- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #1409 üzenetére
"A PHP egy típustalan script nyelv."
Nem, a PHP nem típustalan, hanem gyengén típusos scriptnyelv. ([link]) Azért nem ugyanaz.Amúgy annyit hozzátennék, hogy annak ellenére, hogy a PHP-nek gyorsan neki lehet esni, a gyengén típusossága épp, hogy több időelcseszést jelenthet adott esetben, például akár kód ellenőrzésekor és analizálásakor (nyilván egy típusos nyelv szigorú(bb) ellenőrzést is lehetővé tesz már IDE szintjén is), akár kódból történő generáláskor (ld. web service-ekhez (ennél nekem emlékezetes a (már rég elavult) SOAP-hoz generálandó WSDL-fájl, ami PHP-vel iszonyat sok órás időelb@szás lehet, C#-kódból négy-öt kattintás), vagy valamilyen egyéb célra szükséges fájl generálása kód alapján). A PHP-vel még az is baj, hogy tényleg kínosan sok a kókler, aki ezen a nyelven valahogy elevickél, és annak a munkamorálját is rontják, aki mondjuk hozzáértő (ez rontja a renoméját is a nyelvnek).
Egyébként szerintem hogy valaki megértse a különbséget, ki kell próbálnia más nyelvet is a webfejlesztéshez a PHP-n kívül. Én ASP.NET-ezésnél érzem azt (bár egyelőre nem vehető komolyan a tudásom benne; BTW Javát még webfejlesztésre nem használtam), hogy nemcsak a nyelv köti jó értelemben a kezemet valamilyen módon, és terelget jó irányba, hanem az egész kapcsolódó infrastruktúra, az eszközök (a Visual Studio, ReSharper, stb.) is dolgoznak a kezem alá (még ha PHP-hoz is vannak jó eszközök, számomra valahogy más).
Ha tényleg komolyan veszik a Linux és open source világ felé való nyitást (és jelenleg úgy tűnik), akkor még szimpatikusabb az egész.(#1407) martonx:
Jaja, jött egyből email az ingyenes ajánlatokról, a Visual Studio Community 2013 láttán eléggé meglepődtem, így, hogy megnéztem, kb. mit tud, ez szerintem elég sok webfejlesztőnek elég is lehet, legalábbis kezdetben egész biztosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- RAM topik
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest