Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arni90
tag
nekem olyan problémám van, hogy a parfümökre vagyok allergiás! főleg a nyakam egyszerűen viszket piros, és véresre tudom marni magam!
-
Carpio
tag
Sziasztok!
Régóta küzdök ekcémával, de a tavalyi évben rábukkantam a sanatopic nevű kémre, amely - az eddig használt módszerekhez képest - a legjobb eredményt produkálta az én esetemben.
LinkÜdv
-
picur220
veterán
válasz
Pisztillus #137 üzenetére
Psoriasisra eddig is tudtam, csak azt nem, hogy erős szteroid, és érzem, hogy marja a bőröm, na mind1, meglátjuk, használ-e, de sztem hasznosabb, mint az elocom, mivel az csak a szteroid, és nem oldja az elhalt sejteket...
-
Pisztillus
senior tag
válasz
30z.Samu #133 üzenetére
Szia!
A képen, amit linkeltél, klasszikus csalánkiütés van. Ez az allergia jele. Kutya, macska, más kisemlős van-e? Mennyire van por a lakásban? Ezek ugyanis mind okozhatják. Mit mutatott ki az allergiavizsgálat?
Picur220: néhány szó a Diprosalic-ról: ez egy erős szteroid és szalicilsav keveréke. Psoriasisban és ekcémában is használatos. A szalicilsav az elhalt hámsejteket oldja le, míg a szteroid a fokozott hámsejtosztódást állítja le. Pont ezért kell a szteroidokat a lehető legrövidebb ideig használni. (Na meg a bőrvékonyító mellékhatása miatt is.) Az ugyancsak korábban említett szőrtüsző-gyulladásra (sti10p) meg lehet próbálni a szaliciles szesz-t (Spiritus salicylatus) is, ez recept nélkül kapható a patikákban.
Akiknél könnyen előjön az allergia (főként csalánkiütés képében), tartsanak maguknál kalciumot (Calcium-Sandoz, Calcium Pharmavit) vagy akár Claritine tablettát. (Korábban csak a Claritine Akut ment recept nélkül, most már a sima Claritine is.)
-
rien
senior tag
válasz
AMD Power #134 üzenetére
Anyumnak parlagfű, egyéb fűfélék, házipor, dohányfüst, valamilyen penész allergiája van.
Ha nem szedi a Zyrtec gyógyszert akkor az Antipoll Forte cseppeket szedi és Echinacea teát iszik.De általános immunrendszer erősítő pl. a grapefruitmag olaj de itt írják róla (amúgy ezt nem tudtam csak ahogy kerestem, hogy linkeljem találtam róla, hogy bőrjellegű problémákra is jó, a topik témájánál maradva)
Szõrtüszõgyulladás, vágott seb, bõrkiütés, övsömör, ekcéma, szemölcs, bõrgomba, korpásodás, fejtetû esetén külsõleg
Krémekbe keverve hatékony ellenszere az ekcémának, herpesznek, pattanásoknak, fertõzéses eredetû bõrkiütéseknek
és pl. a kasvirág (echinecea) cukorka is immunrendszererősítő és jóízű is.Mindent amit linkeltem gyógynövény-, bioboltokban kapható.
-
picur220
veterán
Tudja vki, hogy ekcémára jó-e a Diprosalic oldat/krém?? Álítólag pikkelysömörre van, de a gyógyszerész aszonta, hogy szokták ekcémára is alkalmazni...
-
AMD Power
titán
Tud valaki valami allergia ellen "erősítő" vitamint vagy ilyesmit?
-
molecula
csendes tag
válasz
30z.Samu #131 üzenetére
Igen ez így van engem úgy fogadtak azonnal, hogy édesanyám egészségügyi dolgozó.
Ha nem találnak nálad semmit majd jön a tippelgetés, vírus fertőzés, stressz, összetett allergia stb. (vagy élj vele együtt).
Nekem a fenisztilgél ami használt, de kettesével ittam a kalciumszandoz tablettát és azóta is hordok magamnál.(próbáld ki, nekem viszonylag hamar elmúltak tőle a kiütéseim, ártani nem árthat) -
30z.Samu
félisten
válasz
molecula #130 üzenetére
Nem mondott semmi ilyesmit. De ami ma volt az kész! Mondta nekem tegnap a doki, hogy 8-tól 14-ig van allergia vizsgálat. Bemegyek a kórházba, közlik velem, hogy délután van felnőtt vizsgálat, kérjek időpontot azon a számon, amit felírt a papírra a nő. Hazajövök, hívom őket, egy nő veszi fel és miután mondtam neki mit szeretnék közölte velem, hogy 14 óra után hívjam fel őket. Mondom oké... felhívtam 14 után, kapcsolták az illetékes orvost, aki közölte velem, hogy június közepén tud csak fogadni.
Gondolhatjátok mennyire örültem neki...
-
molecula
csendes tag
válasz
30z.Samu #129 üzenetére
én sem vagyok semmire sem allergiás külön-külön, hanem valamit valamivel érez meg a szervezetem. Tök negetív volt minden tesztem és jelzem, hogy jelenleg is meg akarok halni a pollentől. Én lekopogom nekem megszünt ez a csallnkiütés. Nem mondta a doki, hogy változtass az életmódodon mert a sok stressz hat így a szervezetre?
-
30z.Samu
félisten
Holnap megyek allergiavizsgálatra! Drukkoljatok!
-
sti10p
senior tag
Hi!
Nekem a hasamon van már úgy 7 éve, a szőrtüszőim "gyulladnak be" apró piros pöttyökben 4-8 cm hosszúságban változik a kiterjedése. Az érdekes, hogy mindíg csak egy gócban van, tehát nem szorványosan és van amikor eléggé visszahúzódik és napokig nem is érzem, de ha meleg van és izzadok akkor igencsak bepirosodik...
Valószínüleg nem allergia, bár volt , hogy gyanakodtam a mosóporra, de ez elég sansztalan, meg alapból furcsa, hogy a szőrtüszők duzzadnak és pirosodnak be, más bajom meg sose volt a bőrömmel... Ráadásul 7 évvel ezelőtt még semmi nyoma nem volt, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mi okozhatta! (Egyszer csináltak koponya CT-t és gerinc röntgent, vagy lehet a tüdőszűrős X-Ray?)
Ja és persze eléggé viszket, legfőképpen e miatt zavaró. A doki írt ki rá Elocom-ot, amitől néha tényleg visszahúzódik, de nagy melegben ez se használ sokat.Tippetek, hogy mi lehet ez?
-
Eastman
addikt
válasz
30z.Samu #121 üzenetére
OK, csüti kérj! Van a tüneti kezelés (a bogyesz meg a krém) meg van az ok megkeresése. Mindig a betegség kiváltó okát kell megszüntetni! ...nem a tüneteket elnyomni.
Másik kulcsszó a betegjog. Menni akarsz a bőrgyógyászatra aszt' kész.
Bocs, ha durva vagyok, de ma este durva vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest