Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz proci985 #1652 üzenetére

"szóval használat közben tanít."
    Ezzel mondjuk eléggé egyetértek. Ez igen előnyös, főleg tekintve azt, hogy sokszor ostoba kérdések születnek a kezdők bénázásaiból (ha szar a tanításuk, nem lehet őket szidni, csak ha meg sem próbálnak utánanézni/rájönni, mi lehet a gond), legalább egy okosabb IDE megmondja, mit kéne javítani. Megnézi a hibaüzenetet, és jobb esetben fel is fogja, mit ír ki, rácsap a homlokára, és konstatálja, hogy "jé, ezt akkor így kell, legközelebb így csinálom". Vagy legalább be tudja írni a fórumra, hogy "ezt a hibát kaptam, mé'?"
    Ezenkívül szerintem szempont az is, hogy sokszor a kezdők önbizalmát elveszi az, hogy fingjuk sincs, mit rontottak el, és hiába olvassák el a könyv vonatkozó részét, még túl kezdetleges a tudásuk ahhoz, hogy fel is fogják, hogy most mit is akar ténylegesen jelenteni a magyarázat (ez részben tapasztalat is, hogy volt, hogy elolvastam kétszer-háromszor, de még mindig nem értettem a dolog miértjét, aztán később tök triviálisnak tűnt). Ha egy komolyabb IDE segít a hibafelderítésben, a kezdő fejlesztőnek előbb lesz sikerélménye. Az meg elég sokat tud dobni abban, hogy egyáltalán kedve legyen az egészhez.

Új hozzászólás Aktív témák