Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #19617792 #11601 üzenetére
A 4830al igazából sebességbeli gond még nincs ~HDhoz elegendő.
És nem is tervezek e fölé lépni, LCD TVből is HDreadyt szeretnék..
A hűtéssel nincs gondom, lerobbantottam, HR03GT hűti passzívan.Őszintén? Még nem tudom mire kéne..de váltanék, tudjak mókolni.
Az a baj, hogy elértéktelenedett, 15 körül lehet eladni kb. az kevés.~20k: 1GBos 5750, alig pár %al gyorsabb, mint az enyém OCzva..
~25k: 4870/1GB, GTX260..kiöregedett kazánok, mATXembe gázos
~30k: 5770/GTS450..fullosan kiherélt karik túlárazva..25ért okésak
~35k: GTX460/768MB..ez szimpi, de 1GBos verzió kéne, ha már..
~40k: GTX460/1GB..768as áron tetszene, szóval apróböngészés..
~45k: 6850, nem rossz kari, de ugye a GTX460/1G befogja OCzvaSzóval az van, hogy érdemi váltásnak egy 35ks GTX460/1GB tűnik.
Persze ehhez lőni kéne egyet ilyen áron, lehetőleg normális garival. -
törölt tag
válasz Speed® #11602 üzenetére
Vagy 20-25 között egy 5770/GTS450, de ez nem valószínű, meg kell próbálni minél drágábban eladni a VGA-t, ha nem is itt az aprón, hanem mondjuk laikus ismerősök között. Nekem igazából egy S1 vagy HR03GT kellene a karira, ventivel, aztán ellenék ezzel a karival egy darabig.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #19617792 #11603 üzenetére
Áhh..aprón szét lehet nézni mennyiért adják az 5770eket..irreális 30k. GTS450 amúgy nem szimpi, hiába lehet ~20%ot húzni, teljesítményéhez képest sokat fogyaszt. Egyébként alapon a húzott 4830 beéri..szóval ja.
Hacsak nem jön valami komolyabb cucc a 6os szériába, GTX460am lesz..S1 ventivel..? Dobok egy privit ;p
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #19617792 #11605 üzenetére
Na ja, de ugye tudjuk, a húzással nem nő konstans a teljesítmény..szóval kutyábul nem lészen szalonna..az 1GHzen járó GTS450 alig éri be az alap 4890et..és ezért adjon az ember ~30kt..?
A 800 fölött járatott GTX460 más tészta, az korrektül odavág, 5850 szint.Ja, 4830at laikusoknak el lehet lőni 15 fölött..de nem szívesen tenném..egyik haver elvinné egy 8600GT/512+10ért gyári kúlerrel, valszeg nekiadom majd, ha láthatáron lesz egy jó vétel. Egyelőre pásztázom a piacot ;p
-
drr
őstag
Sziasztok!
2 eres vezetékkel ellátott Shappire 4830-nak hogyan tudnám szabályozni a hűtését? Most a szokásos van: 30 fok alatt leáll a venti, 35-nél bekapcsol. GRID alatt olyan 53-54 fokig melegszik. A 3870-est MSI Afterburnerrel kitűnően tudtam szabályozni.
Kérnek egy tanácsot, vagy valami leírást. Ha lehet szájbarágósan.
Előre is kösz a válaszokat! -
AtHoS
nagyúr
A 2 vezetékes Sapphire 4830-ad 2db DVI kimenettel rendelkezik?
Nálam az előbbi kialakítású Sapphire 4830 ventilátorát ATi Tray Tools-al szépen lehetett szabályoztatni.
Itt az ATT-hez egy kis ismertető: Ati Tray Tools A-tól Z-ig
read-only mode on the forum
-
drr
őstag
Na, Te vagy az én emberem!
Igen, olyan Zafírom van. Sajnos ATT-t még nem használtam, láma vagyok hozzá rendesen
Afterburnert használtam a ma eladott 3870-hez ezidáig, ahhoz vagyok szokva. Az ATT jobb? Vagy jobban lehet szabályozni? Az Afterburnerrel ha 0-ra állítotom a 4830 ventijét, akkor is pörög, igaz nem annyira hangosan, mint amikor a kártya eléri a 35 fokot és bekapcsol a hűtő...[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
1%-nál még nem áll a venti, de 0%-nál már igen.
Azért óvatosan kell bánni az álló ventivel, nehogy probléma legyen belőle, ha hirtelen leterheli valami a VGA-t.
Nálam pl. éjjelre volt aktiválva egy olyan profil, ahol állt a venti csökkentett órajelekkel és feszültséggel. Így olyan 40 ºC magasságában volt a kártya (50/100MHz, 0,968V)
read-only mode on the forum
-
drr
őstag
Azt valaki meg tudná mondani, hogy a Sapphire 4830, ami nekem is van, tehát a kéteres vezetékkel ellátott hűtésű, gyárilag hogyan járatja a ventit
Arra rájöttem, hogy 30 fok alatt leáll, 35 foknál pedig 25%-ra kapcsol (amit a GPUz 1%-nak mutat ) -
Dark KillerX
addikt
válasz Speed® #11602 üzenetére
Én pl anno a 4830-at egy 5770-re cseréltem le és megbántam,ha tehetném,akkor visszacsinálnám!Hiába gyorsabb alapon egymástól a két kari,ha a 4830-am ment 780/2400-ot 24/7-be,simán befogta egy 5750-et teljesítményben,addig az 5770-et sajna húzni nem lehet(920/5600),így kb a 2 kari között van 25-30% ami kevés!Ezért én is holnap adom el az 5770-et,22k-ért és egy 3850-ért(256MB-os) és majd januárban kiegészítem a lóvét,és veszek egy GTX460-at,vagy 6850-et,de ettől meg félek,mert sokan panaszkodnak felőle! Szal én azt mondom 4830-ról csak min GTX460-ra vagy 5830/6850/5850-re érdemes cserélni,ilyen 5770-el és GTS450-el nem érdemes vacilálni!Amúgy nem rossz kis kari az 5770-en,mert a Metro2033 pl 1280-ban Dx11-el+4*MSAA*High opcióval ment 32-36FPS között,és a Mafia2 is simán ment 50+ FPS-el AA-al(amitől a 4830 meghalt pl) ,ja a C.O.P is jól megy 4*AA-al full Dx11-el persze HDAo közepesen,de magasabb felbontáson ilyen opciók mellett meghal!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Fogj egy GPUzt, mentsd le a BIOSodat, nyisd meg RBEvel és meglátod..át is tudod variálni ízlésednek/hallásodnak megfelelően ha akarod.
Dark KillerX
Azt méregettem valamelyik nap pont, hogy a régi 700on járó 4850emet a legtöbb tesztben hozza a 4830 750MHz körül..hiába van 25% +SP a 4850ben, nem igazán hozza 1:1ben ezt a pluszt. Az 5750 meg szinte ugyanaz, mint a 4850, így tényleg nem érné meg a váltást, max. a fogyasztása egy jó pont, de ennyi.
Ami sebességben már érdemi lépés, az valóban egy húzott 5770, node nem mindegy az árkülönbség..25% teljesítményért 100% ár kb..nem oké.
A GTX460 azért szimpi, mert az OCs 4830hoz hasonló fogyasztás mellett hozza a dupláját sebességben és árban is..kicsit arányosabb ugye.
Más kérdés, hogy mikor lépem meg a váltást ill. addig nem-e jön jobb alternatíva Atiéktól..azért a vérem még mindig piros
A 6850ről tényleg érdekes infók szállingóznak..mondjuk korai Ati betegség -
kriszbon
őstag
-
fagy53
nagyúr
válasz Dark KillerX #11622 üzenetére
Ha megléped a GTX-re a váltást, akkor döbbensz rá, hogy mennyire gyenge az eddig erősnek hitt procid! Én ezt léptem és szerényke egérke lett a Q8300-as a mai játékokban, egy csapásra!
FullHD-nál ez talán nem annyira vészes, de 1680x1050-ben nálam bizony feltűnő. -
drr
őstag
No, lementettem a biost, megnyitottam, ezt találtam benne:
Ha jól értelmezem, akkor 60 fokig csak 30%-on pörgeti a ventit, ez az alsó érték volt a lényeges nekem, hogy ne kapcsolgassa ki-be a ventit.
Sajnos minimumra húzva is van hangja a ventinek, de sokkal elviselhetőbb, mint a gyári érték.
Rendben van ez így? Most ne jöjjetek azzal. hogy az én fülemmel nem hallotok, nem erről van szó. Arra vagyok kíváncsi, hogy nem veszélyes e ez így? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Szórakoztam anno egy ilyen kari BIOSával, nem működött a határértékekkel lépcsős szabályozás, csak a transfer functionos..nemtom miért.
Az viszont feltűnt, ha kézileg is vezéreltem a hűtőt, %októl függetlenül nem arányosan emelte az rpmet, hanem szakaszolva. Tehát 30-50%ig mondjuk 1300rpmn járt, utána 70%ig 1600on, aztán végig padlógázzal.
Transfer functionnál minimumot 45nek, maximumot 90nek megadva duty cycle 1% mellett csendes lett a kari idle, loadban meg nem ment 75 fölé, igaz, ehhez már hangja is volt..sajnos nem mindenható az a darab alumínium.
És egyébként jobb ez a módszer, mert fokozatosan emelkedik a fordulatszám, nem hallod meg annyira a váltást, kevésbé zavaró, szerintem.
Egyébként ha megtaláltad a számodra ideális megoldást, írd BIOSba..könnyebb 1x jól megcsinálni, mint állandóan szórakozni külső progival. ATTvel megkeresve az optimális fesz-órajel párost, azt is be lehet lőni, 2D/3Dre egyaránt, aztán el lehet felejteni minden progit, csak a drivert kell feldobni és kész.[ Szerkesztve ]
-
drr
őstag
válasz Speed® #11630 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Amit leírtál 2 eres hűtésű kártyára is igaz? Mert tegnap én megcsináltam a bios átírást, de nem 1%-on pörgött a venti, hanem állt 45 fokig. Viszont azt észrevettem, hogy 3 fokkal kevesebbet kell írni a kívánt értéknél...
Lehet azért nem azt csinálta, amit írtál, mert nem szedtem le a drivert? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Igen, 2 eres hűtésű volt az a példány, a mostanim is ilyen, csak ugye lekaptam róla a hütecset egy HR-03GT javára. Továbbá Cayman 4830a is járt nálam, az a rápakolt L2 Prot is szépen vezérelte
Mondtam, hogy előtte érdemes megnézni külső progival vezérelve, hogy melyik %hoz milyen rpm tartozik..így elkerülhető lett volna amit írtál..ettőt függetlenül nem lesz baja a karinak ha 45°Cig áll a venti,
Drivert akkor kell mindenképpen uninstall-install procedúrának kitenni, ha piszkálod az órajel-fesz értékeket is, legalábbis ezt tapasztaltam. -
drr
őstag
Vagy inkább EZ?
-
balikabo
tag
Hali! Véleményetekre vagyok kiváncsi hogy a 4830 asok körében egy Gianward HD 4830 hol áll? Nekem ilyen van de itt csak asus vagy sapphire rol olvasok, véleményeket várnék és hogy mit lehet kihozni a kártyábol.
-
Isi345
csendes tag
Sziasztok, van itt valakinek msi oc-s kari, aminek a venti csak 2 vezetékes?
Hogy tudom ezt szabályozni? -
milbo
aktív tag
válasz balikabo #11637 üzenetére
Igazából a Gainward nem túl ismert itt a fórumozók körében mert ritka. Talán a Sapphire és az XFX a legismertebb. Hogy mennyit tudsz kihozni a kártyából az csak kettőtökön múlik. Rakd fel az ATT-t és teszteld ki. Lehet vele feszt is emelni ami a tuningnál létfontosságú. Furmark progival lehet a stabilitást tesztelni és a kártya maximum órajel tudását is kiderítheted vele.
-
Isi345
csendes tag
válasz zsole84 #11641 üzenetére
igen, csendes, de nem eléggé. Most ujitottam át a gépet, és most nekem ez a venti a leghangosabb a gépben, játéknál nincs gond, de este mikor csendbn nézném a filmet akkor egy kicsit hallani, mintha nem lenne különbség 2d és 3d fordulat közt.
Most szerettem volna cserélni a kártyát, de elég jól megy nagyobb felbontáson 1680x1050 is. Még a crzyis is megy rajta high beállitással 25-27 fps környékén no AA.[ Szerkesztve ]
-
drr
őstag
Megvolt a vásárfia!
Tanulság: ez a hűtő az olcsósága ellenére is kiváló, bátran ajánlom mindenkinek! Rendeltem hozzá egy ILYEN ventilátort, de az csak pár nap múlva lesz meg. Rádobtam addig is egy ventit, 5 volton megy. Gyakorlatilag hangtalan! Alapon 28-29 fokon tartja a GPU-t, terhelve 52-55-ig megy fel.
Végre csend van -
Isi345
csendes tag
feszültséget hogy tudok emelni? trix-el nem lehet.
alapon 700/1000 a max 730 -on már kifagynak a játékok. a hőfok kb 50 körül alakul. kéne még neki egy kis fesz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest