- eBay-es kütyük kis pénzért
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
Én a bejelentés utáni 1-2 évben nagyon aktívan figyeltem a játékot, regisztrálva is voltam a hivatalos fórumon, sokat beszélgettem. A kickstarter úgy indult, hogy 2018 decemberben megjelenik. 1-2 év késésre fel voltam készülve, de aztán kiderült, hogy igazából a játék még sehogy se áll. Most elolvastam amit írtál és azt látom, hogy eltel kb 7 év és még mindig kulcs funkciók hiányoznak teljesen.
Olyan Star Citizen feelingem van. Nem a lehúzás részére gondolok, hanem hogy valami nagyon fantasztikus dolgot akarnak csinálni, amit még senki és elmondva nagyon szuper lenne, de nem sikerül megvalósítani és ezért csúszik minden, sokszor újrakezdik és egyszer talán lesz belőle valami.Amúgy van bennem erős koncepciós kétely. A játék bevallottan nem akar tömegjáték lenni, hanem egy kisebb szeletét célozza meg a játékosoknak. Nemrég olvastam egy listát a legnépszerűbb MMO-król. 10. helyen a napi játékosszám 133k volt. Nem egyidejű, hanem aki legalább egy kicsit benézett egy nap. Ez alapján én csúcsidőbe sem számolnék 30k-s egyidejű játékosszámot. Ahogy írod a szervert kb erre méretezik.
1. nem tudom, képes lenne-e elérni egy nem tömegjáték ilyen játékosszámot, tehát képes-e megtölteni egy ekkora világot?
2. ha nagyon nagy a világ és nincs is csurig, akkor simán alig fognak találkozni az emberek. A fő node-ok nem fognak összeérni, ha nem ér össze, miért alakulna ki konfliktus?
Szintén a mérethez kapcsolódóan, ha nagy terület, nincs teleport, de támadjunk meg valakit, akkor az fél óra unalmas lovaglással indul, mert messze van, a közeliek meg a vazallus rendszer miatt alárendeltek, így őket nem támadjuk meg. Vagy ez hogyan fog működni a gyakorlatban?A gazdasági rendszer emlékeztet a Crowfall nevű mmo-ra. Ott az volt, hogy szint minden egyes alapanyag felszerelés stb játékosok által volt gyártva. Nagyon jól ki volt dolgozva az alapanyag minőségi szintek, a félkész termékek, amikből a végső felszerelés összeállt, nagyon jól személyre lehetett szabni őket. Rengeteg munka volt benne és alapvetően jónak is mondanám, viszont nem működött a gyakorlatban.
A kereskedés nehézkes volt, nem volt aukciós ház, rosszul sikerült cuccot fillérekért se tudtad eladni, de venni se nagyon tudtál. Így ha fejlődni akartál az alapanyagot is neked kellett farmolni.
Pénz alig esett mobokból, így a drágán kínált jobb cuccokhoz sokat kellett öldösni.
Tehát az eredmény az volt, hogy 4-5 óra elment unalmas grindeléssel és sikerült szerezni 1 nem alap fehér cuccot. Természetesen minden kopott, így idővel a szerzett cuccok semmivé lettek.
Jól szervezett guildeknél működött a koncepció, de olyan kevés ilyen guild volt, hogy rövid idő alatt kihalt a játék, mert a többieknek élvezhetetlen volt. Miután nem voltak többeik, a jó guildekenek is azzá vált.Szóval nagyon érdekes koncepciókat próbál a játék és lehet belőle valami szenzációs dolog is, de simán bele is törhet a bicskájuk.
Szóval részemről már nincs igazi lelkesedés, de mivel te mindig hozod a friss cikkeket ide, így mindig elolvasom, hogyan áll a játék, de még nagyon messze van. Én utolsó béták megérkezéséig biztosan nem fogom kipróbálni, max ha valami ingyenes teszt hétvége lesz vagy ilyesmi, de jelenlegi stádiumában még nem látom értelmét.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- TCL LCD és LED TV-k
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- AliExpress tapasztalatok
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Házimozi haladó szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest