Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- DPD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
-
Interceptor
addikt
válasz Tibord #13762 üzenetére
te nagyon elvagy tévedve,pont hogy atin nem jelenít meg effekteket amit az nvidia igen.Lol de birom az ilyeneket fogadok egyik kártyát sem próbáltad még,mert én igen.Normális ember enm béta driverrel tesztel hanem whql-el.Érdekes módon nálam nem csal az nvidia
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Interceptor
addikt
válasz Tibord #13770 üzenetére
olvastál valamit és azt fújod erre csak azt tudom mondani nem kell elhinni mindent.Hivatalos dirverekkel nem mer egyik fél sem szarozni,bétáknál megtehetik.Pl volt olyan driver atihoz ahol nem látszódott a vízpára crysisben vagy a havas részen nem volt megfagyva a fegyver stb.Egyébként a GT minden gammában elveri a 3870-et ez van.Az új X2-ben reménykedek hogy jobb lesz a GX2-nél lehet most furán hangzik számodra,de gondolom kitalálod miért szeretném ezt.
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Tommmmka
senior tag
válasz Tibord #13798 üzenetére
hát nemtom szerintem ár meg driver függvénye... ATI kártyákkal leginkább a gány driver a probléma. és ugyebár 2 magot nehezebb kezelni mint 1-et. Jó lehet ha nem szállnak el az árral, de szerintem simn 100k felett lesz.
Driver téren elég megnézni a hd3x00 szériát. máig nincs épkézláb driver hozzá dx10-ben (Call of juarez ugyanis ez tekinthető leginkább dx10-nek) ott ati kártyák szépen odavernek az nv-nek ebből látszik h. nem a technológiával van a gond hanem egyszerűen az Ati sosem tudott drivert készíteni. én kb a 8500 radeon óta szívok az ati driverekkel mikor nv kártyám volt az maga volt a kánaán ezekhez képest//driver ügyileg// -
katt777
félisten
válasz Tibord #14118 üzenetére
Egyrészt lehet vele döngetni, mekkora eredményt értünk el, mindeközben pedig megfeledkezni az eredmény összetevőiről, másrészt meg, akik értenek belőle, azok tudják, miben segíthet.
Pl. játékokkal a 3D pontszámokat (SM2, HDR) érdemes összevetni, nem az össz. 3D06 eredményt, mert azt simán felnyomhatja egy komolyabb, főleg quad processzor.
Ha pl. tuningoltam a VGA-t, összpontszámban 2% növekedést kaptam. Ez marhaság, 3D pontszámokban látható volt az 5% körüli növekedés, csakhogy ezt az összképben a CPU változatlan eredménye lerontotta.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
CimbiX
aktív tag
válasz Tibord #14118 üzenetére
Mert
- mindenki szamara hozzaferhetö
- mar mindenki hasznalja
- egyszerü kezelni (sokkal egyszerübb, mint egy game-et benchmarkolni)
- gyorsan megvan
- es azert minden hatranya ellenere meg ugy-ahogy helytallo az eredmeny
- könnyü vele összehasonlitgatni
Na igy hirtelen ennyi jutott csak eszembe, csak annyit teszek hozza, hogy en magam nem vagyok 3dmaki fan... -
Gaboman
nagyúr
válasz Tibord #14515 üzenetére
Köszönöm neked ezt a tesztet,megerősített benne hogy a 3870X2 valójában egy jó kártya lett,driver terén még van mit fejlődni mert több helyen nem működött rendesen a 2mag,de ahol működött ott szinte rongyá verte az egész mezőnyt.
Aki eddig kételkedett benne annak nem kell ezek után.
Srácok Vistán AA/AF-el is a legtöbb esetben elvert mindent mi ez ha nem előrelépés,méghozzá óriási!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
horux
csendes tag
válasz Tibord #14539 üzenetére
3870CF
Két kártyád kell venned plusz egy CF-es alaplapot, ami lehetőleg két 16x-os PCI-E foglalattal van (32e felett van az ára felszereltségtől függően). Nem minden játék támogatja a CF-et, nem minden játék kezeli nomálisan a CF-et. Két hűtő zaja. Kb. 100e.3870X2
Egy kártya, nem kötelező hozzá új alaplap. Egy hűtő zaja (bár az lehet felér majd kettővel. Elvileg semmilyen kompatibilitási probléma nem lesz, minden játék tudja majd kezelni. Kb. 100e szintén (reméljükAz X2 jobb választásnak tűnik, ha a ház szellőzése jól megoldott.
Szerintem.Project Torque-ban vice néven körözök
-
TomBoy1986
veterán
válasz Tibord #14584 üzenetére
Jól tudod.LINK
Figyelmesen el kell olvasni az elektronikai részt.
Hamarosan reményeim szerint én is csatlakozom a klubhoz, szeretnék benevezni egy 3870-esre (vagy 50-esre - ezt még nem döntöttem el), s az érdekelne, hogy az újabb BIOS verziókban csak a 70-esből vették ki a szoftveres korlátot, vagy az 50-esből is. Mert ha az 50-es is képes... gondolom értitek.
Vagy esetleg különbség az is, hogy mennyi feszültséget kap a GPU ezeken a kártyákon?
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
BenceShearer
aktív tag
válasz Tibord #14584 üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy 10*akkora hangnyomás 20db-et jelent!
(20*log10=20)
Csak szerintem az emberi fül ezt nem így érzékeli. A decibel az csak egy viszonyszám. De lehet, hogy én tévedek.
Két egyforma kártya esetén L=L1+10lg2
De félek, szétoffoljuk a topicot.....a végén még ránkszólnak....
-
tomcat33
tag
válasz Tibord #14595 üzenetére
3DMark06 eredmény Vista x64 alatt.
SM2.0 4310
SM3.0 4733
CPU 2286Total: 9858pötty? Ha külön összeadom akkor 11329 ezt nem értem.
VGA: Sapphire HD3850 256MB 750/2000.
Ha segít valamit neked.
AMD Ryzen 7700X, Asus TUF Gaming B650 Plus , G.Skill 2X16GB 6000MHZ Flare X5, AsRock Phantom Gaming RX6900XT O.C. , MSI Vampiric 011C AMD Edition. , Zalman ZM1000-GVM 1000W, Samsung S34E790C
-
-
Alpachino
veterán
válasz Tibord #14732 üzenetére
A képminőségre csak azt tudom mondani, hogy a 3850-ről, 8800GT-re való váltás után én szemmel látható képminőségbeli eltérést nem tapasztaltam egyik kari javára sem.
Pedig ezt a képminőség dolgot, direkt figyeltem.
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
szitaati
aktív tag
válasz Tibord #14944 üzenetére
Volt itt egy teszt linkelve délután, ahol a PLX chip(Ez osztja szét a PCI E sávokat a két GPU-nak) kapcsán írták: ,,We inquired about PCI-Express 2.0 support, but AMD was quick to state that the performance difference between the two on this class of graphics card is going to be less than one percent, no matter what resolution is used. In other words, the tangible real-world performance benefit of a PCI-Express 2.0 switch is going to be absolutely nothing."
Aki nem tud angolul annak: Érdeklődtünk a PCI-E 2.0 támogatása felől, de az AMD gyorsan leszögezte: a teljesítménykülönbség a kettő között (1.1-2.0) egy ilyen osztályú videokártyánal kevesebb, mint egy százalék, felbontástől függetlenül. ... "
Szóval szvsz. a felvehető nagyobb teljesítményen kívül per pill semmi értelme sincs."Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
-
C@rbon
senior tag
válasz Tibord #15976 üzenetére
Én akkor sem AMD-t vennék. E8200-at már 39k-ért lehet venni az iPonban és nagyon tuti kis proci De lehet hogy X2-höz már a 8400 kellene. RAM-ból mindenképp 1066Mhzeset vegyél! Tápból meg inkább vegyél egy 500W-os Bluestorm II-t vagy egy Corsairt. Ez ügyben nézz át a tápos topikba.
Alaplapból pedig egy P35C DS3R tökéletes[ Szerkesztve ]
ELADÓ makettek: Tamiya Skyline GT-R; Ferrari Enzo; BMW Z8 stb. Csak a dobozuk van kinyitva! priviben keress meg!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Tibord #15976 üzenetére
Az X2es felejtős szerintem, sose volt jó megoldás az SLI/CF játékra.
Jobban jársz ha a vidkarit évente lecseréled az aktuális ár/érték bajnokra.
Így évente 10-15k sarccal megúszod és állandóan szinten vagy.
Míg ha most megveszed az X2est 120kért, 3-4 év múlva kukázhatod..
AM2+ jelenleg halott platform, AMd már rég AM3+DDR3 felé mozgolódik.
Kijön még egy-két Phenom, aztán over, 45nmesek már új foglalatot kapnak.
Én jelenleg egy P35lap+Q6600 proci duót és egy HD3850/512MBot vennék.
Esetleg most egy "sima" E8200 és később jó árban egy Q9450es majd.
Vagy ha feltétlen CFet szeretnél, akkor 2db 256MBos 3850es bőven jó.
Az 500as Coolinkot viszont felejtsd el Corsair VX450/HX520 minimum.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Tibord #15987 üzenetére
Nézz "kinti" teszteket. Phenom 25-30% lemaradásban van nem csak CPU, hanem 3D tesztekben is QX-ekkel szemben. Sajnálatos, de ez van. 3GHz-köré felhúzva versenyképes az Intelekkel (lemaradás csak 5-10%, mint a 2 magosoknál), persze azokat meg 4GHz közelébe lehet húzni. Árakról most nem szóltunk, de ha azonos órajelű Phenom 30%-kal olcsóbb egy QX-nél, akkor érdemes gondolkodni a vásárláson, és persze ha nem tuningol az ember.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Tibord #16122 üzenetére
8400 jó választás, 45k alatt megkapod, és simán elmegy 4GHz- fölött. Ráérsz 1 év múlva lecserélni 4 magosra, akkor talán már lesz értelme olyat venni. Ma még 1 játék sem támogatja, más alkalmazásban meg nem veszítesz olyan sokat (ha csak nem 3DMark rekordra gyúrsz). Vége.
-
katt777
félisten
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Tibord #16114 üzenetére
1. "AM2+ halott platform? Érdekes megállapítás"
Már eldöntött tény, 2.6GHzig felfuttatják még a Pjenomokat, aztán pápá.
A 45nmes "csodák" AM3ba érkeznek DDR3 memóriaigénnyel. Éljen.
2. Ha K6 óta csak Intele volt, akkor igenis elfogult, mert K7 ár/érték arányban, K8 pedig minden tekintetben jobb volt az akkori Intel megoldásoknál.
3. Tudnék neked mutatni annyi szakbarbárt, hogy szétröhögnéd magad
Az, hogy valaki tanult valamit és boltot működtet, még nem jelenti rögtön azt, hogy ő egy hűha zseni. Számtech témában ilyen ember nincs, minden ágazat olyan rohamosan fejlődik, hogy ember legyen a talpán aki mindent átlát tisztességesen. Magam is csak a felszínt kapirgálom, bizonyosan vannak nálam sokkal nagyobb guruk adott témákra specializálódva.
4. Ezt a mondatodat kicsit sértőnek érzem, annak fényében, hogy tanácsért jöttél ide. És mikor több egybehangzó véleményt kaptál, kételkedni kezdtél..Azok akik rendszeresen itt b@..rontják a levegőt a hardveres témákban, javarészt napi kapcsolatban állnak az új vasakkal, folyamatosan cserélgetnek, berhelnek. Nem pusztán netes tesztekben vájkálnak és vonogatják le a saját szájízük szerinti konklúziót. Nézz szét a szakmai írásokban Logouton, találhatsz Phenomról is írást (a PHs tesztre is egy user adta a procit..) és megannyi más ritka stuffról. Ez itt nem az a tábor akiben joggal kételkedsz, ha nem haragszol.
5. Lehetsz Intel/AMD/Ati/nV párti, úgyis azt fogja a többség javasolni, ami adott igényre a legjobban megfelel..azon ritka fanatikusokat akik nem ilyet ajánlanak, úgyis lehurrogja 8 másik Amennyiben valóban azt akarod, hogy évekig ne kelljen a gépbe túrnod (időleges karbantartásokon .takarítás- kívül), proci terén olyat kell venned, ami jelenleg a leginkább komoly teljesítménnyel bír. És az jelen pillanatban nem a Phenom, amit ha 3GHz közelébe húznál, akkor érné el a legkissebb Quad, a Q6600as teljesítményét..ergó evidens, hogy melyik oldalon is találod meg jelenleg az elvárásodnak megfelelő darabot. Szívesen mondanám, hogy érdemes várni a friss Yorkfield Quadokra, de halaszt az Intel, ahogy teszi az X48al is, mert megteheti, magasan piacvezető pozícióból..szóval jelenleg amiben gondolkodj, az egy G0 steppinges Q6600 processzor. 4 mag, 8MB cache, 2.4->3.6GHz tuning ha a szükség úgy hozza. Konkrétan 3GHzen alapjáraton járatva nem hinném hogy bármire is kevés lenne, szóval a további tuning már csak ePenis növelésre alkalmas
6. X2es HD kari nem feltétlenül halott platform. De mivel csak a kezdetén vagyunk annak az útnak, amin a procik már jó ideje menetelnek 8párhuzamosítás), ezért feleslegesnek tartom 2xes pénzmennyiség kidobását max 1.3xos teljesítményért cserébe. Az eddigi dualGPUs megoldások mindegyikének az volt a buktatója, hogy nem tudtak hatékony drivert készíteni hozzájuk és a játékok sem támogatták rendesen a megvalósítást. Nézd meg nyugodtan évekre visszamenőleg a duál karik teljesítményét, az SLI és CF skálázódását ha kételkedsz. Mindig, mindegyik megoldásnál voltak bosszantó kivételek, amik megkeserítették a júzer életét. Bugok, teljesítménycsökkenés, közel sem 2xes növekmény indokolt esetben sem, estébé. Nyűg nyűg nyűg.
Vegyél 3850CFet ha már feltétlenül bele akarsz ugorni egy felsőkategóriás megoldásba, ezzel nem horror áron teheted meg. A 3870X2től nem számottevően lassabb (sőt..), de 50kval rövidebb. Ne mondd hogy nem mindegy, mert nem hiszem el..ezt a megspórolt 50est inkább verd bele egy normális, nem TN+Film paneles WideTFTbe..azzal legalább tényleg tartós dolgot veszel.
7. Alapvetően igazad van, elég lenne egyszer. de sajna nem tudnak tökéletes drivert írni semmihez, egy termék életciklusát végigkövetik a foltozgatások, javítgatások, optimalizálások, stb. Ennek sosem lesz vége, hibátlan dolgok nincsenek"Phenom+2db HD3870 CF-be és azóta el akarja adni az ő gépét. ?????"
Nem tudjuk milyen gépe van és milyen szempontok vezérlik Személyszerint szívesen látnám egy Logoutos bejegyzés keretében a véleményét, ott meg is tudnánk vitatni, ki miként s miért tesz/javasol valamit. Biztosan megvan az oka, ebben nem kételkedek. Csak abban, hogy ez az ok a te helyzetedre is megfelelő indok-e az adott javaslathoz.."Csak nem szeretem amikor ismeretlen emberek véleményt modanak más, esetleg hozzáértőbb emberről Mert ő olvasott egy tesztet ő már mindent tud."
Amennyiben ezzel konkrétan rám céloztál (hisz én neveztem laikusnak az ismerősöd), sajnálom, ha esetleg bántónak érezted a dolgot. Nem az volt a célom, hogy bárkit is megsértsek. Hanem az, hogy megfeleljek a kérdéseidnek, amiket először megfogalmaztál. És ha ez azzal jár, hogy kétséget kell ébresztenem benned az előző "tanácsadód" irányába, hát inkább ezt teszem meg, mintsem hasonlóan rossz javaslattal hozakodjak elő. A tesztolvasós részre már fentebb leírtam a véleményem.." Én a saját szememnek hiszek. " Hát akkor jól nyisd ki a szemed
Gigabyte X38-DS5 mobó (~40), G0 Q6600 proci (~40), 2x2GB 1000/CL5 memó (~30), 2xHD3850/256MB (~70), Corsair HX520 táp (~20k).
~200knál jársz, és van egy ütős konfigod. A többi sallangot már alakítsd te.No, remélem nem fájtam nagyon ezzel a sok bötűvel, a legjobbakat.
-
katt777
félisten
válasz Tibord #16991 üzenetére
Lejárt a limit, mire megtaláltam: ez a 067-es az egyetlen ASUS driver (ez Sapphire-nél a lekapcsolós fajta). Maradnak az előzőek, mindenesetre a leírásokat azért hasonlítsd össze flash-elés előtt mindenképpen, ha mégis megpróbálod!
Letöltöttem, és megnéztem, hogy az ASUS fájl pontosan ugyanakkora, mint a 077-es Sapphire, szóval van esély rá, hogy műxik majd.
Annyit tégy meg, hogy Winflash-t futtatsz, vagy ATIFlash-t (sztem inkább ezt) a -f kapcsoló nélkül, akkor nem fog flash-elni, hanem kiírja a hibát.
Ha kizárólag SubsystemID hibát kapsz, akkor az esély a sikeres frissítésre nagyban megnő, ha mást is, írd meg, aztán kiokoskodunk valamit. Itt több szem többet lát.[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz Tibord #17079 üzenetére
Én most tényleg nemtudom eldönteni,h ezeket a kérdéseket poénból rakod fel vagy...komolyan
Ha jól látom van egy 7900gs-ed és ezzel te cod4, crysis, Timeshift,stb..-vel nyomulsz és azt kérded,h egy 3870-es képes-e ugyanerre???
Na ha ezt kérded,akkor a válaszom:igen,érezhetően jobban fognak menni ezek a játékok mint az előző karidon.[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
-
Dubmaster
aktív tag
válasz Tibord #17273 üzenetére
Bár nekemnincs, de haveromnak van.
Crysis-t fullon viszi, gondolom ref. hűtős, így mint szinte minden ref. viszonylag hangos, de játék közben vszínű nem hallod.
A Riva Tuner 2.06-tal jól paraméterezhető a ventifordulat. PH-n találsz beállítási útmutatót!
Ezt nem megy rendsen a 2gpu, pontosan nem értem!
Arra gondolsz, hogy terheletlen állapotban leesik a GPU órajel? Mert annak így is kell lenni!!!
pl a 3870 GPU-ja 297MHz-en megy, ha nincs olyan grafikus alkalmazás, ami terhelné!
Nem hallgatok rádiót, ugyanazt a 300 számot, én láttam sírni a srácot, mikor a zenekar Hendrix-et játszott
-
Bundás22
őstag
válasz Tibord #17333 üzenetére
meg a need for speed pro street is elfut szépen egy 7300GT-n 1024-ben, vannak kivételes játékok, de a cod4 az király
jah egyébként jövő 7en veszek egy 3850/256-ost
a his és a powercolor közül melyik a jobb(ezek vannak jó áron), ill van-e egyáltalán különbség(a dobozt+tartozékokat lesz*rom), húzhatóság, hűtő, milyen ramok vannak rajta...[ Szerkesztve ]
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest