Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Yézi: "Új" gépház
- droidic: Safe Mode az agyban
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
repvez
üzenetére
Janos250 feszültségosztót javasolt, a GPS RX lábára, ami az arduino 5V-os kimenő jelét alakítja 3,3V-ra, így védi a GPS modult a túlfeszültségtől.
Amit én írtam, az felfelé húzza a GPS kimenő 3V-os jelét a TX lábon, 5V-ra, hogy az arduino tudja értelmezni, mert neki valószínűleg kevés a 3V ahhoz, hogy magas értéknek értelmezze, vagy pont elég, de egy kis külső zavar elég, hogy elrontsa a kommunikációt. A 10k felhúzza a vonalat 5V-ra, a 120Ω pedig védi a portot a visszafelé folyó áramtól.
A kétféle ellenállás kombinációt nem ugyanúgy kell bekötni!
Amit én írtam, nem elegáns/hivatalos/végleges megoldás, csak egyfajta dirty hack, hogy kiderüljön, az alacsony jelszint okozza-e a kommunikációs problémát, vagy más. Hivatalosan használhatsz helyette például CD4050 szintillesztő ic-t, de mivel ellenállás van otthon, gondoltam a teszthez elég lesz ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Acer notebook topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 3D nyomtatás
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ekkold