Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #29047 üzenetére
Ha nincs kihajtva, nem fogsz különbséget látni. De mondtam. Nálam mindenesetre nagyon is gyorsult minden az Intel procitól szóval azt, hogy a gyakorlatban mindegy, ne nagyon hangoztasd, amíg nem bizonyosodsz meg a VGA-d kihajtásáról. Persze lényegében mindenkinek a saját gépe a mérvadó, az viszont relatív.
bakosgabor57: Jó lovaglást! Ennyire örülsz neki, hogy rosszat linkeltem? Leszállhatnál már rólam, és megpróbálkozhatnál valami épületesebb hozzászólással, ha van.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #29465 üzenetére
X2 10%-kal marad le a C2D-től. Minek írjam le 1000-szer?
4850-nek meg megnéztem a 3D pontszámait egy 3D06 tesztben, és megnéztem a 8800GT-mét (meg a 3870-ét is). Azt hiszem, említettem, hogy ki voltak hajtva a kártyák, de te biztosan jobban tudod, hogy a proci visszafogja őket.
Hogy hardveresen miben különbözik 2 kártya, annak vajmi kevés értelme van, ami számít, az a gyakorlati teljesítmény-különbség. Az pedig a fenti.
Mert én legalább tudom, miről beszélek, nem csak megnézem a hardver felépítését, aztán kijelentem, hogy márpedig ez bizony ezt tudja, az meg azt. 3870-ről is sokan hirdették a hardver alapján, hogy milyen teljesítménye van, aztán a gyakorlatban meg jött a nagy csalódás.
Beszólás a te hsz-od, amelynek sok értelme nincs. Az annyira gyerekes, hogy páran bármiféle érzelmi töltetet tulajdonítanak egy szimpla teljesítménybeli összehasonlításnak, hogy erre nincs is mit mondanom.***
[ Módosította: Thrawn ]
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #29512 üzenetére
Persze, optimalizáció kérdése. Senki nem állította, hogy mindenben fix a különbség. Nem találsz 2 ugyanolyan alkalmazást, amelyben ugyanakkora lenne az eltérés. Sajnos ált. a márkok jók (mert direkt tesztelésre készültek), és a játékok támogatását csiszolgatják, ami persze a végeredményen nem változtat, csakhogy VGA-t belőni Markokkal lehet a legjobban, és különböző konfigok összehasonlításához is előnyös (de nem az egyetlen persze).
Alapon, kihajtva 11000 pont felett teljesít a 3870-em, ami kerekítve 11k, nem 10.Kelvin: Azt, hogy ezek nem innen onnan ollózott, esetleg Photoshoppal készített screenshotok (mint anno a topicjában láttam), akárcsak az 1 hónappal ezelőtti 4870 "teszt" (és amelyeket pont az ostobák megtévesztésére készítenek tréfás kedvű gonoszkodók). Nem is ilyen-olyan, pénzért bizonyos elvárásokat teljesítő "tesztoldalak" "munkái", hanem konkrét tesztek. Jól látszik, hogy a CF még mindig szívás, és hogy az nV még sokkal előrébb van teljesítményben. Attól hogy a "nem tudásomat" hajtogatod, még nem lesz igazad.
A többit majd meglátjuk a 4870 megjelenése után, elméletileg már csak 6 nap.
FeRRaR1: Az AMD meg oldja meg a driverét. Mindenki szidta nV-t, hogy lefizet ezt-azt-mindenkit, aztán 8.5-tel mégis kiderült, hogy az ATI driver nem volt jó (amit én mondtam). A CF 3870-nel is csak 30% + Crysisben. Majd variálgatnak, módosítgatnak, aztán fél év múlva 48xx-ekhez is lesz "csodadriver" (magyarul jó). Szerencsére a most már jó meghajtóprogival bíró 3870 addig elegendőnek tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #29518 üzenetére
Én konkrétan prociteszteket végeztem/néztem 6000+ X2-essel (ami ugye messze nem egy 4600+) ill. 6xxx Intelekkel, arról nyilatkoztam anno (és pont hogy nem írtam le 10x sem). Játékokban a tesztnek csak egy része a processzor teljesítménye, nincs 2 játék, amelyik egyformán venné igénybe a processzort (még azonos motorral sem valószínű).
Nem tudok róla, hogy bármit leszóltam volna. Már említettem, hogy értelmetlennek tartom ezeket az érzelmi alapú meghatározásokat (és értelmes vitára alkalmatlannak), amikor egyszerűen összehasonlítunk két különböző dolgot.
Nem állítottam, hogy Guru3D tesztben az én gépem szerepel, csak annyit, hogy nálam ennyi az eredmény. Ebbe is szükségtelen mást belebeszélni.
Kelvin: Belinkeltem még vagy 3 másik tesztet a topicjába! (Amelyet te állítólag látogatsz.) Szóval minden fellelhetőt. Hogy az én véleményemet támasztja alá, az a véleményem megalapozottságát jelenti.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #29529 üzenetére
Már bocs, de te lovagolsz rajta, nem én. Mondtam (és talán nem elégszer), hogy 6000+ és E6xxx-ek között volt azonos órajelen. Hangsúlyozottan a saját konfigomat hasonlítottam össze a neten fellelhető, azonos órajelű eredményekkel, szintetikus és proci-tesztekben, nem alkalmazásokban, amelyek, ismételten mondom ezt is, nem egyformán terhelik a processzort. Nem vezetek félre senkit, kéretik a körülményeket figyelembe venni, nem kiragadni csupán a "10%"-ot. Részemről nem magyarázgatom tovább, szerintem világos.
4850-et úgy harangozták be, hogy 20%-kal lesz jobb a 8800GT-nél. Ezt többé-kevésbé (inkább még az utóbbi) teljesíti, szóval minden rendben van vele. Én továbbra is csak azt mondom, hogy a 4850 ennyit tud, az nV néhány kártyája viszont gyorsabb, és ezt mutatják a tesztek is. Ezek a tények, semmiféle leszólás nincs benne. Azt ne feledd el, hogy egy 8800GT lazán tuningolható 25%-kal, én ezt a Galaxy-vel gyári hűtővel és túlmelegedés nélkül megcsináltam minden nehézség nélkül, az ATI-k pedig kb. fele ennyire tuningolhatóak.
Ha egyébként 48xx-ekkel is úgy alakulnak a driver-ek, mint 38xx-ekkel, akkor valóban várható itt is javulás. Sajnos bele kell törődnünk, hogy a gyártók nem tisztelik meg a vásárlókat azzal, hogy maximális használhatósággal adják ki a hardvereket és a szoftvereket (sem ATI, sem nV, sem bárki más, kivéve talán a Noctuát ). De majd nézzük az újabb drivereket és az újabb teszteket, azok beszélnek a legvilágosabban. Ez a "tuti így lesz", "bizonyosan úgy alakul", ezek semmit nem jelentenek (ezért vonakodtam a tesztekig elfogadni a screenshot-os eredményeket is).[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #29533 üzenetére
Hagyjuk a találgatást sztem, főleg 38xx topicban, az offolást meg főleg. Az a vicces, hogy már megint ilyen "te ennyit látsz"-szöveggel érvelsz. Mondom sokadszor, és többször nem: Annyit látok, amennyit látok (tesztek), minden más csupán találgatás, hogy majd így lesz, meg úgy lesz (ha majd látom a teszteket, akkor úgy lett). 3870 sem úgy lett. Ráadásul a 4870 nem úgy gyorsabb, hogy 2x akkora proci kéne alá.
A tesztet én már rég linkeltem, egyébként a LINK gomb csodákat művel.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
smithbandi
csendes tag
válasz Bluegene #30351 üzenetére
hat meg mindig szivok a 3850 emmel....driver hiba vagy gpu ezeket irtatok....de driver kilove mert windowst mikor telepitem format c es akor is befagy neha windows telepites kozben...
gpu meg nem melegszik mert teszteltem stabilitasra a karit....
azt vetem eszre amugy ha nemkell tolteni a gepnek pl 3dmark nemsok akor siman megy de ha mar egy alap gepet igenylo jatek mint pl cs 1.6 fut egy fel perc halal de lehet 5 is....vlmi nem szinkronos dolog lehet?pl a memo nemeleg hoza vagy nemeleg gyors hoza...
nemtud komunikalni vele...a franc se tudja miva....amugy probaltam csupasz full uninstall format c utan is es ua mar indulasnal megall.....vlmikor piros vilagot folyamatosan allt az van es megall a bios elott...amikor pl jacok meg ienek kikapcsol a winchester....azer all meg minden...nem komunikalnak...oan mintha lehuznam rola...ugyanaz van indulasnal is...beinditom bejon jeee abit....es folyamatos piros led nel megall..ha elalszik akor tovabmegy...de akor is altalaban megall a windows betoltese kozben....
nemtud komunikalni a videokair meg a winchi?jah meg oanok vanak kiveszem elemet ugye bios reset ok....inditom es elindul akor mindig....de ha mar belepek es f10 nemvaltoztatok semit csak mentsd el....meglalll mint szokott...de ha kiveszem megint es inditok csupasz biosnal jo 100 bol 100 inditasra
este a biosal szorakoztam de ha oda belepek es f10 alapbol nem indul el mar...barmit valtoztatok ha semit alt akoris ha nincs jokedve es elindul...
miert all meg a winchester folyton...nema kari nemjo...szerintem hanem vlmi vagy freki gond es megall mar mint nincs szinron....vagy keves a 512?azis lehet...es nemtud oan gyorsan komunikalni de aaaa a fenebe mar nemtom mit csinaljak....Üdv:Bandi
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #32328 üzenetére
Mivel nálam a Vista gyorsabb (és azoknál is, akiknek én telepítettem és állítottam be), kb. lesz.rom, mit tesztel ki valaki, aki nem tudja a Vistát beállítani. Ez abból látszik, hogy Vista alatt gyengébb teljesítményt kap. Itt is többen írták, hogy mennyivel lassabb a Vista, hát nekem meg qrwára rendben van. Szóval, ha nálam gyorsabb a Vista, 99 embernél meg nem, akkor azok nem tudják beállítani a rendszerüket.
-
-
Chaser
legenda
válasz Bluegene #34464 üzenetére
Nyilván 1024-ben 3870 alá kevés egy x2 lehet még 3Ghz környékén is, de minél nagyobb a felbontás, annál inkább csökken a szükséges órajel, nincs ezen különösebb magyarázni való, meg kell nézni, kis millió teszt van, és végre a vga-val foglalkozni
Zafír 3850 ultimate tulajok ide
katt777: Miféle dx10-et linkeltél te xp alá? Valaki próbálta már?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #34458 üzenetére
Frapsben aztán hihetsz, amennyire lelassítja a megjelenítést az OSD-je (nyilván erre gondolsz, amikor a szemedet említed). Lassabb VGA-hoz meg elég a gyengébb proci is. De azért csak mérj azzal. Főleg mondjuk ATT-ban, amely alapból letiltja a 3D váltást Fraps esetén.
Továbbra is azt mondom, hogy a kihajtás és a zökkenőmentes futás messze nem ugyanaz, és hogy még ez is minden programban más és más (felbontásokról és összetettségről nem is szólva). Ez nem picit igaz, hanem tény.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #34477 üzenetére
Látom, előző inkarnációd szintjére pottyantál vissza. Hiába próbálod következetesen félremagyarázni a szavaimat. A VGA-CPU párosításról már 5x olvashattad a véleményemet, rég túltárgyaltuk. Sztem inkább építő jellegű hsz-okkal próbálkozz. Addig részemről hanyagollak.
-
hakos1987
őstag
válasz Bluegene #34481 üzenetére
nem arról van szó, hogy 6ghz-es proci kell, hanem arról, hogy egy 2500 mhz-es amd kevés neki.... Egy 3.6-on járatott E8400 viszont biztosan elég! És higgye el mindenki, nem sok különbség van árban a két rendszer között.... Anno mikor váltottam, az alaplap+procimért cserébe kaptam egy E8400-at... már csak lapot kellett vennem, és ennyibe fájt az egész! Cserébe pedig jóval megérte, nekem sokkal élvezetesebbek a játékok, van értelme az erős VGA-nak....
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #34550 üzenetére
Hát, én csak 1 másik 3870-et kaptam (amely jó fél éve állhatott, ha még emléxel a 115°C-os indulási hőmérsékletére), jó 1 hétig nem volt VGA-m, és ezzel még szerencsés voltam, mert mások hónapok óta szívnak a garral.
Gyufaaa: mint az közismert...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bluegene #34559 üzenetére
Attól függ, hogy ki mire gondolt. Szerintem külön kell választanunk a teljes kihajtást (költség nem számít alapon), a célszerű felhasználást (jó ár/érték arány), és a költséghatékony felhasználást (legjobb ár/érték arány).
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #34559 üzenetére
Erről a kérdésről már 100x leírtuk, hogy totál értelmetlen önmagában, csak ezt páran képtelenek felfogni.
ollie: Mi értelme ennek a kérdésnek? Én tisztában vagyok a "kihajtás" relativizmusával (lásd éppen itt fent), valamint a kihajtás és a "jól fut a játék" különbözőségével.
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz Bluegene #34575 üzenetére
azt a konzekvenciát vonom le az egész tesztből, hogy felesleges egy erősebb VGA, ha nincs alá egy jobb proci, mert gyengébb procival gyengébb VGA is ugyanazt produkálja, csak a gyengébb 100%-on, az erősebb 70-80%-on dolgozik.... de mindenképp azt kell előbb mérlegelni, hogy milyen felbontásban, mekkora részletességgel játszik az ember...
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Chaser
legenda
válasz Bluegene #34573 üzenetére
Drága ne legyen, 1024 max 1280 felbontáshoz, meg amúgyse, 20k lenne a határ, de esetlegesen még kipótolnám, majd novemberben veszek vga-t, csak olyan kártya jöhet szóba, amin a hűtő lamellák a kártya fonákján vannak, tehát eddig sapphire ultimate 3850/70.
#34580 katt777: Hűtő milyensége nem érdekel, a fentebb említett okokból. Ahogy mondtam tuning se, csak kíváncsiság. A fogyasztás viszont annál jobban, mondjuk 90%-ban idleben lesz a vga, tehát az a döntő szempont. A phs tesztben van egy kis fogyasztásmérés, de pl az nincs feltüntetve, hogy az idle-t EIST-tel vagy anélkül mértek.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #37959 üzenetére
A hülyeség sosem érint ilyen mélyen. Nem turkáltam én ott semmit (írtam, hogy bios-ban max hűtést lehet, ráadásul olyan bios-beállításokkal egy rakás más 4870-nek semmi baja), a kari ATT-szal volt szabályozva (ahhoz meg egy kicsit értek), nem melegedett 75°C fölé, és már 1 hónapja nem is teszteltem, ráadásul nem is nagyon játszottam, mert dolgoztam/neteztem. Mellesleg u.ilyen hibával (semmi melegedés, szemetelés, VGA-generálta hiba, csak hirtelen halál) halt meg a Sapphire 3870-em is anno (a HIS bezzeg nem, és anno az ASUS 1950XT-t sem zavarta semmi, holott mindkettő kapott tuningot is rendesen, míg a 4870 csak pár teszt erejéig és minimálisat, azt is már jó ideje.) Szóval én Sapphire karit többet nem, megyek is módosítani pár sort.
A 7900GT-vel 20°C-os a procim (magok: 38), 29°C az alaplap, és 24-25°C-osak a vinyók, ami -6-8°C-ot jelent a 4870 mellettiekhez képest, hogy a dolog pozitív hozadékát nézzük.[ Szerkesztve ]
-
Bocaa
senior tag
válasz Bluegene #39678 üzenetére
Ha nagy barkácsoló vagy akkor szed le az egészet és 1 régi proci bordát faragj meg ugy hogy odaférjen furj felfogatási lukat és jól szellőző házban akár passzívan is elmegy vagy arra gyorskötözővel vagy csavarozni 1 8cm-eset esetleg valahogy "óvatosan" vedd ki a régi ventit és valamilyen módon rá a bordára 1 másik ugy nem lesz sípolás szvsz
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
Gaboman
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #40002 üzenetére
A 48xx topcból vonj le kb. 15000 hsz-t, amikor hónapokon keresztül vagy 100 ember volt lusta olvasni, és tette föl ua. kérdéseket újra + újra, meg a minden hónap 7-8-ától a driver megjelenéséig szaporított "Mikor jön már a következő driver???"-hsz-okat. Itt is volt pár ismétlődés, de annyi, mint amott, egyetlen más topicban sem.
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #40004 üzenetére
Ja, meg egy rakás ember ma is találgathatná, mit hogyan csináljon, vagy mi baja volt a VGA-jának, esetleg hogy milyet érdemes vennie, mit hogyan állítson be. A nyilvános belém kötésekért meg nem vállalom a felelősséget, amelyekhez nem kevés közöd volt neked is a régi neveden (is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DPD tapasztalatok
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Autós topik
- PlayStation 5
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest