- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
Aktív témák
-
tkesy
addikt
258 MHz FSB-ig bírja a proci.... :))
de most csak 217 MHz-en használom szinkronban a HyperX-kel...
UI.:
A Rambus-os rendszerekről meg csak annyit, hogy az enyém májusban lesz két éves, és tökéletesen meg vagyok elégedve vele.... Összességében az eddigi legjobb rendszer amivel találkoztam... -
HiperG
addikt
Nekem volt i850-es Rambusos P4-es rendszerem kb negyed évig.... nemtom mit dicséritek... stabilnak stabil volt... de ugyanúgy stabil volt az AMD-s rencerem meg a mostani canterwoodos is....
Szal csak mielőtt Rambust boldoggá avatjátok... -
Te az előbb a tuningolásról beszéltél. Természetes, hogy egy 800-as fsb-s procit nem lehet rendesen tuningolni egy 400-as fsb-re tervezett lappal. Ennyi erővel a BX chipes lapokat sem lehet tuningolni, mert abba meg csak a P3 megy bele, és nyilván nem lehet benne tuningolni egy 800-as fsb-s P4-et...
Egyébként egy 2,66/533-as proci megy benne vígan. Nem tervezem, hogy lecserélem egy ddr-es lapra, mert nincs semmi értelme. Egy csomó pénzért letene (talán) egy pici teljesítménynövekedést elérni. Majd ha ez kevés lesz, mondjuk 1-1,5 év múlva, akkor váltok, de akkor már inkább egy DDR2/prescott PCIx rendszerre... -
erdoke
titán
válasz
strike-force #31 üzenetére
i850-re gondoltam. Bocs, nem vettem észre a melléütést.:B
-
Lőre
tag
Többen is említették,hogy nem mindenkinek működik a bill-ről való gépindítás mint ahogy nekemsem!
Viszont van akinek megy .
Tudja valaki hogy mivel van összefüggésben illetve ,hogy mit kell tenni hogy nekem is menjen??Természetesen a biosban már jópárszor beállítottam és mégse megy. -
-
erdoke
titán
Ez nem igaz, és vitatkozni is csak az i650<->i7205 (GB) párbajnál volt érdemes, a dual DDR400 már egyértelműen gyorsabb az 1066-os Rambus-nál. TUningpotenciálról nem is beszélve. Egyedül a SiS adott ki chipsetet az 1200-as Rambus-hoz a C-s P4-ek mellé, de még tesztet is alig láttam, nemhogy embert, akinek ilyenje lenne.
-
erdoke
titán
Próbáld a 2-3-2-5-öt, esetleg a 2-3-3-5-öt a Street Racerrel (a BIOS-ban 2-5-3-2 ill. 2-5-3-3). Figyelj arra, hogy a Strap ... by menüpontban a procinak megfelelő érték legyen kiválasztva (esetedben PSB400), a CPU: DRAM-nál pedig 1:1. Így told fel az FSB-t 133 MHz-re, szerintem ezt a memóriának bírnia kell (266-on). Esetleg a procinak adj 0,05 V-ot, ha nem stabil (és nem memória jellegű fagyásokat kapsz), az 58 fok még nem problémás, ráadásul az újabb Abit lapok fele is rendszeresen jóval fölé mér (akár 10-12 fokkal).
-
zugkraft
csendes tag
Ja, és egy RAMBUS-os gép legendásan atomstabil...
-
_Volkovy_
nagyúr
Tanulság:RD-t DDR-re nem cserélünk.
-
Gorneck
legenda
Aha azt nem tudtam, hogy alapból megy rajta! Azt hittem szoftveresen kell mahinálni rajta vmit!
abit ic7g, 2.8 800, 9600xt, sajna csak 1db samsung ram az is 333as!
aquamark31000, 3dmark03 4100!
No tuning! A procit hiába húzom az eredményem ua marad! Változást csak a videókártya húzásával érek el! -
Encian
tag
Az ATI Radeon 9500 Pro alapból tudja a 8 pixelcsatornát, tehát az megy.
At-a-glance
Fast 3D gaming performance
Complete Microsoft® DirectX® 9.0 support
128MB of DDR memory
8-pixel pipeline architecture
128-bit memory interface
Video output support
Featuring CATALYST™ - Industry-leading software suite
Aquamark 1024*768 ban GFX 3338 CPU 5513 Össz. 27924 pontokat adta. Ez jónak mondható? -
Encian
tag
Sziasztok !
Nem gondoltam volna, hogy ennyi idő után valaki még hozzászól a topichoz. :)
Köszönöm az eddígi véleményeket ! Legújabb bios 2.1 és a memória 2-5-2-2 re való állításával sikerült 11034-es eredményt elérnem 3DMark2001SE-ben. A Street Racer beállításnál a gép nem bootol, turbonál sem, csak autón. Még megpróbálok állítgatni az FSB-n meglátom mennyit javul.
Köszönettel: Encian -
aga
tag
Ha jól emlékszem az RD ramok bizony gyorsabbak voltak valamivel DDR-es társaiknál, eltűnésüket is az okozta hogy irdatlan drágák voltak. Mivel a CPU csak 400-as FSB-vel megy, így a memória csak DDR266, még húzva sincsen DDR333. Ha jelentősebb teljesítménynövekedés kell, akkor sajnos a procit is cserélni kell.
[Szerkesztve] -
Encian
tag
Sziasztok !
Gondoltam itt az ideje lecserélni az Asus P4T-e /Intel 850 chipset/ alaplapomat 2*256 Rambus Samsung memóriával Abit IC7 /Intel 875 chipset/ 2*256 400MHz Samsung dual Ram-ra. minden egyéb maradt a régi 2 GHz P4 proci, ATI Radeon 9500 Pro VGA /build by ATI/ Audigy2 hk. XP Hun SP1. Azt hittem az újabb chipset érezhetően jobb eredményeket fog produkálni. Hát nem.
régi konfig 3DMark2001Se 10456 semmi tuning
új konfig 9731
rosszabb mint volt :(
proci húzással 2,4 re sikerült elérni 11194, de így a hőmérséklet 58 fokos.
Ennyivel jobb az RD ram memóriakezelése? Milyen BIOS beállításokat használjak? - minden alapon.
Köszönöm a válaszokat - Encian
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile (ARPG)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged