Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
copperhead
aktív tag
Köszi!Azt nem tudom, hogy az E6750-et milyen szorzóval tesztelték, de a Q6700-et biztos 9-el." Ha azt vesszük, hogy a legnépszerűbb és legolcsóbb Core 2 Quad processzor mostanság a Q6600 2,4 GHz-es órajellel és 9-es szorzóval, akkor az elért 450 MHz-es FSB több, mint 4 GHz-es órajel elérését teszi lehetővé, szerintünk ez bőven elég." Kár, hogy a fLeSs nem jár erre.Nekem E6850-el lenne.
Ezért kellene egy BIOS beállítás (ha megadnád a tiedet vagy egy linket, megköszönném), mert a PCI 100-ra vétele + FSB 450-re állítása biztos nem elég.[ Szerkesztve ]
-
apro
senior tag
válasz copperhead #6702 üzenetére
hali én eddig teszteltem 8-as szórzóval a ramokeddig birták,
A LEHETÖ TUNING 6750AI Overclocking: Manual
CPU Ratio Control: Auto
FSB Frequency: 475.
PCIE FRequency: 100
DRAM Frequency: 1188.
DRAM Timing Control: Manual
5-5-5-15-5-42-6-10-10
Dram Static Read Control: Enabled
Transaction Booster: Auto
Clock Over-Chraging Mode: 1.00V
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Voltage: 1.4750V
CPU Voltage Refernce: x0.63
CPU Voltage Damper: Enabled
CPU PLL Voltage: 1.70V
Dram Voltage: 2.25V
FSB Termination Voltage: 1.30V
Nort Bridge Voltage: 1.40V
North Bridge Voltage Reference: x0.67
South Bridge Voltage: 1.05V
igy volt az útolsó jó beállitás,hogy elindúlt a Winfos.és ment a rendszer.
kisérletezzgess hát ha sikerúl magasabb de a Q6600-as sal többet lehet elérni mint az én procim.
hali -
japy
őstag
Nekem azt írja a HD Tune hogy a wincsi tudja a UDMA Mode 7 de én a Biosban Csak UDMA 5-öt látok ki tudja miért?
-
apro
senior tag
válasz copperhead #6707 üzenetére
hali
hát az a helyzet hogy én úgy tudom az a legjobb beállitás ha a ramok 1:1-ben hajtod, ezt itt a tölem okosabbak is alátámasztották már szóval ha megy, akkor 1:1-ben a leg jobb a tuning
aramok igy a leggyorsabbak.és azzal szerintem nem terheled jobban mint ha,pl: 5:4..stb -beéll. ba mennének
hali
Ui: hát az még nembiztos hogy elfogod érni vele a 4Ghz-t azon még kellesz finomitgatni, és kell hozzá jó hütö-is[ Szerkesztve ]
-
Anthony28
őstag
válasz copperhead #6707 üzenetére
Szvsz. a maximális stabil proci mhz-re törekedj, a memókat majd utána belövöd.Ha meg nem 1:1 fognak menni nem fog összedőlni a világ, nem számottevő a teljesítménybeli különbség. Persze a magasabb FSB tuning szempontból hatásosabb viszont az függ attól is a proci mellett hogy a lap mennyire bírja.Mert általában az 500fsb elég szélsőséges 24/7-re.
Viszon el kell hogy keserítselek. Nagyon kicsi az esélyed arra hogy 80 fokos orthos load hőmérsékletet ne lépd át ekkora mhz-nél hacsak nem az egyik legjobb léghűtésed van, mivel a 4ghz-hez, hacsak nem vagy mázlista, bőven 1,55V feletti feszt kell adni.
Nekem 3960mhz ketyeg, 1,56V stabilan 9x440-en orthos load 79fok.Feljebb nem sikerült orthos stabillá tennem, bár még lehet hogy a 4ghz-et is sikerül majd átlépnem, ha eltalálom a beállításokat.Egy biztos.átlagos hűtéssel, átlagos konfiggal és procival 3,6-3,7ghz-nél feljebb nem fogsz jutni.Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
VinoRosso
veterán
Nem tom volt e már de van új BIOS ehez a mocsokhoz (p5k-e).
-
Zoli329
addikt
Hm. Az lehetséges, hogy a p5k-m nem csípte a G0-s 6750et? Nem akart sokszor elindulni bekapcsoláskor csak sokadszorra. Most a 8200-vel meg úgynézki jó... 6400el is jó volt. Furcsa, nem?
-
Bib
őstag
Hali!
Már az oldalon is kint van P5kc-hez .
BIOS update file for P5KC (Version 1001)
1.Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx
2.Enhance compatibility with certain memory module. -
zso73
veterán
CHA SKEW az mi a szösz a bioszban?
IS: Csak a szokásost próbáltam. 400-as FSB, és a 960 DDR. Ezt simán viszi.
A sebesség hajszálnyit gyorsult. Mem olvasás 7100-ról 7240 lett.
1066-ot esélytelen beállítani. Fesz emeléssel sem megy.
De stabil a gép. 6 óra MOHA után sem volt semm igond.[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
válasz IRON STORM #6721 üzenetére
Sajna nincs rá most keret, hogy Kingstone-t vegyek. De azt hiszem rá fogom szánni magam.
Most 432 MHZ-ig megy fel az FSB. A win megy, és az Everest is lefut."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
apro
senior tag
hali
Nos egy biztos beállítás STABIL a LAPOM és cpu-hoz, ha valakinak használ
nem irom ki mik micsodák egymás alá irom ahogy biosban van
P5K/6750Cpu 2X1gb Geil 9500./8800Gt inno 512.mb/450W Chieftec
Manual
8
Auto
450
100
DDR-2-1125Mhz
2T
Manual
5
5
5
12
5
Auto
6
10
10
Disabled
Enabled
Bost...1
Auto
Cpu Sp.. Disabled
Pcie s.. Disabled
Cpu Volt : 1.425v
Auto
Enabled
DLL 1.70
Ram 2.30v
Fsb Ter.. 1.30
1.40
0.63X
5 óra orthos hiba nélkül
alapon 29-30C 100% terhelésnél orthos 10-es pior 57C-58C
hali[ Szerkesztve ]
-
apro
senior tag
hali
Attól függ mi a szabvány?
semit nem tapaztalok ami gond lenne vele nem melegszik nem hangos és igy a leg gyorsabb a mem kezelése is
ima 1:1 ram 450Fsb ram 900Mhz
mem olv 7XXX irás 6XXX késleltetés 98.2ms
ha viszont a jelenlegit nézem Everest -el 4.0-ás
9341/ 8168 / 6852 / 53,4
az eredmények magukért beszélnek, amúgy semmilyen károsodás nem éri a honlapukon Geil. olvastam. 2.30v a gyári fesz 1000mhz-n most 2.3v megy 1125Mhz-t megy
hali -
apro
senior tag
hali
itt van kép róla erre gondolok
[link]
hali
bocs nam jó helyre ment
bocsi[ Szerkesztve ]
-
Neoka
aktív tag
Új Bios a P5K-e Wifihez is.
P5K-E BIOS 1002
1. Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx
2. Fix CPU Voltage Damper function fail to function issuevalaki próbálta már?
[ Szerkesztve ]
-
japy
őstag
Jöhetnének a tapasztalatok a 1001-es Biosról!
-
tom_tol
addikt
Nekem kapásból emelte a cpu feszt 1.36-ról 1.44-re u.a. beállitásokkal
auto mod
vaj miért volt a 906-sal a kevesebb is elég
és ráadásként még az eddigi igen stabil fesz elkezdett igen szépen ingadozni
naon gyorsan vissza került a 906
bocsika ez az 1002-re vonatkozik[ Szerkesztve ]
-
Anthony28
őstag
Feltettem Premium-ra a 0504-et.Nem tudom mi lesz a vége, és mennyire fog beválni, mindenesetre viszaút már nincs.
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
west
őstag
melyiket ajanljatok.p5k-e se
vagy p5ke vagy a wifist?Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarosítás
-
Paintballboy
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van 1 jó nagy gondom!Lehet,hogy nem ide kellene írnom.(De ASUS P5K SE alaplapom van és azért) Na szóval az a bajom,hogy mikor el akarok indítani egy játékot(esetleg videót is),akkor valamikor gondol eggyet és a kijön a "kék hátteres,fehér szöveges" kis kedvenc(azthiszem memórivizsgálat) És ott azt írja,hogy próbáljam kikapcsolni az árnyékolást és a gyorslistázást a BIOS-ban,de nem tudom,hogyan kell! Esetleg,ha van valakinek ötlelete,légyszi írjátok meg! Amúgy nem minden játék indításnál csinálja,csak amikor úgy van kedve.
-
subaruwrc
félisten
válasz Paintballboy #6735 üzenetére
ezt nem tudod kikapcsolni mert ezt kékhalálnak hívják.nem szabályozható akkor jön amikor ő akarja... a ramjaid milyen beállításokon futnak?
west p5ke-se nincsen csak p5k se. mire akarod használni? am p5k-e -
rittzo
tag
Sziasztok!
Nagy bajom van. Van egy P5KC-s alaplapom és bios frissítés közben egyszer csak kikapcsolt. Mikor újra indult már csak kb 5 másodpercekre kapcsól be és utána ki, így pulzál. Kérdésem: visza lehet állítani a biost, vagy szervízbe kell vinni. SOS -
japy
őstag
"ASUS CrashFree BIOS2
A CrashFree BIOS 2 funkció már tartalmazza a támogatási CD-vel történő automatikus BIOS helyreállítást. A felhasználónak csak újra kell indítani a rendszert a kapott támogatási CD-vel a meghajtóban, ha nincs kéznél egy indítólemez, és végig kell csinálni az egyszerű automatikus visszaállítási procedúrát.
Az ASUS alaplapok ezt a védelmet külön ROM vétele nélkül teszik lehetővé . -
Neszójábe
senior tag
Hát igen, ez engem is érdekelne.
Érdekes, hogy vannak beállítások, mint pl. ez is, ami ha x akkor megy a lap, ha y, akkor nem. És a leírásban sem említik, hogy micsoda, meg az emberkék sem tudják. Nekem másfél hete fagyogat a gépem véletlenszerűen, mióta összeraktam, kék halállal. Azóta mindent kipróbáltam már, amit itt-ott hallottam, ez a Transaction Booster volt a tegnapi legutolsó. Auto-n volt, Enable-re raktam. Két opció 1 és 0. 1-el overlocking failed, 0-val megy, azóta nem fagyott... Az is érdekelne, hogy mi a különbség a 0 meg a Disable között...
Szarok ezek a mai alaplapok!
Mégis hogy képzelik, hogy ha minden Auto-n van, akkor nem működik!Peace
-
tom_tol
addikt
válasz IRON STORM #6732 üzenetére
Valoban
P5K-E -
Bib
őstag
válasz IRON STORM #6721 üzenetére
Nekem tökéletesek a Kingmaxok,és megy 1066-on ,sőt.Szeptember óta nem fagyott a vas soha, everest mem olv 9300.Szerintem csak az szidja aki nem tudja beállítani a bios-át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest