Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Shyciii

veterán

válasz Frawly #6713 üzenetére

Ezt nem tudom neked megmondani, de minden műtét, vagy optikusnál mikor bemérik, akkor egy viszonyszámot mondanak. Gondolom a 100% valami olyasmi lehet, hogy egy egészséges 32 éves férfi ember milyen távolságban mekkora betűméretet tud leolvasni, és ahhoz mérnek mindent. Gondolom valami ilyesmi lehet Mivel már 4 éve volt a műtét, így már esélyesm sincs megkérdezni a dokinőt, mert már kontrollra sem kell járnom. A legutolsó bemérés most volt egy hónapja a céges egészsgügyi vizsgálaton. Aszerint pont olyan, mint műtét után, vagyis nem romlott, hanem maradt 140% és 120% .Nyilván ez nem sokáig lesz így, mert én is öregszem, úgyhogy addig élvezem a látást :D

Polybar még akár ennél is szebben nézhet ki, csak nekem inkább funkcionalitás a fontosabb, mint a kinézet. Minden egyes bejegyzst lehetne más színnel aláhúzni pl. Amúgy lxtask helyett htopot is elő lehet hívni, bármilyen programmal működik. Htop-ot azért nem állítottam be rá, mert azt beírva nem indul el a termite és benne a htop (ez amúgy a Rofi alatt sem teszi meg, tehát tuti valami globális beállítás kellene ehhez, de erre mág nem jöttem rá). Így maradt az lxtask. De ha van ötleted hogy oldható meg, hogy htop-ot meghívva bárhol, azzal elinduljon a default terminal program benne a htop (vagy a legjobb lenne bármilyen terminalos progira), akkor azt szívesen fogadnám. Bár amióta ez van tán 3x ha elindítottam, akkor is max memóriafoglalás összehasonlításnak, mert task kilövésére is pkill-t használok a terminál ablakban, szal valszeg majd le is kapom az lxtask-ot. Jah azt elfelejtettem írni, hogy a wifi amit látsz természetesen eltűnik és az ethernet kapcslatot mutatja, ha hálókábel van bedugva, szal az is rendesen dinamikus. A fényerő növelése-csökkentse természetesen megy billentyűről is. Alapban vannak az Fn gombhoz dedikált billentyűje, amit vagy 1 éve beállítottam az Openbox és Arch alatt (kellett az arch-ban is mókolni hozzá), hogy működjenek és persze, de nekem egérről kényelmesebb, de lehet billentyűről is vezérelni.
    Az biztos, hogy több GUI-s programot használok, mert azért a böngészés neten mondjuk Lynx-el eléggé ocsmány. Bár amúgy most épp MinBrowser-t és Qutebrowsert tesztelek épp, hogy valami minimálisabb browserem legyen, de tabot tudjon. De egy normális képnéző, file manager ezeket TUIs programmal nekem nagyon ocsmány, és nem kényelmes. Próbáltam én pl ranger-t erre, de egyszerűen borzalmas számomra ezek kezelhetősége, meg ezekben nemigen volt ftp client, amivel a mobilra tudtam volna csatlakozni. Aztán időnként kell fotókat szerksztenem, tehát Gimp. Ugye TUI-s erre megint nincsen, kell használnom teamviewert, vnc-t is, azért ezeket normális használható TUI-val nem, vagy korlátozottan lehet helyettesíteni.
    De pl terminál alatt módosítok alap config fileokat (nano), videófileok konvertálása, vagy audio codec megváltoztatáshoz (ffmpeg), iso fileok kiírása pendrive-ra (dd), sacd-d nagyfelvbontású hangileok flac-re konvertálására (sacd_extract), flac szétbontására (split2flac), vagy androidos teló átprogramozására (adb, fastboot), szal igen sokat használom ennek ellenére a terminál-t :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés