- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hiperwolf
tag
Nagyon régen próbálgattam, inkább elkedvtelenített a linuxtól, persze ez tényleg még azelőtt volt, hogy komolyabban bele tudtam volna mélyedni a dolgokba. Ahogy egyébként látom, nagyon stabil rendszert akarnak összerakni, így pont az Arch ellentétének mondanám, és talán Debianhez tudnám hasonlítani. Ha stabil rendszert szeretnél, amit csak használni akarsz, akkor szupi, de buherálásra már annál kevésbé. Nem is arra csinálták, hogy az alap KDE-t lecserélje valaki. Legalábbis a sok évvel ezelőtti emlékeimből ezt tudom felidézni. Valaki leírhatná, hogy mi a helyzet vele most, mert engem is érdekel.

-
Hiperwolf
tag
Segítséget kérnék a billentyűzetkiosztás beállításában.
Beállítottam a konzolos és X11-eset is tudomásom szerint... Amiket futtattam:
localectl set-keymap hu
localectl set-x11-keymap hu
setxkbmap huStandard magyart szeretnék, úgyhogy ahogy olvastam, nincs szükség külön definiálni a model-t és variant-ot, valamint egyedüli kiosztásként használnám.
locale.conf-ban angolt állítottam be, mert angol rendszert szeretnék magyar billentyűzetkiosztással.
$ localectl status
System Locale: LANG=en_US.UTF-8
VC Keymap: hu
X11 Keymap: hu$ setxkbmap -query
rules: evdev
model: pc104
layout: huA fenti localectl set-x11-keymap a /etc/X11/xorg.conf.d/00-keyboard.conf-ban tárolja a beállításait, de megpróbáltam már 10-keyboard.conf-ban és a 10-evdev.conf-ban is beállítani, egyik sem eredményezett semmit, viszont amikor a 10-evdev.conf-ban volt, akkor a localectl status-ra kapott válaszban X11 Keymap: n/a szerepelt.
Mindig szívtam a billentyűzetkiosztás beállításával, de ennyire még sosem.
Ha számít, egy Raspberry Pi-ról van szó, az elsődleges ablakkezelő pedig Openbox, viszont i3-mal sem működik, tehát valami központi beállítást szeretnék, nem pedig gányolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

BoB