Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz cintula187 #3000 üzenetére
Milyen órajeleken tolod a 2D-t? Mert leeht kevés neki vagy a fesz, vagy az órajel....
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Osynho
addikt
válasz cintula187 #3002 üzenetére
Kicsit emeld a gpu órajelét, hátha... A memória viszont mehet lejjebb 2D-ben.
-
zsszabi
csendes tag
Hali!
Csinál valakinek olyat a Sapphire, hogy 81 fokos gpu-nál megáll a venti, pedig 73%-ot ír a CCC? (80 fokon még 70%-t pörög) Mi lehet ez? Bios hiba vagy garancia?
Az ész mindig jól jön. Segít az ostobaságokat elkerülni, vagy megmagyarázni.
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #3005 üzenetére
Illetve mennyire vegyem vissza a memót?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
CHIPman
nagyúr
válasz cintula187 #3005 üzenetére
300/450(effektív 900) sztem mehet neki.
hardverapro.hu/tag/chipman
-
-
xtmod
senior tag
MSI HD4830 T2D512-OC-val próbált valaki más drivert a gyári msi-n kívül? nekem eddig más nemigazán jött be, a ccc-ből is hiányzik pár funkció, ha nem az eredeti van fenn. az msi meg ahogy elnézem, úgy sz...ik új meghajtót kiadni. nem mintha ezzel nem lenne megbízható a működése, de kíváncsi lennék, hogy egy újabb verzióval még jobb lesz -e.
-
PAtr0n
addikt
válasz cintula187 #3008 üzenetére
Nem túlhajtásban! Azt írtad, hogy 2D-ben vannak gondok a kariddal. Lehet kevés neki a 150/900 2D-ben, azért szemetel. De a memót meg felesleges ilyen értéken hagyni 2D-ben. A GPU-n emelj, a memón csökkents! Ezért írta Chipman a 300/450-et (a 900 effektív az jelenti, hogy mivel DDR3-mas memó, így szorozni kell az értékeket 2-vel, de erről pár hsz-el lentebb is van szó) ATT-ben úgy fog effektív értéket mutatni, hogy a túlhajtás résznél a jobb felső sarokban bepipálod a "DDR" értékek részt..... Menni fog már?
-
lsnuker
tag
Persze, nekem a gyári ATI 8.12 driverek vannak fent, csak nagy nehezen sikerült leirtanom az MSI-s drivereket, de sikerult és azóta a gyári ATI van fent, miért mi hiányzik belőle?
Többieknek felraktátok már a 9.1 -es csomagot? MIben jobb/rosszab?
[ Szerkesztve ]
Intel Core 2 Duo E7300 2,66 Ghz, 2x2 GB DDR2 800 Kingston HyperX, Sapphire Ati Radeon HD5750 1GB PCX, HDD 500GB Samsung SpinPoint F1 SATA2, HDD 300 GB Maxtor SATA2, HDD WD 1 TB SATA2
-
-
acer01
csendes tag
Sziasztok! Én is nemrég vettem egy Gainward hd4830-at, nekem egyenlőre "csak" annyi bajom van vele, hogy az ati overdrive-ban 625/950-nél többet nem enged att-ben pedig 650-950-ig stabil, után meg ha gpu 700 körül van, akkor kifagy a 3dmark, 650 és 700 között pedig szemetel, a memó (hynix) pedig 950 felett szemetel. Már cintula187-nek küldtem mail-t (csak még szerintem nem nézte meg), hogy ha tudja, küldje el a bios-át, átrakom az enyémre, hátha úgy jó lesz. De sajnos látom, hogy ő is szenved vele. Csupán az idegesít, hogy megvesz az ember egy Gainward kártyát, akkor miért nem tudja rendesen tuningolni, főleg, hogy a hűtés rajta bár kicsit hangos, de nagyon jó.
-
CHIPman
nagyúr
Természetesen 4850-et akartam írni Amúgy a 4850-et nem igazán bírja el a VF900, meg állítólag hangos is. A Sappi gyári hűtője azt mondják, hogy jobb annál.
hardverapro.hu/tag/chipman
-
Hikvision
senior tag
-
Osynho
addikt
Meguntam a Sapphire gyári ventijét, úgyhogy gondoltam vmit kezdek magammal Szóval próbáltam leszedni a bordáról a gagyi gyári széltolót, de úgy belehúzták a csavarokat, hogy a 3ból csak 1 engedett. De nem adtam fel! Rátoltam az egész tetejére egy 2 pines 12cm-es ventit és bekötöttem a gyári helyére. Így tudom ATT-vel szabályozni.
- Idle (150/250@0.968V) : 32-32 fok 60%os fordulattal (30cm-ről gyakorlatilag hangtalan),
- load (685/2000@1,082V) : 12perc caps viewer után 80-83 fok 90%os fordulattal (ígyis halkabb tán mint a gyári 1%-on)
Képek: felülről, oldalról, beszerelveVélemények? Igazából az lenne a tuti, ha lejönne a kis mocsok kisventi, de nem akarom szétbarmolni, mert ugrana a gar
-
Hikvision
senior tag
válasz CHIPman #3025 üzenetére
Nem a válasszal, hanem a tartalmával volt a gond. Mint a 4850-es topicban is kitárgyalták még az OC 4850-est is vitte szépen, kivéve pár érdekes esetet, akkor nyilván a jóval hűvösebb 4830-at röhögve elviszi. Nem tanácsot kértem hozzá, hanem egy igent vagy egy nemet, h rá megy-e. Nem akarok személyeskedni, de én már akkor fűrészeltem az S3tró 64V+-ra hűtőbordát, amikor te még a kis csattogós lepkédet tologattad.
20 éve a PH-n.
-
Hikvision
senior tag
A gyári csavarokat hajtottam bele a spire venti burkolatába.
20 éve a PH-n.
-
Osynho
addikt
válasz Hikvision #3029 üzenetére
Hogyhogy nem hűtött? Mekkora fordulaton járattad? Nekem úgy, hogy átfúj a gyári ventin, meg a műanyag burkolaton, ráadásul kb a fele van felette, ígyis egész rendesen hűt
A gyári csavarok simán kijöttek neked? Nekem már vérzett a tenyerem a csavarhúzótól,de nem adták magukat...(#3028) karika011 Szép munka? Úgy van ráhányva kék szigszalaggal De köszi amúgy
[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
Whehhe ... a "szép munka" jelző talán tényleg erős volt rá De a lényeg hogy hatásos nem?
Én is szeretek így mókolni, csak amikor a karit rendeltem, egyúttal rendeltem hozzá a CM hűtőt is, mert már birtokában voltam olyan infoknak, hogy picit zajos a gyári De ha azt nézzük, végülis volt mókolás így is, a CM hűtő ventijét be is kötöttem a gyári helyére, hadd szabályozza....Ááá szóval neked is Hyper TX2-es CPU hűtőd van, egy E2180 fölött. Mivel a deszkád nem szabályozza a ventit, mert nekem sem tudja, így mindig fix 12V-on jár a TX2-es ventije ami megint nem elhanyagolható zajforrás. Tudod mennyit számít, ha csak 7V-on üzemel? Hűteni még jól hűt ott is, ellenben alig van hangja. Nekem a 3.2-re húzott E6750-et 36fok körül tartja IDLE-ben. Nekem így van bekötve, ha gondolod leírom hogyan csináld meg.
-
Hikvision
senior tag
A probléma ott volt, h ugye a gyári kivitellel ellentétben, így a venti nem a bordából fújta ki a meleget hanem a bordára fújta a "hideget" és ugye van az a rossz tulajdonsága a ventinek, ha a fújó oldalához nagyon közel van valami, ugye ott a borda volt akkor bizony lóf*szt nem fúj rá, ezt még fokozta a spire venti idétlen lapátkialakítása, úgyhogy kb 20fokkal volt rosszabb load-ba ez a megoldás mint a gyári. Azért lehet jobb egy 12cm-es mert annak van helye kifújni a levegőt, mint a a te esetedben is a kártya fölé ezért nem dolgozik maga ellen a venti. a paszta nem volt sok, csak soknak látszott Én azt látnám a legjobb megoldásnak, ha egy nagy légszállítással rendelkező, de halk 12cm-es ventit kéne rögzíteni a kártya alatt lévő pci foglalatra, és akkor az frankón beterítené levegővel a kártyát, de akkor még mindig ott lenne az a probléma, h a gyári sapphire hűtő bordáit nem arra a légirányra találták ki. Ezért rendeltem meg a VF900-at, mert az már sok helyen bizonyított, többek között nálam is, csak nem ezen a kártyán.
20 éve a PH-n.
-
AtHoS
nagyúr
Valaki próbált már DVD-t átkonvertálni ATT X-CODER-rel?
Kíváncsi lennék hogy oldotta meg kevés "előmunka" nélkül, mivel ifo-ból nem tud dolgozni és több VOB-ot sem lehet egyszerre megadni forrásnak.
read-only mode on the forum
-
PAtr0n
addikt
Érdekes ...én azt hittem a P35-DS3 sem szabályozza. Mert nekem csak annyiban különbözik a tiédtől, hogy ott az "E" betű elötte, ami ugye az energiatakarékossági funkcióját demonstrálja. Utánakérdeztem a Hyper TX2-es fórumban is, de aszonták nem megoldható a szabályzása a lapról. Nem értem miért spórolták le a lapról ezt. Lehrt BIOS frissítés megoldaná, de mivel stabilan műkszik most a lap, így nincs kedvem piszkálni. Jó nekem a fix 7V-ra kötött venti
-
slake87
csendes tag
Nekem fenntvan a 9.1-es driver, fallout3-at toltam vele ráadásul win7-en és semmi bajom nemvolt vele ugyh sztem bátran tehetitek fel!
üdv mindenkinekOnly the CHANGE is everlasting...
-
TeeBee73
veterán
Üdv!
Ma beléptem én is a klubba, egy Sapphire 512-es kártyával, Chaser Kolléga jóvoltából.
Egyelőre nagyon tetszik. Csak egy 3DMark-ra volt időm eddig. (A proci és a memória mindkét esetben 3.8GHz/1012MHz-en ment): Alap(575/900): 11016 pont, húzva(740/1000): 13046 pont.A hétvégén kap egy Auras Fridge-t, (amit a 3850-as öcsikétől örökölt) és nekifeszülök egy átfogó tesztnek.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
Osynho
addikt
Nah befejeztem a tegnapi hűtő tuningomat: ilyen lett
Sikerült levenni a gyári ventit egy új csavarhúzóval, így közvetlenül a bordára mehetett a 12es. Viszont mivel nincs a karin sehol egy lyuk, vagy vmi rögzítési pont, ezért damillal átkötöttem a nyákon Így már kezd tetszeni a dolog, lehet marad is egy darabig ez a megoldás. Silence 4ever -
Osynho
addikt
válasz TomBoy1986 #3046 üzenetére
Jah, igen, most egy kicsit el van hanyagolva szegény. Félkész állapotú, lesz egykis modding, ez-az
-
Cimbooora
aktív tag
Üdv! a kérdésem az lenne h vettem egy 4830as kártyát és minden elindul cask a kártya nem vagy is képet nem ad!
A baj az lehet, hogy kicsi a táp? mert 350w-osat vettem vagy vmi más?
tudom nem ide tartozik, de mekkora tápot ajánlotok egy Gigabyte GA DS3L, sapphire radeon hd 4830, dual core e6400, és 2 darab 1gb-os CSX ramhozí?
Köszönöm előre válaszotokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest