
Na eldölt a dolog.xpsp3 home edition(gyárilag fent) le fullra win7(ultimate edition)fel.1080p-s 720p-s filmek lcd tvre kirakva(82cm)hasítanak.pár darab nem de sztem az a rossz rippelés miatt.Viszont a youtubos videók szaggatnak(már a 720p is.1080 meg el sem indul)Erre ötlet?
szóval!Vesztettem a garanciát mikor format c: csináltam?és a gyári 30 gigát is amin a recovery menü volt(synaptic)leformáztam?meg van a gyári cd is(recovery xp).ha akarom akkor bármikor vissza tudom tenni?
ja a gép kintről jött chs-en keresztűl(nem vodás)
ami felkerült:
mpc-he,direct-x,ac-3.
wmplayerrel játszom le amúgy mindent.
Na és a következő probléma:-(((((nem tom itt meg a gpst elindítani.xp alatt sikerűlt az itt ajánlott cumokkal de win7-en nem megy:-((((( -
i92
tag
Hali!
Hát ezt nem értem.Ha a win7 tel megy akkor az xpvel miért nem:-((((
setfsbt nem akartam még használni.megvan(nem nagyon tunningoltam még )parázok a gari miatt ha elbatyom a procit.De ha taláok szájbarágós leírást akkor megpróbálom. -
i92
tag
Hi!
Na ez az amit nem tudok,h miért....:-(((
Amit csinálok(leírom hátha igy rájön valaki a receptre)
gyári xpsp3 home edition felrak(ez rajta van magán a vinyón és recovery ctrl+f11)
ez után legfrissebb gma 500drivert felteszem+directx
majd media player classic home cinema fel.core avc vagy k-lite codek pack fel.ac3 decoder fel.beállítás az oldalon leírtak szerint.akad minden.youtubos összes 720p vidiktől kezdve a blue ray rippeken át mindenig:-((( -
RandomGosu
senior tag
az hogy sikerült? a gyári gma driver feltéve van egy beállítás ott van egy teljesítmény mód azt kipróbáltad már? és az energia gazdálkodás funkción belül kapcsold ki az "energia gazdálkodást" úgy próbáld ki, hogy szaggadt-e.
amugy meg a win7-t raksz mindenképp ajánlatos a ultimate vagy társai (home, vagy prof), starter edition semmiképp se, mert az van fenn nekem és tele van minden buggal amire az ember vágyik...
-
i92
tag
Hali evrybodri!
Sikerűlt eljutnom a kék halálig.....valaki pls. HELP.
-
i92
tag
Valaki?
Thx. -
i92
tag
Hali!
Na most offolt le az agyam.egész délutánom ráment de nem sikerűlt.még a youtubos 720p hd-s trailerek is akadnak.a gyári driverrel kitudom tenni lcd tvre.de a 150megás driverrel(feljebb linkelve)már az sem megy.akármit akárhogy tezsek fel akadnak a filmek.Tudna esetleg valaki személyesen segíteni?Elkocsikázom csak kuklkantsa már meg legyen kedves,mertr lövésem sincs miért csinálja ezt.
(nem vok láma!psp,xbox,stb okosítás ilyesmik mennek,de ez kifogott rajtam)
ü.
Gyuri -
i92
tag
válasz
wassermann
üzenetére
Szega!
Isten király vagy.KÖSZI!!!!.akkor még a mai napot rászánom.Lehet ám az lesz a gond,h nekem xp(még a gyári)van rajta?Feltolom a win7et rá.
-
törölt tag
Bonzsur,
Egy ideje megvan már a 10 HD, de most kezdett rendetlenkedni:
- Erősen sípol a tápegysége, ezt már legariztam a HRP szerviznél, ott van a cserealkatrész, csak el kell menni érte
- Másik problémám, h újabban mintha pulzálna a kijelző, mint amikor a régi CRT monitort, interlaced v. milyen módba tették, azaz, ilyen csíkok "vonulnak végig" rajta alig észrevehetően. Ezzel lehet vmi csinálni, egyáltalán mi okozhatja? A hibás tápegység?Még egy kérdés annyi lenne, h DVI kimenetes monitorra rá lehet dugni egy DVI-HDMI kábellel? A közeli szg. boltban láttam ilyet, csak gondoltam megkérdezem menni fog e vele, mert itt pár kommentel fölöttem vkinek LCD tévével gondja volt.
Előre is köszönöm.
-
i92
tag
válasz
wassermann
üzenetére
Hali!
Ma jött el a napja hogy feladom.nem hiszem,h én vok a béna.a gpst is sikerűlt életre keltenem.de ez a hd-s dolog kifogott rajtam.nem lehet hogy kevés az 1giga ram?vagy esetleg a procin kéne húzni?
Ü.
Gyuri -
wassermann
addikt
válasz
wassermann
üzenetére
Itt is van még a HD-lejátszásról anyag : [link] Egyébként érdekes, mert a linken, kicsit lent valaki tele torokból ordítja, hogy - Csak megfelelő driver kell, semmi más!
-
szipak
tag
sziasztok!
egy ismerősöm megkérte, hogy a dell mini gépét valahogy pakoljam ki az lcd tv-jére. mivel a dell-en van hdmi, így gondoltam semmi baj, összedug és már megy is. egyszer volt egy pillanat, amikor meg is jelent a tv-n a kép, de azóta csak azt írja a tv, hogy nincs jel. dugdostam már mindegyik hdmi aljzatba a tv-n, de mindegyiknél ez van. az intel vga meghajtója is azt írja ki, hogy csak a beépített kijelző van csatlakoztatva, más nem. tudtok valami okosat mondani, hogy mivel bűvészkedjek, hogy menjen a dolog?
-
i92
tag
válasz
wassermann
üzenetére
ok.ujkra nekifutok.
-
i92
tag
Hali!
2 napja próbálkozom a fentebb leírtakkal de nekem csak szaggat az 1080p blueray ripp.(wmv)
help -
SzaboZE
addikt
válasz
wassermann
üzenetére
Hát jó, de szerintem erre még ne vegyél mérget
Majd ha lesz mini a közeleben, kipróbálom, mert gyanús nekem, hogy fizikailag a full hd-t megjeleníteni nagy falat neki. -
wassermann
addikt
Ha a gép része és nem kell külön megvennem, nekem nem igazán érdekes hogy mit csinál belül és miként tolja ki magából az 1080i-t a HDMI-n.
Most nagyon gondolkodóba is estem, mert akkor a BIOHARDVER szerint is használható HDMI miatt a Mini 10 HD tényleg jóval csábítóbb, mint bármelyik egyéb netbook... -
SzaboZE
addikt
válasz
wassermann
üzenetére
Ez harveres dekóder, a megjelenítés más tészta. Az függ attól, hogy milyen felbontásban akarod nézni. Egy 1336x768-as kijelzőn egy gyengébb videokártya is simán megjeleníti a a képet, de fullHD-ben 30 frame-et kitolni a kimenetre kell valami erősebb videoproci.
Pont a lényeget szedted ki a végéről: "Full hardware acceleration of H.264, MPEG2, MPEG4,
VC1, and WMV9 is supported, eliminating the need for software
decode and off-loading the processor" Ez a dekóder a procit segíti, nem a videokártyát. -
SzaboZE
addikt
válasz
biohardware
üzenetére
Az érdekes, mert 1920x1080-ban szükség van egy erős videokártyára a folyamatos akadásmentes lejátszáshoz...
-
biohardware
csendes tag
válasz
wassermann
üzenetére
próbáltam igen! probléma mentesen ment!
-
wassermann
addikt
válasz
biohardware
üzenetére
HDMI-n keresztül, FullHD-s LCD TV-n próbáltad már?
-
biohardware
csendes tag
Sziasztok!
1010 HD-m van és mennek az 1080p -s hd filmek gond nélkül! K-lite codec pack wmp classical! és amit korábban közzétettem driverrel! XP-n! Win 7 is fent van de ott nem próbáltam viszont ott felismeri teljes értékünek a videókártyát csak mivel lasabb a rendszer ezért gondolom akadás van! remélem tudtam segíteni
ui: 4 napja megy a gép! nem melegszik túl egy ponton szóval nincsen gond!

-
Polllen
félisten
válasz
wassermann
üzenetére
Nekem 1011 van, uh különösebben nem érint
Még egy filmet se néztem rajta ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont most nézem, hogy ha tudtam volna várni 4 hónapot vele, lehetne egy 1012-m, egész jónak tűnik
, árban is közel van -
wassermann
addikt
Szerintem a Mini 10 HD sem jobb ebből a szempontból a 10V-nél, mert úgy olvastam valahol, hogy az Intel reklamációja miatt direkt vissza van fogva benne a hardveres gyorsítás. Ezt csak az oldja fel, ha a gép egyszer lát egy miniPCIe foglalatba helyezhető HD gyorsítókártyát... a nevetséges az, hogy utána ki lehet venni, a hardveres gyorsítás képessége már bekapcsolva marad... : ))
-
Polllen
félisten
válasz
Gézuka1976
üzenetére
Amúgy biztosan fullHD filmek, amiket néznél? Mert ezzel a módszerrel a 1010v-n is futnak és ugye abban semmilyen hardveres támogatás nincs HD-hez.

-
Gézuka1976
csendes tag
válasz
Gézuka1976
üzenetére
és ezen a vonalon maradva magyarul is találtam véletlenül egy hasonló leírást:
[itt]G

-
Gézuka1976
csendes tag
válasz
Gézuka1976
üzenetére
Nahh sikerált múkszik igaz egyenlőre csak 720-asakat próbáltam de majd valahol lehet tesztelni 1080-ast is jól kipróbálom jahh és nem melllesleg beszélem az angolt tényleg

-
Polllen
félisten
válasz
Gézuka1976
üzenetére
[link] Ha beszélsz angolul.
Ha nem, szívesen lefordítom! A srác 1010v-vel nézett HD videot...

-
Gézuka1976
csendes tag
Sziasztok,
HD-s film lejátszása nem igazán tökéletes, nekem szakadozik ugrál!
Az elöbb javasolt VLC-t is kipróbáltam azzal se jártam sikerrel illetve volt anno a Marci aki írt egy driverről (GMA500_XP_Build1309)amit le is töltöttem de sajna azt meg nem tudom felrakni mert hibára fut!Valakinek valami ötlete?
Az Avatart szeretném megnézni 720p-ben de elég siralmas

Köszi G
-
PierNight
aktív tag
sziasztok! nézegetem ezt a gépet a vodafone oldalán és lenne pár kérdésem.
elsősorban az érdekelne hogy a vodafoneos mobilnetet külföldin mennyire lehet használni?
a voda oldalán nem találtam semmi infót ez ügyben.
a másik, hogy ezzel a 4gb-os nettel mennyire lehet netezni? ha mondjuk nem töltök le filmeket de sokat msnezek és böngészek neten akkor az elég? (mindig korlátlan netem volt így nem tudom) és mennyire lassú ha túl haladom a 4gbot? (használhatóság szempontjából) -
RandomGosu
senior tag
sziasztok!
valaki tudja, hogy 6cellás aksit hol tudok venni? -
ssj2baki
csendes tag
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Dell mini 1010HD-t.
Olvasgattam a Topicot és nem jöttem rá ebbe van-e wifi és lesz-e valamilyen hátrányom abból ha Vodafonnál veszem meg?
Filmeket lejátsza maximális felbontásba szaggatás nélkül?
Köszi, SZiasztok!
-
bbgin
tag
Sziasztok!
Nekem is van egy Dell Inspiron Mini 10v-m
Most jutottam el odáig hogy ramot bővítek ám a You Tube bemutató láttán tapasztaltam hogy ez nem is olyan egyszerű.A ram már itt figyel a polcomon csak nincs aki beszerelje.
Ez ügyben keresem a vállalkozó szellemű budapesti szervizeket, esetleg magánszemélyeket, természetesen a megfelelő honoráriummal.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
SzaboZE
addikt
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Akinek kattog a HDD, az nézze meg hogy Seagate HDD van-e a gépben. Ha igen, akkor egy firmware update megoldhatja a problémát (dell support oldal, ha nagyon nem megy pü nekem). Egyéb esetben (nem seagate) keressen meg az illető magánban és megnézzük mit lehet tenni.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Chris'o75
üzenetére
Minden ilyen esetben azt kell mondani, hogy kattog. Azt nem mutatja a beépített teszt, viszont komolyan veszik - nekem a szervizes tanácsolta, amikor ugyanígy voltam.
Nekem bejött, csak ragaszkodni kellett hozzá. Ha nem jön be, akkor vegyetek új vinyót a rendszernek ill. fontosabb adatok miaztt, ezt meg adattárolás helyett inkább adathordozásra lehet használni tovább, egy külső tokot 2-3e ft-ért vesz az ember hozzá. Veszteség ugyan, de nem 100%.
-
ssj2baki
csendes tag
-
Gergő_
őstag
Bevallom nem tudom mi lehet. Próbáltad úgy, hogy csak az egyik lejátszó program van fent? Pl kmplayer és semmi más?
ezek sima divx közepes felbontású videók?
Remélem tud segíteni olyasvalaki akinek van ilyen gépe, de felteheted nyugodtan a kérdésedet az azonnali notebookos kérdések topikban például. -
ssj2baki
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy DELL Inspiron mini 10 HD-t,a problémám a következő:
Bármilyen videót akarok lejátszani a legnagyobb képernyő felbontásban a kép szaggat,a hang csúszik,:kipróbált lejátszok-kodekek
M Player,Windos Media player,classic,Winamp,Zuma-kodekek:ACE,KLite,beépített KM playerrel.
Ha visszaveszem a felbontást 1024/768-ra akkor nincs szaggatás hang is jó.
A legfrissebb videó driver van rajta.
Mi a gond?Előre is köszönöm a segítséget.
Nem nagyon vágom a számtekes dolgokat.
-
Polllen
félisten
November óta van meg...volt már, hogy éjszakákon át ment win7-tel és nem kapcsolt ki.
A konklúziót meg mindenki maga vonja le...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
u.i.: most látom a #715-ben ordenáré baromságot írtam utánad szabadon...
ha túlmelegszik lefagy nemes egyszerűséggel, nem kikapcsol... 
eredetileg is ezt akartam írni, csak megzavarodtak a bitjeim... -
icezozo
addikt
nekem volt kettő is ( direkt vettem egy másikat is nehogy az elsőről alkossak véleményt)
simán munka közben kikapcsolt mert túl melegedett.nem bírta a WM7-et ez biztos mert xp alatt is forró volt de nem kapcsolt ki!
( másra nem tudok gondolni csak az OS-re mert két különböző Dell minin is ezt produkálta)a tesztekről megvan a saját véleményem.
senki nem teszteli 1-2 napnál tovább mert nincs rá idő .
az igazi teszt maga a gyakorlati fázis ami min. 2 hét együtt élés után születhet meg! -
(ha fizeted utána az előfizut...)
Itt van a kutya elásva
A másik lehetőség/kiskapu pedig a cafetéria rendszeren belüli internet utalvány, amivel "kvázi ingyen" van a havidíjad. Netbook topikban is ment az okoskodás, hogy megveszi a vodánál a dell-t, majd eladja és annak az árából vesz mást 
-
Polllen
félisten
Én win7-tel nyüstölöm, még játszom is rajta, de még soha sem kapcsolt ki, mert túl melegedett volna...(amúgy sztem ha túlmelegszik, nemes egyszerűséggel kikapcsol...nem?
)Érdemes egy két tesztet nézni, hogy mennyivel melegebb az alja, mint az aktív hűtésű modelleké...nem lesz túl nagy különbség, egyik se kényelmes a csupasz lábadon...

mukibuciAmúgy sztem a voda-nál éppen elmegy az ára (legalábbis pár hónapja még az volt), így azért ár alatt elpasszolni nem lehet vmi nagy biznisz...(ha fizeted utána az előfizut...)
-
|AP|
veterán
Sok helyen olvasom, hogy nagyon melegszenek ezek a gépek. Én az inspiron 1012-vel szemezek. Mekkora probléma ez és volt-e ebből már valakinek gondja?
-
válasz
Chris'o75
üzenetére
particionáló program? Google jó barát, kb az első találat volt
Mondjuk ez csak demó, de ezen a vonalon érdemes elindulni 
-
Chris'o75
tag
Hali,
Akinek van Mini 10 -e hogyan particionáltátok a meghajtót?
Windows alól nem engedi külső usb-s eszközöm nincsen hozzá!
Üdv C -
p3z
csendes tag
Sziasztok!
Netbook vásárlás előtt állok. Azt szeretném tudni, hogy:
- hol lehet megtapizni a Dell Miniket itthon? (Pine Trail érdekel kizárólag)
- tükrös a kijelző?
- tükrös a kijelző kávája?Előre is köszi.
-
zsolidodd
senior tag
-
Chris'o75
tag
Sziasztok,
Jól olvastam hogy ha a Dell Mini 10 HD 3G-nél látom a lemezkezelőben a DELLRESTORE recovery particiót az csak a gyári lemezzel lehet előcsalogatni külső lejátszóval?
Újra szeretném húzni a ma vásárolt gépsárkányt
Danke C
-
szapeboy
tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek nincs megy a windows 7 upgrade DVD? Sajna csak most jött meg a gépem és már nem lehet hivatalosan váltani, pedig még januárban lett kifizetve a masina.

-
Free979
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek problámája akadt bios frissítés közben kifagyott és nem bírja újra indítani sötét kép jelenik meg az írjon privit és megbeszéljük!Dell mini9,10.!!!
Üdv.:
Feri
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

M Player,Windos Media player,classic,Winamp,Zuma-kodekek:ACE,KLite,beépített KM playerrel.