Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Saeco Lirika Plus

    Imádom! Igen, az állandó öntisztítás miatt, alul a tálcát gyakran kell kiszedni és kiönteni a vizet, de ez az egyetlen negatívum így 2 hét távlatából.

    Az alap presszó beállítás nekem kevés volt, át is állítottam a mennyiséget és sikerült elsőre telibe találni. A darálóval elvoltam egy hetet, végül a második legnagyobb pötty jött be a legjobban (2. legnagyobb durva őrlés) + a víz hőfokát medium-ról max-ra állítottam és BUMM, meg is lett sweetspot^^

    A gép halk és esztétikailag és jól mutat a konyhában. Fontos észrevétel: Új vásárlás esetén fogadjátok el, hogy 4-5 lefőzés a mosogató lefolyóban landol, a darálónak kb ennyi tanulási időre van szüksége. Az első 2 főzés konkrétan barna víz volt, ugyanúgy mint anyám Lirikája esetén. A masina ettől függetlenül bestia és a tisztítása is baráti.

    Enyyhe OFF: A kávé márkákkal még elvagyok. Fura ezt leírni, de ebből azért más az íze. Kb mint az üveges vs dobozos sör márkán belül. Szarvasiból mindig a barna Segafredo-t ittam (Casa) vagy a klasszik sárga Tchibo-t (tudom LOL, de nekem bejön). Jelenleg klasszik Omnia van itthon és Segafredo Crema. Az utóbbi jobban bejön, de egyik se az igazi. Remélem a Casa a Segafredo-ból itt is a kedvencem lesz (környező boltokban nem találtam), mert ha nem indulhat a nagy keresés és ablakon kidobott pénz esete. Idővel az élmény miatt nyilván kifogok próbálni ezt-azt, de a cél a mindennapos reggeli kávé megtalálása nálam.

    https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés