Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz nyunyu #4169 üzenetére

Bontsuk kette a problemat.

Mint rajottem, az ftell/fgetpos csak akkor mukodik "helyesen", ha mar olvastam a streambol.
    Ha elso olvasas elott adom ki, akkor -20-at ad vissza, es innentol fogja egyesevel novelni/csokkenteni a poziciot minden getc/ungetc utan, nem nullatol.
    Ez a kisebbik problema.

Nagyobbik bajom az, hogy a getc platform fuggoen kezeli a sorvege karaktereket.

Pl. Visual C++ 2010 Win alatt ha \n karaktert lat, akkor lenyeli az utana jovo \r karaktert es mindig kettovel noveli a fajl poziciot.
    Ez azert problema, mert a feldolgozando forraskodok egy resze UNIX alatt lett mentve, ott meg nincsen \r az \n utan, de akkor is kettovel noveli a poziciot...

Plusz nehezitesnek vannak olyan forraskodok is, amiben nincs \n, hanem \r-rel vannak tordelve. :DDD

Probaltam szamolni, hany getc/ungetc-nel jarunk, de az sem ad pontos eredmenyt, mivel nem tudom eldonteni, hogy a latott \n karakternel eggyel vagy kettovel noveljem az indexet.
    Windows alatt automatikusan utana rakott \r egyaltalan nem jon at a getc-vel, nem tudom megszamolni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés