Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27165) LógaGéza válasza fero02 (#27164) üzenetére


LógaGéza
addikt

Ha 15 napon belül van, akkor el is állhatsz tőle mindenféle indoklás nélkül is. Ekkor a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) szóló Korm. rendelet alapján a vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.

Fogod a terméket, szépen visszaküldöd futárral/ajánlott csomagként (lényeg, hogy nyoma legyen) a céghez, ahonnan érkezett. Küldesz egy fizetési felszólítást, akár e-mailben (elolvasásról szóló visszaigazolás kéréssel), vagy ajánlott levélként, a honlapon megtalálható székhelycímre (a vállalkozás ugyanis a szerződés megkötése előtt kellő időben köteles a fogyasztót tájékoztatni a vállalkozás cégnevéről (nevéről) és címéről (székhelyéről, illetve lakóhelyéről) azonosításra alkalmas módon.

E-mailt, és a visszaigazolást mentsd le, és a választ is. Ha nem érkezik semmi reakció, akkor bíróság, vagy lakhely szerinti békéltető testülethez kell fordulni, minthogy szerződéses jogviszony áll a vita középpontjában.

Másik lehetőség, hogy fizetési meghagyásos eljárást indítasz az illetékes közjegyző előtt a vállalkozással szemben.

Rendőrségen ezzel nem fognak foglalkozni, ott csak ha jól rémlik a békéltető testület terjesztheti elő az ügyet, ha nem jut dűlőre.

Ha kell még valami segítség, jelezz nyugodtan (akár PÜben is), volt egy éve hasonló kálváriám :U

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.