Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- DPD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
fredx
csendes tag
Tehát az eseménynaplót megnéztem, nincs fizikai hibára utaló jel. ati driver nélkül jól megy, ha felteszem a drivert akár ccc nélkül is csak nem jó. Tapasztaltam én is korábban 9600xt-m volt és természetes a monitor ki-be kapcsolása, na de ez...?!
Még nem írtam, de a vista (sp1+e nélkül is) alatt többször elszállt a gép, kékhalál (nem tudtam elolvasni a hibát) és újraindult, ez akkor történt mikor frissítettem 1 antispyware-t. Zenehallgatás vagy tv nézés közben is volt kékhalál...Linux: telepítés után elindítom, monitorvezérlő: azthiszem vesa, monitor:plug and playen, ha bármit is módosítok, nézhetetlen, ha felrakom a legújabb ati drivert akkor is.
Nem értem, driver nélkül megy a dolog, azzal+...
Lehet mégis hardware-s a hiba, de akkor meg miért mennek jól a játékok??!!!
[ Szerkesztve ]
x
-
katt777
félisten
A kérdésedből egyáltalán nem következik értelemszerűen a 3870X2, mert volt már ilyen probléma CF-rel is, a lap és az OS meg aztán végképp nem. Az X2 típusát még mindig nem tudom.
X2-esek szerint mindenesetre előfordul az ilyen (ha visszaolvasol, találsz is róla nem keveset, ha nem térül be egy X2 tulaj addig), de tesztekből megtudod, rendesen dolgozik-e mindkét mag a VGA-n (ált. igen, ha az alkalmazás ismeri a multiGPU-t). ATI a Catalyst AI kikapcsolását ajánlja multiGPU-hoz (mondjuk, ha olyan játékkal játszol, amely nem támogatja, akkor tök mindegy).
Viszont a lap király. Valami procit majd dobj bele. De tényleg, nem olyan sok idő kitölteni a konfigodat az adatlapodon.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
s1ru2
aktív tag
Hali! Nekem is ugyanez a gondom. Eddig nem tudtam vele mit kezdeni... egyedül GPUz ben látom nyomát 1 gigának ott is csak magonként 512őt összedva (ugye core 1 core 2). Menni mennek, viszont azok a játékok amik csak 512 megát írnak valyon megcímzik-e egyáltalán az 1 gigát. (bosszantó sajnos) De pl nekem Crysis és COD4 is 512MB-ot ír pedig azok elvileg már barátkoznak MultiGPU megoldásokkal. A parancsokat meg ne kérdezd amivel meg tudod nézni 1x 1x sikerült vhogy odakeverednem, h kiírja a video memoryt.
Catalyst AI ról meg csak annyit, hogy ha kikapcsolom nekem tuti esik mindenhol az FPS, pedig ATI szerint ez jót tesz neki... nc. Majd vizsgaidőszak után összedobok vmi komolyabb tesztet/ játéktesztet, ha aktuális lesz még és lesz érdeklődés, mert már van kismillió.
[ Szerkesztve ]
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
s1ru2
aktív tag
Reméljük csak megoldódik vhogy. Nekem felülről az elsőben, 1 es számú PCI ban van a kari. Egy pillanatig az is eszembe jutott h nem kap elég áramot a kari de akkor pirosan villogna meg ugye játékokban sem menne így. Minden esetre jó lenne tudni, h valyon működik-e 3dmarkon kívül vhol az 1 giga memória
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
Syde
tag
(Véletlenül ideje korán küldtem el az előző hsz-t ha egy moderátor erre téved, kérem törölje, köszönöm!)
Baromira frusztrált állapotban írom a mostani hozászolásomat. A hiba több, mint egy hónapja fent áll, a frissen, új alkatrészekből vásárolt konfiguráción. Lásd adatlapom.
Gép teljesen véletlenszerűen lefagy. Főként 3D alkalmazások alatt, de előfordul, hogy asztalon is.
Első nekifutásra az operációs rendszerre (Vista X64) gyanakodtam, ezért felraktam az XP-ét is. "Természetesen", a probléma továbbra is fent állt ezen a rendszeren is.
Ebből azt a konzekvenciát vontam, le hogy a hiba valószínűsíthetően hardveres eredetű. Ezért szép sorjában elkezdtem a különböző alkatrészeket tesztelni. (Mellesleg gép összerakása és a BIOS finombeállítása után csináltam, egy viszonylagosan kisebb lélegzetvételű stabilitás tesztet ahol stabilnak mutatkozott és lábjegyzetként hozzátenném, hogy kezdetben 1 hertznyit NEM húztam a semmilyen alkatrészen). Szokásos OCCT, Prime95, Orthos, 3Dmark05/06, Everest. De hibát nem tudtam tesztkörülmények között előidézni. Hogy kizárjam a RAM valamely moduljának a hibáját, ezért 2X Prime95 (blended) + OCCT Ram + 3D Mark06 futtattam egyszerre. Közel 60 percig. Fagyás és hiba nélkül. Ebből logikusan arra következtettem, hogy sem a CPU, sem a RAM, sem a táp nem lehet rossz.
Időközben lecseréltem a chipset és processzor hűtését, vízre. Habár ennek a relevanciája nulla, ugyanis ha hőfokkal lett volna a baj, az a fentiekben megmutatkozott volna. Másfelől folyamatosan monitoroztam alkatrészek állapotát.
Tegyük hozzá, hogy habár a hiba makacsul fent állt, ettől függetlenül játszottam a géppel, ugyanis teljes mértékben random volt, hogy mikor fagyott, mikor nem. Volt, hogy egy 2 órát is eljátszottam gond nélkül, volt, hogy böngészés közben is fagyott egymás után többször. Érdekes, de sem Source motorral rendelkező játékok alatt (CS:S HL2,Ep1/Ep2) illetve CnC TW esetén egyszerem akadt bajom. De WoW, illetve UT3 engine-es játékoknál (MoH:Airborne, Gears of Wars) már ritkán, de fagyott. És végül megvettem CoD4-et. Ekkor következett a fordulópont. Itt is olykor-olykor hagyogatott. De jött egy pálya I. felvonás "Hunted" nevezetű pályája. És lőn csoda, itt a betöltődés után néhány másodperccel szinte mindig kifagyott a rendszer. Aminek én NAGYON örültem, mert végre előtudtam SZÁNDÉKOSAN idézni a problémát. Azért állnék itt meg egy szóra, mert nem két problémáról van szó. Nem a meglévő mellé kaptam egy másikat. A tünetei megegyeztek a korábbival. Kép beakad, hang elkezd remegni, nincs újraindulás, capslock néhány mp erejéig állítható. Elkezdődhet a célirányos keresés, ami ha eredménnyel jár egyből megmutatkozik.
Szóval folytatva a hibakeresését, szétbontottam a RAID kötetet (egyszer ugyanis szétesett magától) és kötetben nem szereplő merevlemezre telepítettem a játékot és az OS- ezzel kizárva a RAID vezérlő és a adott HDD esetleges hibáját. Szintén jelentkezett a CoD4 adott részénél a fagyás.
Átraktam ICH9R -ről a lemezeket Jmicron vezérlőre, eredmény változatlan.
Lehuzgáltam az USB eszközöket illetve a felesleges HDD-ket és DVD írót, eredmény válltozatlan.
Kiszedtem a hangkártyát. Eredmény változatlan.
Kicseréltem a memóriákat (annak ellenére, hogy elvileg azoknak nem lehetett baja a fentiek alapján), de ez sem segített.
A videokártyát áttettem a fenti PCIe slotba, Nem segített.
BIOS-ban minden lehetséges opció variációt kipróbáltam, nem segített.
Kicseréltem a videokártyát, X1900XTX és 2900XT-re is. Itt annyiban változott a helyzet, hogy nem fagyott le azonnal, hanem VPU Recover ki/be kapcsolgatta a VGA-kat. És egy idő után kifagytak.
CCC-ben minden állítgattam amit lehet. A részletességtől kezdve, VSync, Triple Buffer, szímélység, ecetere-ecetere.egy szóval mindent.
Rengeteg mindent, nem soroltam fel, hogy még milyen egyéb beállításokat, eszközöltem..
Most ott vagyok, hogy veszek valami régebbi nV kártyát tesztelés céljából, mert megvagyok győződve arról, hogy VGA meghajtó akad össze valamivel. Ezt igazolni látszik, hogy habár az esetek 99.9%-ban sem XP sem Vista nem csinál feljegyzést a fagyásról. A több száz (olyan 200 és 300 között tippelem, és ez főként már CoD4 alatt szándékosan elidézett leállás ) De kétszer a Vista mégis, az újraindítás után az ATi driverét jelezte hiba forrásaként, igaz megoldást nem talált rá.
Néhány részlet. Oprendszerek, illetve a fentebb leírt alkalmazások eredetiek. Telepítve XP alá SP3, vista alá SP1. Tesztelve 8.3-8.6 ig az összes driverrel. CCC- vel és néküle.... De teszteltem, szervíz csomagok nélkül is. Mind 64bites (Vista), mind 32bites(Vista, XP) rendszeren.
Aki tud, még esetlegesen valamit ajánlani kérem segítsen.UI: Elnézést, a helyesírási illetve fogalmazási hibákért. De ma is 8 egész órát töltöttem csak ezzel. És ezt csinálom már 3 hete.....
Most, hogy így ezt, összefoglaltam, mind itt, mind pedig magamban még az élettől is elment a kedvem... Fogom magam, lábamra kötöm a gépet (úgyis van vagy 45Kg montior nélkül) és beleugrok a kerti tavunkba.
üdv.
Syde[ Szerkesztve ]
-
-
zozoz1
aktív tag
Szerintem már azt is lehetne mondani, hogy intubáltad a gépet.
Végtére is amit lehet elkövettél, és jó hogy voltak csere alkatrészek (memoria, vga). Nekem egyszer volt ehhez hasonló problémám, de nem pont ez. De legalább ilyen rejtélyes és szivatós. Mindent kipróbáltam, és a haveroknak köszönhetően minden alkatrészt külön cserélgettünk. Végül alaplap gondom volt kiderült. Végül is azon kommunikál az összes panel.littlelion21 Hmmm... látom egyre gondoltunk....
[ Szerkesztve ]
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
zozoz1
aktív tag
Most nézem frissen, új alkatrészekből vásárolt konfigurációd van.
Amatörnek hangzik, de most jut eszembe egy haver esete. és semmibe nem kerül. Frissítsd az alaplap biosát... Neki megoldotta egy gondját...... 1 próbát megér....[ Szerkesztve ]
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
FeRRaR1
őstag
Épp most akartam írni a bios cserét de látom meg előztek
Nem hiszem hogy a Driver akadna össze, akkor az ki jött volna tuti más usereknél is, szerintem is az alaplap lehet a ludas így látatlanba...
Főleg ha a tesztek alatt nem csinált semmi hibát...
Alaplap tesztelő progi meg ugye nincsen
bios frissítés, tedd fel hozzá a leg újabb intel inf (driver) packot és ha fent ál akkor cserélj lapot, ha jó akkor gar ha nem akkor tó
De szerintem szépen ki szűrted a többi alkatrészt szóval ha nem softwares akkor tuti deszka...
-
littlelion21
addikt
-
Bluegene
addikt
ez tápgyanús sztem a 2900pro topicban pont ilyennek írták le ha szaraxik a táp
a táp elég 850W, de lehet h hibás példány és megbízhatatlan én előszőr a tápot garizatnám le, aztán a lapot mi más baja lehet? a videókártya ezek szerint jó
ráadásul a tápod mint látom kisszériás, spéci, mind1 rakj bele egy másikat azt ha akkor jó megvan a hunyóSiemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
veterán
Én is a tápot venném górcső alá... sőt! azzal kellett volna kezdeni, mert az az első hibaforrás a teljesítmény leadásában. Az, hogy egy stabilitási teszt átmegy, még nem jelenti 100%-osan azt is, hogy a táp stabil. Másrészt, ha már mindent jó bonyolultan végignéztél, akkor kizárásos alapon is a táp jön. Az ilyen "véletlen" fagyásokat nagy számban a táp okozza.
-
Geri Bátyó
addikt
Eddig kétszer találkoztam hasonló hibával.
1. A táp nagyon érzékeny volt az elektromos hálózat stabilitására. Egy olcsóbb szünetmentes táp megoldotta a gondot(mivel normalizálja a feszültséget). Ha tudsz egyet kölcsönkérni, érdemes kipróbálni.
2. Ez konkrétan velem fordult elő. A billentyűzetem kezdte megadni magát és ez olyan volt, mintha rátenyereltem volna, kb. az összes billentyűre.Ezek nem túl gyakori hibák, ezért nehéz rájönni. Egy próbát megér.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
zkiss0
tag
HI!
Nem könnyű neked, én biztos eret vágtam volna magamon...
Egyből gáz volt? Konnektorból jövő fesz rendben van? Elé valami speckó elosztó, hogy baj ne legyen?Még táp-alaplap sorrendet nézném én is...mint eddig ezt már páran említették!
Meg imádkozni tudok még érted...
Egyébiránt, aki házat épít (kertesház, kutya, növény, udvar..nem modding) annak ajánlanék egy külön biztosítékot csak a szg-nek!!! Nekem a hifihez is így van, kicsit jobban le van védve..., nem vágja egyből hátra magát... tisztább hangok...
Szóval szg-nél sem lehet rossz (nálam nem az).üdv
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
tzimash
őstag
"Kép beakad, hang elkezd remegni, nincs újraindulás, capslock néhány mp erejéig állítható."
nálam detto, csak nem Cod4, hanem Fear combat közben, és teljesen random.... van hogy 2 óra alatt 3x, de van hogy 2 héten át egyszer sem jön elő...
a bosszankodáson kívül egyebet nem tettem ellene -
lala42
őstag
Hali! Nem tudom, hogy megoldódott-e már a gondod, de véleményem szerint nem a táppal lesz bibi. Ui. ahogy írod, különböző nyúzópróbának vetetted alá a konfigot. Nos korábban voltak ehhez hasonló gondok más gépekkel is, főleg az ASUS lapok anno AGP-s korban nem szerettek egyes kártyákat, vagy esetlek az AGP sin nem volt tökéletes azokon a lapokon, amik a kezeim közé kerültek. Nos nekem ATI 2900 Pro-m van egy Gigabyte lapban és láss csodát csak 1 Mercury 450 W. táp etetei az E8200+a kari+2 GB.Geil kit+320+160+80GB vinyó+2 DVD író+néhány venti+floppy stb.konfigomat És semmi gondom vele, ebből itélve(nincsszünetmentesem sem )csak a lap a gond.
Remélem segítettem valamit.Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Milyen okostelefont vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Formula-1
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest