- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
dangerzone #45022 üzenetére
Ne vitatkozzatok kattal!
Mindig az a legjobb hardver, ami az ő gépében aktuálisan megtalálható!
Ha ő azt mondja, akkor két évig elég lesz, akármi is legyen az.
Ha idő közben mégis lecserélte, az nem téma: automatikusan életbe lép az első szabály, különös tekintettel a vastagon szedett részre.
(Kiegészítés: aki mást vesz hülye, aki mást gondol nem gondolkodik jól, aki meg mást mer írni, azt lazán leugatja, majd megmagyarázza smiley-val: lényeg, hogy egy a magyar igazság... mégha az nem is teljesen stabil.
)
-
katt777
félisten
válasz
dangerzone #45022 üzenetére
Én azért írtam erről, mert a processzorok közti különbségről volt szó, az árról NEM.
Ha olyan programokat használnék, amelyekben előny származik a +2 magból, akkor talán gyúrnék rá (tuninggal azért nyernék +1 magot
), de egy nagy tömörítésnél nem érdekel, hogy 30p v. 45p, azért a 15p-ért nem adok egy fillért sem (úgyis vagy ott hagyom a gépet, vagy 2 maggal is tudok közben mást csinálni), játékokban meg hiába a +2 mag, főleg, hogy amely játékok rendesen támogatják (nem csak fizikai számításokra), azok leginkább mindössze ezt tudják, aztán játéknak már kevésbé nevezhetők.
Videokódolást az AVIVO megcsinálja 15-20p alatt, arra megint nincs szükség + magokra. Ha nem játszom, csak dolgozok (TV-t nézek, stb), 2 mag is csak pár %-on dolgozik. De van grafikus és tervező ismerősöm, nekik is elég 2 magos proci (ill. van aki Phenomról erősített E8500-ra
), szóval hiába szaporodnak a 4 magos alkalmazások, ez a "hű de jó +2 mag"-dolog sztem erősen túl van lihegve (marketing). Szóval továbbra is azt mondom, hogy még 2 évig nem szükséges konfigot cserélnem (i7-nek még a következő generációjára sem), max. ha jut erre fölös pénz, és már jók lesznek az árak, akkor esetleg bevállalok egy fejlesztést. Olyan erős proci kell nekem, amely kellően meghajtja a VGA-t (neked pl. e szempontból teljesen fölöslegesen megy a procid 4.3GHz-en, ami persze egy 3 magos proci ereje, ami mindig rendelkezésre áll, és nincs fölöslegesen álló mag, de a VGA-dnak nem kell), és az E8400 ez még 2 VGA generációval később is jó lesz erre, és DX11-es karikig VGA-t sem kell cserélnem 4870-ről. Szóval én ezeket figyelembe véve fejlesztettem.
Azt is írtam egyébként többször, hogy ha lenne fölös pénzem, akkor cserélnék 4 magosra, de drágák (főleg most), tuningban sincsenek a topon, ráadásul sokat is fogyasztanak.
Én egy azonos VGA-ra céloztam, hogy jobban járhat az ember, ha korábban veszi meg, még ha drágábban is, mert egy később, olcsóbban megvásárolt ugyanolyan VGA hamarabb elavul, ergo a költsége magasabb lesz, ráadásul az általa biztosított grafikai élményt is csak rövidebb ideig élvezheti a spórolós tulaj (az avulással egyre kevesebb játék élvezhető teljes szépségében).
_Toka_: Nem véletlenül tettem oda smiley-kat.
Aki komolyan veszi ezeket a megjegyzéseket, magára vessen.
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD