Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cidalain

veterán

válasz felsatan #79276 üzenetére

informatikus úgy gondolkodik, hogy órabér átlag 5000 Ft.

... ha alkalmassá tudom tenni 10k-ból ... ha nem akkor veszek másikat ...

ez feltételezi, hogy két óra alatt megoldom. ha nem sikerül, akkor buktam 10k-t az új tablet árából, mert csinálhattam volna olyan melót is 5000/óra áron, ami valós bevételt teremt. de adott esetben ha 2-3 órákat fórumozok a halott linkek megtalálásával, vagy helyette 3 órát keresgetem és hívogatom a szervizeket (akik folyamatosan nem vállalják), akkor ugyanott vagyok, mint ahonnan elindultam, csak elvertem 5 órát a semmire.
    ha ehelyett dolgozok, akkor 25-öt keresek. jééé pont egy új tablet ára.

persze kicsit kisarkítva van ez, ha otthon magamnak szarakodom valamivel délután/este pl, akkor ahelyett most biztos nem végeznék pénztermelő melót, hanem mondjuk pihennék, gyerekekkel játszanék (mostanság ez többet jelent mint a plusz pénz, mert pénzt tudok keresni később is, de 10 év múlva nem tudok játszani az apró gyerekeimmel). de ez nem volt mindig így, volt amikor hajnalig fejlesztettem, mert úgy esett jól...

de egyébként lassan már mindenben így gondolkodok. pl szobafestés. nekem 3-4 nap. persze szabadság. eszközeim nem olyan jók. gyakorlatom sem olyan jó mint egy szakinak. sokallom e ha egy szobát 35-ért ken ki? igen. meg tudom csinálni olcsóbban? ha csak az anyagárat nézem igen, de nem lesz olyan szép, de vállalható. okés, megcsinálom? nem. mert közben a szabi meg bevételkiesést okoz, ami viszont összemérhető a szobafestő bérével. a végeredmény az, hogy szakit hívok. persze azért néha nem, á csak kis előszoba, megoldom. és a végén az jön ki, hogy elfáradtam, látom, hogy lehetett volna szebben, és úgy anyagilag sem jártam jobban -> szakit kellett volna hívni :)

Új hozzászólás Aktív témák