- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Memora
senior tag
Sziasztok, multiAVCHD-vel kapcsolatban nem tudja valaki, hogy BD reauthoring-nál hogy lehet beállítani azt, hogy a több playlist-hez is hozzárendelt video file-okat ne jelenítse meg többszörösen a properties - compilation ablakban? Mert ez esetben -főleg ha transcode-onli szeretném- a kész BD-be ezeket a file-okat többszörösen építi be, akkor is, ha a kiindulási lemezen csak egyszer szerepelnek, csak éppen több playlist is kapcsolódik hozzá. A program ugyan figyelmeztet ilyen esetekben, hogy pl: "transcoding may also effect / playlist #5!", de nem tudom, hogy ilyenkor melyik file-t lehet transcode-olni a duplikációk közül, hogy az új lemez is pontosan ugyanúgy működjön, mint a kiindulási lemez (azaz pl: egy több részből álló címlista, külön-külön is, de a "play all" opcióval egyben is megnézhető compilation rendesen működjön).
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Kösz az info-kat, a linkelt oldalakból sikerült megtudnom a "Multi-process Encoding"-ról, hogy a 4 magos proci ellenére 1, vagy 2 értéket célszerű beállítanom, mert sajna csak 4GB ram-om van (ráadásul csak egy lassú HDD van SSD helyett a gépemben egyenlőre). Az 1-es érték esetén a BD rebuilder maga állítja be, hogy hány szálon fusson a kódolás, úgyhogy azt fogom először kipróbálni.
Viszont a "B_PYRAMID"-dal kapcsolatban nem lettem okosabb, max: annyival, hogy ez már inkább a programozó guruknak való valami...
...ha a Force Noencode-ot 1-esre állítod (bekapcsolod), akkor onnantól kezdve semelyik videósávhoz nem fog nyúlni.
A "FORCE_NOENCODE=1" parancs ez esetben nekem fölösleges, inkább a custom size-t szoktam állítgatni, alapból nekem 50000MB-on van, így egész biztos nem fog semmit sem átkódolni...Kár, hogy -a sok playlist esetén teljesen összezavarodó- MultiAVCHD-n kívül nincs olyan BD editor program, ahol egyenként lehetne szabályozni a különböző video-fileoknál az átkódolás minőségét. Így továbbra is az extrák külön tömörítésénél maradok, sajnos...
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Közben én is behatóbban tanulmányoztam a BD rebuildert, ill. visszaolvastam a fórumot és az új HSZ-eket, találtam is egy csomó hasznos info-t. Furcsa mód pár HSZ eltűnt/törölték (vajon miért?!), így szeretném megkérdezni újra pár számomra ismeretlen parancs jelentését:
B_PYRAMID=1
AUTO_BIAS=3
FORCE_NOENCODE=1 (ezt kimondottan a fő filmhez hozzá lehet rendelni?)
MULTIPROCESS=4 és ENCODE_QUALITY=4: nekem 4 magos i72600k cpu-m van, és sajnos átlag 5-6 órát húzza 100%-on egy 10-20GB tömörítés...ezekkel a parancsokkal tudnék ezen segíteni?Megosztanék én is néhány tapasztalatot/parancsot, amit eddig még nem láttam itt:
ENABLE_TEST=1 rögtön az [options] alá, bár lehet hogy ennek nincs jelentősége...
Így már lehet "Blank-olni", azaz kiszedetni a fölös video-kat (trailerek, extrák, stb), amiket nem akarunk backup-olni. A "mode" menüben megjelenik többek közt az "edit mode (manual blanking)". Nekem mondjuk így is bent hagyott pár trailert...DTSX_ENABLE=1 Így nem dobja ki az esetleges PiP vodeo hangját, bár ez nem (sem) az igazi, nekem pl: csak TotalMedia Theatre játsza le, Power DVD-vel néma, ezért azt hittem eleinte hogy nem is működik.
Az extrákat én úgy szoktam tömöríteni, hogy addig kiteszem a fő filmet egy másik mappába (HDD-n persze), beállítom a kívánt custom size-t (az eredeti bitrátát megnézve könnyen meg lehet saccolni a kívánt méretet az alacsonyabb bitrátához), majd ha kész, visszateszem a fő filmet is. Működik, de asztali lehet hogy nem játszaná le, erről nem tudok nyilatkozni. Meglepő, DE van egy csomó olyan BD50 lemez (kemény 35-40-45GB adattal), amelyből kiszedve a fölös szinkronokat/trailereket, és az extrákat olyan 8000kbps-re tömörítve szerencsés esetben akár BD25 méretű lemezt is csinálhatunk, ANÉLKÜL, hogy tömöríteni kellene a fő filmet.
Szóval tökéletes kis progi lenne ez, ha lenne benne rejtett parancs ahhoz is, hogy külön beállíthassuk a bitrátákat, vagy legalább a méretet minden video-hoz egyenként...Esetleg valahogy a FORCE_NOENCODE=1 és a "Quicker" encode for extras kombinálásával?
Egyébként meg B.U.É.K minden BD geeknek!
[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz Octopus21 #2863 üzenetére
Ha jól tudom, a BD rebuilder is TS muxerrel csinálja a demux-ot, és nem szabadna hogy húzza a procit (P4-es is simán elég demuxoláshoz, azt se fogja húzni). Biztos hogy nincs beállítva az átkódolás is, azaz pl: be van állítva output-nak a BD25, és a BD meg mondjuk 30-35GB? A TS muxer után meg lehet, hogy amúgy sem fog többé menü-ből indulni a film...
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz szaszapi #2845 üzenetére
Kipróbáltam az ini file szerkesztését, de csak azt értem el vele, hogy most már nem X-eli ki a DTS express-t a menüben, de ha átfut rajta a BD, ugyanúgy kiszórja belőle
Most a multiAVCHD-vel próbáltam ugyanazt a BD-met backup-olni, de az meg kb 4x megjeleníti a fő filmet a menüben, egyenként "blank-olom" a fölösleges hangokat mindegyik playlist-ből, erre a végén hozzá se nyúl a fő filmhez, csak átmásolja...
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
A célom továbbra is az, hogy ami nem kell, az ne foglalja a helyet, pl: nem kell orosz szinkron (kivéve orosz filmekhez ), és nem kellenek 2-30000 kbps bitrátájú extrák sem (ahhoz elég akár 4-5000 kbps).
Nem akarok ráférni BD25-re sem, csak az érdekel, hogy kevesebb helyet foglaljon az adott lemez, pl: ha egy 44GB-ból 35GB lesz, a fentebb leírt módon
A "rip" alatt én pl: a DVD9 méretűre tömörített mkv-kat értem (nem pl: a remux-ot, azért ennyire képben vagyok )
Visszaolvasni viszont tényleg nem volt kedvem, bocs...
Most az a gondom, hogy a BD rebuilder kinyírja a "picture in picture" extrákat (hangot), és az esetleges nézetváltási opciókat. Most a multiAVCHD-hez keresek tutorialokat.[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Nem azért keresek BD50 cuccokat, hogy betömörítsem BD25-re, nem elég, hogy a sávszélesség dupla lenne, még a villanyszámlát is jól "megnyomom" a 2-3 órás tömörítéssel
Egyébként sem írok ki semmit lemezre. Anno elkövettem ezt a hibát a DVD esetében, most max: szórhatnám ki a kukába a sok verbatim lemezt...
+ ott van a pár száz darabos eredeti DVD gyűjteményem is, de azokat, ha szerencsém van, akkor legalább el lehet adni darabonként 2-3x áron is
Egyébként a DVD/BD összehasonlítással kapcsolatban, a BD valóban nem fog pixelesedni (persze el lehet azt is érni, ha nagyon akarja valaki...), de a kép "teltségéből" azért veszíteni fog...
De ha esetleg később mondjuk beruházol egy projektorba (pl: egy 2x3m vászonnal), akkor lehet, hogy átkozni fogod magad a sok kiírt rip, és tömörített BD25 miatt...[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Szia, én azért nem használom tömörítésre a BD rebuildert, mert kizárólag az extrákat akarom tömöríteni, a fő filmet nem, azt meg nem lehet beállítani a programban, hogy csak azokhoz nyúljon hozzá...
Meg kéne néznem a multiAVCHD-t, de elsőre túl bonyolult az a program. Ott is olyan beállítást akarok, hogy az output ugyanaz legyen, mint az input, kivéve az extráknál, ahol külön beállítom, hogy milyen szinten tömörítsen, és a fölös szinkronoktól akarok megszabadulni.Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Sziasztok, én BD rebuilder-hez szeretnék segítséget kérni, hogyan tudom azt beállítani, hogy csak az extrákat tömörítse, a fő filmet ne? Van ebben olyan funkció, mint anno a Nero recode-ban DVD-hez, hogy %-ra pontosan beállíthattad a lemezen lévő video-k tömörítési szintjét egyenként, egymástól függetlenül?
(tényleg, a recode tudtommal már csak rippelni tud, pl: mkv-be, ugye?)Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Én is alapbeállításokkal használom (szerintem mindenki), de azért el lehet állítani benne ezt-azt. Legközelebb majd kipróbálom amit ajánlottál, nem veszek ki belőle semmit (vagy teljesen szétszedem és újra összerakom), csak átfuttatok egy BD-t rajta, hátha akkor is kisebb lesz a kapott file
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
-
Memora
senior tag
Kell esetleg beállítani benne valamit muxolás előtt? Néztem tutorial-okat, de mindenhol csak a "dobjuk bele a file-t oszt' mux" mélységig van magyarázva...
Viszont a "general" fülön van pár beállítási lehetőség, pl: a bitrátára vonatkozólag. Nekem a mux VBR ban bejelölve, a VBV buffer 500, a general oldalon pedig az első három, a negyedik nem. 1.10.6 verzió van fent. Egyébként más is találkozott már ezzel a jelenséggel, hogy kisebb lett a video-stream mérete muxolás után...lehet hogy valami más programot kéne használnom BD struktúra szerkesztéséhez?Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Hmm, érdekes, most muxoltam egy video-t TS muxerrel, aztán csináltam MPC-vel media info-t, és eltérő adatokat tartalmaz a 2 info, az új file-hoz alacsonyabb bitrátát mutat, mint a régihez, és a video-stream mérete is kevesebb, 1GB-vel!!!
Valami nem stimmel...[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Egy kérdés: ha TS muxer-vel szerkesztek (pl: kidobom a fölösleges hangsávokat) BD m2ts kiterjesztésű video-fájlt, akkor történik e valamilyen látható változás (minőségromlás, vagy csak szimplán valamilyen eltérés, változás) a video adatban?
A TS muxer ismeri az összes BD codec szabványt (vc-1, MPEG2, stb), de nekem néha úgy tűnik, mintha kicsit másabb lenne a képe a TS muxeren átfuttatott video-nak, mint az eredeti, de lehet, hogy csak paranoiás vagyok...Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz sensor060 #570 üzenetére
Köszi az info-kat! Elrakom a kedvencekbe a topicot, mert ez az egyetlen egyenlőre, amit találtan (magyar oldalon) a témában. Csak sajnos kicsit több időráfordítást igényelne, hogy részletekbe menően belemerüljek a témába, mint ami most nekem van, de később még visszatérek
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz sensor060 #568 üzenetére
Szia, köszi az info-t! Ez a menü elveszik dolgot nem értem, nekem ugyanúgy működik az összes menü (a pop-upot is beleértve) a már átkódolt lemezeknél is, mint az eredetin. PC-n nézem őket.
Direkt azért próbálgattam ezt a BD rebuilder-t, mert az egész lemezt akarom remuxolni, úgy, hogy minden megmaradjon, ami kell, beleértve a menüket is.
A TS muxerrel csak a "stream" mappában lévő fő video-hoz nyúlnék hozzá, azt szerkeszteném, és visszatenném a szerkesztett videofile-t a helyére. Ez legalább egy lépésben tud remuxolni, nem csinál "workfiles" mappát. De félek, hogy ez esetben megzavarodik a menü...BD rebuilder talán kiszedi a már nem létező hivatkozásokat (vagy nem...)A h.264-el kapcsolatban igazából csak az érdekelne, hogy ha BD rebuilderrel remuxolok egy BD lemezt, akkor pontosan ugyanazt a minőségű videót, ugyanazt a képet kapom e vissza, nem történik e minőségromlás, ill. lesz e bármilyen eltérés, változás a forrás és a remuxolt video között? Ezért kérdeztem meg ezt a VC1 és h.264 dolgot, mert a BD-nél mindig a VC1 ugrik be, vagy az MPEG2, és társaik, a h.264 meg inkább az mkv-hez kötödik nálam.
Az, hogy kompatibilis marad e asztali BD lejátszóval, az annyira nem érdekel, csak PC-n nézek BD-ket, úgyis ott van a TV-m és a PS3 mellet
PS3-ban amúgy is nehéz lenne magyar feliratot hozzáadni a külföldi lemezekhezPróbáltam már a DVD fab-ot is, de ott nem nagyon jöttem rá, hogy kell kiszedni/betenni dolgokat...Ez a BD rebuilder jobban kézreáll nekem
[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni BD szerkesztéshez!
Én csak kivenni/hozzáadni szeretnék feliratokat, ill. hangsávokat, tehát újrakódolni egyáltalán nem. Így olyan programot keresek, (ill. olyan beállításokat, pl: BD rebuilder-hez), ami a videóhoz nem nyúl hozzá, hanem csak a hang/felirat-ot szerkeszti. Pl: a BD rebuilder szétkapja az egészet, és utána újra összerakja. De ő pl: H.264 codec-et használ tudtommal, a BD meg nem VC1, vagy ilyesmi? Nem vágom annyira a témát, valószínűleg keverem a szezont a fazonnal , ezért szeretném kérni, hogy valaki magyarázza már el nekem ezt.
A legegyszerűbbnek nekem az tűnne, ha simán TS muxerrel szerkeszteném a fő videót, kidobnám a fölös sávokat, ill. hozzá is tudnék adni talán. Viszont így nem tudom, hogy esetleg mennyire kavar be a menüknél az, hogy változik a tartalomFancy quote placeholder
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- További aktív témák...
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest