Hirdetés

Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz Varoz #46945 üzenetére

Ekkora hülyeséget nem lehet szó nélkül hagyni.

"De ezt úgy látszik nem írtam le elég érthetően."

Úgy látszik nem írtam le elég érthetően, hogy akkor tessék invitálni őket más IM protokollra.

(#46946) westcoastog: Ez is, vagy gtalk.

(#46947) No-kia: Attól, hogy más a kliens, a protokoll még ugyanaz marad. Amúgy van még egy jó (Linuxról portolt) alternatíva Windowsos MSN kliensre: emesene.

(#46948) Zk: Én igazából eltemetném már az XP-t örökre, még az oktatásban is. Örülök neki, hogy a suliban minden gépen Windows 7 Enterprise fut és sokkal jobb használni, tanulni rajta.

Végül is lehet már viszonylag egyszerűen Wines progikat Linux alatt futtatni, Wine-nal, de azért ez sem 100%-os megoldás, pláne, ha direkt csak Windowson működő API-kat kell használni, pl. DirectX. És lehet már .NET-es VM-et futtatni Linuxon így a .NET-re írt progik is futnak Linuxon, de azért ez sem megy könnyen. Viszont Linuxnak az a nagy előnye, hogy a 0-ról összerakhatsz magadnak egy komplett OS-t, és csak az lesz benne, amit te akarsz. De az Ubuntu, Fedora és hasonló disztribek már elég felhasználóbarátak és van egy-két dolog, amit szívesen látnék Windowson is, pl repok, vagy csomagkezelők.

Aktív témák

Hirdetés