Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• [O]-[C]-[B]

tag

válasz ninjacat #6490 üzenetére

Azt írtam, hogy paradox helyzet ami a bitcoinnak kedvez, hogy az államok nem ismerik el pénzként, mert így nincs jogalapjuk a pénzeknél megkövetelt szigorú szabályozásokért kiáltani.

Azt értsd meg, hogy semmi köze egy központi authority létének vagy nem létének egy dolog pénz mivoltához. Nem attól nem pénz a bitcoin, mert nem kozponti kibocsátás terméke, hanem mert nem értékálló és nem gazdasági értékegység.

Ez így is fog maradni, a bitcoin közösségi pénz, az alkotóinak bevallottan nem volt célja centralizációs szabályzatoknak megfelelni, bőven elég nekik ha azok ismerik el pénzként akik használják.

Tehát akkor szerinted is - fogalmazásod szerint - "közösségi pénzként" kell kezelni a bitcoint. Ezek szerint egy lapra került a cigivel a börtönben. :)

ignorant:
    50-60%-os ingas? Mit varsz egy gyerekcipoben jaro projekttol, ami mogott nincs aggresszor vagy kenyszerito ero? Szerintem evekig varhato hasonlo volatilitas.

Akkor kezeljük gyerekcipőben járó projektként, ne pénzként. Tehát akkor ez harmonizál azon kijelentésemmel, hogy a bitcoin még nem pénz. Akkor nem értem mire megy ki a játék, és miért kötsz belém?

Új hozzászólás Aktív témák