Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Sanchez638 #206 üzenetére

Igen, tényleg sokkal egyszerűbb volt. Legtöbbször elég volt (a szorzóra) az FSBre és a magfeszültségre figyelni, meg, hogy visszaossza az ember a CPI/AGP frekiket
    Manapság meg az Intel lezárta a tuningot a K-s CPU + Z-s lap kivétel előtt. Na jó... Furcsa, hogy ezt én írom, aki B-s lapban non K-s procit tuningol :D De nem is átlagos dolog ez.

Illetve igen, régen sok olyan architechtúra volt amiben nagyon bőven volt plusz teljesítmény, az alsó szegmensben lebutított CPU-k kerültek, amiknek sokszor csak az órajel vagy az L2 volt korlátozva. Elég volt emelni a szorzót vagy az órajelet. 300A, pl 450-es PII volt, ahogy az 566-os Celeron PIII 850, sok Athlon XP 1700+ valójában 2400+ vagy 2800+ volt, és hosszasan sorolhatnám az elmúlt oldalakon emlegetett CPUkat.
    Ehhez képest manapság?? Egekig kifeszítve az architechtúra, gondoljunk csak a 13-14th gen I7-eseire, amiket gyakorlatilag lehetetlen léghűtéssel üzemeltetni, és degradálódnak, illetve sok a saját gyári turbo órajelén is instabil lesz. Egy ilyen CPU-t maximum UV-zik az ember, de nem kezd neki tuningolni. Van az a határ, aminél nem állunk neki borogatni a rendszert :
    Én nagyon tuningos voltam, meg vagyok is. De pl a Phenom 9500-am tuningjáról hamar letettem, mikor 2200@2600MHZ volt még amin bejött, de de a bootig sem jutottam el, ahol stabilizálni is tudtam a rendszert az kőkemény 2300MHZ volt. Ennyiért inkább hagytam alapon.

#207 Red_Bull : ez meg a másik... de egy 2nd gen I7 mondjuk már tényleg majdnem mindenre elég mai játékon és komoly munkán kívül; és egy 15 éves hardverről beszélünk.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés