Hirdetés
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
Szerintem napi árfolyamon váltanak vagy neked kell igazolnod bankszámlakivonattal vagy ilyesmivel, hogy mennyi volt forintosítva és annak a 27%-a... Sacc/kb. olyan 330eFt lesz. Aztán, hogy vámot mennyit tesznek még rá az már más kérdés, az általában ehhez képest elenyésző szokott lenni.
-
sparks
senior tag
válasz csaba951 #1813 üzenetére
Ja BFL mint tudjuk mostantól 2-3 hét múlva szállít. És ezt mondják már tavaly nyár vége óta
Én bepályázok 2 ilyen kis USB cuccra, meglátjuk mi lesz. A német csoportnál bejelentkeztem, ha lesz fejlemény majd megírom. Van bányászatból pár BTC-m, így annyira nem lesz vészes az ára.
Azt meg kötve hiszem, hogy pár hónapon belül az ebayen 50 USD-ért meg lehet majd. Annak majd inkább sokkal többszöröséért. Legalábbis az első körökben tuti és nagyon durván fognak rá licitálni. Szerintem még arra is érdemes lenne venni, hogy az ember azonnal ott meghirdesse, tuti kasza lenne.
BFL-től is várom a motyót, de szerintem ősznél előbb tuti nem lesz belőle semmi... -
sparks
senior tag
Aki egyszerűen akar venni BTC-t hitelkártyával, annak szívesen ajánlom ezt az oldalt.
Én már vásároltam náluk még a régi oldalukon és most az újon is pár BTC-t. Akár minimális mennyiséget is lehet vásárolni. Ami gond lehet az a hitelesítés, hogy meggyőződjenek a kilétedről. Ez nálam régebben elég nehézkesen ment, mert ami oldalt meg adtak erre, az kis hazánkat nem ismerte. Végül facebookon és egyéb dolgokon keresztül "befogadtak" Itt az utolsó MtGox árahoz képest 7,5%-al lehet többért venni a BTC-ket és Google wallet kell hozzá, azon keresztül megy a vásárlás. Az első vásárlás előtt kellett venni egy Bronze accountot is, ami feljogosít a kereskedésre. Szóval nem gyerekjáték, kell hozzá nem kis türelem, de véleményem szerint még így is jobban ki lehet jönni, mint horrorisztikus eurós átutalásokkal MtGox számlára és ráadásnak a vásárlás pár óra alatt lezajlik. A BTC-t egyébként privkey-en adják, ezt kell importálni (én blockchain-en keresztül szoktam).A másik egyszerű megoldás az új magyar oldal lenne, de itt meg alig akad eladó és az árak is eléggé elszálltak tudnak lenni.
Sajnos amíg nem vagyunk euró övezeti tagok, addig ez van, szopunk rendesen az eurós utalásokkal.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz #68216320 #2347 üzenetére
Először kell legyen egy pár hozzászólásodnak az újaknak szóló szekcióban. Ezután fogsz csak hozzászólási jogot kapni a többi részben is. Ezt pedig érdemes lenne elolvasni.
Közben már Penge_4 is leírta a lényeget.
Bár annyival egészíteném ki, hogy 5 hozzászólás kell a Newbie-ban és 4 óra olvasgatás a teljes fórumon. Szerintem ez vígan teljesíthető, mert annyi ott az info, hogy akit érdekel a téma, az simán bent van ennyit pár nap alatt.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
-
sparks
senior tag
válasz #68216320 #2387 üzenetére
Azért az hozzá tartozik, hogy ez inkább közel van 2.5 BTC-hez, mivel hozzá jön a vám és egyebek, plusz még szállítás is. Nekem nagyjából ennyiben lesz darabonként. Elvileg 1-2 nap és odaér a németekhez a csomag és onnantól pár nap és a DHL már hozza is. Az eddigi vásárlói csoportok általában beteltek, de azt olvastam, hogy tízezres nagyságrendben gyárt belőle az AsicMiner szóval lesz belőle bőven. A bibi csak az, hogy közvetlen kínából csak 300-as csomagokban rendelhető az meg ugye úgy 600 BTC.
Néztem is, amikor átutaltuk az összeget, hogy valóban elküldi-e a megbízottunk vagy elmegy inkább nyaralni egy jót Szerencsére nem akart épp nyaralni... -
sparks
senior tag
válasz fsb1000 #2391 üzenetére
Pedig ma este már leírtam a menetét: itt pl. egy éppen működő vásárlói csoport van. De ott böngészve vannak mindig újak, én mint írtam egy német csoportba társultam, lehet ott is lesz újabb lehetőség, rá kell kérdezni, eddig korrektnek tűnnek. Van, ahol 2.1 BTC van ahol 2.6, függ az aktuális csoporttól.
Én most úgy látom, hogy kb. 1 héten belül itt lesz a rendelésem. -
sparks
senior tag
válasz fsb1000 #2399 üzenetére
Nézd, én is már túl vagyok 4X-en, de megpróbálkoztam vele, mivel másképp nem lehet egyelőre hozzá jutni. Viszont most már lejjebb vitték minimálisan 50-re a megvásárolható eszközök darab számát. Ha az árát is lejjebb vinnék tuti, hogy sokkal könnyebben elérhetővé válna azonnal mindenki számára (lehet, hogy a közeljövőben ez be is fog következni, ha lement az első vásárlási hullám és rajtuk marad sok ezer darab... bár ki tudja, lehet ennyiért is eladják mindet).
-
sparks
senior tag
válasz taranis #2406 üzenetére
Ez így van, de jelenleg nincs olyan azonnal elérhető nagyobb teljesítményű eszköz, ami harcra fogható (és nem kerül mondjuk 1 milliónál többe). Én csak azért vettem belőle, mert volt miből (bányászott BTC-k) és mert szeretném a videokártyákat mentesíteni (csúnyán sokat fogyasztanak). Mondjuk manapság már tényleg karcsú ez a 330 MH, de nem ebből akarok megélni, mondjuk, hogy leginkább játéknak jó (jó drága játéknak).
-
sparks
senior tag
válasz fsb1000 #2410 üzenetére
Nagyon bizalmatlanok vagytok Én azt mondom, hogy legkésőbb jövő hét végére már itt lesz a cucc. Mindössze 2 darabra neveztem be, erősen gondolkoztam, hogy legyen-e több, de annyira nem akartam játszani én sem. Egyébként van belőlük már működő darab, tesztekkel a bitcointalkon, egy HUB-ban 9 darab simán elment és a teljesítményük 24 órára átlagolva 330 MH/s. Én azt tervezem, hogy ha beválik a 2 db, akkor még veszek belőlük, de az is lehet, hogy kivárom, hátha kicsit lejjebb megy az ára. Az igazság az, hogy az ebayre már feltettek belőlük párat s azonnal dupla áron mentek el, szóval a kereslet igen erős és amíg ez így lesz, addig hiába túlárazott a cucc, eladható és az ára annyi, amennyiért megveszik. Akik az USÁba rendeltek vásárlói cspoportok, ők voltak a leggyorsabbak, ők már megkapták. A németekhez az első 100 db már ott van, a második száz, aminek éppen az elején vagyok az pedig 2-3 nap múlva ér oda.
A nem bizonyított termék az más tészta, azt úgy hívják, hogy BFL Arra is beneveztem, de abból szerintem nem lesz semmi még egy jó ideig... Mondjuk annak az ára ehhez képest lófing volt és a teljesítménye meg ennek a 15x-öse.
-
sparks
senior tag
Csak gondoltam jelzem, hogy a németekhez beérkezett első 100 db már úton van vevők felé (ma vagy holnap megkapják) a második adag, amiben én is benne vagyok pedig már a németeknél van éppen vámolás alatt. Azt 1-2 napon belül küldi is a csoport szervezője. Lekopogom, de jövő hét elejére ide kell érjen és akkor készítek róla egy szép fényképet nektek Mondjuk marha jól néz ki, ilyen lesz
Nekem tetszikPersze túlárazott, de cuki kis játékszer lesz
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz Overlocker #2452 üzenetére
Ezek azok az USB kütyük, amik az árukhoz képest keveset tudnak
Szóval 2-2,5 BTC/db és ~330 MH/s körül hasítanak. ASIC alapon működnek, USB portról simán mennek, szóval elenyésző a teljesítményfelvétele. Viszont még én is azt mondom, hogy azért nem éri meg megvenni, hogy pénzt keressen vele az ember, mert az árát 6-8 hónap mire visszahozza (mostani adatok szerint, amiből az is következhet, hogy sok éve alatt sem hozza vissza). Én csak próbából vettem 2 darabot, még nincsenek itt, de elvileg napokon belül ide kell érjenek, mivel már Németországban vámolják jelenleg.
Itt a hivatalos topicja.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz fsb1000 #2530 üzenetére
Szeptemberben még talán, de a képletből azt a fontos dolgot kifelejted, hogy ha a hálózat elér egy olyan szintre, amikor már áramdíj mellett kizárólag veszteségesen lehet csak bányászni, akkor a piacot el fogják özönleni a leharcolt videokártyák. Persze mi kis ország vagyunk, kevés a bányász, de globális szinten ez be fog következni előbb-utóbb és az olcsó kártyák akár az ebayen keresztül hozzánk is eljuthatnak majd. De akkor már nem lesz túl nagy felvevőpiacuk, hiszen régiek lesznek, amik eddig bányászáshoz kiválóak voltak, de játszani már korántsem annyira. Szerintem az ilyen 5830-5850-5870 körüli kártyákból százával-ezrével lesznek eladók pár hónapon belül a globális piacokon.
-
sparks
senior tag
válasz Thunderzolee #2547 üzenetére
Igaz is meg nem is. Már szállítottak pár darabot, de tekinthetjük őket demó készülékeknek. Illetve elvben mostanában szállítottak párat azoknak, akik kb. 2012. júliusában rendeltek. Azóta van úgy 30.000 preorderük és jelenleg ahogy kinéz naponta pár darabbal haladgatnak. Ha most rendelsz, akkor esélyes egy olyan 6-12 hónap szállítási idő, de inkább az utóbbi. Nekem is van onnan rendelésem még januárból, de esélytelen, hogy 1-2 hónapon belül legyen belőle bármi is.
-
sparks
senior tag
válasz Thunderzolee #2549 üzenetére
Ez sajnos 100% biztos, hogy így lesz.
-
sparks
senior tag
Szerintem nagyon optimista hozzáállás az, hogy 6 hónapon belül vagy akörül lesz értelmes áron nagyobb teljesítményű gép. Ez teljességgel kizárt. KNC miner 3000 USD+áfa árú gépét (175 GH) szeptemberre ígérik, de azt hiszem, hogy akkorra abból még semmi nem lesz. Most tarhálnak hozzá pénzt, ott tartanak, mint a BFL 1 évvel ezelőtt. És akkor még azt sem mondhatni, hogy olcsó lenne, bár, ha most lenne kész ennyiért, azonnal megvenném. De nincs és amire kész lesz, addigra a diff már az isten sem tudja milyen magaslatokban fog járni. Egyre inkább úgy néz ki, hogy most gépet venni pénztermelés céljából nem éri meg sehogy.
Egyébként a 2 USB eszközöm már itt van magyarhonban, csak a kiba... DHL nem volt még képes elhozni hozzám.
-
sparks
senior tag
válasz fsb1000 #2762 üzenetére
Az már ott rendeződött, nekem már nem kell fizetni semmit, BTC-ben minden lerendezve. Már nagyon várom a kicsikéket
(#2763) Csol-T Azért annyira nem leszek tőle elalélva Ahogy megjön, be üzemelem a GPU mellé és hadd szóljon, ami a csövön kifér. Kicsit olyan feeling ez most, mint a 90-es években Daciat venni, amikor a menők már BMW-ken jártak
Nekem 5,12 BTC volt a 2 db, de az angol csoportban szépen megspórolták a vámot, mivel sima USB eszköznek vámolták, így darabonként 2,1 BTC körül voltak szállítással kb. Szóval nem a legjobb csoportban vettem sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Ma reggel 8 felé csöngetett a DHL és megjöttek a kis gizmók
Képek hamarosan.De most melózom, szóval egyelőre ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Lejárt a szerkesztési időm, annyit b*szakodtam
A GPU egy 5870-es a másik kettő pedig a kis Block Erupter USB eszközök.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Köszi mindenkinek. Ezen a képen már egy szebb átlagolás látszik, az elsőt még rögtön indításnál csináltam. Így szépen látszik, hogy 330 MH/s körül teljesítenek.
(#2773) ittakary az áruk, mint már írtam 2-2,5 BTC, tehát cudar drága, ha most vásárol BTC-t az ember fia és abból veszi. Nekem volt pár bányászott, így nem volt drága.
(#2775) almafa42 Nem hiszem, hogy egyhamar behoznák az árát, ez csak játékszer. Most szemezek egy 175 GH-es géppel, ami egyelőre bizonytalan, elvben szeptemberre ígérik, de nem tudom meg merjem-e rizikózni (4000 USD). Szóval rágódom még pár napig, 1 hetem van rá, hogy fizessem-e vagy sem...
(#2774) ignorant Köszi, you too
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz Stanlee #2778 üzenetére
Igen, nekem van uniós adószámom, így elvben nettóban meg tudom venni cégre. Persze meg kell beszéljem még a könyvelőmmel, hogy mégis mi merre hány méter... Egyelőre nem fizettem ki, ott áll a dolog, hogy hátha.
(#2777) almafa42 Igen, én is úgy kalkuláltam, hogy nagyon eldurvult esetben is visszahozza az árát pár hónapon belül. De sajnos ott van a nagybetűs HA. Mert akár le is pattanhatnak a pénzzel és akkor eléggé elkeseredett lenne az arcom, bár kibírnám anyagilag, nem ingat meg a dolog, de azért fájna... Ha meg nem rendelem meg és szeptember-október tájékán azt olvasom, hogy szállítottak és dübörögnek a GH-es, akkor meg
Huhh de jól jönne most egy megbízható jósnő[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz ignorant #2782 üzenetére
Közben beszéltem a könyvelőmmel (anyámmal )
Azt mondja, hogy nettóban meg tudom venni, nem kell áfát fizetni utána, mivel be is fizetem és azonnal vissza is igénylem, így pénzmozgás nem történik, csak a könyvelésben kell megjelenjen. Részletekről nem tudok, ez nem az én asztalom, de bízom a könyvelőmben, 20 éve hibátlanul "dolgozik" nekem
Már csak az kell, hogy kapjak a cégtől rendesen elszámolható számlát és az isten is pártomat fogja egy kicsit.
Addig maradnak a kis USB&VGA hash-ek és a BFL-re várakozás. -
sparks
senior tag
Azért amikor az Avalon első rendelési ciklusába nagyon sokan pénzt invesztáltak, nekik is meg volt a lehetőségük arra, hogy elbukják az összes zsét. Bejött nekik és most jelenleg ők a "hálózat urai", igen szép teljesítménnyel nagyon nagyokat kaszálnak. Látszik is a nehézség változásán sajnos....
Kockázat nélkül nincs igazi üzlet. Ha minden biztos lenne, akkor akkora lenne a sorbaállás értük, hogy azért nem kapnál semmit. Persze lehetnek ettől még csalók ezek is vagy egyszerűen belebukhatnak a terveikbe, bármi lehet. -
sparks
senior tag
válasz Stanlee #2819 üzenetére
45 nap Paypal fizetésnél, ha addig kibukik, hogy csalás az egész, akkor kimenekülhetek belőle. Utána csak a bizalom marad. Rizikós nagyon, még gondolkozom kicsit rajta, mielőtt a Pay gombot megnyomnám. Igaz a cégem pénze bánná, de azért az az én (adózás előtti) pénzem is...
-
sparks
senior tag
válasz Stanlee #2898 üzenetére
Egyelőre írtam nekik egy levelet, hogy a számla, amit látok a rendelésnél nem tartalmazza a céges adatainkat és ez így nem jó. Válasz még nem jött, így még nincs döntés. Ha válaszolnak megnyugtatóan, hogy rendes számlát adnak, akkor lehet belevágok. Van még pár napom az ügy lezárására.
-
sparks
senior tag
válasz level93 #3113 üzenetére
Én csak P2Poolról tudok, ez lenne az.
A bitcoin.hu fórumáról üzemelteti RobRoy, de ahogy elnézem kong az ürességtől, legalábbis a BTC része. -
sparks
senior tag
-
sparks
senior tag
válasz Stanlee #3131 üzenetére
Igen, de elhatároztam, hogy ha lesz olyan lehetőség, ahol azt érzem, hogy ez akár be is jöhet, megfizethető és a legrosszabb számítások szerint is visszahozza az árát, akkor beleugrom. Ez most következett be. A jövő majd megmondja, hogy az érzéseim mennyire voltak célravezetőek
-
sparks
senior tag
válasz level93 #3133 üzenetére
Nagyjából 4000 USD, ha van EU-s adószámos céged, ha nincs akkor +25% svéd áfa.
Más: Nálatok slushnál nem esett vissza a reward vagy 15-20%-al? Az eddigi 0.002 helyett rendre 0.0012-0.0015 körül jönnek körönként... Semmi nem változott elvileg csak kevesebb lett a zsé...
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz albinolynx #3153 üzenetére
Nem. Pont ezért nem árul senki Paypal fizetéssel Bitcoint, mert visszafordítható. Elég, ha panaszt teszel, hogy nem kaptad meg és a pénzed visszajön a BTC is nálad marad. Ezt a BTC fellendülése idején páran beszopták, hogy volt egy csomó csaló, akik így jutottak "ingyen" coinokhoz. Azóta már nem találsz épeszű eladót, aki PP-vel vagy hasonló fizetési rendszerrel eladná a kibányászott portékáját...
-
sparks
senior tag
Egy kis ontopic: én átmentem Slushtól BTC Guildba, és milyen jól tettem. Előbbi pool luck: napi: 73%, heti: 86%, havi: 96% elég siralmas...
Ami viszont marha érdekes, hogy utóbbinál a 24 órás bevételem jóval magasabb a kalkulátorokhoz képest. Fura ez, mert éppen fordítva szokott lenni. Pedig diff növekedés is volt, de hasít szépen PPLNS-ben.
1080 MH/s-re kapok most 0.03943088 BTC-t /24óra. Azt hittem csak azért, mert még az előző diff miatt magasabb volt, de nem, mert délelőtthöz képest ez is növekedett. Úgy látszik ez a pool most igen szerencsés... Maradjon is ígyJah, közben megtaláltam, itt most a pool luck: 141.12% Akkor ezért a jó bevétel
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Jó sok bányász VGA-t lekapcsolhattak, mert a következő nehézségre egyelőre minuszos a jóslat, igaz addig jelen állás szerint van még majdnem 12 nap....
Pontosabban átmentek inkább altcoinokra, LTC-n látszik is
[ Szerkesztve ]
-
-
sparks
senior tag
válasz fsb1000 #3661 üzenetére
Több ilyen is van, nekem is pl. Citilife kártyám van és ezzel is kapok havonta citiforint visszatérítést, amit levásárolhatok partnereknél. Én általában elmozizom vagy eltankolom azt a havi 3-5 ezer forintot, amit kapok a vásárlásaim után. Az utóbbi években sokat voltunk moziban és mindig ingyen
-
sparks
senior tag
válasz ignorant #3669 üzenetére
Ténylegesen? Na jó, megnéztem neked az utolsó havi számlakivonatom. A kártya havidíj: 490,- Ft (ebben a társkártya is benne van)
Az összegyűjtött citiforintok összege az utolsó hónapban: 7.294,- Ft
Szóval nekem ebben a hónapban 6.804,- forintot hozott a kártya. Erről megy minden közüzemi befizetés, minden vásárlás, így szépen összejön rajta a pénz. Ez a havi azért volt kicsit több, mert repülőjegy vásárlás is erről ment, meg pár extra. De ez így nekem akárhogy is nézem, igen megérős.
Ha csak eltankolom az egészet, már akkor ajándék. És hidd el, nincsenek rejtett költségek, nincs semmi lehúzás. A banknak ez mégis megéri, miért? Mert sok ember, ma kis hazánkban nem képes egy hitelkártyát ésszel használni, és amikor odavágnak hozzá 2-3 havi fizetésnyi hitelkeretet, akkor elcsábul és vesz egy új LCD tv-t vagy egyéb olyat, amit nem engedhet meg magának. Azt hiszi, hogy majd ki tudja fizetni rövid időn belül, de ezek általában bedőlnek és jön a hitelspirál, ahol már csak a minimum visszafizetendőket képes visszatermelni és kapja az iszonyat kamatokat. Na ebből kapom én, a minden hónapban napra pontosan fizető partner, a sok szép ajándék forintot! Köszönöm a lúzereknek, hogy fenntartják a rendszert én élvezem...
Cinemacityben pedig 10% jár minden elköltött forint után, ami igén szép összeg, ha azt nézem, hogy az eredetinél még olcsóbban is kapom meg az amúgy is ingyen jegyem.... Sose jártunk annyit moziba, mint manapság Ja, és a popcornt is a bank fizetiSzerk.: és még a Liszt Ferenc reptér lounge-ba is bemehetek a kártyával, ahol ingyen ehetek-ihatok felszállás előtt, szemben az ottani horror árakkal...
Boccs, az offért, kicsit elkanyarodtunk a BTC-től.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Kicsit átmegyünk kártyás topicba lassan, de:
citis kártyát újonnan ahogy elnézem már lassan nem éri meg beújítani. A régieknek még nagyon jó, de ahogy olvasgattam az újaknak szólót... Az árak is jóval magasabbak, a visszatérítés is kisebb. Szóval érdemes nagyon elolvasni előtte a kondíciókat. -
sparks
senior tag
válasz Casterke #3728 üzenetére
Egy kis idézet:
"A gyorsuló hardverek és a csomópontok működtetése iránti érdeklődés időbeli változékonyságának kompenzálása érdekében a munkabizonyíték nehézségét egy mozgó átlaggal határozzuk meg úgy, hogy mindig biztosíthassuk az átlagos óránkénti blokkmennyiség állandóságát. Ha túl gyorsan generálódik túl sok blokk, akkor ezzel arányosan emelkedik a nehézség is."
Bitcoin.hu portálon elég sok leírás van a témában, érdemes ott olvasgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- Keresek-Hegel H390
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest