- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
sigmoid
tag
Egy otthoni fájlszerver építését tűztem ki célul. Szeretném, ha kicsit többet tudna, mint egy gyári NAS, viszont minél igénytelenebb rendszert szeretnék, minimális szoftveres karbantartással.
Szóval a flashről bootoló beágyazott rendszerek és a naponta buherált, upgrade-elt ubuntu desktopok közt feszülő skálán inkább a beágyazott irányba mozdulnék el.A rendszer CompactFlash kártyáról futna, a /var, /tmp és társaik nagy része pedig ramdisken foglalna helyet.
Olyan disztrót keresek (Linux, BSD, vagy valami hasonló), ami atomstabil, nem változik útközben (magyarul bekapcsolhatom a heti biztonsági frissítést, nem fogja magát a rendszer magától átrendezni, nem mondja fel frissítéskor a szolgálatot, nem igényel kézi beavatkozást), és a stabil verzió lehetőleg tényleg stabilan kitesztelt és 1000%-ig megbízható, és így nem is LESZ szükség nagyobb upgrade-ekre.
Anno a Debian ilyesmi volt... Nem tudom az milyen manapság.
Amire gondoltam, hogy szeretném ha tudna:
- Fileszerver (S)FTP és CIFS (Samba) protokollokkal
- Samba alapú Active Directory szerver (de csak ha nem hatalmas szopás)
- Letöltőszerver
- Streaming szerver
- Webszerver MONO futtatókörnyezettel (kevésbé létfontosságú de azért jó lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Elektromos autók - motorok
- Nők, nőügyek (18+)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen autót vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Yettel topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest