Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- djculture: Éhezők ssd és memória viadala.
Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz
St3ven
üzenetére
Ez így tényleg komolyan hangzik. Eleinte én is Skype-ot használtam Android-on, ugye a videótelefonálás rész ki van belőle spórolva, így csak szimplán beszélgettem rajta, de a Traffic Stats szerint sok száz MB-ot forgalmazott óránként, ráadásul beszélgetésen kívül is folyton töltött valamit.
Akkor még azt hittem ez természetes, aztán kipróbáltam a Vtok - Google VoiceChat-et, és meglepve tapasztaltam, hogy videótelefonálással is töredéknyi adatot forgalmaz a Skype-hoz képest.
Most, hogy említetted a Fring adatforgalmát, úgy tűnik ez a normális, a Skype meg valamiért nagyon defektes.Na de a lényeg, - ami halovány gondolatként már többször átsuhant az agyamon, de aztán mindig arra jutottam, hogy hülyeség - lehet-e mobilinternettel + külön programmal olcsóbban telefonálni havonta, mint bármely előfizetéssel vagy feltöltőkártyás megoldással?
Teszem azt feltöltőkártyás vagyok a Djuice-nál, veszek tőlük egy 100 MB-os mobilnetet 500 Ft-ért, akkor az a Fring adatforgalmát nézve olyan 10 óra beszélgetést jelent, ami rengeteg. Erre jön még ugye a 16 Ft-os mobil percdíjuk, ami a honlapjukon lévő részletek hiányát tekintve gondolom minden szolgáltatóra, és minden időszakra vonatkozik.
Ha azt vesszük, hogy átlagosan mondjuk 3000 Ft-ot költök telefonálásra - az egyszerűség kedvéért alapul véve, hogy feltöltőkártyásan 29 Ft-ért hívok mindenkit, mindenkor - akkor ~100 percet beszélek havonta.
Ha a 3000 Ft-ból levonom a mobilinternet díját, akkor marad 2500 Ft, ami 16 Ft-os percdíjon 156 perc beszélgetést jelent. Tehát kicsit több mint másfélszer annyit, mint a hagyományos módszerrel.
Vagy ha úgy tetszik 100 perc beszélgetés már nem 3000 forintomba kerül, csak 2100-ba, ami ~30% megtakarítást jelent.Plusz ha csak 100 percet telefonáltam, tehát ~17 MB-ot forgalmaztam, még a mobilinternetemnek is megmarad több mint a 80%-a.
Mindebbe persze nincs belekalkulálva, hogy mennyire megbízható, és milyen minőségű a Fring mobilhálózatba való hívása, de asszem én adok egy próbát a dolognak.
Így utólag belegondolva egyébként azért sem lehet ez akkora hülyeség mint először gondoltam, mert ahogy olvasgattam, pár szolgáltató szűri/tiltja/korlátozza a VOIP és/vagy torrent forgalmat a mobilnetben. Lehet, hogy van miért aggódniuk?
Van aki már komolyabban foglalkozott a témával?
Aktív témák
- Az Enermax nagyon belehúzott a "tápozásba"
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Google Pixel topik
- Nem a képgenerálásnak van köze a képmegjelenítés egyenletességéhez
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi