- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
balazs1022 #54503 üzenetére
Klónt ne! Ha lehet ez a javaslatom: klónt ne!
Legtöbb esetben nincs támogatás. Ez pedig a kínai telefonoknál fontos. -
válasz
kisgyerek85 #54341 üzenetére
Az390-ben fix fókuszos kamera van.
-
válasz
kisgyerek85 #54332 üzenetére
ZTE V889M
ZTE V889SHaier W718 - IP67: csepp és porálló
Ha gyengébb is elegendő, akkor Lenovo A390.
-
válasz
ekrisztian #54235 üzenetére
Az sp flashtoolos bejegyzésem végén van egy számoló xls, amibe csak be kell tenni a scatter tartalmát és kiszámolja az értékeket. [link]
CWM ügyben a fórumtémában is körülézhetsz.
-
-
válasz
vadkörte #54158 üzenetére
Légyszi tedd fel a cust-ot is valahova, mert úgy néz ki, hogy ext4-es partíció, könnyen bele lehetne kukkantani.
@(#54166) szabos
Ez elő szokott fordulni az mtkdroidtools esetén. egy "sima" és egy PMT-s. Ugye?
A droidtools talál valami különbséget és ezért. (rua@xda biztos tudja, nekem még nem sikerült magamtól rájönni, olvasni meg most elég kevéske időm van) -
válasz
RVR400 #54163 üzenetére
Sajnos nem lenne megoldás, hiszen nincs hova kiterjeszteni, vagy csökkenteni.
Ahhoz a /data mellett kellene még lennie egy másik partíciónak.
Az ebr fájlok fogják megmondani, hogy mi honnan kezdődik és meddig tart.
Ez miatt a jelenlegi elérhető ilyen fájlok flesselése komoly problémát jelentene, beláthatatlan következményekkel járna.
Főleg, hogy nem tudjuk (egyenlőre) mit is keres ott a cust partíció.@ #54162 szabos
Köszi az infókat.Ma délután talán el is készülhet a korrekt termékkóddal portolt CWM (6.0.4.0 lesz)
-
válasz
vadkörte #54156 üzenetére
Hűha...
Ez megint egy újabb partíciókiosztás, nem az mint a megszokott 6589-es...
Itt alapból nincs sdcard belső partíció, de van helyette
cust 0x000000000c000000 0x0000000044180000 2 /dev/block/mmcblk0p6
Még egy fénykép jó lenne az MTKDroidtools-os "blokktérkép"-ről.
Bonyolódik a helyzet...A klasszikus értelemben vett "átparticionálás" akkor volna aktuális, ha a "data" után következne a "FAT". De itt az nincs.
Az mtkdroidtools-ban erről a "cust" (custom???) részről van mentés?
Mára elfogytam.
-
válasz
vadkörte #54153 üzenetére
Szerinted, ha a mostani ROM-on sikerülne a jelenleg nem létező belső tárhelyet a data átpartícionálásával létrehozni, a frissítés már menne?
Meg fogom nézni a telepítőkészletet, ki tudja mi van benne.
Átparticionálást most nem javasolnék még.
Most a legfontosabb a türelem.A firmware.info is kellene az mtkdroidtools-os mentésből, mert abban vannak a tényleges partíciókiosztások.
Ugyanis a kínaiban más van, mint a feltételezhető angolban. -
válasz
vadkörte #54146 üzenetére
Na itt is vagyunk kéremszépen:
ro.product.model=G700
ro.product.brand=Huawei
ro.product.name=G700
ro.product.device=G700
ro.product.board=G700
Fehéren-feketén ott van, hogy mi micsoda.
És a gyári frissítés tuti, hogy lekérdezi a ro.product.model értékét.
Ha nincs meg, akkor meg elszáll hibával, és nem települ:
assert failed: getprop("ro.product.model") == "G700"
E:Error in /sdcard/googleota/update.zip (status 7)Szóval kell egy CWM, ami ilyen tartalommal bír.
Igaz, én is csak portolgatom a CWM-meket, de azért ilyenekre már odafigyelek (sőt már másra is, köszönhetően apeelme tanácsainak)A gyári frissítést is linkelhetnéd, ezek után már abba is belenéznék.
-
válasz
vadkörte #54144 üzenetére
Működött volna maga a mentés/visszaállítás az MTKDroidTools-os CWM-nél, csak frissítésre nem lett volna jó.
A második, amit most linkeltél, az sem tartalmaz termékleírást, de egy picit közelibb a telefonhoz.
Viszont ez a kínai "CWM".Ezen úgy lehet segíteni, ha ismerjük a telefonodon lévő /system/build.prop fájl tartalmát.
-
válasz
vadkörte #54142 üzenetére
Hát ebből nem fog felmenni frissítés, ha minden igaz. Ugyanis ez minden bizonnyal egy MTKDroidTools-os CWM, amiből hiányzik a termékkód.
A gyári frissítések pedig tartalmazzák a termékkód ellenőrzését.
A benne lévő default.prop
ro.product.model=Full Android on Emulator
ro.product.brand=Android
ro.product.name=full_MTK
ro.product.device=MTK
ro.product.board=MTKA fenti helyett valami ilyesminek kellene lennie (nyílván nem A820..., de most ez volt kéznél):
ro.product.model=Lenovo A820
ro.product.brand=Lenovo
ro.product.name=A820
ro.product.device=A820
ro.product.board=A820
ro.product.manufacturer=LENOVONa ezért szoktam megnézni...
-
válasz
vadkörte #54138 üzenetére
Amit én ekkor szoktam csinálni, az elég bonyi...
Megnézem a telepítőkészletet, abból is az installáló szkriptet.
Összevetem a recovery-ben található partíciók csatolásával, amit még összevetek a /proc/dumchar info fájllal.
Ha kell módosítom (volt már rá példa...)
Kinyírom belőle a gyári recovery-visszaállító szkriptet és patch-et is - ha van.
És ha úgy látom, hogy már szerintem jó,akkor engedem rá a telefonra CWM-ből, nem gyáriból.Én azért tenném fel CWM-ből, mert a ZTE-nél jártam úgy, hogy a gyári frissítés csak CWM-ből ment fel. Utána általában úgyis ugrik a módosított recovery.
A 3e recoverynél valóban fel kellene mennie a frissítésnek akár a belső, akár a külső sd-ről, de azt még megpróbálnám, hogy a /googleota/ könyvtárba tennném azt a zip-et.
-
válasz
vadkörte #54135 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy működő rendszer alól szeretnéd feltenni a frissítést?
Ne tedd. Lehet, hogy fel sem menne módosított recovery-ből ( a tyúklábas is módosított, mert ahogy néztem, a 6.0.4.0 CWM-hez hasonlatos)
CWM-ből kellene azt megpróbálni, ha zip-es a gyári frissítés.
DE!
Meg kell jegyeznem, hogy a legtöbb gyári frissítéssel eltűnik a többnyelvűség, a root, a CWM és a google szolgáltatások lehetősége. Legalábbis legtöbb kínai belpiacos terméknél ez a helyzet. -
MTKDroidtools megoldott mindent, csak next-eket kelltt nyomkodnom kb.
Akkor csináltattál vele recovery-t is és a kernek-patch-et is engedted neki?
Ezeket én még sosem engedtem meg neki, mert nem tudom hogy mit csinál.
(Majd egyszer kipróbálom)Elég sok minden nem működik
Ez elég tág fogalom.A belső SD nem minden esetbe sérül meg. Van olyan telefon ahol igen, van ahol nem. Lenovo A820-on, amelyiken Lenovo-based ROM van, ott ez jellemző.
-
Ez a gyári reco.
Ha MTK-s a dolog, akkor viszonylag könnyen lehet rá hegeszteni cwm-met.
Először is teljes mentés MTKDroidtools-zal.
Azzal még meg is lehet root-olni.
Aztán mehet fel a mobileuncletools, amivel meg a recovery-t lehet feltenni.
Aztán CWM-ből az aktuális rendszer mentése.
Aztán mehet a googleapps CWM-ből.Persze recovery-t lehet feltenni flashtool-lal is, ahhoz viszont kell a scatter file, amit megintcsak MTKDroidtools-zal lehet készíteni (vagy a /proc/dumchar_info fájl adataiból kiszámolni
)
-
válasz
kmarci25 #53896 üzenetére
Lenovo A820, bár ebben nincs akku és előlapi kamera.
Az etotalk ROM-ért nem fizetnék külön, a root-olás meg 5 perc, azért sem fizetnék, az tuti.
Az ára 150$ körül van, vannak hozzá módosított romok.
Igaz, 4.1-es Androiddal jön, de vannak páran akik hegesztik hozzá a 4.2-t.
Sajnos főverzióváltás nem túl jellemző az MTK platformot felhasználó gyártóknál... ezért is van az, hogy hegesztgetik ezeket a rendszereket. -
válasz
janaman01 #53685 üzenetére
Amennyiben elszállt volna a telefon, akkor azt az MTKDroidTools-os mentéssel az alábbiak szerint vissza lehet pakolni:
A backup fülön van egy olyan opció, hogy “prepare files for flashtool”.
Ezt kell lefuttatni.
Ez létrehoz a mentési könyvtárba egy 2!FIles for Flashtool” könyvtárat.
Azért még némi utómunkálatra van szükség.
Pl. az lk.bin az az uboot. Ezt érdemes átnevezni uboot-ra.
Néha szokott hiányozni a secro is, azt is oda célszerű másolni.
Ezek után pedig mehet a flash.
Tesztelve Haier W718-as telefonon, újraéledt tőle a telefon.Nagyon fontos az, hogy az nvram.bin-t és a data-t sose osszátok meg mással, mert abban vala pl. az imei.
Ha valaki a data-t is szeretné megosztani, akkor a userdata.img-t csatolva és csak a /data/app könyvtárat meghagyva megoszthatja az img-t.A scatter-ben __NODL_-lel kezdődő részek nem szükségesek, csak esetleg “teljesentotális elhalálozáskor”, akkor is borzasztó óvatosan.
(Ezt a kis szösszenetet majd beírom az MTKDroidTools-os leírásba, ha lesz elegendő időm rá.
Felhasználható másképp is az MTKDroidtools mentés.
Aki hozzáfér adb-n keresztül a rendszerhez és root-olt a telefon, az visszarakhatja dd-vel is a mentést.
Aki ezt a módot választja annak úgyse’ kell magyarázni
Ez is működik, egy MT6572 Gt-i9190-es telefont sikerült így feléleszteni. -
válasz
Endell #53570 üzenetére
Remélem sikerül.
Egyébként az SMSREG applikációról a ZTE azt nyilatkozta, hogy nem veszélyes alkalmazás.
Ezt a mo.i faxbúk oldalukon kérdeztem meg, miután megtaláltam a telefonros blade super nevű telefonon ezt az alkalmazást.
Persze amikor a forráskódot igyekeztem volna elkérni, rögtön elirányítottak... -
válasz
tboy93 #53472 üzenetére
Ez normális.
Ha rányomsz a root gombra, akkor meg fogja kérdezni, hogy használja-e a már a telefonon lévő su-t.
Ezek után meg meg a telefonon fogja kérni az engedélyt a root hozzáféréshez. Ha megadod neki, akkor létrehozza az ideiglenes root jogot magának a telefon újraindításáig.
Aztán már lehet backup-olni, stb. -
válasz
CoolBoy323 #53406 üzenetére
+1 g2f-re
-
válasz
z123456789 #53288 üzenetére
Lenovo A820.
Ha jobb kell, akkor P780.
-
válasz
mailman #53242 üzenetére
THL telefonok frissítése szerintem megfelelőnek mondható.
A ZOPO-ról is jót hallottam, a Lenovo sem alszik.
Igaz, ezek esetén főverzóiváltásról sem hallottam még (néhány kivételtől eltekintve), majd meglátjuk, hogy a X Hongmi mivel büszkélkedhet.
Nyugtával dícsérd a n/p/apot, főleg az adóellenőrt. -
válasz
Victoryus #53205 üzenetére
A PMT-s scattert csak akkor hozza létre az MTKDroidtools, ha eltérést talát.
Egyébként alapesetben a /proc/dumchar_info fájl kimenetét használja fel a scatter kiszámításához. (Amit egyébként magad is ki tudsz számolni)
Én biztosan csinálnék egy Mentést a mostani állapotról, és mentés közben úgyis látnám, hogy két scatter készül-e hirtelen.Egyébként a droidtools-os scattert szoktam használni én is a saját telefonomhoz.
-
válasz
steve1977 #53131 üzenetére
Köszönöm szépen!
@(#53169) Victoryus
Hege21 is ezzel küzdött [link], de aztán ez volt a baja [link]Ettől függetlenül lehet, hogy a partíciókiosztás más.
Ez miatt érdemes az MTKDroidtools-os mentést megcsinálni, ott ki fog derülni, hogy az aktuális partíciókiosztás egyezik-e a rendszerben tárolt alapinformációval.
Ha nem egyezik ugyanis, akkor az MTKDroidTools két scatter-t is létrehoz. Egy normált és egy -PMT megjelölésűt. Ráadásul írja is, hogy a PMT kiterjesztésűt akkor használd, ha 4032 vagy 8038-as hibát ad a flashtool. -
Akinek MT6572-es platformú telefonja van az tudna nekem idemásolni egy
cat /proc/cpuinfo kimenetet?Köszözöm!
-
-
válasz
hege21 #52950 üzenetére
try tu update/sdcard/update.zip
Frissítést keres...Próbáltam de újraindul és a régi recovery fogad sajna...
Hm... ez már nem az első ilyen eset.
Telefon nélkül elég nehéz megmondani, csak tippelni lehet.Ám volt hasonló eset nem is régen, és így oldották meg a srácok:
[link]Be van kapcsolva esetleg a gyor újraindulás?
Rögtön recovery-be léptél, nem idult egyszer újra a rendszer? -
válasz
hege21 #52948 üzenetére
Ez egy megbízható hely! (En is innen szedtem le az A820-as telefonom gyári ROM-ját)
De mivel az ördög nem alszik, ezért nagyon fontos a mentés.
Főleg az NVRAM mentése, ami pl. az imei számot tartalmazza.Recovery-t egyébként így tennék fel: [link], főleg root-olt telefonra, nem flashtool-lal.
(De általában dd-vel szoktam, adb-n keresztül
)
-
válasz
hege21 #52944 üzenetére
Igen menni fog, de nem fogja az MTKDroidTools rögtön root-nak érzékeni. Ezért majd rá kell nyomni a root gombra.
Aztán az információs ablakban előbb-utóbb megjelenik (angolul), hogy ideiglenes root jog megszerezve újraindításig.
De előfordul az is, hogy a telefonon engedélyezni kell a root jogot a "shell"-nek. -
Ja, a cubot... azóta sem jöttem rá, hogy miért nem találta a mentési útvonalat.
A COT-tal meg ment.És önnállóan megcsináltad, gondolom nem kevés _olvasás_ után.
@(#52940) hege21
Igen, az újabbaknál már megy futó rendszer alatt az ideiglenes root megszerzése, ami a mentéshez kell.
Legyen elegendő hely a fizikai SD kártyán! (~1,5 - 2 GB!) -
válasz
hege21 #52931 üzenetére
Nincs jelentősége, a factory mode hogy kínai. Nem kell benne semmit csinálni.
A másik kérdés, hogy a 2.4.8-at használod-e , és az, hogy a telefon root-olt-e.
Mert ha root-olt, akkor nem is kell a factory mode az újabb telefonoknál, csak igennel válaszolni arra a kérdésre, hogy a telefonon talált su-t használja-e.@(#52929) Gyuc
A héten két fórumtárs fálhalott telefonját sikerült megmenteni, MERT csináltak mentést. Mindkettőjüknek MTKDroidTools-os mentése volt.
Amiért meg kell őket dícsérni, így utólag is. -
válasz
CoolBoy323 #52550 üzenetére
Csak a mod romokban van a Lenovo-k esetén is magyar nyelv.
(Ami egy jól irányzott gyári frissítés után repül is a /dev/null-ba) -
válasz
Killerlaca #52401 üzenetére
-
válasz
FalconKnight #52334 üzenetére
A 0.2 az 230V-ra van, bemenetre.
Az 1A pedig 5V-ra, kimenetre -
galaxy 9002 duos, ez valóban Samsung.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mozilla Firefox
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CNC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 180SSD I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 15S FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest