Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #59535 üzenetére
Ezt megmagyaráznád, (A multimédia látja LAN-on keresztül a router-t, de a NAS-t már nem. ) hogy mi szükség van látni a routert?
LInkelek még videót a Nas tallózásról és a hibás nem talált filmek javításáról. Ha pedig LibreElec - ugye csak elírás a LE és CE-ről van szó? SAMBA megosztást használsz?
Ha fullon megy a letöltés akkor szokott gond lenni a fájlok módosításával.
Nekem is T-comos modemen van.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #60414 üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy a remote.conf fájlokat tesztelve nálam a junkpod-féle 2.1-es verzió teszi tökéletesen a dolgát. A 3.1-es verzióban olyan hibába ütköztem, hogy nem működött a gyors előretekerés, míg a CoF által linkelt (Source code) .conf-nál a vissza-gomb működik hibásan. Nem lép vissza az előző menübe.
De lehet, hogy ez csak az én készülékemen igaz CoreELEC 9.2.0 alatt. -
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #60528 üzenetére
Örülök hogy sikerül segítenem.
Hát akkor sem tudtam a választ most sem tudom. DE ha oldalt ráklikkelsz a mentett hálózati mappára akkor alul megjelenik a hálózatok közt. Mint azon a videón is látszik bal oldalt jelen van de középen nincs. Középen nálam van gy COREELEC hálózati hely amibe az akatuális ip címen levő mappái jelennek meg. Ez egy frissítés előtti állapotból marad rám. Van egy videóm a hálózati meghajtó készítéséről is szinte ugyan az csak eggyel balra kell kezdeni.
UI: a tag.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #60532 üzenetére
Nincs semmi gond és nem probléma.
Tudod már meguntam a leírásokat és a nem értemezést. Ezért csinálta videókat így egyszerűbben meg lehet érteni mit miért hogyan. Időm mint a tenger.Én is keresem a miértet de nem találom.
talán a windows vagy a hálózati topikban lesz a megoldás.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Imi1981
veterán
válasz paolinho #73952 üzenetére
Ha a tv boxon coreelec-en állítottál fix ip címet még az előző ruternél, akkor csak vissza kell állítani dhcp-re a coreelec kapcsolatok beállításokban link és szerintem működni fog. Utána vissza lehet fixálni de már az új ip címmel .
Persze ez csak akkor ha a boxon volt fixalva az Ip cím![ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #74264 üzenetére
Az új modemed minden netes cuccodnak ad egy ip címet.
Nekem is ez van a Tkomtól. Sagemcom Ha belépsz akkor a beállításoknál a DHCp-nél látod a lefoglalt ip címeket.
A boxon megnézed az ip címet a Rendszerinfó/hálózatoknál és felette a mac-cím is ott van. Na ha nincs lefoglalva (fixálva) az ip cím akkor ott a lista felett todod mac cím szerint lefoglalni és utána el kell menteni.
A NAS-nak is ott kell lennie fixen ha nincs azt is fixáld le.
A gépedről eléred a NAS-T? vagyis élő hálózaton van?
lehet, hogy új ip címet kapott a NAS, a médiatár nem a nast látja hanem már a meglevő médiatárt. Szerintem ott lesz a hiba.
Ha változott az nas ip címe akkor minden megosztásnál szerkeszteni kell a médiatárat az ip címnél. VAGY a NAS ip címét vissza kell állítani a régire a mac cím alapján.
Ha megvan akkor sambán simán a videóm szerint el kell hogy érjed.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
stigma
addikt
válasz paolinho #76673 üzenetére
Hi, azért várd meg a többiek választát, de én az alábbiakat csinálnám.
Gondolom/ remélem hogy a NAS fix ip-n fut és nem változott mert lehet csak ennyi baj lesz.
Ha fix ip és nem éred el, akkor én a Videoknál betallózott elérési utat kiszedném és újra újra hozzáadnám.Kb így csináltad gondolom régen:
Video => Files => Add videos => itt vagy a Windows SMB-nél kikerested vagy épp az Add location esetén hozzáadtad a szükséges elérési út és jelszóval a könyvtárakat amiket akartál(filmek,sorozatok)Én így csinálnám, és akkor elvileg amiket eddig megnéztél azokat újra megtalálja majd és nem lesz olyan mintha nem nézted volna meg.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #76673 üzenetére
Az új HDD-nél a hozzáférési jogokat megadtad a NAS szerverén? Tudom ,hogy láma kérdés de nem írtad. Szerintem megváltozott a HDD-k elérési útjuk-nevük az lehet a gond. Nem írtad az első vagy a második HDD lett cserélve.
De inkább a Synology NAS topik-ba valló ez a gond.
Winről eléred a HDD-ket és a benne levő dolgokat?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #84921 üzenetére
Én dirrekbe nézem a digit és igen sokszor mostanság szétesik a kép. Azért azt figyelembe kell venni, hogy műholdon, neten keresztül kapod a képet.
A Tkomon keresztül nem olyan szép a kép de nem nagyon van a szétesés. Nekem mindkét szolgáltató be van vezetve. nekem is 1000/200 Tkom.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
cof
veterán
válasz paolinho #100249 üzenetére
Csinálj egy képfájlt a jelenlegi kártyáról ha nincs másik, és ha nem indul akkor vissza tudod írni könnyedén.
Ha másikkal próbálod, akkor működni fog persze ez ha visszarakod. Nem buksz semmit, mert minden a kártyán van tárolva, ha nem belső tárhelyen van a CE. Bár akkor a kártya kérdés is irreleváns.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
cof
veterán
válasz paolinho #100306 üzenetére
Amikor kiírod a LE-t kártyára akkor a gyökérben van egy uEnv.ini fájl, azt kell szerkeszteni. Nem másolgatni kell a .dtb-t mint CE esetén. Szóval csak írd át erre a fentebbi .dtb-re a benne lévőt (most nem ugrik be mi van beleírva alapból).
A CE oldalon jelen helyzetben semmi keresnivaló nincs.
[ Szerkesztve ]
-
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #100317 üzenetére
Hát most meg az a fura helyzet áll fent, hogy a logó sem jön be. Miután elengedem a fogpiszkálót, pár másodperc múlva pirosra vált a bekapcsgomb a kékről, és aztán hiába nyomogatom a gombot, semmi nem történik. Szerencsére a régi (CoreELEC) kártyával rendben visszaáll a korábbi rendszer, bár ez így nem előrelépés.
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #100487 üzenetére
Bocsi, kicsúsztam a szerkesztési időből.
Most találtam rá DoltYourself írására, amelyben ő is erről a problémáról írt, nem tudom, neki eredményt hozott-e, mert igazából nem nagyon tudom értelmezni a belinkelt oldalon írtakat. -
hunaqua
addikt
válasz paolinho #100493 üzenetére
Nincs közöm hozzá,de már én is találkoztam azzal az autóval.Meg is lepődtem
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #100488 üzenetére
Sajnos még mindig távirányító problémával küzködök a LibreELEC 11.0.5 működtetése kapcsán. A Beelink M18 gyári távirányítóját lehetetlen életrekelteni ezen felület alatt, és sajna a LibreELEC.wiki oldalon írtak nekem hottentotta. Van régről egy MX3 Air Mouse-om, azzal valahogy sikerült irányítanom a felületet, de nem a praktikusabb nyomógombos felülettel, hanem a hátoldali billentyűzet Le, Fel, Jobbra, Balra (nyilak), Enter (OK), és Backspace (vissza) gombjaival, ami nem a legkényelmesebb, valljuk meg. [kép]
Ha esetleg volna valakinek valami praktikus megoldása erre a problémára, megköszönném, ha megosztaná velem!
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz paolinho #100506 üzenetére
Nézd meg, hogy van-e
/storage/.config/rc_maps.cfg
fájlod. Ha igen akkor töröld ki és indítsd újra a box-ot. Ekkor remélhetőleg visszaáll amremote módba.Valószínűleg ez a .dtb meson-ir módban van, mert sok Beelinknél működött a távirányító alapból, MXIII-nál is ha jól rémlik. És ez ugye egy dedikált .dtb.
Nálam jó volt a Tanix TX9S-en általános .dtb-vel, szóval a remote.conf biztosan támogatott.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz paolinho #100508 üzenetére
A kolléga által hivatkozott file a microSD második partícióján található, ami ext4 filerendszerű, így alapból pl. Windows-on nem fogod látni. A legegyszerűbb, ha futó rendszer alatt csatlakozol pl. winSCP-vel (vagy Samba-n, ha engedélyezve van) és ott megnézed a file-t. És persze ott az SSH is, mint lehetőség.
Alex
-
cof
veterán
válasz paolinho #100522 üzenetére
Ha WinSCP-t használsz, akkor CTRL+ALT+H és megjeleníti a rejtett mappákat/fájlokat, mert amúgy ez az.
De mindegy mert megnéztem neked, LE 11.0.3 alatt nincsen .cfg csak sample fájl, szóval nem ez lesz a baj. Gyanítom a .dtb kavarhat be valamit.
-
csubyy
tag
válasz paolinho #100552 üzenetére
Az, hogy legyártottad a kártyát, még nem elég. Indítsd el a boxot a kártyáról a LE rendszerrel. Utána engedélyezd a LE alatt a rejtett fájlok elérését. Majd Windows alól is eléred, ha a Samba engedélyezve van. A win-es fájlkezelő gyors elérés részébe beírod a box ip címét. Persze egy tartományba kell legyenek.
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #100568 üzenetére
Keress rám a Yt-n és van fent videóm a kérdéseidre, pl kivétel a rejtett fájlok. Mediatar >altalanos> ott van és alatta a törlést is engedelsezd. Két helyen kell a SAMB1 - SAMBA3 engedélyezed.
1: szolgáltatás (rebootot fog kérni)
2: LE beállítás[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- Bitcoin topic
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest