Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Beni2360

félisten

válasz KTU #119349 üzenetére

Hát én komolytalan kereskedő voltam mert a nyugdíjba vonulásom előtt 15 évig alanyi adó mentes voltam. és éltem mint marci hevesen. Igaz csak gyermekruha kereskedelemmel foglalkoztunk. Úgy, hogy nem kell bemutatni az erről szóló rendelkezéseket.

• fateless

veterán

válasz KTU #119349 üzenetére

Nem a cég védelmében, hanem az alanyi adómentes vállalkozás védelmében írom, hogy mivel munka mellett volt egy kis vállalkozásom, ezért a könyvelő javasolta az alanyi adómentességet, mert tudtuk, hogy nem fogom elérni a határt, így praktikusabb volt azt választani.
    A vállalkozás most is megvan, csak szüneteltetem a tevékenységet, mert így csak évi 5.000Ft kamarai tagságit kell fizetni, de ha a gyerekünk nagyobb lesz, akkor lehet, hogy feleségem beszáll és a baba mellett folytatjuk közösen a munkám mellett kiegészítő jövedelemként. Mindig számlát adunk (mást nem is tudnánk adni), de cégek is voltak vevők, mivel ha olcsóbb annyival a szolgáltatás, akkor jobban jönnek ki az ÁFA visszaigénylése nélkül, de 40-50%-kal kevesebbet fizetve egy tréningért. Mi pedig ha havonta egy tréninget csinálunk, nrm fogjuk elérni a 6M-s határt.
    Mindemellett párommal évtizedes tapasztalat van mögöttünk, komoly munkát végzünk, de mivel nem tervezzük azt, hogy nagyba is felfuttassuk a vállalkozást, felesleges a jelen helyzetben más keretek között végeznünk munkát, mert a főállást (lelkészséget és szociális munkát) nem akarjuk otthagyni, az a hivatásunk. A mentorálás és a tréningek pedig egy szakmai hobbi, ezért is végezzük jóval olcsóbban.

Kereskedő cég esetén viszont teljesen igazad van, nem lehet komoly munkát végezni hosszú távon. Azért írtam ezt le, nehogy valaki elolvasva a jól összefoglalt írásodat az alanyi adómentes vállalkozást értse félre

Új hozzászólás Aktív témák