- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Kempingezés és sátrazás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Erre mindenki mást javasol.
Az én véleményem:
Elsődlegesen a WiFi használata. Szerverre van többféle verzió a neten, mind kicsit más.
Én nem azokat használom, hanem az alapot, tömören a lényege:WiFiServer server(80);
WiFiClient client ;A loopban pedig a lényeg:
client = server.available();
if (client.available()) { // if there's bytes to read from the client,
char c = client.read();Természetesen még jönnek hozzá a sallangok, például, hogy vége akkor van, ha két cr/lf jön egymásután.
client.println(protocolHeader);
client.println(httpHeader);
client.print(body01);A végén:
client.stop();
Ezt így alapszinten használom. Ha valamelyik kész httpserver kezelőt használod, az egyszerűbb, de nekem ez kényelmes, és rugalmas.
Olyasmi, mint a PHP, hogy írod azt, amit a WEB lapodra akarsz tenni.Aztán ott van az OS, a freeRTOS, amire sokan mondják, hogy igazából nem is OS, mert pl. nincsenek benne userek.
Ezzel az esetek zömében nem kell foglalkozni, nem kell, hogy a user lássa.
Ha párhuzamosan akarsz taskokat futtatni, akkor vagy a szabványos C++ módon teszed, és az OS eldönti, melyik magra teszi:thread szal1(helloWorld1);
thread szal2(helloWorld2);
szal1.join();
szal2.join();A join akkor kell, ha be kell várni az adott szál befejezését,
vagy kreálsz neki külön taskot, például:
xTaskCreate(
readTempr,
"homersekletOlvas",
5000,
NULL,
6,
&homeroTaskHandle
);Én ezzel például olvasom a hőmérsékleteket mindentől függetlenül a "readTempr" függvénnyel, és belerakom globális változókba, ezért nincs szükség paraméterekre, azaz NULL nullpointer. Itt szokott egy kis gubanc lenni annak, aki először használja, mert ide a paraméterekre (pl töm, struktúra) mutató pointert írunk, de az xTaskCreate void típusú pointert kér, ezért kényszerítéssel voidosítani kell, majd a függvényben ismét kényszeríteni az adott típusra. Ha el akarod dönteni, hogy melyik magra tedd, akkor azt is megadhatod. Én például szeretem az ilyen mellékes dolgokat a 0-ás magra tenni, mert ott fut magas prioritással a WiFi kezelés, az üresjáratokban pedig az én "mellékes" függvényeim, egymástól függetlenül. Például amit az előbb írtam, abban végtelen ciklus van. Beolvassa a hőmérsékleteket, beleteszi globális változóba, vár egy időt, majd újra olvas. Ilyen esetben a wait az nem tényleges várakozás, hanem a többi tasknak adja át a vezérlést. Mivel a hőmérsékletek byte-ban vannak, nem kell semmiféle zárás, hogy ne akkor olvasson az egyik, amikor már az adatok felét átírta a másik, és akkor hülyeséget kapjon, de ha több byte-os az adat, akkor kizárás szükséges..
Aztán célszerű a rengeteg hardver perifériát kipróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 3060TI 8GB VISION OC
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech, Corsair - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest