Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rarri
    senior tag

" Az, hogy csak úgy bedobsz egy-két ismert intézet és egy-két ismeretlen ember nevét szerintem sem növeli a hitelességet. Ez a fajta stílus működik a teleshopban, vagy a tévén keresztül történő hittérítésben és a hoax levelekben, de szerintem itt kár próbálkoznod vele. Senki sem fog hasraesni ezektől."
    Nem akarom növelni a hitelességét annak amit írok, egyszerűen csak leírtam hogy többek között kitől olvastam azokról a dolgokról, amiket leírok. Ha a stílusom teleshoposnak tűnik, akkor legyen az. Én így írok.
    " Többször is volt az az érzésem az ilyen hozzászólásokkal kapcsolatban, hogy valakit megetettek ezzel a szöveggel (könnyű préda lehetett tekintve az intelligenciáját és ismereteit) és aztán az pedig próbálja terjeszteni, és ugyanolyan szegényes tudásúnak gondolja a többit mint amilyen saját maga. "
    Nem tudom, hogy te ismersz-e olyan vallást, vagy akármilyen csoportot aki ugyanezt gondolja a dolgokról mint én, mert én egy embert sem ismerek akinek ugyanez lenne a véleménye mint nekem. Soha nem voltam vallásos, most sem vagyok. Az én elképzelésemet a világról soha nem terjesztettem, miért is tenném ? Egyszerűen csak leírtam a véleményemet ide, és ennyi. :) / ha valahol találsz a hozzászólásaimban akár utalást is arra, hogy én terjeszteni szeretném ezt a dolgot, vagy rá akarom erőszakolni a véleményem valakire, akkor kérlek szólj. /Köszönöm a kritikát az intelligenciámmal kapcsolatban , de mivel nem ismersz, ezért nézd el nekem, ha nem veszem figyelembe a véleményedet ezzel kapcsolatban.
    Ahhoz, hogy részletesen le tudjam írni a kérdéseidre a választ,ahhoz idő kell , mert úgy szeretném megfogalmazni, hogy érthető legyen . A lényeg, hogy sokan a tudomány által próbálják bebizonyítani hogy nincs semmi a testen túl, én pedig a tudomány által próbálom bebizonyítani , hogy van lélek, egyetemes tudat. Tehát nem a vallások által keresek válaszokat, hanem a tudomány által. Ezért is olvasom ezt a topikot , mert úgy érzem , tanulhatok belőle.
    "Komolyan mondom aggasztó, hogy ilyen elméletek keringenek a világban. Azt a félig vicces megállapítást erősíti, hogy az emberiség intelligencia hányadosa állandó, viszont a népesség folyamatosan nő. "
    Nem gondolom, hogy az ilyen hangulatú és tartalmú mondatok kellenének ahhoz, hogy meg tudjunk beszélni bármit is. Viszont ez a te véleményed, és tiszteletben tartom.

• SystemRoot
    őstag

Ok, én csak nem akartam hogy rarri elmeneküljön innen, mert már eleve ritka hogy egy nő szól hozzá ilyen témához(meg egyáltalán hogy van a fórumon). Meg egyébként is valahogy meg kéne próbálni törekedni a nyugodt békés hangvételre, ez ilyen témák vitájánál nagyon nehezen megy és nem szokott összejönni.

Üdv.

• SystemRoot
    őstag

Azért rarrival szemben az udvariasság alapvető etikettjét tartsd be légyszíves, nem etikus és célravezető az efféle lehordása az embereknek még ha igazad is van. Mellesleg érvelned kéne, nem lehet csakúgy kijelenteni hogy "hülyeség amit mondasz" ha nem vagy ismert tekintély. De főleg, igazából elnézőnek kéne lenned, ugyanis egy hölgyről van szó ha nem tudnád.

Üdv.

• kál
    csendes tag

Nem hiszem,hogy reagálni kéne de egye fene: SystemRoot 232 link
    Tehát elolvastam valamit,és válaszoltam rá.Egyébként mi az a tudat nélküli dolog?Ki volt az aki meghatározta,hogy hol kezdődik az éntudat.Az a baj,hogy megszoktuk a modern tudományok mindent beskatulyáznak,mérhetővé tesznek.Ami nem illik bele a sémákba az nem is létezik.

• 3psilon
    aktív tag

"Már megint nem figyeltélt! Nem azt mondtam, hogy ez a legjobb gyógymód, hanem a legjobb gyógyító torna. Nagy különbség..."
    De. Szerinte ha valaki meghúzta a hátát, és ezt csinálja, akkor az energiák áramoltatása ezt segít helyrehozni.

A keleti kultúrát nem a testmozgás viszi előre, hanem a szellemi értékek.
    Csak annak a világnézetnek fontos eleme a világgal való egység, és harmónia. Ez filozófia is, de emellett egy tudatállapot is (egyetemes szeretetnek is hívják). Ennek elérésében segít a meditáció, ami történhet ülve, de mozgás közben is. A taichi ha jól tudom ilyen meditáció.

És igen, nézd csak végig. Szerintük a világban minden kétpólusú, yin, yang, egyensúly, az egyetlen állandó dolog ez a dinamikus változás. Ugyanígy vannak mindenféle jó-rossz energiák meg hasonlók.
    És ezekből párat meg lehet bélyegezni placebo hatással, erre utaltam csupán. Meg arra, hogy arrafelé a filozófia, az életmód, a harc- és mozgásművészetek és a gyógyító dolgok szoros összefüggésben állnak.

Emellett megkérlek arra, hogy kevésbé személyeskedő stílusban írj, mert az érvelésed értékét semmiképpen nem növeli, csak elveszi a másik kedvét a beszélgetéstől. Persze, ha ez a célod, azt sokkal közvetlenebb módokon is jelezheted.

• rarri
    senior tag

Szerintem annak van lelke, amelyik életforma be tudja fogadni ezt a magasabb rezgést. Ilyen alapon akár az állatoknak is lehet, mert a léleknek nincsenek gondolatai, mert a gondolatokat az agy hozza létre.
    Akkor hogy fejlődhet a lélek? Szerintem pont a test az, ami megadja erre a választ.Ugyanis a test által tudjuk a bennünk lévő lelket magasabb, vagy alacsonyabb rezgésre alakítani. Minden egyes cselekedetünk mint egy kód beleivódik a lelkünkbe, és ez áll össze egységgé életünk végére. És ez az egység, ez a magas szinten rezgő energia marad meg minden beleivódott " emlékével " akkor is, ha a testünk már megsemmisült. :)
    És mivel annyi ilyen egyetemes tudatot /rezgést, energiát / tudtunk magunkba fogadni a testünkkel amennyi sejtünk van, ezért a szellemeket is emberhez hasonlónak látják az arra érzékeny emberek. :)

Amúgy nem vagyok vallásos . :)

Csak egy teória: Talán az Istenek ha vannak ilyenek, azok a legmagasabb szinten lévő lelkek. :)

• SystemRoot
    őstag

Nem,
    továbbra is tartom az álláspontomat. Tévedsz, az (általános) ateizmus fogalmába nem tartozik az bele hogy megtéríthetetlen. Pont azért mert az nem egy hit abban hogy nem létezik/létezhet Isten. Hanem az a nem-hit Istenben. De persze ha mutatsz nekem mondjuk a Princetoni, Harvardi vagy Oxfordi egyetemről egy idézetet ahol úgy definiálják az (átfogóan általános)ateizmust ahogy te, akkor elfogadom. De erős a gyanúm hogy én lennék igazolva.

A szembetalálkozás esete pedig pont hogy az erős agnosztikusokra lenne igaz, hiszen ők Isten megismerhetőségét is elvetik, szerintük nem lehet belátni létét. (persze ez egyébként már rég a túlhajszolása a definíciónak, aminek csak általánosító szerepe van ilyen esetbe) Ebből pedig az következik hogy nekem volt igazam az eredeti kérdésben, miszerint az az 1.pont agnoszticizmus e, (értelemszerűen erős agnoszticizmus mert az a legelterjedtebb és te nem emelted ki hogy mely ágra gondolsz), avagy ateizmus e.

Téged idézve, én is csak ezt tudnám mondani ;] : Tehát mint megállapítottam, Te használod rosszul a fogalmat.

Bár úgy gondolom hogy akár használhatnád úgy is a definíciódat, mert amúgy a filozófiában a nem speciálisan szűk értelmezésű fogalmakat bárki megteheti hogy leírja hogy így értelmezi. Ugyanis ezek a meghatározások a világra nézve általánosítanak. Mint azt leírom az első hszben is, ateizmust többféleképpen értelmezhetünk, és akár egészen nagy hatásköre is lehet az állásfoglalásokban vagy egészen kicsi. De ezeket nem zárja ki egy előre meghatározott definíció.
    Vagyis nem fogadom el, nem vétettem logikai hibát. :P

Üdv.

• SystemRoot
    őstag

"Demographic research services normally list agnostics in the same category as atheists and non-religious people, using 'agnostic' in the sense of 'noncommittal'. However, this can be misleading given the existence of agnostic theists, who identify themselves as both agnostics in the original sense and followers of a particular religion." -Wiki

Tehát van olyan hogy agnosztikus teizmus.

Mellesleg abban igazad van hogy a gyenge agnoszticizmus (wiki szerint) az amikor megfelelő megbizonyosodásig úgy vélik nem hozható ítélet.
    A többi variáns az mind az amit én mondtam, tehát hogy a megismerhetőséget elvetik.

Viszont nem veszed észre hogy az az 1.pont amire rámondod hogy agnoszticizmus, bőven belefér az ateizmus kategóriába. És az agnosztikus szót pont azokra használjuk inkább amit én mondtam, tehát hogy metafizikai kérdések megismerésének lehetősége nincs. Ezt már nem így gondolják az ateisták.

Tehát mint mondtam, szerintem rosszul használtad a fogalmat. Aki nem hisz istenben, de megtapasztalás után már hisz, az sokkal inkább mondható ateistának mint agnosztikusnak. Általános racionális megközelítése a világnak az hogyha valamit tapasztalatilag belátunk akkor azt elfogadjuk.
    Remélem érthető a levezetésem, és látod hogy mire gondolok.

• SystemRoot
    őstag

Nem, szerintem tévedsz. Valamit rosszul értelmezel ott. Az agnosztikusok úgy gondolják metafizikai kérdésekben hogy azok igazságértéke ismeretlen vagy egyenesen bizonyíthatatlan. Az agnosztikus teizmus, az ennek ellenére mégis valamilyen vallási elkötelezettséget jelent, de az eredeti agnoszticizmus felfogást is megőrzik. Emiatt nem sorolható teljesen egybe az ateizmus és az agnoszticizmus. De egyébként felméréseknél totál egybesorolják, mert általában ugyanaz.

Jah és az 1. pont az nem agnoszticizmus, mert ott a tapasztalati megismerést elfogadjuk mint bizonyítási lehetőség. Legalábbis én így értelmezem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés