Keresés

Aktív témák

• chab7

addikt

válasz domerator #21354 üzenetére

Tudom, hogy tőlem vársz legutolsóként választ ez ügyben, és ráadásul nem is effélét, és hogy én könnyen beszélek, mert sosem dohányoztam, de van a közvetlen ismerettségemben egy elrettentő példa. Talán az ilyen valós esetek is segíthetnek (talán még úgy is hogy sem engem, sem a történetben szereplőt nem ismered).
    Az illető már nem fiatal, apám lehetne. Kb tinédzser kora óta dohányzik és nem is nagyon akart lemondani róla soha. Nem régen már ott tartott, hogy napi 30 szál is megvolt amit szívott - és akkor lehet keveset mondtam, lényeg hogy egyiket gyújtotta a másik után - tekerős, zacsis fajtából, mert a dobozost már pénzzel sem bírta volna. (Bár azt nem tudom mennyibe kerül a dohány+papír, sem azt egy doboz cigi mennyi, így a mondat ezen része csak akkor számít ha valóban olcsóbb.)
    A lakásba bemenve is borzasztó volt az a füstszag ami ott volt.
    Hát ez a kemény dohányzás odáig juttatta, hogy érszűkületes lett a lába és a legutóbb már az egyik lábfején az összes ujja odalett.
    A doki megmondta, ha nem hagy fel a bagóval akkor következőnek a lábfeje vész oda, még rosszabb esetben pedig nem csak az. Ráadásul még az sem biztos, hogy a cigi letételével nem lesznek további problémák, lehet csak lassabbodik a betegség.
    Mindenesetre mostanára teljesen letette a cigit az illető és már gyógyul a lába is, (bár ahogy a doki jósolta, a másik lábán is egy ujj mínusz lett azóta.)
    Persze sok minden más is közrejátszik az ember egészségében ill. betegségeiben, és a dohányzási szokások is különbözőek de már vannak ismerőseim akik ezt a történetet elrettentő példaként mutatva maguknak, hagyták abba dohányzást - még addig míg fiatalok, erősek és egészségesek.
    Bocs a hosszú off-ért, és neked is, hogy válaszolok, de eléggé témába került, és én ennyivel tudtam segíteni - ha segít egyáltalán.
    Mindenesetre annak aki le szeretne szokni, de még hiányzik egy pici akaraterő hozzá, jusson eszébe a sztori, hogy idővel mivé is alakulhat az erős dohányzás.
    Tényleg minden fejben dől el. Mégegyszer bocs a hosszú off-ért :R :R :R

Aktív témák