Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DragonKid22
csendes tag
Sziasztok!
Létezik-e olyan nyomásérzékelő (lehetőleg nem csillagászati összegekért), ami Arduino kompatibilis?
0 és 2 bar közt kéne mérnie, legalább 0,1 bar pontossággal és ha a nyomás elér egy beállított értéket, akkor a kütyünek meg kéne húznia egy relét. Az alap feladat ennyi lenne, az aktuális nyomás kijelzése csak hab lenne a tortán.
Tudom, hogy létezik ilyen szelep, amit csak rá kéne kötni a relére, de azért nem szeretnék 50e forint körüli összeget kiadni. A segítséget előre is köszönöm! -
DragonKid22
csendes tag
Ohhh, jeeeah! Ez az, csak béna voltam a megtalálásához! Köszönöm!
Turbónyomás szabályzáshoz kell a cucc. BMW E30 324TD-ben az elektromos adagoló mechanikusra cserélése után a nyomásszabályzás elfelejtett működni. A kütyünek egy mágnesszelepet kell majd működtetnie és esetleg LCD-n kijeleznie az aktuális nyomást. -
DragonKid22
csendes tag
Én ezt rendeltem, innen: [link]
Remélem nem fogok benne csalódni.
Ja, nulla tudással rendelkezem, szóval érdekes lesz. Legfeljebb majd füstöl egy kicsit.Remélem jövő héten már itt lesz. (DHL hozza)
[ Szerkesztve ]
-
DragonKid22
csendes tag
Sziasztok!
Sos! Merte mar valaki skoppal, hogy mi jon ki az arduino uno laban? Nekem ezt produkalja:[link]
Talalkozott mar valaki ilyesmivel? Normalis ez?[ Szerkesztve ]
-
DragonKid22
csendes tag
válasz happy555 #229 üzenetére
Blink volt betoltve a mintatarbol, 10mp-re allitott bekapcsolasi es 10mp-es kikapcsolasi idovel. 13as lab es a GND kozt mertem. A lab kimenetkent van definialva. A dolog azon bukott ki, hogy egy MOSFET-et szerettem volna vezerelni, amivel 24V-os magnesszelepet kapcsolok. A szelep nem huzott meg, ha arduinoval vezereltem...
-
DragonKid22
csendes tag
válasz happy555 #231 üzenetére
Nem! Csak a skop volt rakotve, semmi mas, amikor az a felvetel keszult. A FET-tel csak a problema bukott ki es elkezdtuk keresni az okat.
Blinket betoltve USB-rol megtaplalva is ezt csinalja, kulso kapcsolouzemu taprol 12V-tal is ezt csinalja es labortaprol is.[ Szerkesztve ]
-
DragonKid22
csendes tag
válasz DragonKid22 #234 üzenetére
Megvan a megoldás! Mi voltunk balf...ok!
Ki jön rá a leírtak alapján, hogy mit hibáztunk el? -
DragonKid22
csendes tag
válasz happy555 #236 üzenetére
Nem abban volt a hiba.
Mint említettem, a blink nevű mintaprogramot töltöttem be, mikor a fenti kép készült.Annyit módosítottam rajt, hogy 1000ms-ról átírtam a késleltetéseket 10000ms-ra.
void setup() {
// initialize digital pin 13 as an output.
pinMode(13, OUTPUT);
}// the loop function runs over and over again forever
void loop() {
digitalWrite(13, HIGH); // turn the LED on (HIGH is the voltage level)
delay(10000); // wait for a second
digitalWrite(13, LOW); // turn the LED off by making the voltage LOW
delay(10000); // wait for a second
}A lényeg annyi, hogy az arduinora kötött kapcsolásban egy ellenállás értéke rossz volt, emiatt az a láb összeszedte a zavarokat és ezért mutatott mindenféle görbét a szkóp, négyszögjel helyett. A problémára azért nem jöttünk rá, mert mikor csak az oszcilloszkóp volt a gnd-re és a lábra kötve a zavarokat ugyan úgy összeszedte, mint mikor rajt volt a kiegészítő áramkör. Az ellenállást kicseréltük megfelelő értékűre és utána megszűntek a zavarok, olyan négyszögjelet kaptunk, amilyet szerettünk volna. Nem került a kivezetés lebegő állapotba. Most a MOSFET szépen kapcsolja a 24V-os reléket és a mágnesszelepeket.
Ezt a kapcsolást használom 1-2 eltéréssel: [link]
De elsőre a 10k helyett 100R volt bekötve. (Ne kérdezd, miért! Erre a leírásra most találtam rá, mikor szemléltető példát kerestem... Jobb lett volna előbb...)Röhögni ér!
Azt hiszem, ezt egy életre megjegyzem. Jobb ez így, hogy magunk szenvedtük ki a megfejtést, jobban berögződik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Ukrajnai háború
- Ingatlanos topic!
- Xbox Series X|S
- Monitor hiba topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest