Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
megoldódott.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
cs.zs.
üzenetére
természetesen azt is próbáltam már. kb 20x.. tökmindegy neki
a szalagkábelt is megnéztem, nem látok rajta sérülést..egyetlen egy dolgot nem próbáltam csak meg végül, AHCI módban ujrarakni a win10-et.
de azt gondolom, az se segítene.. tekintettel, hogy bios semmilyen felállásban nem látja a vinyót, csak az ssd-t meg a pendrive-okat..
franc vigye el. ez vanköszönöm hogy segíteni próbáltatok azért!
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
sajnos, mindennel ugyanaz.
egy 2.5"ssd-vel probáltam, azt nem látja. találtam még két másik régi 2.5" hdd-t, azok fel se pörögnek... ez, ami benne volt, ez felpörög, és megy. de a bios nem látja.. (meg a win10 sem, nyilván)
sztem feladom..lehet, vezérlő, amit írsz Te is
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
cs.zs.
üzenetére
nem, előzményről nem tudok. eleve azzal hozták ide hozzám, hogy valamiért nem látja a 2nd hdd-t a rog. és hogy. oldjam meg.
egyébként, most ott tartok, hogy már felpörög a kisvinyó. eddig nem is pörgött fel.. most pörög, meg is örültem mint majom a falrkának, de a rohadt bios még mindig csak az m.2 sst-t látja. 2-es, 3-as sata portok empty továbra is..
nem értem egyszerüenfeltenném én AHCI-val a win10-et ujra (ez volt az eredeti alapmentő ötletem is), de azon, hogy nem látja a bios sem a kis hdd-t, egyszerűen képtelen vagyok túllépni.. valamiért a 25éves rutinom ezt diktálja, ha a fene fenét eszik is
Pyttawrx a 2.5"-es a második számú kisvinyó benne, nem az ssd. az ssd m.2
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
az ssd-t látja is, a sima, 2.5"-es noti hdd-t nem látja.. egyiket se, amit belerakok. csatlakozó okés, kábel sincs elszakadva
az m.2 ssd-ről megy, természetesen. még mindig fent van az eddig win10, már felraktam minden drivert, win update-ből is mindent. Lemezkezelő nem lát semmit.. csak az m2.-t.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
cs.zs.
üzenetére
kipróbáltam, azt sem látja

mit gondolsz, hogy azt akkor jól gondolom, hogy kelljen bármilyen +driver is majd wint10nek esetleg, de a bios-ban azért látnom kéne mindenképp a 2nd hdd-t is?reseteltem a bios-t is már default-ra. bios update-et viszont még nem csináltam.
de nehogy az kelljen már neki.... -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
sehol nem látom. se az easy mode bios főképernyőn a Storage-szekcióban, se a SATA-aloldalon a drive-ok, se a win-telepítő.. mintha nem lenne.
egy ismerősöm vette meg egy ismerősétől, aki azt mondta neki, bár a wint újrarakta, a 2nd hdd-t még nem látja, mert valami "plusz divert" kell hozzá még felrakni.. ezzel nekem csak annyi a bajom, hogy bios-szinten azért még látnia kellene azt is. vagy nem feltétlen?
amivel még próbáltam játszani, az ez:
itt nem tudom, melyikkel lenne a szerencsésebb újrarakni a win10-et.. de igazából, most bármelyikre is állítom és restart, egyik állásban sem látja mindkét vinyót.. -
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
adott egy ROG GL503V noti.
hibrid cucc ugye, van benne egy m2 ssd, és egy sima sata-s hdd.
a problémám az, hogy bios szinten sem látom (egyelőre) a normál vinyót! csatlakozás oké, megnéztem, nincs lejőve lapról. de akármit is csinálok, csak az m2 ssd-t látja, meg pendrive-ot, ha épp rádugok egyet.
hogyan, mit kellene csinálnom, egyáltalán tudok-e csinálni valamit, hogy lássa a sima vinyót is, ami benne van?
nagyon köszi ha tudtok segíteni! -
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
egy zenbook UX425JA-t vettem ma, usb-c/jack adaptert nem kaptam hozzá sajnos, kellene egy. tudtok ajánlani valamit, ami biztosan működni fog vele?
próbáltam egy 2500ft-os mobiltelóhoz való utángyártott adaptert, azzal semmi, sajnos..ugyanúgy a beépített hangszórói szólnak
köszi! -
Tibiajax
nagyúr
sziasztok!
segítséget kérek, mert egyelőre nem jutok dűlőre egy új asus notival és kezdem tépkedni a hajamat..
asus X512FA (15.6", pentium 5405U, 128gb ssd)új win10-et felraktam, minden szuper, de nincs hangvezérlőm! piros x-el jelzi..
ráengedtem az összes win update-et, mindent lefrissített, volt a listában realtek-es ez-az driver is, gondoltam, azok lesznek majd.. de az update véget ért, a rendszer naprakész és még mindig piros x a jobb alsó sarokban, és nincs hangja a gépnek.
eszközvezérlőben ezt látom, a kezdettől fogva:
asus oldalán egy realtek-csomagot találok csak, abban több könyvtár, egyiket sem fogadja el, ha manuálisan adom be neki a drivert..
van esetleg valami ötletetek?
köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- JBL Charge 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
itt nem tudom, melyikkel lenne a szerencsésebb újrarakni a win10-et.. de igazából, most bármelyikre is állítom és restart, egyik állásban sem látja mindkét vinyót..