Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pepe78
üzenetére
Hát vga tuning ennyit tud. Nálam ez rosszabb esetben 2 Fps, szerencsésebb esetben 4

Arra jó, ha határon van a játszhatóság.
Pasztát felesleges piszkálni, hacsak nem forrósodik nagyon, nem? Fesz emelés nélkül nem fog 70-75 fok fölé menni semmiképp se...Runo@ ha használtan veszi és az előző tulajnál ment, nyilván nincs vele gond. A gond a tuning potenciál lehet, vagyis nem lesz jobb a NV-nál és még physix nélkül is ráadásnak...
-
-
válasz
üzenetére
Hát ebben a házban nem nagyon fogod hátul vinni a cuccot

Vagy fogsz egy fémfűrészt és akkor legalább a lukak megvannak, de hely nem lesz több a lap és a fal között
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ZeroDK: miért nem veszed a kétventis Dirt3 Edition Sapphire-t? Az sokkal jobb zaj szempontból (csak 55%-nál jön meg a hangja), mint a sima és az is OC. Sőt, jobban OC

-
-
válasz
cskamacska
üzenetére
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ahol elég a két mag, ott alapon is elég, bár 3,4-3,8 Ghz jobb. Amelyik játék pediglen négy magra lett tervezve, ott húzhatja ahová akarja, akkor is kevés lesz...

szerk: húlyéskedik a FF megint, nem láttam Csucsbicep fél órával ezelőtti hsz-ét.
De azért most már nem törlöm
-
válasz
nightmare360
üzenetére
pl Gpu-Z-vel nézd meg, az a mérvadó. A többi van, hogy utálja egymást és nem írja ki a valós értékeket

Én olyan 6870-ről eddig nem hallottam, amelynél le lett volna tiltva a fesz tweak... -
-
-
-
válasz
Teclis1993
üzenetére
" RetepNyaraB válasza Lmh (#23022) üzenetére"
Nem Neked szántam...
A Tied már inkább RAM hibának tűnik, de így kevés az információ. Csinálj képernyőfotót, vagy futtasd innen ezt a kis programot, mely teszteli a VRAM-ot, hogy hibás-e. -
-
-
válasz
RVR400
üzenetére
Egen, de a lényeg itt a kárya képességein van. WonderCsabonak 6870-e van, itt meg 50-esől beszéltek, ami alapból nem acélos fullHD-ban, vagy ultrára húzott beállításokkal, hiszen ott a nagyobb testvér is elvérzik már...
Ezért parasztvakítás a 2 GB VRAM ebben az esetben. De ártani nem fog, ha pedig véletlen egy jó is tuningos példányt fog ki, még előnye is lehet
-
válasz
SanyiBácsi
üzenetére
Táp kétszer is elég, meg a többi is. Illetve bevallom nem néztem meg a gépigényét, de a Blizzard sose arról volt híres.
Vsync be van kapcsolva? Ha igen, lődd ki; több zűrt csinál, mint hasznot...illetve (bár ez gépigénytől függ) a 6850 Full HD-ra kicsit karcsú már.
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ez már elavult, de azért szaporítom a szót

Az enyémnek 1,175 az alap terhelt feszültsége, erre kellett az a 0.010V a húzás miatt.Hűtéshez: nekem a 9cm-es kétventis változat van, 50%-ig egyáltalán semmit nem hallani a fejem magasságából. Akkor lehet 70, max 75 fok. 55% nál már hallani, de csak szelet. Ez a 80 fok. 60%-tól motorhangja is van, de odáig nem engedem fel.
A "nem ajánlott" kategória nevetséges. Az a Zaporozsec. Egyébként is egymásnak esni szellőztetési problémákon botorság, asszem...
ui.: ha van teljesítmény, valamilyen szinten lesz ott hang is, ez biztos. Kivéve persze, ha drágább a hűtésed, mint a kártya

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Én Arctic MX4-et használok, annak idején megnyert egy halom tesztet és rendben is van. Kicsit nehezen kenhető. Ja, meg ArctiClean kétkomponensű tisztítófolyadékot: így nem kell fél órát buzerálni a chip tetejét, hogy tiszta és zsírmentes legyen

-
válasz
üzenetére
Nem, nem jellemző. Most írtam az én paramétereimet és kilógok velük a sorból.
WonderCsabo, nem lehet, hogy kifogtál egy esetleg félrepasztázott, vagy nem jól lecsavarozott hűtőt? Az nem kerül semmibe, hogy megkukkolod, esetleg újrapasztázod...
Vagy az extra 1GB Ramot ennyire rühelli a 6870
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Azannya 100 fok

Meg van húzva a kártya?
Milyen házban van és az hogy szellőzik?
Hosszú távra az a hőmérséklet biztosan nem egészséges, bár a szilíciumnak bírnia kell, de a forrasztásoknak...
csucsbicep: mint a profilomban, 1000/1200, 1,185V-on. Vacak lehet a házam szellőzése, pedig van benne 4 db venti. Viszont szűkös. Egyébként csúsztattam, mert burnIn teszt alatt ilyen forró, amúgy 82-nél megáll. De stabilan 78-80 körül fut.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az enyém spec 84-85 fokig simán felmegy húzva de a ventit nem engedem 60% fölé, mert nincs hatása, viszont kezd üvölteni. 55%-ig simán elfedi a gép többi ventilátora...
90 fok alatt simán jó tartós használatra a kártya, de nem nagyon fog 80 fölé menni, ha nem húzod feszültséget is emelve...ui.: na igen, kosz meg kiszáradás az bejátszhat, de ez nem lehet ahhoz elég régi darab

-
-
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
AB nekem se engedte sose; meg se jelenik az aktuális érték.
-
válasz
kisza25
üzenetére
Ha már paszta één is elkotyogom, hogy egy eléggé kicsi pöttyöt teszek a heatsink tetejére (tehát kb 2 mm átmérőjüt, laposan) és azt egy bankkártya élével elsimítom, mint egy kőműveslapáttal. Ezt addig kenegetem aztán, míg a lehető legvékonyabb megszakítatlan és egyenletes felület ki nem alakul.

ui: némá fanatikus tag lettem

-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nekem nem marad a trixxes erteken, hanem terheles alatt visszaugrik 1,175-re. Mondjuk ez a nevetseges OC valtozat, lehet, hogy ezert? Vagy a kettvel ezelötti Catalyst miatt (nem frissitettem)?
update: raadasul az Asus Gpu Tweak nem indul el. Nem olvastam utana: ez csak Asus kartyakkal megy?
-
-
-
válasz
Speedy86
üzenetére
Aha. Az i5 nem hiszem, hogy kevés lenne. A 70 fok teljesen jó, a 945 MB memória is, de ha félsz, hogy elfogy, akkor lejjebb kell venni valami beállítást sajna és figyelni. Ha nem szaggat, akkor megvan a megoldás

De az ATI jól kezeli a memóriaelfogyást a tudorok szerint, attól nem nagyon lagol. Nem játszottam csak keveset a Dirttel, bocs. -
válasz
Speedy86
üzenetére
Pl. textúra töltésnél jöhet a mikro lag, de az nem negyed óra után következne, hanem rögvest, ahol olyan pályaszakasz van...
Nem hiszem, hogy elfogyna a VRAM, de Afterburnerrel simán ellenőrizheted.
Proci milyen?
a GPU használatot is látod Afterburneren; ha jellemzően kisebb, mint 99% ÉS közben a proci atomul pörög (feladatkezelő, HW monitor, mittomén), akkor ott a gond. Az is lagol, ha nem éri utol a számolás a grafikát. -
-
-
válasz
szijartg
üzenetére
A kép, amit linkeltél tipikusan vga RAM problémára utal

Más: nem találtam hirtelen megfelelő topicot, tehát ide nyomom be:
Az Afterburnert hogyan lehet rábírni, hogy mutassa magát Crysis közben? Most leszedtem a Wreckage c. kiegészítő kalandot és visszaemlékeztem, hogy a többi alatt se ment az AB. Illetve megy, de a játékban nem hajlandó megjelenni. A fraps okés és az AB is minden másnál, beleértve a Crysis2-t. Ötlet??

-
-
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Játékok alá felesleges túllihegni ezt a proc húzás dolgot. Egy két durva multi címen kívül mindent vinni fog alapbeállításokkal és a 6850 előbb dobja ki a taccsot sokkal. Onnan viszont a jelentős váltás a hetes sorozat, az meg ugye drága még igencsak (az is marad egyébként nagy valószínűséggel, tehát jelentős árcsökkenés az illuzórikus remény).
-
válasz
gyuri81
üzenetére
Azért alapon (nem húzva) sok az idle is, meg a load is. Nekem legalább 10 fokkal alacsonyabb.
Igaz, a kétventis változat. de a vapor-x-nél jobb szimpla hűtő meg nincs. El kellene töprengeni a ház szellőzésén: az a 8 centis venti valszeg nem ér semmit. A 12 centisek légáramlása tiszta, nem akadályozott? A ház maga szellős helyen van, vagy bepaszírozva az asztal és a fal közé pl..?
A táp merre van? cpu szellőzés?ui.: maga a hőmérséklet nem magas és nem is fontos, a 80 fokot lazán bírja bármeddig, de a 60%-os venti az biztos üvölt. Nem kéne 50-55% fölé engedni; a hatásfoka sem javul e felett. Próbáld leszabályozni. A házfal leszedés áétalában nem segít, mert pangani fog a levegő a légcsatorna helyett, ezenkívül még porosodik is. Persze egy próbát megér...

ui2.: én a 12.2-t használom még és gond nélkül. a 12.3 sokaknak bugos volt. Az újat meg még nem is vettem észre

-
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem, biztosan nem. Nem gondoltam volna, hoyg annyira meg kellene tolni, eszemben sincs

-
-
válasz
kovsol
üzenetére
Keveset, mert attól mocskosul melegedni fog. Ha aszondom max 0.05V, akkor ott már feltehetőleg tojást fogsz sütni rajta. Általában megnézed mennyit megy alapon és ott nyomsz rá mondjuk 5-10 ezredet. Valószínűleg ezzel eléri az értelmes kihajthatóságát. Utána már minden kis eredményhez egyre több fesz kell és no FPS, viszont tonna meleg az eredmény

-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Aha, biztos kicsit álmos volt mikor berakta a kosárba és elnézte

-
-
-
válasz
kisza25
üzenetére
hol adnak 6970-et harmincért?

A proci problémakört ne lődd túl; minél brutálabb kártyád van, annál kevésbé érdekes a vas alatta (felbontás, beállítások miatt), persze keretek között.... Illetve ha mindezt multiban, négy monitoron nyomod, akkor lehet gond
és ebben az esetben elnézést kérek. De amúgy... 
-
válasz
kisza25
üzenetére
MInden kártyát lehet tuningolni, tehát lekakálom mit hoz a kistesó, mert a nagytesót sem alapon járatom
Az magasabb számozású kártyáknak (mondjuk 6870) ezenkívül pl. több stream processzoruk is van, azt pedig semmiféle órajel bűvészkedés nem pótolja
A legerősebbet vedd, amire a pénzedből futja. Az OC verzió parasztvakítás, egyedül akkor érdemes beruházni rá, ha extra jó hűtés is jár vele, ami nagyobb saját tuningot tesz lehetővé.Ezenkívül egy kisebb kártyát muszáj húzni, hogy fusson. Egy 6870 a játékok nagy részét elhúzza alapon is->kisebb áramfelvétel, kevesebb hő és ventilátorzaj.
uff

-
válasz
almafa42
üzenetére
Nekem ilyet túllőtt tuningnál csinál a kártyám, mikor épp nem fagyasztja le az egész cuccot.
Ha Neked alapon, akkor kipróbálhatod esetleg valamelyik előző drivert: a legújabbal pont annyi embernek volt gondja, mint amennyinek nem. Skyrim alatt meg különösen panaszkodtak rá.
Táp nem egy tigris, de ha 5770-et vitte,annál ez a mostani sem eszik többet. A Molex csati sem kéne, hogy gond legyen, HA megvan a szükséges nafta belőle.Legrosszabb esetben pedig akár így frissen is beszarhatott a kártya, ez sajna bármikor megtörténhet

-
-
-
-
válasz
Pickle Rick
üzenetére
6850-re elég lesz. Csak a 6850 nem biztos, hogy elég
De ha nem veszel vízhűtést (tökfeleslegesen) az i3 alá, akkor az árkülönbözetből már egy fél táp megvan, nem?
Kovsol@ de a Te tápod majd 100Wattal többet is ad le 12Volton, mint Pavtié...
Van itt valamelyik őstag, aki VTX-re esküszik és van is neki; majd előkerül...
Asszem amúgy nincs vele semmi gond; műanyagul néz ki, de olcsó és jó.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Már nem szerkeszthetem

Tehát találtam a tápodról egy tesztet [link]és ott tulajdonképpen meglehetősen elégedettek vele.
Nekem a 300W 12Volton leadva akkor is kicsit kevéske teljesítmény a rendszerhez. -
válasz
kovsol
üzenetére
Szerintem nem éri meg. Ahová érdekes lenne a két giga (magyarul mindent fullra húzva), oda az a kártya sajna kevés lesz

Az árak ravasz dolgok, de általában nem megy le különösebben az előző generáció ára, mert akkor a júzerek legalább fele azt venné az új termék helyett és jól pofára esik a gyártó.

Pavti@
AZ a táp nem lesz elég
Ha valami jó minőségű tápot be tudsz újítani ilyen teljesítménnyel, akkor elég lehet
De jobb volna 450-500W ÉS valami tisztességes márka... -
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Bocsánat, elírtam

Nem Neked címeztem, hanem a problémázó uraknak. Csak Nálad kattintottam a válaszra.
6850 alapfeszt akartam firkálni, 6870 meg Gpu950 Vram1150 alapfeszen. Monggyuk...
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ha az enyém meg van húzva, akkor 80-82 fok körül van játékban.

Nem lehet egy modern grakát tönkre tenni, mert leszabályoz, ha nem tetszik neki a meleg.
Fel kell nyomni a frekit és ha nagyon magas értéket próbáltál, akkor kifagy a képernyő szinte rögvest. Ha szimplán csak nem stabil, akkor meg játék közben száll el. De egy perc alatt újraindul a driver és kész, megússzátok egy hibaüzivel.
6850-es alapórajelen hozni szokta a 6870-et, az utóbbi meg kb. 950/1150-et. Ezt így kiindulásnak vehetitek. Aztán vagy lejjebb, vagy feljebb; tapasztalni kell kicsit. -
-
-
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Amennyit ki tudsz kotorni belőle, azt elviseli.
Ahol kritikus az a pár fps, ott esetleg megérheti, ezt Neked kell eldöntened...1000/1200-at nagyobb piszkálás nélkül megy nekem, felette már gyanús, hogy sok feszültség kellene és akkor persze jön a tojás sütés a hűtőn. Így ez 2-5 fps-t jelent(het).
Csucsbicep: ezt a fene se érti... De nem új a kártyád, ezt használod egy ideje, nem? béta burner van fenn? Rakd újra talán. Hátha valami win frissítés bekavart alá. Nemtom persze

-
-
-
válasz
miresz
üzenetére
ááá most látom, hogy nem is az ATI , hanem az intel beépített van bekapcsolva.
Miresz kollega videóját egyik böngésző sem játssza le most épp, semmilyen képméretben és felbontásban sem

Mingyá átváltok ATI-ra és re...szerk: bekapcsolt ATI-val minden pöcc (és zöldség) nélkül fut. De ismerem a porblémát ettől függetlenül. Fenntartom, hogy valami driver inkontinencia a jútyúbbal.

-
-
-
válasz
adam432
üzenetére
Na akkor ez megoldódott...
Csak halkan jegyezném meg, hogy a Furmarknak rakás beállítása van és pl a dx9 1280x800 nulla AA postFX és hasonlók, illetve a FullHD dx11 minden maxon között jelentős hőfok különbség lehet
A húzást Neked kell kitapasztalni. Amit írsz, azt mennie kell alapon, valószínűleg 1200 körüli Rammal is. Nekem 1000/1200-nál nem nagyon szeretne feljebb menni, csak radikális fesz emeléssel, de ott se stabil igazán. Húzás csak ott éri meg, ahol kritikus az a pár fps, amit nyersz (Crysis2, Metro 2033, BF3 mittomén).
kihalycsae: a legtöbb esetben elég teljesen. Pl Skyrimben lehetnek gondok, ill hasonlóan vacakul optimalizált játékokban (lásd Stalker széria)
-
válasz
CAVDp880A
üzenetére
Általánosságban beszéltem, hogy vásárlás előtt célszerű tájékozódni, különben ez van, mint most Veled. Amit ráköltesz a plusz hűtésre (egy mainstream középkategóriás kártyára radásul; amivel nem a kártyád akarom fikázni, csak ez a tény), abból vehettél volna egy erősebb cuccot anno.
Egyébként a Zafírokra még senki sem panaszkodott, hogy hangosak lennének, csak a példa kedvéért.
A ventilátor fordulatszám kézi beállítására gondoltam az automata helyett. Nem tudom VTX-nek van-e tuning programja, de Afterburner is teljesen tökéletes. Megnézed az automata görbén, terhelés alatt mennyire pörög és megpróbálsz belőni egy olyan profilt, ami még nem túl hangos Neked, de nem is fűti ki a lakást kártyáról

-
-
-
-
-
válasz
nihill
üzenetére
Szerintem eddig is váltogatta, nem lehet, hogy nem figyelted?
Alapon stimmt a 100/150, de hardveres gyorsítástól függ, mikor mennyire nyomja fel. Meg játéktól is. Tehát igénybevételtől függően váltja az órajelet. Ez nem hiszem, hogy tuningfüggő volna...Ha már itt vagyunk:
Szerettem volna lefele húzni az órajelet, mert pl Stalker SoC alatt feleslegesnek érzem a 100+ fps-t. Afterburner a monitor progi, abban hiába toltam le a csúszkát bárhová, látom, hogy memória maradt alapon (1050), core clock meg 775 (920 helyett)

Váltottam Trixxre, helyzet ugyanez. Lehet, hogy inkább a Catalystot kellene piszkálni, abból ért?
-
-
válasz
xerion
üzenetére
Ahham.
Ha eltekintek a beleugatástól, akkor próbáld meg a Sapphire Trixxben manuális vetilátor profil gyártását (tehát megmondod neki, milyen hőfokon mennyire pörögjön). Ezt egy kis grafikonon húzgálható tetszőleges számú pöcökkel teheted meg. Azt tartsd szem előtt, hogy kb 55% felett már nem nő a pörgettyű hatása, csak a zaja; de az nagyon
Ez sztem leviszi a hőmérsékletet valamelyest.
Nb. Nekem az Afterburner nem engedi szabályozni a ventit, azt nem tudom ajánlani (pedig tuningra-monitorozásra amúgy nagyon remek cucc)Ha kicsit beleugathatok
akkor dobd ki a gyári cpu hűtőt, nagy határ szar 
Végy az aprón egy használt valamit (ez nem ennek a topicnak témája, de 5-7K ft-ért már van ált. jó Alpenföhn, Arctic, Xigmatek, Scythe és társai) és rögvest le fog menni 20 fokot
Másrészt pedig az a táp hajmeresztő
Én sürgősen összespórolnék egy minőségi 500W-os darabot és ezt rituálisan megsemmisíteném, mielőtt bajt csinál. Erről a "milyen tápot vegyek" c. topicban tudsz kiokosodni, de a Chieftec-nek van pl olcsó és jó ilyen tápja.Ha pedig szemlátomást hűlt a cucc a leszedett oldalfaltól, akkor sajna NEM jó a szellőzés a házban. De ez se ide való. Kérdezz utána.
-
válasz
xerion
üzenetére
Ez így nem mond sokat...
Miféle program jelzett és micsodát?
A cpu gyári hűtővel van?
Milyen fajta?
Egyáltalán milyen géped van? Tedd fel adatlapra legalább.
A kártyára írták többiek is, hogy 71 fok nem sok. Nekem ha húzva van, akkor 80-82 fokon pörög. Akkor már megy a venti is 55%-on...
A háznak pedig nem tesz jót, ha leveszed az oldalát, mert nem valósul meg a légcsatorna benne. Illetve, ha mégis hűvösebb így, akkor rossz a szellőzése.
előzőhöz: a modern kártyák védve vannak túlmelegedés ellen, lelövi magát, ha gond lenne; tehát nem kell beszarni a Furmarktól. 85 foknál hány százalék volt a légkavarás?
-
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Kekec vagy ma

A kártya talán benchmark alatt eszik 150-et, amúgy nem nagyon megy 100-120 fölé.
Az én 95W TDP-s procim max. 50-et kajál 90%-os kihasználtságon HW monitor szerint (alapórajelen).Persze ha vesz egy új tápot, baja nem lesz (500W), de ha a jelenlegi rendelkezik az összes szükséges védelemmel (alul-felül fesz, stb), akkor gondja sem lehet. HA NINCS meg a szükséges védelmi apparátus, AKKOR meg menjen vegyen egy jobbat.
zozyk: remélem nem a 8 cm-es ventist kapod; az olyan, mint egy karbantartás előtt álló helikopter...

Amennyibe az aftermarket hűtő kerül, vehetsz egy jobb kártyát jobb hűtéssel. Kivéve persze ha a használt aprón kifogsz valami tutit. Én nem vacakolnék más hűtéssel, főleg, ha nem akarod húzni a kártyát. De a 8 centiset felejtsd el...
-
-
-
válasz
Lucifer6280
üzenetére
Attól függ, mennyiért...
Amúgy a dual heatpipe variáns a nyerő. De nem vagyok benne biztos, hogy gyorsabb a 480GTX-nél...
-
válasz
HabyRolika
üzenetére
A 2.20-as béta pedig jelzi mennyi vramot nyel be éppen a játék. Hasznos!

Nekem amúgy a Crysis széria alatt nem hajlandó működni, a fene érti miért.
Ott marad a Fraps...Egyébként hosszú és aktív játéktechnikai randalírozás után kijelenthetem, hogy a q9550-em, meg a HD6870 néhány kivételtől eltekintve alap órajelen is elég játékhoz (single üzemmódban) fullHD csutka beállításokkal...
Az esetek többségében sok áramot spórolsz vele
-
-
-
válasz
ALONSO11
üzenetére
Csucsbicep lekörözött, de juszt se moderálom ki magam

Ha 11.12-vel nincs gond, akkor mi a gond?

Lehet véletlenszerű VRAM probléma is, teszteld le.
Még néhány ilyen kérdés és kénytelen leszek visszakeresni azt a kis progit![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Theodor52: jó lesz alapon is, de ha húzol rajta (ez nem nagy gond ezzel a típussal asszem
) akkor gyorsulhat. Felbontástól és játéktól függ. Mennyiszer írom le ezt a mondatot ma 
Gigabyte-ot mndenhogyan hanyagolnám a sok síró tulajt elnézve
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Persze használhatatlan választ írtam

Normális a hőmérséklet, ha kicsi helyen van és nem túl jól szellőztetett a gép. A felső kártya húz jobban, persze melegszik. A többi nem normális
arra majd egy észkombájn addikt mond valamit 
szerk: az jó kis ház, nem hiszem, hogy szellőzés gondja van. Volt itt nemrég egy VRAM tesztelő progi ajánlgatva, vissza kéne keresned és lefuttatni (a foltozás miatt).
Esetleg a táp nem bírja a rendszert..? -
Giga kártyákkal a 68xx-es sorozatból igen sok zűr van a topic tanúsága szerint. Amúgy a 6870-es van felül (remélem)?
NEM kellene szaggatnia a 80 foktól és pláne nem kellene 100%-on pörögni a ventinek. Nem tudom milyen a házad szellőzése, lehet-e extra levegőt nyomni a kártyákra; esetleg paszta is befigyelhet; ártani nem fog, talán használhat is.
Nihill@ mondom nem ez a kérdés, fullHD-ban (max graffal) egy 6850-hez mindegy, mi van alatta.
Jó a három mag persze, több, mint a 2
. De a négy meg még több
; ha van lehetősége váltani, más alkalmazásokban észre fogja venni a különbséget. Játékra csak ott, ahol kell a négy mag ÉS nem fullHD ultrán nyomja. Dx11, ultra beállítások, fullHD, tesszeláció stb. megfektetik a 6850-et, azon nem segít a nagyobb proc. -
Ezt a "kihajtja-e" témát annyira lerágtuk már, keress rá légyszíves.
Összegezve: ha egy játék 4 magot támogat, akkor ott a kevesebb NEM lesz igazán elég, bárhova húzod.
Egy gyárilag négy magos vas sztem nagy előrelépés kettőhöz képest minden szinten, ha pedig főleg játékra kell, akkor nem is túl fontos ezen belül, hogy milyen (úgy értem felesleges rakétavezérlőt megszégyenítő csipeket vásárolni). x4 955-65-75 már mindenre jó, vagy egy i5.
Egy RPG idea szinten jobban cpu függő lehet, mint az fps, de mindez felbontás kérdése is; FullHD-ban pedig már pofára esik a 6850, tökmindegy milyen proc van alatta.
Tehát fps-t csak (jóval) kisebb felbontásban nyersz, ahol még látszik a cpu limit.A 80 fok nem gáz egyáltalán (legfeljebb hangos), de a konkrét hűtőhöz hülye vagyok.
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Elpasszoljuk a 6870-et a lúzereknek és máris megvan legalább az összeg fele.

Én nem hiszek a mendemondáknak, megvárom a teszteket

-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

nem féltetted a feszkótól

Azt elhiszem, hogy így nem futtatod rendszeresen

Nekem a 6870 1000/1200-tól is 78-82 fokon fut (játékban), asszem akkor nem húzom mégse feljebb

inkább kirablom a sarki OTP-t és beruházok egy 7950-re
-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Uhh.

Mennyi plusz feszültség ment bele?
Ja, meg mennyi az alap, mert nem tudom azt se
S mindez így hány fokos, ha használod? Nem benchmarkon, az fenét se érdekel, hanem játékban...
-
Szerintem ha jól fel tudnád húzi a procit, akkor a natívra is elég lenne a játékok többségénél. Esetleg kompromisszumokkal AA téren...
A másodikra már biztosan elég, de jobb az a monitor annál, semhogy ilyen kis felbontáson told...Szenya3 nem a kártyának, hanem a játékoknak kell a 4 mag; már amelyiknek...
Amelyiket 4-re tervezték, ott elvérzik ez a proci; de tartok tőle, hogy a kártya is, ha eléggé megpiszkálod a beállításokat. -
-
válasz
polonic
üzenetére
Ez így van.
Gondolkoztam is rajta, hogy a motorok intelligensen kezelk-e a ramot, mint a win7
Tehát ha látják, hogy van bőven, akkor elterülnek, ha meg szűkében van az ember, akkor a lényegre koncentrálnak és ezért ritkábban fogy el.
Azért mindezt, mert látom Gaboman hőzöngését a memóriafogyasztásról, amit én nem tudok alátámasztani (Skyrim 800MB vs 2GB
).
De az egyértelműen látszik, hol fogy el a VRAM és hol a CPU, ha monitorozod a dolgokat.
A (közel)jövő sajna a nagyobb memóriáé...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Facebook és Messenger
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Linux haladóknak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Tényleg nem változik semmit a Samsung Galaxy S26+?
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)