Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- Doky586: Torrent beállítás kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sellerbuyer: Az RGB LED TV leváltja az OLED-et?
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz
huskydog17 #34317 üzenetére
Normálisan optimalizált AAA játékokra gondoltam. Ez képlékeny kategória, de leegyszerüsíthetjük igazából csak AAA játékokra is.
A Vega56 a linkelt tesztben nyomja le az 1080-at. Az egész posztom a linkelt tesztre vonatkozott. Az 50/65 fps a linkelt oldalon látható grafikon minimum fps értékeiből jött ki. Az 1070-es 53 minimum fps-t ért el és ebből következtettem, hogy egy 1070 mini az kábé 50 minimum fps-t tud hozni, és innen jött az összehasonlítás.
Tény, hogy ez nem tudományosan pontos, de szerintem jó becslést ad. Nem is vontam le sehol ezek után éles és tényszerű következtetéseket, csakis körülbelüli arányokat írtam.A mini kártyák hűtése általánosságban kicsivel rosszabb a méretéből adódóan, mint a normál kártyáké, ezért a gyártók rendszerint kicsivel kisebb teljesítményszintre lövik be, hogy tartósan is bírja. Vagy ha nem, akkor a kisebb hűtés miatt mikor bemelegszik a kártya akkor áll be a kisebb teljesítményszint az órajelek automatikus visszavétele miatt. Ezért gondoltam, hogy pár fps-t lecsípve a normál kártyából kijön a mini teljesítménye. De az összehasonlítás és ár/teljesítmény arány nem változik jelentősen, ha a normál 1070 értékeit vesszük és úgy tekintjük, mintha egy mini is pont ugyan azt tudná.
Az egész posztom lényege az volt, hogy az előző hozzászóló eszmefuttatásának az egyoldalúságára és nem feltétlenül helyes arányaira felhívjam a figyelmet. Van pár igenis jó ár/teljesítmény arányú vega is nem csak 1070. Ennyi volt a szándékom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- SAPPHIRE Radeon RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- ZOTAC Twin Edge RTX 4060 Ti 8GB OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- Eladó! Garanciás! Gigabyte Aorus RTX 3070TI
- ASRock Phantom Gaming RX 6950 XT 16 GB GDDR6 Kiváló állapot, garanciás (2026.04.29)
- ASUS DUAL RTX 2060 SUPER EVO V2 8GB Garanciával!
- Xiaomi 11T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Black Week Akció! 26.10.2025-ig Kedvezményes ár! 120.000ft!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest