Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raggie

őstag

válasz huskydog17 #34317 üzenetére

Normálisan optimalizált AAA játékokra gondoltam. Ez képlékeny kategória, de leegyszerüsíthetjük igazából csak AAA játékokra is.

A Vega56 a linkelt tesztben nyomja le az 1080-at. Az egész posztom a linkelt tesztre vonatkozott. Az 50/65 fps a linkelt oldalon látható grafikon minimum fps értékeiből jött ki. Az 1070-es 53 minimum fps-t ért el és ebből következtettem, hogy egy 1070 mini az kábé 50 minimum fps-t tud hozni, és innen jött az összehasonlítás.
    Tény, hogy ez nem tudományosan pontos, de szerintem jó becslést ad. Nem is vontam le sehol ezek után éles és tényszerű következtetéseket, csakis körülbelüli arányokat írtam.

A mini kártyák hűtése általánosságban kicsivel rosszabb a méretéből adódóan, mint a normál kártyáké, ezért a gyártók rendszerint kicsivel kisebb teljesítményszintre lövik be, hogy tartósan is bírja. Vagy ha nem, akkor a kisebb hűtés miatt mikor bemelegszik a kártya akkor áll be a kisebb teljesítményszint az órajelek automatikus visszavétele miatt. Ezért gondoltam, hogy pár fps-t lecsípve a normál kártyából kijön a mini teljesítménye. De az összehasonlítás és ár/teljesítmény arány nem változik jelentősen, ha a normál 1070 értékeit vesszük és úgy tekintjük, mintha egy mini is pont ugyan azt tudná.

Az egész posztom lényege az volt, hogy az előző hozzászóló eszmefuttatásának az egyoldalúságára és nem feltétlenül helyes arányaira felhívjam a figyelmet. Van pár igenis jó ár/teljesítmény arányú vega is nem csak 1070. Ennyi volt a szándékom.

Új hozzászólás Aktív témák