Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mArZsi

tag

válasz Tankblock #5545 üzenetére

(#5551) Janos250 hozzászólásában leírtakat kövesd és menni fog.

Annyival egészíteném ki, hogy:
    - GPIO10-nek minden további nélkül mennie kell.
    - GPIO2 csak felhúzóval megy és jobb ha nem lóg boot alatt rajta semmi
    - GPIO0 magas progi mód miatt

• Janos250

őstag

válasz Tankblock #5545 üzenetére

Na, akkor kezdjük Ádám/Évától.
    A leírtakból úgy tűnik, hogy a "fehér" panelra forrasztottad. Forrasztások jók? Nincs két láb között rövidzár, vagy nem érintkezés, ahol pedig kellene? Erős nagyító elő!
    A 2 ellenállás az rendben van. Egyik: CH_PD (chip select) fel VCC-re. Másik: GPIO15 földre, azaz ne SD-ről akarjon bootolni. GPIO2 elvileg VCC, de ha sehova nem kötjük be, nem szokott zavart okozni. Ez elvileg valamit az SD bootnál szabályoz, pontosabban nem tudom, mindig VCC normál esetben
    A 3.3V-ot kinnről adod, vagy a panelra forrasztottad be a fesz. szab-ot. Ez utóbbi esetben a középső 0 ohm "ellenállást", azaz rövidzárat kiforrasztottad?
    A flash módot én DIO-ra szoktam állítani, nem QIO-re. Nem mintha használnám a QIO helyett DIO miatt felszabaduló GPIO9 és GPIO10-et hanem "csak".
    Program feltöltés:
    GPIO0 földre, utána reset. Ezzel download módban indul. Itt így kell, mert csak Rx,Tx van bekötve, ezért kézzel kell download módba tenni. ("ck") Később a már feltöltött program futtatásakor GPIO0 VCC-re. (vagy sehova)
    Utána IDE-ből program feltöltés. A piros pontok elindulnak, és a végén a done uploaded-et írja ki?
    A toolsban hogyan állítottad be a paraméreket?
    Így?
    [kép]

Nem állítottad túl kicsire a memóriát? Nem akarsz véletlenül olyan GPIO lábat használni, ami a panelra nincs kivezetve, azaz a flash memóriát kezeli?

[ Szerkesztve ]

Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés