Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi710
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. IDE-SATA átalakítóval szerettem volna egy dvd-írót a géphez csatolni, próbáltam az 1-es SATA-ba, a 4-es SATA-ba, állítgattam a BIOS-ban is de nem sikerült összehoznom. Mit rontottam el?http://www.horgaszni.eu
-
VinoRosso
veterán
Úgy néz ki működik végre a GTL ref állítgatás az 1006os BIOS-szal. Sikerült annyira stabilizálnom a procit, hogy lefusson 4100on a 32M. Kár hogy 460as fsb fal miatt 455-460 közt kezd teljesen instabillá válni a proc lehet nég menne még egy 50 Mhzet.. . no mindegy igy is elég jó bencheredményeket produkáltam( 1M 32M ). Lassan kezdek megbékélni ezzel a lappal.
-
gardener
senior tag
P5K Pro lapra rakott már fel valaki réz Ninját?
-
stalone
csendes tag
Sziazstok kéne egy kis segítség.P5k alaplapomba a geil 2*1gb 800mhz cl5-os memória csak 400-on megy.Ha valaki leírná hogy állitsam be azt megköszönném.
-
stalone
csendes tag
Tehát akkor úgymegy ahogy kell? köszi
-
apro
senior tag
-
bigdigit
addikt
lehet downgradelni a premiumot is.volt korábban link is egy biosnyitó progira.
én is visszatettem vele a 0404-et.
de idővel úgyis szükség lesz rá ha végre kijönnek a 4magos 45mm procik.2 magosra már nem akarok lebutulniaz asus honlapján a p5k premium topikokban felleled a linket ha szükség lenne rá.
-
SyPunto
csendes tag
Asus P5K Premiumra, nem fér fel a Ninja proc hűtő??
-
Mano66
senior tag
Bios-bol,hogy lehet visszarakni a 0903-ast,mert a 1001-es nem jött be.Az EZ Flash betölti a 0903-ast de nem irja felül az ujabbat.A lap P5KC
Kösz a válaszokat.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
ImI87
őstag
válasz bigdigit #7512 üzenetére
köszi az infót
amúgy igazad van, addig én sem teszem fel, amíg nem lesz meg a jókis q9450 procim
már előre kinéztem magamnak, de még pár hét mire lehet kapni....viszont ha élesben lesznek használva az új procik, valszeg jön majd ki mégújabb biosok, legalábbis remélem. mostanában kicsit sz@rnak a biosfejlesztésre, és úgy gondolják, h mindenki b@ssza meg a régi csöves p35 lapját, vegyen új x48at........
egyébként miért van ez h nem lehet downgrade-elni egy biost?
mi ennek az értelme?ImI
-
Mano66
senior tag
Melyik régebbi a 6-os vagy a 7-es sorozatbol.Mert a 7.13-as és a 7.10-sel sem jo.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
horpet55
csendes tag
Sziasztok!
P5KR lapom van és a következő a gondom. Windows XP-ben üresjáratban rá-rá ír vagy olvas kb. 2 másodpercenként a rendszervinyóra a gép. Ezt folyamatosan csinálja, csak egy egy pillanatra, de baromi idegesítő. Ha hagyom pl. asztalon állni több percig, akkor abahagyja egy idő után, de bármit csinálok a művelet után újra percekig csinálja. Amim van: P5KR, 2.4GHz Core 2 Duo 800MHz FSB, 800-as RAM-ok. nincs tuning. A HDD egy Seagate 7200.11 -es 500-as 32MB cache.
Amiért úgy hiszem, hogy az alaplap a hibás a dologban:
Kipróbáltam egy másik ugyanilyen HDD-vel és egy Hitachi HDD-vel is - eredmény ugyan az. Nem csinálhatja program vagy driver hiba sem, mert szűz windowsnál is ugyan ez van már az első felbootolás után is. Kipróbáltam úgy is, hogy lehúztam mindent a gépről, ami nem feltétlenül kell.
Van már némi tapasztalatom gépek terén, de ilyet még nem láttam. HELP valaki please!
Ja BIOS is a legfrissebb...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Na emberek. megjött a zsir uj premium lapom, amit gariba kaptam.
Bizonyára már olvashattátok, hogy A legelső premium lapom, a bios downgrade (amit bigdigit is említ) miatt elszált a lap, és restart után nem volt hajlandó elindulni. 2 hét alatt kicserélték, csak mint utólag kiderűlt, használtat adtak vissza, és mondtam hogy én nem fogadom el. Szal eltelt újabb 2 hét, és ma kézhezkaptam a zsir új lapot. Plusz pont, hogy ugye csak a lapot kellett visszaküldenem, erre most meglepetés fogadott, ugyanis a "mitulás" bácsi telerakta újból, szóval 2 antennám van a wifi-hez, dupla annyi kábel, 2cd, 2 könyv stb. Jelezném, hogy nyugodtan vehet bárki premiumot aki eddig félt a sata bugtól, mert jelentem, hogy nyoma sincs sata bugnak (500gb samsungom tökéletesen megy) és minden egyes funkciója működik a lapnak. Tegnap vett egyet floxet kolléga is, és neki sincs semmi gondja vele, (400gb samsung vinyója van). Sőt az első premiumomnak se volt sata bugja, pedig azt Október környékén vettem. Nos szerintem ASUS-éknál csinálhattak valamit, mert régóta nem találkoztam már sata bugos premiummal.
Egyszóval mindenki veheti nyugodtan a P5K Premiumot, nem fog benne csalódni![ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
ImI87
őstag
Hello!
Érdekes jelenséget tapasztaltam a Premium-mal.
Ugye a vdrop elvileg azt jelenti, hogy terhelés alatt leesik a cpu fesz.
Na, nekem ehhez képest nemhogy leesik, hanem megnő terhelés alattBiosban 1,4250-et kap a proci, vista32 idle 1,392 mutat a CPU-Z. Ha indítom az orthos-t, akkor visszaugrik 1,4000-ra.
Ez most valami csodalap vagy mi?
Normális ez, illetve szerintetek mitől van?ImI
-
stalone
csendes tag
[link]Sziazstok megint én vagyok nézzétekmek légyszives 400 vagy 800-on megy.köszi
-
Kelvin
őstag
-
VinoRosso
veterán
válasz pinnacle #7521 üzenetére
CPU fícsörben minden kikapcs.
feszek:
vCPU- 1,625( valós 1,6V )
vNB- 1,55V
vDIMM-2,4V
vPLL- 1,8V
vSB- 1,2V
vFSB term.- 1,5V
clock overcharrging: 1,0V ( a réggebbi iosokban mV volt )órajelek:
cpu-9x456
dram-ddr2 1096( fsb/dram= 5:6 )
strap auto( de asszem 333at állít be, 400al is elérhető szorzó, de azzal nem stabil nálam )mem időzítések( BIOSól ):
4-4-3-4-25 / 2T ( a többi memsettel lett belőve, tehát auto )
egyéb:
load line calibration- enabled
dram static read control- disabled
performance- boost level 2
PCIe/CPU spreadspectrum-disabled
NB gtlref- auto
CPU gtlref-0.63xremélem nem hagytam ki semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- E-roller topik
- LEGO klub
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen monitort vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- BestBuy topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest