- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Aktív témák
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Csak, hogy ne legyen egyszerű.

Visszavettek az erősítésből:
-
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Lényeg, hogy működjön.
-
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
"Lehet állítottak valamelyik erősítőn/node-nál és/vagy csere is történt."
Ezt írom folyamatosan.

Változik és azt is leírtam, hogy miként, télen max 10/40 nyáron 3/40 ilyen időben 7-8/40 szokott lenni.
-
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ja, persze, szakadás előtt 1 perccel még 7,5/40 volt, utána rögtön 11,5/42. 2 hete ugyanez történt csak akkor fordítva.

Kabantartás van a környéken és ezek szerint folyamatosan állítgatják. Tavaly max. 10-re ment fel -20 fokban, szóval ez a hirtelen változás egy földkábelnél indokolatlan időjárás szempontjából. -
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Az, de nem értem, hogy most miért "emelték" meg.
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Már égett, de ebben a hidehben pont jó.

Tényleg nem tudom mit kell folyton állítgatni, 2 hete ezekről az értékekről visszaállították az "eredeti" felállást, de most megint magasabb, nincs semmi akadozás, de nem értem és lassan már nem tudom, hogy mi lenne az ideális.
-
blakey
titán
10 perce kapcsolatbontás volt és megint "4"-el magasabb lett a vételi.

Nem értem mit állítgatnak ennyit.
-
blakey
titán
Van aki kipróbálta a 4.2.2.1/4.2.2.2/4.2.2.3… DNS szervereket a upc-s vagy google helyett? Tegnap erre cseréltem a google dns-t és mintha gyorsabb lenne, de ez még nem 100%. Egyelőre minden rendben működik, kiváncsi vagyok hosszútávon milyen lesz.
-
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Mit nem? 5 évig ADSL-em volt, tudom, hogy a távolság is közrejátszik. Látom, 12-ről 8, Köszi Intruder2k5
. A 12Mbps-hez gondolom van egy lábjegyzet is amivel betonbiztossá teszi magát minden szolgáltató, a garantált sebesség gondolom megvolt így sok esély nincs a plusz pénz visszaszerzésére viszont már az is eredmény, hogy levitték 8-ra az előfizetést. Bosszantó ha nincs más lehetőség de van rá igény.(#21771) kabelmania27 Erre mit modjak? Ha minden dokumentum igazolja, hogy csak 8Mbps biztosítható 12 helyett (ennek ellenére 12-esre volt az előfizetés) akkor van esély a pénz visszaszerzésére, szerintem.
-
blakey
titán
válasz
puma72
üzenetére
Kábelnetről beszélsz (szerintem nálatok ADSL van)?. Nem szídni kell a cégeket hanem körbejárni a lehetőségeket. Lehet, hogy az a terület nem is lesz a UPC-é de akár az is lehet, hogy csak ő lesz.

Érdeklődj a többi szolgáltatónál, hogy a körzetetben mikor lesz fejlesztés. Szidni a legkönnyebb, nem értem, hogy ez miért jó. Ha ennyire gáz lenne egy céggel akkor már rég nem működne. Nem tehet arról, hogy egy "lelakott" hálózatot vett át, nálam, Bp. 11. kerület, a T nem tudod 15 Mbps-nél nagyobb netet bíztosítani csak optikain ami full kábelezést jelentett volna, ezt nem akartam, adsl és koax (upc) már ki volt építve, így nem volt más választásom mint a upc és eddig nem bántam meg (1 éve). -
blakey
titán
válasz
jerry311
üzenetére
Ha úgy van kedvem akkor naponta telepítem a rendszert és senki nem szólhat egy szót se. HD filmek nézése egy 4 tagú család esetében ez gyakori lehet, ehhez sem szólhat senki hiszen legális, bőven felemészthet több GB-ot Adatforgalmam naponta 4-5GB és ez nem torrent, rengeteg képet töltők fel ill. le (Felhő). A felhasználókat nem korlátozni kell hanem biztosítani a megfelelő szolgáltatásról. Nálam eddig semmi hiba nem volt, üf-on is minden flottul ment, netem is "atom" stabil, nem ingadozik, tv-m nem szakadozik, stb. Ha nálad nem jó a net akkor javíttasd meg.
-
blakey
titán
válasz
jerry311
üzenetére
"Miert ne lehetne forgalmi korlatos net?"
Mert a mai világban akkor semmit nem ér a gyors internet. Nem kell egyből a torrentezőkkel jönni, legális tartalommal is hamar megvan az adatmennyiség. Már 60-as netnél sincs értelme a korlátozásnak, no sense mikor minden cég arra törekszik, hogy "eco" legyen. Pl. már nem kapod lemezen az op-rendszert, egy új megjelenése 6-7 GB, most telepítettem egy gépet, több mint 7GB volt a cucc. Értelmetlen az egész korlátozosdi egy ekkora sebességű netnél. Böngészéshez nem kell 240-es net, nézd meg, hogy a tube-on hány teljes film van fenn, semmi torrent, csak megnézed, esetleg más hasonló oldalak ahol online lehet nézni a sorozatokat. -
blakey
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Én neten mondtam le ezeket, gyakorlatilag mindent neten mondok le vagy fizetek elő. Eddig nem volt gond. Úgy csináld ahogy ott szerepel és csak elküldöd majd vársz.

-
blakey
titán
válasz
hodostamas
üzenetére
Na, valamit ma csináltak valahol, mert a korábbi magasabb értékek eltűntek és visszaállt a régi rend.

-
blakey
titán
Na, vasárnap úgy döntőttem, hogy "tovább lépek", mivel az XL díjcsomag és a sajátom között -1500HUF (nincs HD box díj) a különbség így nem is értem, hogy ezt miért nem léptem meg hamarabb.
Szeptemberben a netet emeltem 50-ről 60-ra, pár napra rá automatikusan megtették, most mindezt megelégeltem és ott próbálok spórolni ahol lehet.
Vasárnap megrendeltem, mára már minden átállt, vasárnap már a tv az új csomagban volt, net meg telefon tegnap este állítódott át. Ezt mértem wifin a cisco epc3925-el:
Most egy darabig jó lesz ez nekem.
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Firmware frissítés valóban csak akkor van ha nyom az ember egy reset-et, de nálam a legfrissebb firmware van. Szóval nálam feljebb tekerték az értékeket.

-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem szombat óta lettek magasabbak az értékek, nálam nem volt firmware frissítés.
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Pedig valószínűbb, hogy állítottak az erősítésen, előző szombat óta nálam is emelkedtek 4,5-5 dBmV-vel a DS értékek és a zajszínt is 2-3 dB-el.
-
blakey
titán
válasz
Grawens
üzenetére
A modem nem tud csatlakozni, esetleg nem kap megfelelő feszültséget. Nálam is volt ilyen, megoldás volt a hozzáillő táp.
Nem azt kaptam eredetileg hanem kisebbet. Ha villog és nem tud csatlakozni, akkor mindenképp jelentsd a hibát, nem biztos, hogy a vonalban van a hiba hanem a modemben. Menjen ki egy technikus egy másik modemmel és próbálja ki, ha az csatlakozik és minden rendben működik akkor a modem volt a hibás. -
blakey
titán
Hétvége óta (a nagy leállást követően) magasabbak lettek a DS értékek. Nincs gond a nettel, de érdekes. Hideg időben 9dbmV / 40dB volt az átlag, a US nem vltozott, most ilyen:

Lehet, hogy volt egy kis erősítés?
-
-
blakey
titán
válasz
Carambola
üzenetére
"Megnéztem a kártyát b/g/n-es."
Milyen paraméterekkel?Wifin nem fogod elérni a 120 Mb/s-t, max 80-90, de a wifi sokmindentől függ, főleg a környezettől, mennyire "szennyezett" a wifi-hálózat, milyen beállítások vannak HGW-n és gépen egyaránt.
"A Galaxy S4-n sem több a sebesség 33 Mb/s-nál"
Azért mégiscsak több, mint a gépeken.
Nem ismerem azt a modemet, de nálam a ciscoval wifi-n max. 93Mb/s-t mértem.
Szerintem ezt már nem itt kéne folytatni, hacsak nem HGW gond lesz de nem hiszem, inkább beállítási-, kompatibilitási gondok lesznek.
-
blakey
titán
válasz
donmackó
üzenetére
Szerintem nem szívás, hogy Cisco epc3925 van neki. Nincs azzal semmi gond, minden működik rendesen, egy dologra viszont érdemes figyelni, hogy abból a típusból többféle létezik, nálam 2 féle volt, egyik nem tudott 5GHz-et, a másik igen és stabilabb, erősebbnek érződik a kapcsolat.
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
"Igen, benne vannak a beszélgetések! "
Akkor jó.Nem akarom lemondani a szolgáltatást csak a régit visszacsinálni ha már automatikusan emelték volna de őszintén szólva nincs sok értelme, 10 Ft/hó, de bosszantó, hogy ezt maguktól is meglépték volna.
-
blakey
titán
Azért ez most nem volt teljesen fair. Kedden igényeltem a nagyobbat, 10 Ft-tal többért
, de nem is ez a lényeg hanem az, hogy a hűségidő meg hosszabodott 9 hónappal. Nem tudom mit csináljak, mondjam vissza vagy hagyjam a fenébe az egészet. Egy dolgot észrevettem, nekem csomagom volt és a telefon havidíja 550 Ft volt, most valamiért 799,94 Ft-ot látok, ez mitől van? Talán a beszélgetésekkel megnövelt díjat látom, vagy emeltek a havidíjon? Arról nem beszélve, hogy a dijnet.hu-n is regisztráltam ami egyébként nem feltétlenül rossz, de mégis.
Ezt az egészet jobban át kelett volna gondolni. -
blakey
titán
válasz
mackosajt
üzenetére
A balhét "mindenért könnyű kiverni" de csak akkor van értelme ha mindenre tudjuk a választ. Én csak akkor reklamálok ha nálam már minden kizárható és tudom mindenre a választ, ilyenkor szinte minden esetben orvosolják, nálam is volt hálózati probléma, csak akkor jöttek ki ha már gyakorlatilag helyettük mondtam a megoldást.

-
blakey
titán
válasz
mackosajt
üzenetére
"meg, emlegetni a garantált sebességet"
Azzal mire megy?
120-as net esetén
240-es esetén a duplája.
Ha 240-es a net akkor sem feltétlenül hálózati gond, persze azt sem lehet kizárni. Ilyenkor kipróbálok minden lehetőséget ami nálam megadatik.Inkább meg kell találni a hiba okát, pontosabban kizárni azokat a dolgokat amik nem lehetnek, érdemes megpróbálni kábellel, stb.
Ha minden otthoni dolgot ki lehet zárni akkor jöhet a upc, addig le fognak rázni mivel azt mondják, hogy ezt vagy azt próbáld meg. -
blakey
titán
válasz
Jégkokó
üzenetére
Egy gondolat, bár banálisnak tűnik, de sajnos előfordulhat, nálam ez is volt.
A cisco epc3925-höz nem a saját adapterét adták, hanem a kisebbiket és ez ugye akkor derül ki amikor egy másikra cserélnék.
Szóval a kisebbel nehezebben tud csatlakozni és ha sikerül is neki akkor előfordul, hogy megszakad a kapcsolat. Mint írtam, csak egy gondolat. -
blakey
titán
válasz
hoffman_
üzenetére
Milyenek a jelszintek? Mennyire melegszik a HGW? A hozzávaló táp van vagy egy kisebb? Bár így nehéz lesz megmondani, de nálam is volt egy rossz táppal adott epc3925-öm és többek között emiatt is voltak akadások de liginkább az utcáról jövő kábelt valami megrágta. Látszólag minden jó volt, de szerencsére értett hozzá a srác és végig ellenőrizte a kábeleket, és javította ahol kell.
-
blakey
titán
válasz
Kroni1
üzenetére
Nekem ez az egybe cisco van a upc-től (más nem is lehet mivel regisztrálni kell) és semmi bajom vele, stabil, jó a jelerőssége, minden helyiségben (87 nm) és sarokban van net, tudja a dual band-et, főleg, hogy nemrég kaptam egy újat mivel előzőleg rossz adapterrel adták és az valóban gyengébben teljesített ill. nem volt benne 5GHz, pedig a firmware ua volt, ki érti ezt? Valószínűleg nem volt jó a táp és amiatt gyengébb volt a cucc vagy egyszerűen nem tudta normálisan frissíteni magát, mert többek között az volt a baja, hogy állandóan frissíteni akart.
-
blakey
titán
Nálunk az elmúlt héten és talán még ezen a héten is folyamatosan szereilk a XI. kerületben a hálozatot, az első 2 napon akadozott a net, folyamatosan magasabb volt a jelerősség, (dbmV-ről 10 dbmV-re), SNR meg ingadozott elég rendesen (0-41 dB között), az "upstream" meg maradt 45 46 dbmV körül. Az időjárás eddig nem szólt bele, remélem így is marad.

-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Jégkokó
üzenetére
Én nem ezt tapasztalom, bekötés után egy hétig még megvolt a wifi-s routerem, de gondoltam, hogy ha ilyen modemet kapok, akkor hátha jó "csupaszon" is és nem kell még egy világító eszköz. Nagyon jó a tapasztalatom, A lakás minden pontján megfeleő a jelerősség, persze a környezettő is függ, nyilván gyengébb mint egy 3 antennás router (de nem annyival mint gondolná az ember), de nálam még a legtávolabbi szobában is 3 falon keresztül Jó a jelerősség. Ezek után feleslegesnek tűnt a plusz router így el is adtam.
Wifin keresztül nekem ez a max:
Az átlag 75 és 88 között van wifin. Most 120-as a net.Hozzáteszem, hogy nekem lakáson kívül nem kell net, szóval ez nem szempont, ahol használom ott teszi a dolgát és stabil. Neked is egy AP, repeater kell ami a jelet tovább erősíti.
-
blakey
titán
válasz
Dan-szan
üzenetére
Modem+router, egy készülék mindfelett
, teljes értékű router megabites LAN-nal, 4 LAN csatlakozás van, UPC oldalán minden fellelhető. Volt egy TP-Link 940-esem, miután bekötötték a netet 1 hétig használtam, eladtam, csak a cisco van és teljesen okés, wifi-n nem dobja a netet, 9 készülék van rácsatlakoztatva, ebből 3 LAN-on egy splitterrel, minden frankó eddig, persze a jelerőssége egy 2 szintes ház esetén kevés lehet, függ az elhelyezéstől, ilyenkor célszerű még egy wifi-s routert beüzemelni. -
blakey
titán
válasz
kabelmania27
üzenetére
Nem biztos, nekem van TAP a hálózatba és hibátlan minden tv-n. A jelszintet kell tudni ill, hogy miért van 2X elosztva, mert ott sok jel vész el.

(#16774) kabelmania27
Próblémát nem okozhat, de ha a bejövő jel pl. 75dB akkor máris sok gondod okozhat 2 splitter hiszen min. 7dB a veszteség a modem irányába, viszont ha 80 dB akkor máris jobb lenne. Mindenképp érdemes megmérni a UPC által. -
blakey
titán
válasz
sLr999
üzenetére
Miért osztja kétfelé majd még 1X? Nálad TAP-eket kéne használni, szerintem az jobban szabályozná a jelszintet.
(#16772) kabelmania27
Ha a TAP végére kötné a modemet akkor igen, ha az OUT-ra akkor erősebb lenne mint most mert ott max. 1-2 dB lenne a csillapítás a mostani 3.5-el szemben. -
blakey
titán
válasz
sLr999
üzenetére
Szerintem a jelszíntet erősebbre kéne venni, egy mérés sokat segítene.
(#16766) sLr999
Felhívod a UPC-t és elmondod, hogy mi a gond. Esetleg egy TAP, a TAP végére megy a TV az OUT-ra meg a modem, így kisebb a csillapítás, hátha segít.
TV-n a jelerősség és a minőség rendben van? -
blakey
titán
válasz
csaknehairok
üzenetére
Azért mert állítólag ha most 48-50 környékén van, akkor az nyáron sokkal magasabb tud lenni és nem lesz net. Engem nem zavar, nálam jól működik.
Javasolták, hogy vegyem ki a -6dB-es csillapítót és akkor az UP 12-13 és a DOWN meg 40-41 lesz, fordított arányban változik, de egyelőre nem teszem. -
blakey
titán
válasz
JEEMBO
üzenetére
7-8-9 jó, de a 48-49-50 már nem annyira, az UP--ot kéne csökkenteni, a DOWN nem baj ha magasabb lesz. Van csillapító a modem előtt? Ha igen, akkor vedd ki, a DOWN magasabb lesz az UP meg alacsonyabb a csillapító értékének megfelelően. Nálam a DOWN 6.6 és 7.5 értékeken van, az UP meg 45.5 és 46.4.
Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Autós topik
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Elemlámpa, zseblámpa
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
- Bontott Bosch Smart Home Intelligens radiátor termosztát II / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szeptemberben a netet emeltem 50-ről 60-ra, pár napra rá automatikusan megtették, most mindezt megelégeltem és ott próbálok spórolni ahol lehet.